koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

Szoboravató Nyomtat Email
2017. június 02., péntek 23:10

Szoboravató Május 28-án, vasárnap a Térségi Holokauszt Emlékpont előtti téren avatta fel a város közössége Bragyova György holokauszt-túlélő, egykori felsődabasi lakos egészalakos szobrát, amely Gábor Emese szobrászművész alkotása.

A szobor egy kompozícióban ábrázolja a főalakot és kedvenc kutyáját, amely az emberséget, az összetartozást és az egymásrautaltságot jeleníti meg. A padon ülő idős ember a felsődabasi közösség szerves részeként jelenik meg, mintha soha nem kényszerült volna elhagyni szülőföldjét, vagy mintha örökre hazatért volna a szülői házba.

A rendezvény szónoka Forgács János holokauszt-túlélő volt, majd Kőszegi Zoltán polgármester méltatta az esemény jelentőségét. A műsorban közreműködött a Divertimento vonósnégyes, Fehér Júlia versondó és Valentyik Anna színművész.

Az eseményen részt vettek Bragyova György Izraelben élő lányai és rokonai is. Egyik lánya, Judith megható szavakkal emlékezett meg a tavalyelőtt, 92 éves korában eltávozott nevelőapáról, és megköszönte a város közösségének, hogy kegyelettel ápolja emlékét.


A szoboravatóról készült képanyagok megtekinthetőek képgalériánkban ide kattintva.

Szoboravató Szoboravató


Szoboravató Szoboravató


Szoboravató Szoboravató


Szoboravató Szoboravató


Szoboravató Szoboravató


Szoboravató Szoboravató


Szoboravató Szoboravató