koszonto

Dabasi Újság Plusz
„Szelektív szöszölő” a Dabasi Bóbita Óvodában PDF Nyomtat Email
2016. december 14., szerda 00:00
Intézményünk helyi pedagógiai programjában és küldetésnyilatkozatában a környezettudatos magatartás és életmód megvalósítását, a fenntarthatóság pedagógiai értékeinek és feladatainak középpontba helyezését tűzte ki célul.

Ennek a célnak a megvalósításához a társadalmi felelősségvállalás jegyében intézményünk minden dolgozója és óvodása közös gondolkodással és aktív részvétellel kapcsolódik immár 4. éve az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) programjához.
Bővebben...
 
Három dabasi Vöröskereszt tag is kitüntetésben részesült májusban PDF Nyomtat Email
2014. június 15., vasárnap 00:00
Varga Lászlóné május 17-én az Országos Vöröskereszt ünnepségen vette át a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje kitüntetést, amelyet Nyíregyházán Kardos István főigazgató és Dr. Göndics Zsigmond országos Vöröskereszt elnök adott át a kitüntetettnek.

Vöröskeresztes Munkáért Kitüntetés Bronz fokozat elismerésben részesült Dr. Katona Edit és Dr. Kormos Eszter május 8-án Szigetszentmiklóson, amelyet Gerzsenyi István megyei igazgató és Fodor Antalné dr. megyei elnök adott át a díjazottaknak

Bővebben...
 
Határon innen és túl PDF Nyomtat Email
2014. március 28., péntek 00:00
A Szent János Katolikus Általános Iskola életéből.

Iskolánk 2014. március 21-én egyházmegyei, határon túli, kistérségi és városi rendezvényeket rendezett: rajzból, hittanból, természettudományokból, valamint meghirdette a Szent János Labdarúgó Kupát. A tanulmányi versenyekre 53 csapat 106 fővel, a Szent János Labdarúgó Kupára 12 csapat 100 fővel érkezett.

A rajzversenyre 210 igényes alkotás gyűlt össze. Határon túli testvéreinket 36 fő képviselte Szatmárnémetiből és Nagykárolyból. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy versenykiírásunk felkeltette Albertirsától Balassagyarmatig a Váci Egyházmegye iskoláinak figyelmét. Az eseményt Pásztor Győző esperes kanonok, iskolánk lelki vezetője nyitotta meg. Köszönetemet szeretném kifejezni a verseny rendezéséért, lebonyolításáért, határon túli testvéreink ellátásáért kollégáimnak, munkatársaimnak, valamint a Szülők Közösségének.

Köszönöm Kőszegi Zoltán polgármester úr támogatását is, aki az eredményhirdetésnél személyesen adta át a díjakat a versenyzőknek. A versenyek nagyon jó hangulatban zajlottak.
Bővebben...
 
„Játékok, amiből nem is gondolnád!” PDF Nyomtat Email
2014. január 12., vasárnap 00:00
A november 16 – 24 – ig megrendezett Európai Hulladékcsökkentési Hétre óvodánk is pályázott. Az OHÜ felhívásának célja az volt, hogy munkahelyi közösségek, intézmények mutassanak be olyan ötleteket, melyekkel a hétköznapokban egyszerű megoldásokkal lehessen elérni a hulladékcsökkentést, vagy ami keletkezik az újrahasznosuljon.

Zöld Óvoda révén igen fontosnak tartjuk környezetünk védelmét, ezért a gyerekeket és felnőtteket is bevonva barkácsműhelyek, mozgáskuckók és játszóház kialakításával igyekeztünk egyszerű játékeszközöket készíteni a háztartásokban keletkező hulladékból (szövés – használt pólókból, italos kartonból – labirintus játék, sárkányfejek, PET-palackból – járművek, persely, mikulás, házikó készítés, papírhulladékból – koronakészítés, papírgyöngy fűzés, CD-lemezből – halacska készítés).
Bővebben...
 
Halottak napja után PDF Nyomtat Email
2013. november 07., csütörtök 00:00
„ Cogito ergo sum.”  Mondja a latin közmondás.

Gondolkodom, tehát vagyok. Igaz ez fordított szórendben is. Aki pedig van, létezik, él, következésképpen gondolkodik is, lát, tapasztal, viszonyul, véleményt alkot, állást foglal, ront, vagy javít, dolgozik, szeret, gyermeket nevel, avagy lopja az Isten napját, henyél, élősködik, csal, netán ölni is képes, teher a társadalom vállán.

Mindkét életformát emberi lények folytathatják. Vajon min múlik, mi határozza meg, hogy melyik utat választja valaki, netán kényszerül követni a „homo sapiens”? Nagy kérdés. Ki lehet képes megválaszolni. Jó lenne megtalálni, keressük meg.
Bővebben...
 
Négy évezredes kultúra nyomai Dabas határában PDF Nyomtat Email
2013. szeptember 03., kedd 00:00
Dabas-Kakucs közigazgatási határán augusztusban egy bronzkori földvár feltárása zajlott. Az ásatás eredményeiről Kulcsár Gabriellával, az MTA BTK Régészeti Intézete tudományos főmunkatársával Feldman László beszélgetett.

F.L.: Lengyel régészek is dolgoznak a helyszínen, kérem, hogy mondja el, milyen kapcsolat révén kerültek ide!

Ez a szerencsés együttműködés egy korábbi tudományos kapcsolatból alakult ki. Két kollégánk, Miklós Zsuzsa és Czajlik Zoltán fedezte fel ezt a lelőhelyet, légi felvételt készítettek róla, majd a lengyel kollégákkal együtt jöttünk ide és felmértük a területet. Már ekkor egy nagyon szép bronzkori lelőhely rajzolódott ki. A feltárás finanszírozására a lengyel munkatársak pályázatot nyújtottak be a Lengyel Tudományos Alaphoz, amely támogatta a kezdeményezést. Nemzetközi együttműködésben végezzük a munkát a lengyel féllel a pozńani egyetemről, illetve németországi partnereink a kieli egyetemről jönnek majd a későbbi években, mert a teljes projekt hároméves lesz. A harmadik fél az MTA BTK Régészeti Intézete.
Bővebben...
 
Postás – HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Kupa PDF Nyomtat Email
2013. május 04., szombat 11:50
A verseny lebonyolítását az időjárás is segítette, így annak első napján jelentős számú helyszíni nevezés is volt. Mindennek köszönhetően 10 országból mintegy 1200 nevezés érkezett. A külföldiek közül legtöbben Szlovákiából érkeztek, de svájci, finn, cseh, szerb, horvát, orosz, osztrák és norvég versenyzők is rajthoz álltak a nagyszámú magyar versenyző mellett.

A kétnapos verseny első napján délelőtt kiemelt középtávú ranglista futamokra került sor, délután pedig váltóverseny volt. A második napon került sor az országos normáltávú ranglista versenyre. Az egyéni versenyeken a különböző korosztályok versenyzői 44 kategóriában állhattak rajthoz. A legfiatalabb kezdő kategória a 10D. Itt 9-10 évesek indulhattak. A legidősebbek számára rendezett kategória a 80 év fölötti férfiak számára kiírt M80 volt. Ezt a kategóriát a 87 éves korelnök, Kempf Adolf nyerte.
Bővebben...
 
LEADER pályázatok PDF Nyomtat Email
2013. május 04., szombat 11:10
A Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület 13 településén kezdetét vette a LEADER program 3. körének pályázati kiírás előkészítése. A pályázati folyamatról, a projektek kiválasztásról minden információt megtalál honlapunkon:  www.leaderkontakt.hu

Ezen felül a pályázatokkal, egyéni fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatos kérdésekkel az egyesület munkatársai munkaidőben kereshetőek e-mail-ben, telefonon illetve előzetes időpont egyeztetés után személyesen.
Bővebben...
 
Református énekkarok találkozója Dunavarsányban PDF Nyomtat Email
2013. május 04., szombat 10:10
Április 28-án, vasárnap délután rendezték meg egyházmegyénkben a Református kórusok találkozójának második részét, melyen kistérségi ökumenikus kórusunk, a Deo Volente vegyeskar is szerepelt Anka Péter vezetésével.

A délután folyamán összesen 8 kórus adta elő a tanult műveket.
Bővebben...
 
Kistérségi reformátusok találkozója, Táborfalva PDF Nyomtat Email
2013. május 04., szombat 10:00
A dabasi, inárcsi, örkényi, hernádi, pusztavacsi és táborfalvai reformátusok április 27-én, szombaton a táborfalvai testvérek meghívására gyűltek össze szombat délelőtt a Művelődési Házban. Vendégünk dr. Enghy Sándor teológiaprofesszor, a Református Jövőkép Bizottság tagja tartott előadást a bizottság munkájáról, az egyházunk előtt álló kihívásokról.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL