koszonto

Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola PDF Nyomtat Email
Igazgató:
Tamás Roland

Cím: 2370 Dabas, Iskola u. 1.
Telefon:
06/29/360-396
Fax:
06/29/362-632
E-mail:
Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Weboldal: www.klai.hu


 

Iskolánkról

Iskolánk a Kossuth Lajos Általános Iskola három épületben működik. A névadó szellemisége, történelmi nagysága példát ad minden nevelőnek, diáknak.

Pedagógiai hitvallásunk:
Elfogadó, szeretetteljes légkörben nevelni és oktatni a tanulókat a partnereinkkel jó együttműködésben. Alapfeladatainkon túl próbálunk megfelelni a különféle szülői és gyermeki elvárásoknak.

Választható foglalkozások: néptánc, játszóház, kézművesség, szakkörök. Az egészséges életmód szempontjából kiemelt az úszásoktatás és a sokféle sport. Szép eredményeket értünk el: atlétikában, kézilabdában és láb-toll labdában.

Jogos szülői és tanulói igénynek teszünk eleget azzal, hogy kiemelten kezeljük a nyelvoktatást és az informatikát.

A tanuszoda egyedülálló lehetőségével kitűnő helyet biztosít a testi nevelés számára.


Tevékenység:

Az iskola alapfeladata az iskoláskorúak nyolc évfolyamos általános iskolai oktatása. Az iskolában 3. osztálytól emelt szinten folyik a nyelvoktatás, 5. osztálytól számítástechnika oktatása folyik csoportbontásban. A tanulók ezen kívül szak-körökön, korrepetálásokon, felzárkóztató foglalkoztatásokon vehetnek részt, biztosított számukra a mindennapos testedzés lehetősége. Az iskola tanuszodájában már kisiskolás kortól úszásoktatás folyik.

Az iskola kiegészítő tevékenységként biztosítja az iskolások napközi otthoni ellátását, az iskolai étkeztetést, logopédiai ellátását, rendszeres egészségügyi felügyeletüket. A tanulók számára kulturális programokat, kirándulásokat, táborokat szervez. Igény szerint részt vehetnek az iskolások hittan órákon is.

A 380 fős diákság oktatásáról, neveléséről 49 pedagógus gondoskodik. Az iskolát részletesebben az iskola honlapjáról és a nyílt napokon ismerhetik meg az érdeklődő szülők és diákok.

Zöldsuli Zöldjei Egyesület - ZEZE

A Kossuth Lajos Általános Iskolában Madarak és Fák Napján megalakult a ZeZe, azaz a Zöldsuli Zöldjei Egyesület. A ZeZe ünnepélyes fogadalom keretében Kőszegi Zoltán Polgármester Urat választotta meg tiszteletbeli elnökének. A 11 tagú lelkes kis csapat zöldszolgálatot hozott létre, melynek küldetése a természet és a környezet védelme. Ennek érdekében már többször gyűjtöttek szemetet, és táblákkal hívták fel dabasi diákok és felnőttek figyelmét a környezet védelmére.

Kérünk ezúton is mindenkit, támogassa a kezdeményezést!