koszonto
Könyvtár


Halász Boldizsár Városi Könyvtár PDF Nyomtat Email
Működtető: Kossuth Művelődési Központ
Vezető: Tapodi Katalin
Szakmai vezető:
Garajszki Éva


Cím: 2370 Dabas, Ravasz L. u. 2. (régi Zalka óvoda)
Telefon: 06/29/360-529
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Weboldal: www.dabasikonyvtar.hu

Alapító okirat

Nyitva tartási ideje:

Hétfő:
10.00-18.00
Kedd:
10.00-18.00
Szerda:
10.00-18.00
Csütörtök:
10.00-18.00
Péntek:
10.00-18.00
Szombat:
8.00-12.00


 

 

Könyvtárunkról:

A Halász Boldizsár Városi Könyvtár Dabas központi részén, a felújított Halász Olivér kúriában (Ravasz László utca 2.) várja a látogatókat.

Intézményünk általános gyűjtőkörű nyilvános közművelődési könyvtár. Állományát könyvek, folyóiratok, DVD-k és CD-k alkotják. A könyvtár teljes gyűjteménye – kivéve a kézikönyveket, a helytörténeti gyűjteményt – kölcsönözhető.

Olvasóink a szabadpolcon elhelyezett könyvállományban önállóan, illetve a tájékoztató könyvtárosaink segítségével igazodhatnak el.

A kortárs és klasszikus szépirodalom legújabb kiadásaitól kezdve a korszerű ismereteket közvetítő tudományos és ismeretterjesztő szakkönyvekig bezárólag igen széles a választék. Könyvállományunk folyamatosan frissül.

Helytörténeti gyűjteményükben megtalálható néhány korabeli, ritka, féltve őrzött kiadvány a Gyóni Géza gyűjteményből, valamint Dinnyés Lajos hagyatékából.

Internethasználatra is van lehetőség a könyvtár olvasótermében: 4 számítógép áll rendelkezésre a beiratkozott olvasók részére.

Az intézmény kiegészítő tevékenységként programokat, csoportfoglalkozásokat szervez. Gyakran látogatják meg iskolás csoportok, osztályok, akik könyvtárismereti előadásokat hallgathatnak meg.


Garajszki Éva
Könyvtárvezető
 
Pillanatképek az új gyermekkönytár életéből PDF Nyomtat Email

Pillanatképek az új gyermekkönytár életébőlMinden szónál többet mondanak a következő képek, melyek a városunk felújított Halász Olivér kúriájában működő gyermekkönyvtár életéből mutatnak be pár pillanatot. Ezek a képek jól mutatják, hogy nem volt hiábavaló az a sok munka, mely a könyvtár megújítására lett fordítva.

Bővebben...
 
Dabasi vonatkozású művek a Magyar Elektronikus Könyvtárban PDF Nyomtat Email

Dabasi vonatkozású művek a Magyar Elektronikus KönyvtárbanA következő, ingyenesen elérhető és letölthető dabasi vonatkozású művekre hívnánk fel az érdeklődők figyelmét, melyek elérhetőségeit a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményéből Valentyik Ferenc válogatta ki és osztott meg velünk.

Bővebben...
 
Projektzáró rendezvény a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtárban PDF Nyomtat Email

Projektzáró rendezvény a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtárban

2011. június 30-án került sor a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című pályázat záró rendezvényére.

A pályázat célja a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár képzési szerepének erősítése, az élethosszig tartó tanulás támogatása, az információs feladatkör erősítése, a könyvtár használó táborának növelése, tartalmi munkájának további erősítése, fokozása volt. E célra Dabas Város Önkormányzata 18.960.778 Ft vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült.

Bővebben...
 
„Olvasásnépszerűsítő május” a Halász Boldizsár Városi Könyvtárban PDF Nyomtat Email

„Olvasásnépszerűsítő május” a Halász Boldizsár Városi Könyvtárban

Májusban a Halász Boldizsár Városi Könyvtár a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című projekt keretében ismét három rendhagyó olvasásnépszerűsítő programot szervezett meg.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL