koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Április havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Rudolf, Holnap: Andrea, Ilma.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Választási információk 2014Rádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-Kvíz

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

VÁROSI MAJÁLIS PDF Nyomtat Email
2014. április 16., szerda 18:55

Újszülöttek köszöntéseDabas Város Önkormányzata és a Top Fitness Sportegyesület idén is együtt rendezi meg a Városi Majálist a  Jubileumi parkban.  Május 1-jén 10.30 órától változatos családi programokkal várjuk az érdeklődőket a park területén.    

A színpadi műsorok fellépői a Top Fitness Sportegyesület csoportjai, a Kossuth Művelődési Központ néptáncosai a Sári Kisborovenka hagyományőrző csoport, és a Kéknefelejcs citeracsoport. 14.00 órakor kerül sor a Portéka Színpad vásári komédiájára, ez a zenés, élő és bábos interaktív mesejáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt tanulságos lesz és szórakoztató.

Alternatív programok: Talmácsi Motoros Iskola krosszpályája, pónilovaglás, kézműves foglalkozás, arcfestés, fakörhinta, körhinta, dodzsem, ugrálóvár.

Várjuk a főzni akaró közösségek jelentkezését, az 561-261 vagy az 561-212-es telefonszámon.

 
Videogaléria: Újszülöttek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. április 16., szerda 18:30

Videogaléria: Újszülöttek köszöntéseÁprilis 5-én, szombaton került sor a 2013 második félévében született csecsemők köszöntésére a sári Mánteleki úti  óvodában.

A köszöntésről készült felvételeket tekinthetik meg a videogalériánkban ide kattintva.

 
GHYCZY GYÖRGY festőművész, grafikus kiállítása PDF Nyomtat Email
2014. április 15., kedd 18:11

GHYCZY GYÖRGY festőművész, grafikus kiállítása A dabasi Kossuth Művelődési Központ és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait Ghyczy György festőművész, grafikus kiállításának megnyitására.

A kiállítást megnyitja: Dr. Deák Ferenc, a kuratórium elnöke
Tárlatvezetést tart: Ghyczy György, az alkotó
Közreműködik: Jasper Andor (szaxofon)
Időpont: 2014. április 25. (péntek) 17 óra
Helyszín: Kossuth Ház Galéria (Dabas, Kossuth László u. 19.)

Bővebben...
 
Csurgói KK II. - Dabas Diego KC PDF Nyomtat Email
2014. április 15., kedd 17:50

Csurgói KK II. - Dabas Diego KCNBI/B-s csapataink április 12-én Csurgóra utaztak.

A mérkőzésről készült rövid összefoglalót Szilágyi Zoltán edző értékelésével tekinthetik meg most olvasóink.

Bővebben...
 
A Szent Jakab sétány átadása és az Újszülöttek Ligete PDF Nyomtat Email
2014. április 14., hétfő 19:15

A Szent Jakab sétány átadása és az Újszülöttek LigeteDabas Város Önkormányzata április 5-én 14.00 órakor tartotta a Szent Jakab sétány avatóünnepségét Sáriban, a Mánteleki út és a Láp utca kereszteződésében.

A Magyar Zarándokút részét képező cölöpjárdát Kőszegi Zoltán polgármester és Pánczél Károly országgyűlési képviselő avatta fel, de a szalag átvágásában közreműködött minden ott dolgozó mester és vállalkozó, valamint a Képviselő-testület tagjai.

Bővebben...
 
Újszülöttek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. április 14., hétfő 18:30

Újszülöttek köszöntéseÁprilis 5-én, szombaton került sor a 2013 második félévében született csecsemők köszöntésére a sári Mánteleki úti  óvodában.

A rendezvényen közel 70 család volt jelen szinte kicsinek bizonyult az intézmény zsibongója. Kőszegi Zoltán polgármester köszöntőjét követően a szülők átvették a csecsemők emléklapját, ajándékutalványát és egy szál fehér rózsát. A rendezvény 14.00 órakor az Újszülöttek Ligetében faültetéssel folytatódott.

Bővebben...
 
