koszonto

Bordó Sárkány Régizene Rend koncert PDF Nyomtat Email
2015. szeptember 19., szombat 00:00
Bordó Sárkány Régizene Rend koncert
XVII. DABASI NAPOK programsorozat részeként adott koncertet a Kossuth Művelődési Központ udvarán a Bordó Sárkány Régizene Rend formáció, akik nagy közönségsikert arattak a sokszínű és fergeteges előadásuknak köszönhetően.

Most a koncertjük felvételét megtekinthetik az érdeklődők az alábbiakban.
Bővebben...
 
HONFOGLALÁS rockszínmű az OBO Arénában PDF Nyomtat Email
2013. január 26., szombat 00:00
HONFOGLALÁS rockszínmű az OBO Arénában 
2013. Január 26-án a dabasi önkormányzat támogatásával az OBO Arénában nagyszabású rockszínmű került előadásra a dabasi és környékbeli más hagyományőrző egyesületek, táncosok és előadók részvételével:

Vatya Népe Egyesület (Újlengyel), Áldos Egyesület (Dabas), Ősrege (Inárcs), Üllő Vezér Egyesület (Üllő), a Dabasi Jurtakör, illetve a a sári Borovenka Hagyományőrző Néptánccsoport, a baróti néptáncegyüttes, MarArt Mozdulatműhely és a Kossuth Művelődési Központ Forgatós néptánccsoportja
Bővebben...
 
XII. Dabasi Napok - Én, Karády Katalin… PDF Nyomtat Email
2010. október 14., csütörtök 00:00
XII. Dabasi Napok - Én, Karády Katalin…
Én, Karády Katalin…  – Valentyik Anna szinkronszínész, előadóművész műsora – Zongorán kísér: Oláh Gergely Helyszín: Halász Móricz-kúria
2010. szeptember 20.
A 30–40-es évek legtehetségesebb és legnépszerűbb színész-énekese, Karády Katalin legendává vált nemzedékek tudatában. Anyáink, nagyanyáink dúdolták mélabús, szívbemarkoló dalait, mi pedig általuk ismertük meg ezeket az örökzöld slágereket, amelyeket gyermekeink, lányaink adnak tovább az utókornak. Valentyik Anna épp ezt az időtlenséget tolmácsolta a Halász Móricz-kúria csöppnyi színpadán, pusztán egy zongorakísérettel és olyan empátiával, hogy kevés szem maradt szárazon a zsúfolásig tele teremben. Valentyik Anna előadóestje kétségtelenül a Dabasi Napok egyik legmaradandóbb, legsikeresebb programja volt. ( részlet: Dabasi Újság 2010. októberi számából)
Bővebben...
 
Dabasi Dobos Világzenei Gála IV. 2008 PDF Nyomtat Email
Dabasi Dobos Világzenei Gála IV.
DABASI DOBOS VILÁGZENEI GÁLA IV.
2008. szeptember. 20.

2005-ben útjára indítottunk egy olyan rendezvényt, amely a királyi dobosok volt lakhelyének dobos-ütős kultuszát eleveníti fel és hozza vissza a köztudatba. Talán történelem, talán legenda, hogy itt a középkorban dobosok laktak, akik riasztották a király seregét, ha ellenség tört be az országba. Tény, hogy a köznévből tulajdonnévvé minősült szóban végbement törvényszerű hangtani változások ( dabas- dobos ) valószínűvé teszik ezt a feltételezést. A Dabas helységnév egy középkori hangtani állapotot őriz. Ezért éreztük fontosnak, hogy egy igazi, fergeteges dobgálával elevenítsük fel múltunk hagyományait, és virtuóz ütős formációk játékával ébresztgessük a bennünk szunnyadó ősi ritmusérzéket. 

Bővebben...