koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! Nyomtat Email
2017. március 09., csütörtök 21:30

ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! Magyarország  földművelésügyi minisztere 2017. március 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A hazai erdőkben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a minisztérium határozata alapján az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt helyeken, a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

A Földművelésügyi Minisztérium arra kéri az erdőbe kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat és a közúton, vasúton utazókat, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően! Égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el!

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak!

Az országos tűzgyújtási tilalom elrendeléséről szóló határozat ide kattintva tölthető le.

A PMKI Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztató anyaga pedig ide kattintva tölthető le.