koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság január havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Timót, Holnap: Pál.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésKözvilágítási hibabejelentőDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Időjárás jelentésekFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasEurópa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

A Dabasi Újság februári számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2017. január 24., kedd 13:00

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság 2017. februári számának lapzártájára január 30-án, hétfőn kerül sor.

Kérem az érintetteket, hogy a megadott időpontig küldjék el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Idősek karácsonya PDF Nyomtat Email
2017. január 23., hétfő 22:10

Idősek karácsonya December 12–15. között négy helyszínen köszöntötte a város szépkorú polgárait Dabas Város Önkormányzata. Sáriban, a Zarándok- és Kulturális Központ, Dabason, a Kossuth Kulturális Központ, Gyónon, a Gyóni Géza Általános Iskola és Dabasi-szőlőkben a Művelődési Ház adott otthont az ünnepségeknek. A rendezvény látogatottsága
minden helyszínen nagy volt, a karácsonyi műsoron kívül az időskorúak szerény vendéglátásban részesültek és ajándékot is vihettek haza.

Most az intézmények neveire kattintva megtekinthetik az ott készült fényképeket a képgalériánkban.

 
XVI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság PDF Nyomtat Email
2017. január 23., hétfő 13:35

XI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság helyosztó mérkőzésekÚjra kikapott a Jasin Kft.

A XVI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság 5. fordulójának eredményei: Villa Negra - Inárcs VSE 3-3, DTL - Kakucs KSE 3-2, Klinika Gyógyszertár - White Team 3-2, Kohárik FC - KT Team 8-2, OKFC - Jasin Kft. 2-1, Botlik Bt. - Pelu-Ker FC 1-0.
Bővebben...
 
Újévi koncert PDF Nyomtat Email
2017. január 20., péntek 21:50

Újévi koncert Dabas Város Önkormányzata január 13-án tartotta hagyományos újévi koncertjét a Kossuth Kulturális Központ nagytermében. A rendezvényen, a szokásoktól eltérően, idén díjátadásra is sor került. Kőszegi Zoltán polgármester újévi köszöntőjét követően a város vezetői két önkormányzati elismerést adtak át.

A Dabas Város Közbiztonságáért díjat Lagzi Zoltán polgárőr vehette át, majd a 2016-os év vállalkozói díjának átadása következett. Az év kisvállalkozója Mráz István lett, míg az év vállalkozásának a Trendcoop Kft.-t választotta a Képviselő-testület.

Bővebben...
 
Tisztelt Dabasi Lakosság! PDF Nyomtat Email
2017. január 19., csütörtök 20:40

Tisztelt Dabasi Lakosság!Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal, a KSH elnöke által 2017. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre Dabason 2017. január 1. és március 31. között.

A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve Felnőttképzési felvétel 2229.

Bővebben...
 
Doni megemlékezés a Nemes-kúriában PDF Nyomtat Email
2017. január 18., szerda 21:00

Doni megemlékezés a Nemes-kúriában Dabas Város Önkormányzata minden esztendőben, a doni áttörés napján, a Zlinszky utcai II. világháborús emlékműnél emlékezik meg a II. magyar hadsereg veszteségeiről, a hősi halált halt, megfagyott és fogságba hurcolt magyar katonákról.

Idén, eddigi szokásainktól eltérően, a felsődabasi Nemeskúriában emlékeztünk a doni eseményekre.
Január 12-én, csütörtökön este 18.00 órakor benépesült a kúria előadóterme, sokan eljöttek, hogy meghallgassák Szabó József János hadtörténész előadását.

Bővebben...
 
Étlapok PDF Nyomtat Email
2017. január 18., szerda 19:20

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának (2017. január 23. - január 27. ) FELNŐTT  ételkínálata.

Az étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2017. január 17., kedd 22:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Újévi koncert

2. Doni megemlékezés a Nemes-kúriában

3. Sportgála az OBO Arénában

 
Dabasi Újság január havi száma PDF Nyomtat Email
2017. január 15., vasárnap 16:50

Dabasi Újság január havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság január havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
2017 a KAPCSOLATOK ÉVE Dabason PDF Nyomtat Email
2017. január 15., vasárnap 14:45

2017 a KAPCSOLATOK ÉVE Dabason Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei évet a KAPCSOLATOK ÉVÉVÉ nyilvánította. Kőszegi Zoltán polgármestert Kapui Ágota kérdezte arról, hogy ez a mottó hogyan tükröződik majd a város és a közösség életében, emberi kapcsolatainkban, a körülöttünk lévő anyagi és szellemi világhoz való viszonyulásunkban.

Bővebben...
 
Helytörténeti évfordulók 2017-ben PDF Nyomtat Email
2017. január 15., vasárnap 13:50

Helytörténeti évfordulók 2017-ben A dabasi helytörténet jelentősebb évfordulói 2017-ben:

· 215 éve, 1802. január 14-én kötött házasságot az alsódabasi református templomban Takács Éva írónő és Karacs Ferenc rézmetsző- művész.

· 100 éve, 1917. január 18-án a Budapesti Hírlap az alsódabasi ifjúság jótékony célú műkedvelő előadásáról adott számot. A Dinnyés Lajosné által szervezett rendezvény 3183 korona 28 fillér tiszta jövedelmét a gyóni hadiárvaház javára ajánlották fel.

Bővebben...
 
Autentikus kóser díszvacsora, újragondolva PDF Nyomtat Email
2017. január 12., csütörtök 21:50

Autentikus kóser díszvacsora, újragondolva Januárban hatalmas durranással készülünk...