Átadóünnepség a Táncsics Mihály Gimnáziumban PDF Nyomtat Email
2014. április 13., vasárnap 15:00

Átadóünnepség a Dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban2014. március 24-én ünnepélyes külsőségek között megrendezett projektnyitó rendezvény keretein belül került átadásra a mintegy nettó 35 millió forint értékű beruházással elkészült Táncsics Mihály Gimnázium Öveges József Természettudományos Központja.

Az új létesítmény kivitelezési munkálatainak befejezése az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban” címmel a Pest Megyei Intézményközpont által benyújtott, a TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0012 azonosító számú 284 775 250 Ft összértékű pályázat megvalósulásának első ütemét jelenti.

Bővebben...
 
Állami kitüntetést kapott Dr. Lelik Ferenc PDF Nyomtat Email
2014. április 12., szombat 11:50

Állami kitüntetést kapott Dr. Lelik FerencNemzeti ünnepünk alkalmából, március 14-én állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott át Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Szépművészeti
Múzeumban.

Ezen a jeles alkalmon Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át dr. Lelik Ferenc, városunk díszpolgára az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, szakmai, közszolgálati munkájában elért kimagasló teljesítménye elismeréseként.

Bővebben...
 
Április havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2014. április 10., csütörtök 14:50

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2014. év április havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
KONYHAKERT PROGRAM PDF Nyomtat Email
2014. április 10., csütörtök 12:00

KONYHAKERT PROGRAMSikeresen zárult az elmúlt esztendőben, Dabas Város Önkormányzata által elindított, növénytermesztésre irányuló új szociális támogatás.

A konyhakert program célja a dabasi hátrányos helyzetű, rászoruló családok megsegítése, életszínvonaluk javítása, egészségük megőrzése.

Bővebben...
 
Virágvarázs a Halász Móricz-kúriában PDF Nyomtat Email
2014. április 08., kedd 15:40

Virágvarázs a Halász Móricz-kúriábanMegtekinthető 2014.április 30-ig, hétfőtől péntekig 8 – 16 óráig

A virágok már az ősidőktől fogva fontos szerepet játszanak életünkben, hiszen már az ősemberek is virágokat szedtek környezetük és maguk díszítésére. Számtalan alkalomhoz, eseményhez kapcsolódva képezik életünk részét egészen a születéstől a halálig.

Sokféle érzelmet és hangulatot képesek kifejezni, így nemcsak különleges alkalmakra (pl. születésnap, esküvő), ünnepekre (pl.: Anyák napja, Húsvét), vagy éppen az elmúlás fájdalmának kifejezésére használatosak, hanem például otthonunk, munkahelyünk hangulatosabbá, díszesebbé tételére is.

Bővebben...
 
Magyar Zarándokút 2014. évi megnyitó zarándoklata PDF Nyomtat Email
2014. április 08., kedd 15:37
Magyar Zarándokút 2014. évi megnyitó zarándoklata
2014. április 10-én indul a Magyar Zarándokút idei megnyitó zarándoklata, melynek a meghívót és programjait tartalmazó információs anyagát az alábbiakban tesszük közzé. Dabasra április 11-én, pénteken a délutáni órákban érkezik a csoport. Április 12-én szombaton reggel 7.00 órakor indul tovább a zarándoklat Ráckevére.

A megnyitó zarándoklaton Nemcsák Károly és Sasvári Sándor lesznek a stafétavivő zarándokok.

Minden érdeklődőt és csatlakozni szándékozó zarándokot szeretettel várnak!
Bővebben...
 
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Hírei PDF Nyomtat Email
2014. április 08., kedd 15:00

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat HíreiA Nemzetközi Vidék Fórum és Fülöp-szigetek kormányának kezdeményezésére az ENSZ 2014-et a családi gazdaságok nemzetközi évének nyilvánította, ezért a FAO és a Vidékfejlesztési Minisztérium március elején világfórumot szervezett, ahol Hálózatunk is képviseltette magát.

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. április 07., hétfő 18:10

90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Balogh Vince bácsit 90-dik és Kancsár Sándorné, Julika nénit 91-dik születésnapja alkalmából.

A köszöntésekről készült felvételt tekinthetik meg most olvasóink.

Bővebben...
 
Dabas Város Díszpolgára 2014. PDF Nyomtat Email
2014. április 06., vasárnap 18:21

Dabas Város Díszpolgára 2014.Idén két díszpolgárt is avattak városunkban. Az elismerő kitüntetésben az elhunyt képviselőnk Tokai László posztumusz, valamint az Izraelben élő Bragyova György, sári származású holokauszt-túlélő részesült.

A következőkben egy-egy a kitüntetettekkel készült archív, illetve a közelmúltban készült riportfilmet tekinthetnek meg az olvasóink.

Bővebben...
 
Videogaléria: Március 15-i városi megemlékezés PDF Nyomtat Email
2014. április 06., vasárnap 05:50

Videogaléria: Március 15-i városi megemlékezésDabas Város Önkormányzata március 15-én délelőtt tartotta ünnepi megemlékezését az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója tiszteletére.

A rendezvényről és a díjátadásokról készült felvételeket tekinthetik meg a videogalériánkban ide kattintva.

 
Tájékoztató az általános iskolai beiratkozásról PDF Nyomtat Email
2014. április 02., szerda 13:17

Tájékoztató az általános iskolai beiratkozásrólA 2014/2015. tanévre történő beíratás időpontja:

2014. április 28. (hétfő) 8-18 óra között
2014. április 29. (kedd) 8-18 óra között
2014. április 30. (szerda) 8-18 óra között

Bővebben...
 
A 2014. évi költségvetés PDF Nyomtat Email
2014. április 01., kedd 15:50

A 2014. évi költségvetés A 2014. évi költségvetés végrehajtását meghatározza, hogy a Képviselő-testület a 2014. évet a Tisztelet és Megbecsülés Évének nyilvánította, valamint idén lettünk 25 éves város.

Dabas Város Önkormányzata az alábbi alapelveket fogalmazta meg a 2014.évi költségvetés végrehajtásánál:

Bővebben...
 
A rendelési idő változásai április hónapban PDF Nyomtat Email
2014. március 31., hétfő 14:49

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2014. április hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2014. március 31., hétfő 14:15

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2014. április  hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lőtéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra az alább felsoroltak szerint.

A Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút és az átvezető talaj utak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek- ezért a lőtéren és a gyakorlótéren való áthaladás korlátozva lesz az alábbi időpontok szerint:

Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2014. március 31., hétfő 09:10

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2014. április havi   ételkínálata.

A havi étlap részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Dabasi Újság április havi száma PDF Nyomtat Email
2014. március 28., péntek 20:17

Dabasi Újság április havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság április havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Dabasi Újság Plusz - Április PDF Nyomtat Email
2014. március 28., péntek 20:10

Dabasi Újság Plusz - November A Dabasi Újság Plusz rovatunkban a következő aktuális és fontos írásokat olvashatják el olvasóink, melyek a nyomtatott verzióban terjedelmi vagy időkorlátok miatt nem jelenhettek meg.

1. Határon innen és túl - A Szent János Katolikus Általános Iskola életéből

 
Stratégiai megállapodás aláírása PDF Nyomtat Email
2014. március 27., csütörtök 19:50

Stratégiai megállapodás aláírása2014.03.24-én a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója Mocsai Lajos úr és a Dabasi Kézilabda Klub Városi Sportegyesület képviseletében Prohászka Csaba, mint az egyesület elnöke aláírták azt a stratégiai megállapodást, amely hosszú távra megszabja az egyesület további életét.

A szerződés értelmében átveszik az akadémia képzési tervét, Dabasról pedig a legtehetségesebb gyerekek, akik a kiválasztón megfelelnek, szülői beleegyezés után, négy éven keresztül az akadémián folytatják sport és tanulmányi előmenetelüket.

Bővebben...
 
Dabas ivóvízminőség javítása PDF Nyomtat Email
2014. március 27., csütörtök 19:20

DABAS VÁROS IVÓVÍZMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSAA hosszas előkészítő munkák és közbeszerzés lefolytatása után 2014. március 11-én aláírásra került a Dabas ivóvízminőség javítása tárgyú (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0028) beruházás generálkivitelezői vállalkozási szerződése.

Vállalkozónak első lépésként a kiviteli terveket kell elkészítenie, s a vízkezelő technológia vonatkozásában vízjogi létesítési engedélyt szereznie, majd megkezdődhetnek a kiviteli munkálatok. További részletek a projekt oldalain olvasható  ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: