koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Programok: "Idősek világnapi rendezvénye" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Malvin, Holnap: Petra.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Önkormányzati választások 2014Dabasi Újság számaiRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Fedezze fel Dabast kisvonattal! PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 30., kedd 18:20

Fedezze fel Dabast kisvonattal! Október 1-jén 18:00 órától a rendőrség mögötti parkolóból indul a városnéző kisvonat! Célállomása: Jakab Lovasudvar

Szerdánként ugyanebben az időpontban minden héten a város különböző pontjaira látogathatnak el az érdeklődők!

További  információk a gumikerekes városnéző kisvonatról  ide kattintva olvashatóak.

Bővebben...
 
Október havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 30., kedd 16:50

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2014. év október havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 30., kedd 16:30

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2014. október hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat nem kerül végrehajtásra, a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút lezárása nem várható.

A várható katonai mozgás miatt az átvezető talaj utak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
IDŐPONTMÓDOSÍTÁS PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 30., kedd 09:30

MEGHÍVÓ az Idõsek Világnapjára Ezúton szeretnénk tájékoztatni minden szépkorú dabasi polgárt, hogy az Idősek világnapi rendezvényünk október 5-én, vasárnap 15.00 óra helyett, technikai okok miatt 17.00 órakor kezdődik!!!

Helyszín: az OBO Aréna (dabasi sportcsarnok)

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 29., hétfő 14:20

90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Jóri Mihálynét, lánykori nevén Medve Máriát 92-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Fejlesztési munkálatok Dabasi-Szőlőkben PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 29., hétfő 14:00

Fejlesztési munkálatok Dabasi-SzőlőkbenDabasi-Szőlők városrészben is folyamatosan történnek a fejlesztési munkálatok.

Az elmúlt 4 év munkálatairól és a jelenlegi fejlesztésekről, beruházásokról Feldman László  a Polgármesteri Kabinetiroda munkatársa ad tájékoztatást az  alábbiakban megtekinthető riportban.

Bővebben...
 
Záró Strandbál PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 29., hétfő 12:40

Strandbál Október 4-én (szombat) 21.00 órakor kerül megrendezésre a szezonzáró Strandbál.

A rendezvényeken játszik a Szőnyi zenekar. A camping disco keverőpultjánál:  Mat Moren, Lass Francic, Shotterhand és DB! További információk a 29/562-562 telefonszámon kérhetőek.

Bővebben...
 
Dumaszínház Bödőcs Tiborral PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 29., hétfő 12:30

Dumaszínház Bödőcs TiborralLegújabb önálló estjével lép a közönsége elé Bödőcs Tibor október 17-én a Dabas Motelben megrendezésre kerülő Dumaszínházban. A Karinthy-gyűrűs humorista a Böllérbalett című műsorában a magyar közélet fontosabb eseményeit tolmácsolja a saját meglátása szerint az érdeklődő közönsége számára.

További információk és jegyek kaphatóak a Rádió Dabas elérhetőségein.

Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 29., hétfő 11:50

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2014. október havi  ételkínálata.

A havi étlap részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
UPC előfizetők internet elérési problémákat tapasztaltak PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 28., vasárnap 18:00

Információ Több olvasónk és fórumok jelzései alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a UPC előfizetői szombat délutántól vasárnap délig jelentős problémákat észleltek több helyen, sok oldal (parlament.hu, vagy a dabas.hu oldalunk) nem volt elérhető, de információink alapján a problémát a UPC megoldotta.

 
Dabas DIEGO KC – MKB MVM Veszprém U-23 PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 25., csütörtök 20:50

Dabas DIEGO KC – MKB MVM Veszprém U-23Felnőtt csapatunk a bajnokság második fordulójában szeptember 20-án az MKB MVM Veszprém KC U-23-as csapatát fogadta.

A mérkőzésről készült összefoglalót Szilágyi Zoltán edző nyilatkozatával, illetve a veszprémi csapat edzőjével, a 215-szörös válogatott  Pásztor Istvánnal készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
XVI. Dabasi Napok képekben II. PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 24., szerda 19:20

Új képek a képgalériánkban 2014A következő XVI. Dabasi Napok rendezvénysorozat eseményeiről készült képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. A Nemes-kúria átadása
2. Mitták Ferenc: Nyíló ablakok című kötetének bemutatója
3. Dabasi nyugdíjas találkozó

 
Gyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 24., szerda 12:30

Gyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Az elmúlt hónapok során az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül, épületenergetikai fejlesztés megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva beruházási munkák történtek a Dabas, Gyóni Géza Általános Iskolában ( a KEOP-5.5.0/B/12-2013-0093 azonosító számú) 136 701 539 Ft támogatási összegből megvalósuló projekt keretében.

További információk a projektről és a munkálatokról ide kattintva olvashatóak.

 
A Dabasi Önkormányzati Konyha felújítása PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 23., kedd 20:10

A Dabasi Önkormányzati Konyha felújításaÚjabb szakaszába lépett a Dabasi Önkormányzati Konyha felújítása. Tavaly nyár óta az Önkormányzat látja el a közétkeztetést biztosító konyhák üzemeltetését. Az átvétel óta a cél az, hogy minél hatékonyabb, egészségesebb és gazdaságosabb körülményeket tudjanak biztosítani mind az ételek előállítása, mind pedig a kiszolgálás területén. Ennek érdekében folyamatosak történnek a fejlesztések.  

Az eddigi munkálatokról és az elkövetkező fejlesztési lépésekről Kőszegi Zoltán polgármester beszél az alábbiakban megtekinthető riportban.

Bővebben...
 
A Tüdőgondozó Intézet átköltözött a Szakorvosi Rendelőintézetbe PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 23., kedd 19:00

A Tüdőgondozó Intézet átköltözött a Szakorvosi RendelőintézetbeAz elmúlt hét folyamán megtörtént a Tüdőgondozó Intézet áttelepítése a régi telephelyéről ( 2370 Dabas, Kossuth László u. 1.) a Szakorvosi Rendelőintézet épületébe.

A költözéssel kapcsolatos előnyökről és részletekről Klemencz Györgyné intézményvezető beszél az alábbiakban megtekinthető riportban.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság októberi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 23., kedd 18:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság októberi számának lapzártáját szeptember 30-án, kedden tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Esőzési károk PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 22., hétfő 20:20

Esőzési károkAz 500 mm-t is meghaladta térségünkben a múlt hétvégi és előtti napok csapadékmennyisége. A nagy mennyiségű csapadék egyben nagy feladatott is állított a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakemberei számára.

A sok csapadék által okozott feladatokról Gere Imre a Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adott tájékoztatást.

Bővebben...
 
Magyar bajnok a Dabas Beach Boy’z strankézilabda csapata PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 22., hétfő 19:40

Magyar bajnok a Dabas Beach Boy’z strankézilabda csapata2014 magyar bajnoka ebben a sportágban az előző évhez hasonlóan, ismét dabasi csapat lett. Ezzel kivívták az indulási jogot az első Bajnokok Ligája tornán, ami a tervek szerint novemberben a Kanári-szigeteken kerül majd megrendezésre.

Erről és sok más érdekességről tekinthetnek meg egy beszélgetést Szandhofer Jánossal a csapat egyik játékosával.

Bővebben...
 
XVI. Dabasi Napok képekben I. PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 21., vasárnap 22:20

Új képek a képgalériánkban 2014A következő XVI. Dabasi Napok rendezvénysorozat eseményeiről készült képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. EXTRÉM Családi Sportnap és extrémsport-pálya avató
2. DABAS-KUPA nyílt horgászveseny
3. Házunk-Hazánk országos fotókiállítás megnyitója

 
Kopjafa állítás a Nyerges-tetőn PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 21., vasárnap 20:40

Kopjafa állítás a Nyerges-tetőnA Kisdabasért Egyesület tagjai 2014. augusztus hónapban a Hargita megyében található Nyerges-tetőre látogattak.

A Nyerges-tető az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik utolsó székelyföldi színhelyekét ismert.

Bővebben...
 
4. Házunk-Hazánk országos fotókiállítás PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 21., vasárnap 18:50

4. Házunk-Hazánk országos fotókiállítás megnyitója Dabas Város Önkormányzata, a Dabasi Fotóklub Egyesület, a dabasi Kossuth Művelődési Központ, és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait a 4. Házunk-Hazánk országos fotókiállítására.

A kiállítás megtekinthető: 2014. szeptember 20 - október 10.
Helyszín: Kossuth Ház Galéria (Dabas, Kossuth László u. 19.)

Bővebben...
 
PÓTBEIRATKOZÁS! PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 17., szerda 20:00

BEIRATKOZÁSA Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola  FELVÉTELT HIRDET a 2014-2015-ös tanévre, az alábbi tanszakokra: ZENE, TÁRSASTÁNC és SZÍNJÁTÉK.

Érdeklődni és jelentkezni az iskola székhelyén, vagy a szaktanároknál lehet.

Bővebben...
 
Deák Ferenc-díjat kapott professzor Dr. Zlinszky János, Dabas díszpolgára PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 16., kedd 14:50

Deák Ferenc-díjat kapott professzor Dr. Zlinszky János, Dabas díszpolgára Trócsányi László miniszter átadta az 1992-ben alapított Deák Ferenc-díjat Zlinszky János professzornak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara volt dékánjának és Kilényi Gézának, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professor emeritusának 2014. szeptember 8-án.

Bővebben...
 
Dabas DIEGO KC – SZESE Győr PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 16., kedd 14:40

Dabas DIEGO KC – SZESE Győr Megkezdődtek az Országos Serdülő Bajnokság, valamint az NBI/B Bajnokság küzdelmei is férfi kézilabda csapataink számára. Felnőtt és junior csapataink az első fordulóban szeptember 14-én hazai pályán fogadták a SZESE Győr csapatait.

A mérkőzésről készült összefoglalót Szilágyi Zoltán edző értékelésével és Kiss Attila játékos nyilatkozatával tekinthetik meg olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Dabasi Helyi Választási Bizottság aktuális határozatai PDF Nyomtat Email
2014. szeptember 15., hétfő 08:46

Helyi Választási Iroda határozataA Dabasi Helyi Választási Bizottság a szavazólapok adattartalmának jóváhagyása tárgyában az alábbi határozatokat hozta:

1. HVB 53/2014.(IX.15.) számú határozata
2. HVB 54/2014.(IX.15.) számú határozata
3. HVB 55/2014.(IX.15.) számú határozata
4. HVB 56/2014.(IX.15.) számú határozata
5. HVB 57/2014.(IX.15.) számú határozata
6. HVB 58/2014.(IX.15.) számú határozata
7. HVB 59/2014.(IX.15.) számú határozata
8. HVB 60/2014.(IX.15.) számú határozata
9. HVB 61/2014.(IX.15.) számú határozata
10. HVB 62/2014.(IX.15.) számú határozata
11. HVB 63/2014.(IX.15.) számú határozata

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: