koszonto

HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK FIGYELEM! PDF Nyomtat Email
2013. november 13., szerda 20:00

HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK FIGYELEM! Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a gyermekvédelemről és gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. Tv. 20/A §-a értelmében az, aki 2013. november 1-jén rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült, 2013-ban és később is nem pénzben, hanem természetbeni támogatásként – fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlásra felhasználható – Erzsébet utalványban fog részesülni.

Az utalvány összege gyermekenként 5800 Ft. Ez a támogatás évente kétszer jár annak, akinek tárgyév augusztus 1-jén és november 1-jén rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll. Az Erzsébet utalvány elfogadóhelyek pl: CBA, Tesco …  ( lista ide kattintva tekinthető meg)

Az utalvány átvételére 2013. november 27-től kerül sor a Polgármesteri Hivatalban. Átvételre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő szülő személyesen jogosult. A nagykorú, saját jogán gyermekvédelmi kedvezményben részesülő helyett szülője meghatalmazással átveheti az utalványt.

Érdeklődni a 29/561-224-es telefonszámon lehet.

Rigóné