koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

Az év praxisa a Kárpát-medencében Nyomtat Email
2017. március 22., szerda 21:03

Az év praxisa a Kárpát-medencében Hetedszer hirdetik meg „Az év praxisa a Kárpát medencében„ pályázatot, melyet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal hirdetett meg tavaly december végén.

Május 10-ig keresik a hivatásuknak élő háziorvosokat és nővéreket, határon innen és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly, a hazai praxisok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülnek a díjazottak közé!

Az ő megbecsülésüket, presztízsüket szeretnék erősíteni, így az emberséges és a szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a nyilvánosság figyelmét. Portálukon (www.evpraxisa.hu) a páciensek személyes történetei olvashatók helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, hivatásról.

Az elmúlt években, hat esztendő alatt több mint 1200, hazai és határon túli remek háziorvos és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei, és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében" kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.

A zsűri tagjai: Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos; Dr. Bedros J. Róbert a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója; Berszán Lajos gyimesi plébános; dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke; Dr. Farsang Csaba professzor; Dr. Kásler Miklós professzor az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója; Dr. Rurik Imre professzor a Debreceni Egyetem Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszékének vezetője; Dr. Száray Eszter háziorvos (a 2015-ös pályázat hazai nyertese) és Sztankó Péter a Webbeteg és a DRportál főszerkesztője.

A témával kapcsolatos további friss híranyag letölthető: