koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

Településképi Arculati Kézikönyv készül Dabason Nyomtat Email
2017. június 12., hétfő 21:00

Településképi Arculati Kézikönyv készül Dabason Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta egy Településképi arculati kézikönyv (TAK) elkészítését és Településképi rendelet megalkotását.

Az arculati kézikönyvet és a rendeletet a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV . törvény értelmében minden önkormányzatnak ez év október 1-ig kell elkészítenie.

Az arculati kézikönyv elsősorban a lakosság és a települési döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz. Célja, hogy mindenki számára érthető módon mutassa be a település építészeti arculatát meghatározó jellemzőket, épített és természeti értékeit, valamint a közös lakókörnyezet minőségi alakításával kapcsolatos elvárásokat, javaslatokat.

A kézikönyvben a település helyi építészeti stílusjegyei és azok a minőségi elvárások kerülnek meghatározásra, melyeket egy építkezésnél figyelembe szükséges venni. Az elkészült kiadvány jó példák bemutatásával segítséget nyújt az építtetők és építészek
számára is abban, hogy esztétikus otthonok és épületek épüljenek.

Az arculati kézikönyv készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széleskörű helyi támogatás övezze, hiszen hosszú távon befolyásolja a település épített és természeti környezetének alakulását, a település életét, a helyi lakosság lakókörnyezetét.

Ezért elkészítésébe szeretnénk bevonni a lakosságot, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába. A kézikönyv kidolgozásához elengedhetetlen, hogy minél pontosabb képet kapjunk városunk településképet meghatározó adottságairól, ennek megismerésében pedig leginkább a helyi lakosok tudnak segítséget nyújtani.

Ezért kérünk minden dabasi lakost, ingatlannal rendelkező magánszemélyt, vállalkozást, civilszervezetet és mindenkit, – aki szeretné, hogy a város arculatát, természeti környezetét megőrizve fejlődjön tovább, – a Településképi arculati kézikönyv készítésével kapcsolatos véleményét, észrevételeit, ötleteit a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre írja meg.

Szívesen fogadunk fényképeket értékesnek ítélt terekről, utcákról, olyan épületekről, épületrészletekről, kerítésről, kertrészletről,
legyenek azok akár régi, példaértékűen felújított, vagy újonnan létesült és követendő példaként említhető építmények.

Fotók esetében kérjük a helyszín feltüntetését és annak kifejtését, hogy miért tartják értékesnek, követendőnek a küldött
fotón lévő helyszínt.

Kőszegi Zoltán

polgármester


További információk a témában: www.kormany.hu

Településképi Arculati Kézikönyv készül Dabason Településképi Arculati Kézikönyv készül Dabason