koszonto

Halász Boldizsár Városi Könyvtár PDF Nyomtat Email
Működtető: Kossuth Művelődési Központ
Vezető: Tapodi Katalin
Szakmai vezető:
Garajszki Éva


Cím: 2370 Dabas, Ravasz L. u. 2. (régi Zalka óvoda)
Telefon: 06/29/360-529
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Weboldal: www.dabasikonyvtar.hu

Alapító okirat

Nyitva tartási ideje:

Hétfő:
09.00-17.00
Kedd:
09.00-17.00
Szerda:
09.00-17.00
Csütörtök:
09.00-17.00
Péntek:
09.00-17.00
Szombat:
09.00-12.00
Vasárnap: zárva

 

 

Könyvtárunkról:

A Halász Boldizsár Városi Könyvtár Dabas központi részén, a felújított Halász Olivér kúriában (Ravasz László utca 2.) várja a látogatókat.

Intézményünk általános gyűjtőkörű nyilvános közművelődési könyvtár. Állományát könyvek, folyóiratok, DVD-k és CD-k alkotják. A könyvtár teljes gyűjteménye – kivéve a kézikönyveket, a helytörténeti gyűjteményt – kölcsönözhető.

Olvasóink a szabadpolcon elhelyezett könyvállományban önállóan, illetve a tájékoztató könyvtárosaink segítségével igazodhatnak el.

A kortárs és klasszikus szépirodalom legújabb kiadásaitól kezdve a korszerű ismereteket közvetítő tudományos és ismeretterjesztő szakkönyvekig bezárólag igen széles a választék. Könyvállományunk folyamatosan frissül.

Helytörténeti gyűjteményükben megtalálható néhány korabeli, ritka, féltve őrzött kiadvány a Gyóni Géza gyűjteményből, valamint Dinnyés Lajos hagyatékából.

Internethasználatra is van lehetőség a könyvtár olvasótermében: 4 számítógép áll rendelkezésre a beiratkozott olvasók részére.

Az intézmény kiegészítő tevékenységként programokat, csoportfoglalkozásokat szervez. Gyakran látogatják meg iskolás csoportok, osztályok, akik könyvtárismereti előadásokat hallgathatnak meg.


Garajszki Éva
Könyvtárvezető
 
Pillanatképek az új gyermekkönytár életéből PDF Nyomtat Email

Pillanatképek az új gyermekkönytár életébőlMinden szónál többet mondanak a következő képek, melyek a városunk felújított Halász Olivér kúriájában működő gyermekkönyvtár életéből mutatnak be pár pillanatot. Ezek a képek jól mutatják, hogy nem volt hiábavaló az a sok munka, mely a könyvtár megújítására lett fordítva.

Bővebben...
 
Dabasi vonatkozású művek a Magyar Elektronikus Könyvtárban PDF Nyomtat Email

Dabasi vonatkozású művek a Magyar Elektronikus KönyvtárbanA következő, ingyenesen elérhető és letölthető dabasi vonatkozású művekre hívnánk fel az érdeklődők figyelmét, melyek elérhetőségeit a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményéből Valentyik Ferenc válogatta ki és osztott meg velünk.

Bővebben...
 
Projektzáró rendezvény a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtárban PDF Nyomtat Email

Projektzáró rendezvény a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtárban

2011. június 30-án került sor a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című pályázat záró rendezvényére.

A pályázat célja a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár képzési szerepének erősítése, az élethosszig tartó tanulás támogatása, az információs feladatkör erősítése, a könyvtár használó táborának növelése, tartalmi munkájának további erősítése, fokozása volt. E célra Dabas Város Önkormányzata 18.960.778 Ft vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült.

Bővebben...
 
„Olvasásnépszerűsítő május” a Halász Boldizsár Városi Könyvtárban PDF Nyomtat Email

„Olvasásnépszerűsítő május” a Halász Boldizsár Városi Könyvtárban

Májusban a Halász Boldizsár Városi Könyvtár a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című projekt keretében ismét három rendhagyó olvasásnépszerűsítő programot szervezett meg.
Bővebben...
 
FRISS TINTA! PDF Nyomtat Email

„Friss tintával” írt tájékoztató a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár legutóbbi programjáról

A „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében című, TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010 azonosító számú uniós pályázat keretében a Halász Boldizsár Városi Könyvtár 2011. január 27-én szervezte legutóbbi olvasásnépszerűsítési programját.
A program megvalósítására a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola együttműködésével került sor.
Bővebben...
 
Beszámoló a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár újabb sikeres programjáról PDF Nyomtat Email

A „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében című, TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010 azonosító számú uniós pályázat keretében a Halász Boldizsár Városi Könyvtár 2010. december 13-án a Kaláka Együttest láthatta vendégül Dabason.

A Kossuth-díjas és Príma Primisszima díjas együttes koncertjét - Gryllus Dániel, Becze Gábor és Radványi Balázs művészek közreműködésével - népes számú közönség élvezhette. A Kossuth Lajos Általános Iskola nevelői és diákjai jöttek el rendezvényünkre. Ezúton is köszönjük a Kossuth Művelődési Központnak, hogy együttműködő partnerünk volt a program megvalósításában.
Bővebben...
 
Könyvajánló a megújuló Halász Boldizsár Városi Könyvtártól PDF Nyomtat Email

Mezey Katalin: Ahogy fény-ezredéveket

Ahogy fény-ezredéveket
átrepül egy kis sugár,
s régi csillagtörténetet
távcsőbe diktál a kvazár,

sok nemzedéknyi télen át
idefénylik egy kisgyerek,
aki karácsony éjszakán
megváltásunkra született.

Remény született általa:
Isten fia a csecsemő,
akinek hideg jászola
szalmáján szunnyad az idő.

Mezey Katalin Holdének című kötete 2007-ben jelent meg a Széphalom Könyvműhelyben Budapesten. A könyvet Oláh Katalin és Oláh Mátyás László illusztrálta.

Bővebben...
 
ORSZÁGOS CSALÁDI KÖNYVTÁRI NAPOK PDF Nyomtat Email

ORSZÁGOS CSALÁDI KÖNYVTÁRI NAPOK

A Halász Boldizsár Városi Könyvtár részt vesz az alábbi uniós pályázaton:
Pályázat címe: „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében

Azonosítószáma: TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010
Elnyert támogatási összeg:  18.960.778 Ft

A „Tudásdepó Expressz” átfogó célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási és digitális kompetenciák fejlesztését. Kiemelt cél a hozzáférés területi különbségeinek a csökkentése.
Bővebben...
 
Könyvtárhasználati és egyéb, nem formális képzések a könyvtárban PDF Nyomtat Email

Könyvtárhasználati és egyéb, nem formális képzések a könyvtárban

A „Mi vagyunk a tudás pillére!”
Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében c. TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010 azonosítószámú projekt keretében a könyvtár dolgozói az olvasóknak ingyenes oktatást biztosítanak, mely alapján még a kezdők is könnyen elsajátíthatják egy modern könyvtár használatának a fortélyait.

2010 szeptemberében általános iskolás diákok látogattak el a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtárba, hogy könyvtárhasználati képzésen és egy ehhez kapcsolódó vetélkedőn vegyenek részt.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL