koszonto

Európa a polgárokért – „Helyi találkozók az európai jövőért” PDF Nyomtat Email

Ismertető 2017:


Dabas Város Önkormányzatának projektvezetésével sikeres testvérvárosi pályázatot nyújtottunk be az „Európa a polgárokért” uniós programra.

A projekt keretében három egymást követő héten, három különböző összetételű csoport utazik Barótra.Ismertető 2016:

Dabas Város Önkormányzatának projektvezetésével sikeres testvérvárosi pályázatot nyújtottunk be az „Európa a polgárokért” uniós programra.

A projekt keretében három egymást követő héten, három különböző összetételű csoport utazik Barótra.
Először általános iskolai pedagógusok, majd hivatali dolgozók, végül kisvállalkozók ismerkednek a testvértelepülés és környékének turisztikai látnivalóival, városaink hasonlóságaival, illetve az adottságokból fakadó különbségekkel. Mindezek mellett, „műhelyfoglalkozások” (ún.: workshopok) keretében találkozókra kerül sor, hasonló foglalkozásokat űző, helyi szakemberekkel.

1. hét: Az oktatás és nevelés hete: 2016. márc. 28 – ápr. 02.

2. hét: Közigazgatási hét: 2016. ápr. 04 - ápr. 09.

3. hét: Vállalkozzunk című hét: 2016. ápr. 11 - ápr. 16.

A program fő célkitűzése, hogy ösztönözze a polgárok részvételét az Európai Unió előtt álló hét év fontos kérdéseinek kidolgozásában. Mint például a gazdasági növekedés, a biztonság és Európa szerepe a nagyvilágban, valamint a szakpolitikai kérdések kialakítása. Ennek megfelelően, a résztvevők közösen elfogadott véleményét - az oktatás-nevelési, közigazgatási és vállalkozókat érintő témákban - továbbítani fogjuk „Az Ön hangja Európában”weboldalra.

Amennyiben sikeresen megvalósítjuk a programot, a jövőben más területekre is szeretnénk kiterjeszteni a kapcsolatfelvételt és közös gondolkodást.

Szandhofer János