koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! Nyomtat Email
2017. március 09., csütörtök 21:30

ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! Magyarország  földművelésügyi minisztere 2017. március 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A hazai erdőkben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a minisztérium határozata alapján az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt helyeken, a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

A Földművelésügyi Minisztérium arra kéri az erdőbe kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat és a közúton, vasúton utazókat, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően! Égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el!

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak!

Az országos tűzgyújtási tilalom elrendeléséről szóló határozat ide kattintva tölthető le.

A PMKI Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztató anyaga pedig ide kattintva tölthető le.