Egy igazi autentikus kóser díszvacsorát állítottunk össze, melyet a mesterszakács újragondolva fog bemutatni nekünk. Hogy fokozzuk az izgalmakat, mindezt Dabas Holokauszt Emlékpontján, a Tusák- Bragyova Házban fogjuk megrendezni egy tárlat keretében, ahol a zsidóság vallását, ünnepeit hivatott bemutatni a ház.

Bővebben...
 
SPORTGÁLA 2016 PDF Nyomtat Email
2017. január 12., csütörtök 13:00

SPORTGÁLA 2016December 16-án az OBO Aréna adott otthont az önkormányzat évzáró sportrendezvényének, a Sportgálának. Ez alkalommal is kiosztásra kerültek Az Év Sportolója és Az Év Csapata, illetve rendhagyó módon Az Év Közösségi Eseménye és Az Év Dabasi Diákja díjak is.

Az alábbiakban a díjazottak névsorát és méltatásaikat, illetve az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Teendők rendkívüli hideg idején PDF Nyomtat Email
2017. január 10., kedd 20:10

Teendők rendkívüli hideg idején A rendkívül hideg idő számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

A tüzelő- és fűtő berendezések fokozott használata során is minden esetben be kell tartani a használati szabályokat, valamint csak és kizárólag megfelelő tüzelőanyagot tanácsos használni. A nyílt égésterű tüzelő- és fűtő berendezések használata során még rendkívül hideg időjárás esetén is biztosítani kell a megfelelő levegő-utánpótlást, mert ennek hiányában veszélyes koncentrációban alakulhat ki szén-monoxid.

Bővebben...
 
Hulladéknaptár 2017 PDF Nyomtat Email
2017. január 09., hétfő 21:20

Hulladéknaptár 2017Az alábbiakban az NHSZ Dabas Kft. és NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. 2017. évi Hulladéknaptára tekinthető meg, illetve tölthető le, amely tartalmazza a szelektív hulladékok ürítési időpontja mellett az ünnepnapok (munkaszüneti napok) miatti szolgáltatás szünetelését és annak pótlására a többlethulladék elszállításának napját, valamint a fenyőfák elszállításának időpontját is!

A szolgáltató kéri, hogy a gyűjtési napokon a hulladék közterületre történő kihelyezése a kellemetlenségek elkerülése végett reggel 7 órára történjen meg.

Bővebben...
 
Közvilágítással kapcsolatos hibák bejelentése PDF Nyomtat Email
2017. január 05., csütörtök 21:30

Közvilágítással kapcsolatos hibák bejelentéseA Magyarországi Települések Közhasznú Egyesülete tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az közvilágítással kapcsolatos hibák bejelentését az alábbi elérhetőségeken tehetik meg:

Hibabejelentés:
telefon, fax, üzenetrögzítő: 06-30-902-1533
Honlap: www.mtkke.hu
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Az előforduló „szakaszhibákat” is kérjük jelenteni, ezeket továbbítjuk az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Kft. felé.

Dabas Város Polgármesteri Hivatal

 
Hirdetmény PDF Nyomtat Email
2017. január 04., szerda 15:29

HirdetményA Dabasi Polgármesteri Hivatal árajánlatot kér - Dabas Város Önkormányzata elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítására az alább részletezett feladatok vállalkozói vagy megbízási szerződés keretében történő ellátására.

Bővebben...
 
Január havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2017. január 01., vasárnap 18:50

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2017. év január havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2017. január 01., vasárnap 18:00

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2017. január hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren egyéb katonai tevékenységek kerülnek végrehajtásra, a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása  nem várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
Boldog Új Évet! PDF Nyomtat Email
2016. december 31., szombat 00:00

Boldog Új Évet!Sikeres és eredményekben gazdag boldog új évet kíván minden lakójának és vendégének Dabas Város Önkormányzata és Kőszegi Zoltán polgármester.

 
Dabas VSE KC - Pécsi VSE PDF Nyomtat Email
2016. december 27., kedd 20:30

Dabas VSE KC - Pécsi VSEAz őszi szezon utolsó mérkőzését is megnyerte NBI/B-s felnőtt csapatunk, így most öt pont előnnyel állnak a tabella élén a téli szünetben.

A mérkőzés összefoglalóját Tomori Győző vezetőedző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
S. Ferenczi Zsuzsanna és Viola Éva kiállítása PDF Nyomtat Email
2016. december 23., péntek 17:40

S. Ferenczi Zsuzsanna és Viola Éva kiállítása 2017. január 13-ig még megtekinthető S. Ferenczi Zsuzsanna és Viola Éva műkedvelő alkotók kiállítása a Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóházban.

A kiállítás megnyitójáról készült összefoglaló anyagot és riportokat tekinthetik meg olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Ziegler Németh Ferenc festőművész kiállítása PDF Nyomtat Email
2016. december 23., péntek 17:00

Ziegler Németh Ferenc festőművész kiállítása December 22-éig volt látogatható Ziegler Németh Ferenc festőművész olaj és pasztellképeiből rendezett kiállítása a „Dr. Halász Géza” Szakorvosi Rendelőintézetben.

A kiállítás megnyitójáról és az alkotóval készült rövid riportanyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Karácsonyi készülődés PDF Nyomtat Email
2016. december 21., szerda 19:00

Karácsonyi készülődésKézműves foglalkozással és mézeskalács készítéssel készültek fel a karácsonyi ünnepekre a Sári Szlovák Udvarházban az óvodások.

A foglalkozásokról készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Videogaléria: Jubiláló házaspárok köszöntése PDF Nyomtat Email
2016. december 19., hétfő 20:30

Videogaléria: Jubiláló házaspárok köszöntéseDabas Város Önkormányzata november 19-én a Sári Zarándok- és Kulturális Központban köszöntötte az 50-55-60-65 éves házassági évfordulósokat és családjaikat.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL