koszonto

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

Meghívó Nyomtat Email
2017. június 29., csütörtök 21:35

MeghívóDabas Város Önkormányzata és a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet nevében ezúton szeretnénk meghívni az intézmény orvosait, orvosi asszisztenseit, nővéreit és technikai dolgozóit, a Dabasi Mentőállomás, az Orvosi Ügyelet dolgozóit, a védőnőket, háziorvosokat és házi gyermekorvosokat, az ÁNTSZ, valamint a gyógyszertárak munkatársait Semmelweis-napi ünnepségünkre, amelyre június 30-án, pénteken 13.00 órakor kerül sor a rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében.

A rendezvényen átadásra kerül a Dabas Egészségügyéért Dr. Halász Géza-díj. A műsorban közreműködik a Divertimento vonósnégyes.

Kőszegi Zoltán
polgármester
Klemencz Györgyné
intézményvezető
Bővebben...
 
Gyóni Géza centenárium Nyomtat Email
2017. június 26., hétfő 21:45

Gyóni Géza centenárium Június 25-én, a költő születésének 133. és halálának 100. évfordulóján szervezte meg Dabas Önkormányzata a Gyóni Géza Emlékév centenáriumi ünnepségét.

Az esemény ünnepi istentisztelettel kezdődött az evangélikus templomban, amelyet Győri Tamás József esperes helyettes, megbízott lelkész mutatott be. Ezt követően a résztvevők néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Sztavinovszky Győző tanár úrról, aki a 15 évvel ezelőtt létrehozott Gyóni Gyűjtemény egyik kezdeményezője, mecénása volt.

A zsúfolásig telt templomban zajlott az évfordulós ünnepség is, amelynek keretében a résztvevők meghallgathatták az Országos Gyóni Géza versmondó találkozó díjazottjait, Kiss Judit, Strich Lászlóné és Kuruc Ádám Konrád szavalatát.

Bővebben...
 
Helyreállították Gyóni Géza Dabasi-szőlősi emléktábláját Nyomtat Email
2017. június 26., hétfő 21:00

Helyre állították Gyóni Géza Dabasi-szőlősi emléktábláját A Gyóni Géza Emlékév jegyében helyreállították a költő egykori szőlősi emléktábláját, amely a Parragh-birtokon állt. A táblát, amely a Közösségi Ház falán kapott helyet, az eredeti dokumentumok alapján Pataki Miklós csobánkai szobrászművész készítette el.

Az avatóünnepségen Feldman László, a településrész képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. Az ünnepi műsorban a Szőlőkert Óvoda óvodásai, a Gyóni Géza Általános Iskola volt és jelenlegi diákjai, Petróczy Attiláné a Gyóni Géza Nyugdíjasklub vezetője, valamint Kapui Ágota költő, szerkesztő is közreműködött. Az emléktábla történetét Valentyik Ferenc helytörténész tolmácsolásában hallgathatták meg a megjelentek.

Bővebben...
 
Meghívó Nyomtat Email
2017. június 23., péntek 19:00

MeghívóDabas Város Önkormányzata, a Szózat Keresztény Konzervatív Irodalmi Lap és a Gyóni Evangélikus Gyülekezet tisztelettel meghívja Önt, családját és ismerőseit Gyóni Géza költő halálának 100. évfordulója alkalmából megrendezendő ünnepi megemlékezésre, valamint a megújult Gyóni-emlékszoba és evangélikus templomudvar átadására.

Helyszín: a Gyóni Evangélikus Templom és udvara (Dabas-Gyón, Luther u. 14.)
Időpont: 2017. június 25.,
vasárnap 10.00 óra

Kőszegi Zoltán
polgármester

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés Nyomtat Email
2017. június 22., csütörtök 22:00

MEGHÍVÓDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. június 26-án (hétfőn) 17.00. órai kezdettel rendes ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló  (Dabas, Szent István tér l/b.)

Bővebben...
 
Általános tudnivalók hőségriadóval kapcsolatosan Nyomtat Email
2017. június 22., csütörtök 21:05

Általános tudnivalók hőségriadóval kapcsolatosanAz Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális figyelmeztető előrejelzéséről a www.met.hu oldalon tájékozódhat.

Kánikulai napokon a déli és kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában. Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is. Alkalmazzon mentolos törlőkendőt arcának, karjainak felfrissítésére. Lehetőleg éjjel szellőztessenek!

Bővebben...
 
Meghívó Nyomtat Email
2017. június 21., szerda 15:13

MeghívóDabas Város Önkormányzata és a Szőlősi Közösségi Ház szeretettel és tisztelettel meghívja Önt, családját barátait Gyóni Géza dabasi-szőlősi emléktáblájának felavatására, amely egykor a Parragh-birtokon állt

Időpont: 2017. június 21.
(szerda) 17.00 órától
Helyszín: Művelődési Ház
(Kinizsi Pál utca 68.)

Feldman László
önkormányzati képviselő

Bővebben...
 
ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! Nyomtat Email
2017. június 21., szerda 14:30

ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! Magyarország  földművelésügyi minisztere 2017. június 20-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL