koszonto

Ebösszeírás PDF Nyomtat Email

Ebösszeírás Dabas területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal. Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az állatra vonatkozó adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az összeírás kötelező és ingyenes. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kiállítani. Akinek az adatai fent vannak a rendszerünkben, azokat is felkeressük frissítés céljából (frissebbvédőoltás, más egyéb változások).

Kollégáink végzik az ebösszeírást, a Polgármesteri Hivatal által kiállított megbízólevéllel és hatósági igazolvánnyal tudják magukat igazolni. Amennyiben nem tud eleget tenni személyesen a felhívásnak, kollégánk egy ebösszeíró adatlapot és egy értesítést hagy Önnél, amit kitöltve minél előbb szíveskedjen eljuttatni a Dabasi Polgármesteri Hivatalba, vagy az ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu oldalra regisztrálva feltöltheti elektronikus rendszerünkbe is az eb adatait.

Akinek nincs kutyája, egy rövid, kétsoros nyilatkozattal írásban, e-mailen, vagy a bedobott értesítőn is jelezheti hivatalunk felé.

Együttműködésüket köszönjük.

Rigóné dr. R. R.