koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub Nyomtat Email
2017. március 03., péntek 16:00

15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub A klub névadója, Bátki János 1946-tól alsódabasi református kántortanító, majd 1953-1969 között a Dabasi-szőlősi Általános Iskola igazgatója volt. A nyugdíjasklub megalakulásakor vette fel a településrészen nagy tiszteletnek örvendő igazgató nevét. Az önkormányzat 2008-ban az iskola alapításának 100., Bátki János igazgatóvá válásának 55. évfordulóján emléktáblát állíttatott a településrész központjában.

Megalakulása 15. évfordulója alkalmából tartott ünnepséget a Dabasi-szőlősi Bátki János Nyugdíjasklub február 26-án.

Az eseményre zsúfolásig megtelt a „Kultúrház”, a klub tagsága mellett három dabasi és a kakucsi nyugdíjasklub is képviselte magát. A 15 év fényképekből összeállított meglepetés kiállítás várta az érkezőket.

A rendezvény kezdetén a Szőlősi Közösségi Ház gyermekcsoportjának szavalói és a dabasi citerazenekar adott ünnepi műsort. Ezt követően a népes gyülekezet átvonult az óvoda épületéhez, ahol további irodalmi és zenei összeállítás keretében tisztelegtek Bátki János emléke előtt, majd megkoszorúzták emléktábláját.

A Közösségi Házba visszatérve Kovács Istvánné klubvezető felidézett több emlékezetes eseményt az elmúlt másfél évtizedéből, beszélt a térségben egyedülállónak számító torna és mamorettcsoportról, amely több megmérettetésen, szép eredményeket elérve öregbítette a településrész és a város nevét.  A meghívott vendégek is verssel, énekkel örvendeztették meg az ünnepelteket, majd kölcsönösen megajándékozták egymást. Az önkormányzat nevében Kőszegi Zoltán polgármesterrel, Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármesterrel együtt köszöntöttük a születésnapját ünneplő közösséget.

A délután egyik legmeghatóbb pillanata a klub eltávozott tagjaiért való közös imádság volt. Természetesen nem maradhatott el az estig tartó önfeledt hangulatú farsangi mulatozás sem, ahol mindenki megtapasztalhatta a közismert sláger refrénjének igazságát, hogy nem csak a 20 éveseké a világ.

Feldman László

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek a képgalériánkban ide kattintva.

15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub 15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub

15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub 15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub

15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub 15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub

15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub 15 éves a Bátki János Nyugdíjasklub