koszonto

Dabasiak Baróton PDF Nyomtat Email
2016. április 21., csütörtök 00:00

Dabasiak Baróton Meghívott és helyi vállalkozók találkoztak

Csütörtökön délelőtt a Party Pub vendéglő emeleti termében baróti és a magyarországi Dabasról érkezett vállalkozók találkozhattak egymással, nemcsak a közös eszmecsere céljából, hanem jövőbeli együttműködést gyümölcsöző ismeretségek kötéséért is.

A vendégeket Lázár-Kiss Barna baróti polgármester köszöntötte, elmondva, hogy a dabasiaknak ez már a harmadik Barótra látogató csoportja. A dabasi önkormányzat sikeresen pályázott az „Európa a polgárokért” uniós programra, annak keretében valósulhattak meg a testvérvárosi látogatások.

Bővebben...
 
Dabasi delegáció a Barót Napokon PDF Nyomtat Email
2013. június 14., péntek 12:35

Dabasi delegáció a Barót Napokon Június 6. és 9. között egy ötfős dabasi delegáció vett részt erdélyi testvérvárosunk, Barót ünnepi rendezvénysorozatán. A küldöttséget Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester vezette, ő köszöntötte Barót város közösségét és a testvérvárosok delegációit.

A rendezvény rengeteg lehetőséget kínált szórakozásra, építő jellegű beszélgetésekre, együttgondolkodásra.

Bővebben...
 
Megújult testvérvárosi szerződés Dabas és Albenga között PDF Nyomtat Email
2012. október 19., péntek 20:00

MEGHÍVÓ„Rosalia Guarnieri és Kőszegi Zoltán, mint Albenga és Dabas városok képviselői, a 2012. október 12-i albengai találkozásunkkal szeretnénk megerősíteni azon közös szándékunkat, hogy tovább folytassuk a több éve tartó testvérvárosi és baráti kapcsolatot. E napon megtesszük azt az ünnepélyes lépést, melynek segítségével folytathatjuk a két város közötti viszony előremozdítását, továbbá állandó kapcsolatot tarthatunk fenn közösségeink között, és a továbbiakban közös erővel mélyíthetjük kulturális, turisztikai, társadalmi, sport és gazdasági jellegű adottságainkat.”

Így szól az első két mondata annak az együttműködési szándéknyilatkozatnak, melyet október 12-én, pénteken írt alá Albenga polgármester asszonya, Rosy Guarnieri és Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere.

Bővebben...
 
Testvérvárosi szerződés PDF Nyomtat Email
2012. október 02., kedd 10:35

Testvérvárosi szerződésÚjabb testvérvárosa van Dabasnak. Szeptember 21-én a XIV. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként Kőszegi Zoltán dabasi és László Tamás XV. kerületi polgármesterek írták alá az együttműködési megállapodást a  Polgármesteri Hivatal tetőtéri tárgyalótermében.

A szerződés megkötésével tovább erősödik Dabas és Újpalota közt pár éve elkezdődött és mindkét fél számára előnyös gazdasági, illetve kulturális kapcsolatok építése. Az ünnepélyes szerződéskötést követően a két önkormányzat vezetője megkoszorúzta a Polgármesteri Hivatal előtt található Szent István-szobrot.

Bővebben...
 
Videogaléria: Közös képviselő-testületi ülés PDF Nyomtat Email
2011. október 30., vasárnap 15:00

Videogaléria: Közös képviselő-testületi ülésNem csak a miniszterelnöki látogatás miatt bizonyult mozgalmasnak szeptember 23., hiszen az új városközpont átadását követően, a kora esti órákban sor került Dabas és Zenta első közös képviselő-testületi ülésére is. Az esemény több tekintetben rendhagyónak minősült, hiszen a testvérvárosi kapcsolatok történetében igen ritka az ilyen széles körű egyeztetési fórum, ahol nemcsak a városvezetők találkoznak, hanem mindkét képviselő-testület tagjai jelen vannak.

A közös képviselő-testületi ülésről készült felvételeket tekinthetik meg most olvasóink a videogalériánkban ide kattintva.

 
Pedagógusnap Zentán PDF Nyomtat Email
2011. június 02., csütörtök 20:45

Pedagógusnap ZentánAz idei évben Dabas Város Önkormányzata délvidéki testvérvárosunk, Zenta színházában köszöntötte a település pedagógusait és a kistérség nevelési és oktatási intézményeinek vezetőit. Az egynapos látogatás során a résztvevők bepillantást nyerhettek a  zentai óvodák, általános-és középiskolák életébe, helyzetébe. Ezen a napon került átadásra a Dabas Ifjúságáért Kászonyi Dániel díj első és második fokozata. A díjat Farkas Józsefné, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgató asszonya, Buncsák Pál Jenőné, a Szent János Katolikus Általános Iskola magyar-hittan szakos, valamint Dömők Antalné a Gyóni Géza Általános Iskola magyar-ének szakos tanára vehette át.

Bővebben...
 
Testvérvárosi kedvezmények PDF Nyomtat Email
2011. május 12., csütörtök 15:25

Testvérvárosi kedvezmények Dabas és a délvidéki Zenta kétoldalú együttműködésének újabb fejezeteként 2011. május 1-jétől életbe léptek a Testvérvárosi Kedvezmények, melyek a két település közti turisztikai kapcsolatokat hivatottak serkenteni.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy minden olyan dabasi lakcímmel rendelkező polgár, aki mostantól Zentára látogat, az alábbi listán feltüntetett szálláshelyek és vendéglátó ipari egységek áraiból 10%-os kedvezményt kap a lakcímkártyája felmutatását követően.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
Videogaléria: Dabas és Zenta testvérvárosi szerződésének ünnepélyes aláírása PDF Nyomtat Email
2011. február 16., szerda 21:00

Videogaléria: Dabas és Zenta testvérvárosi szerződésének ünnepélyes aláírása2011. február 4-én, pénteken került sor Dabas és a szerbiai Zenta testvérvárosi szerződésének ünnepélyes aláírására a délvidéki városban. Dabast egy hétfős delegáció képviselte. A testvérvárosi megállapodás aláírásán történtekről és a dabasi delegáció zentai útjáról tekinthetnek meg egy összefoglaló összeállítást.

A videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Tovább tevékenykednek a nagykövetek Dabason PDF Nyomtat Email
2011. január 13., csütörtök 00:00

Tovább tevékenykednek a nagykövetek Dabason  Molnár Balázs Zenta nagykövetével láthatnak olvasóink videó riportot, aki beszél az elmúlt két és fél hónapban végzett munkákról és az elkövetkező lépésekről, célokról.

Józsa Melinda  és Molnár Balázs 2010 október 23-tól látják el városunkban az ifjúsági nagyköveti feladataikat.

A következőkben Molnár Balázs Zenta nagykövetével láthatnak olvasóink videoriportot, aki beszél az elmúlt két és fél hónapban végzett munkákról és az elkövetkező lépésekről, célokról.

Az ifjúsági nagykövetek munkáját mostantól bárki szabadon követheti a mikroblogjukon kersztül, amelynek címe http://twitter.com/ifinagykovetek.

Az ifjúsági nagykövetekről részleteket ide kattintva olvashatnak.
Bővebben...
 
Egy feledhetetlen látogatás PDF Nyomtat Email
2010. szeptember 01., szerda 00:00
Egy feledhetetlen látogatás2010 június közepe és július vége között négy amerikai fiatal hölgy látogatott el hozzánk Dabasra. Ketten közülük, Bree Hersch és Willa Grefe a Gémesi Andrea által vezetett Babaház Családi Napköziben szervezett nyári táborokban dolgoztak három hétig, igyekezvén minél több angoltudásmorzsát belecsempészni a csöppségek fejébe.

A másik két lány, Alison Presswod és Jael Cooper pedig családoknál elszállásolva igyekezett bepillantani a nagy magyar valóságba. Természetesen rengeteg kirándulás és egyéb szabadprogram keretében tettük lehetővé mindannyiuk számára, hogy megismerhessék a magyar történelmet, gasztronómiát, az országot és a kacifántos magyar nyelvet.

Köszönjük a közreműködést a Táncsics Mihály Gimnáziumnak, Pásztor Gergelynek, Gémesi Andreának, Talabér Jánosnak, valamint a Gecser, a Béki, a Kuli, a Weil, a Sásdi, a Faragó, a Gombár és a Bartha családnak, hogy hathatós segítségükkel feledhetetlenné tették a magyarhoni kultúrmérgezést az amerikás „áldozatok” számára, így nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Dabas és Staunton között formálódó testvérkapcsolat tovább mélyülhessen.

Allison szavaival zárnám soraimat, amelyek, azt hiszem, mindennél jobban kifejezik a lényeget: „Mi mást is mondhatnék a magyarországi látogatásomról, mint azt, hogy egyszerűen feledhetetlen volt. Életreszóló barátokat szereztem és nagyon sokat tanultam önmgamról és egy másik kultúráról. Ennél pedig semmi sem ér többet”.

Kancsár Krisztián
ifjúsági nagykövet