koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság május havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Györgyi, Holnap: Ivett, Frida.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasEurópa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2016. május 04., szerda 21:10

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSDabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága pályázatot hirdet a gyermekek nyári napközbeni ellátásának (játszóházak, táborok foglalkozások) megszervezésével kapcsolatos étkezési költségeinek támogatására.

A pályázat célja, hogy a gyermekek élményekben gazdagon és felügyelet mellett töltsék a nyári szünidőt.

Bővebben...
 
Pályázat PDF Nyomtat Email
2016. május 03., kedd 22:00

MEGHÍVÓAZ ORSZÁG KÖZEPE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. §alapján pályázatot hirdet REMÉNYSUGÁR FOGYATÉKOSOK NAPKÖZI OTTHONA INTÉZMÉNYVEZETŐ (magasabb vezető) beosztás ellátására.

Bővebben...
 
Pest megye értékei Dabason PDF Nyomtat Email
2016. május 03., kedd 21:00

Pest megye értékei DabasonÁprilis 23-án, szombaton tartották városunkban a már hagyománnyá vált motoros emléktúrát, amely Eric Fernihough, angol motorversenyző halálának évfordulójához kötődik, a délután folyamán pedig a Pest megye értékei című vándorkiállítás megnyitójára került sor a Sári Zarándok- és Kulturális Központban.

Az eseményről készült videofelvétel megtekinthető galériánkban ide kattintva.

 
II. Mesterecset pályázat PDF Nyomtat Email
2016. május 02., hétfő 17:40

II. Mesterecset pályázatOrszágos pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet. A VÁLASZTHATÓ TÉMÁK: „A legboldogabb pénzérme” – vagy – „START a jövőbe”. Beküldési határidő: 2016. július 15.

A pályázaton mindenki egyénileg, a fenti két téma egyikében 1 pályaművel vehet részt. Az alkotások A/4 –es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek (pl.: grafika, rajz, festett kép stb.).

Bővebben...
 
Dabasi Újság május havi száma PDF Nyomtat Email
2016. április 30., szombat 15:00

Dabasi Újság május havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság május havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
A rendelési idő változásai május hónapban PDF Nyomtat Email
2016. április 29., péntek 21:20

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2016. május hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Étlapok PDF Nyomtat Email
2016. április 29., péntek 21:00

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának heti (2016. május 02. - 2016. május 06.) FELNŐTT  ételkínálata.

Az étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2016. április 29., péntek 20:30

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2016. május hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra és a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2016. április 29., péntek 20:10

 90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Kollár Lajosnét, lánykori nevén Bödöcsi Etelkát 91-dik és Varga Péternét, lánykori nevén Strupka Katalint 93-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Folytatódnak a házszámrendezések PDF Nyomtat Email
2016. április 28., csütörtök 20:20

Tisztelt Lakos!A házszámrendezések továbbra is folytatódnak. Aki nem kap értesítést, annak nem változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül (a határidő túllépése esetén lakcímét igazoló okmánya érvénytelen lesz) az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mellyel sok további kellemetlenségtől kímélik meg magukat.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. április 27., szerda 20:40

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. PEST MEGYE ÉRTÉKEI című vándorkiállítás és motoros emléktúra

2. Zsirai László hármas könyvbemutatója

 
MÁV - TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2016. április 26., kedd 19:50

MÁV - TÁJÉKOZTATÁSA MÁV Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy vágányhálózatán 2016. május 2-től az alábbiakban megtekinthető melléklet programja szerinti vegyszeres gyomirtást végez. Kedvezőtlen időjárás esetén a munka elvégzése 1-2 napot csúszhat.

A kezelt területen legeltetni, ill. onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!

Bővebben...
 
Egyenlő Bánásmód Hatóság PDF Nyomtat Email
2016. április 25., hétfő 20:30

Egyenlő Bánásmód HatóságForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha

neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez  való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete

vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri.

Bővebben...
 
Holokauszt magyarországi emléknapja Dabason - 2016 PDF Nyomtat Email
2016. április 21., csütörtök 22:00

Holokauszt magyarországi emléknapja Dabason - 2016Több száz dabasi általános és középiskolás tanuló látogatott el a dabasi holokauszt emlékhelyre.

A rendkívüli történelem óra keretében interaktív foglalkozásokon vettek részt, túlélőkkel készített dokumentumfilmeket hallgattak meg és a tárlatokon, kiállítási tárgyakon keresztül betekintést nyertek abba, ahogyan a zsidó közösség élte mindennapjait 1945 előtt.

Bővebben...
 
Újszülöttek köszöntése 2016 tavasz PDF Nyomtat Email
2016. április 20., szerda 16:30

Újszülöttek köszöntése 2016 tavasz Dabas Város Önkormányzata április 16-án rendezte meg az újszülöttek köszöntését a Sári Zarándok- és Kulturális Központban. A 2015 második félévében született csecsemőket és szüleiket egy kis ajándékkal és vendéglátással köszöntötték, délután pedig faültetésre került sor a sári Csati-parton, az Újszülöttek Ligetében.

Az eseményekről készült fényképek a képgalériában ide kattintva, a videofelvételek pedig az alábbiakban tekinthetőek meg.

Bővebben...
 
Székesfehérvár - Dabas-Diego KC PDF Nyomtat Email
2016. április 19., kedd 21:00

Székesfehérvár - Dabas-Diego KCA hétvégén az NBI/B nyugati csoport felnőtt férfi kézilabda bajnokságban szereplő csapatunk Székesfehérvár csapatával mérte össze erejét idegenben.

A mérkőzés összefoglalóját Szilágyi Zoltán edző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság májusi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2016. április 19., kedd 20:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság 2016. májusi számának lapzártájára április 25-én, hétfőn kerül sor.

Kérem az érintetteket, hogy a megadott időpontig küldjék el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
FUTBALL TÁBOR PDF Nyomtat Email
2016. április 19., kedd 19:35

FUTBALL TÁBORHIVATALOS FCBARCELONA FUTBALL TÁBOR kerül megrendezésre Dabason. Az egy hetes képzésen az ifjú focisták nemcsak új technikákat tanulnak, de fejleszthetik és javíthatják szellemi és fizikai képességeiket egyaránt.

A tábor 2016. június 20-tól 24-ig tart. További információ a tábor hivatalos weboldalán olvashatóak ide kattintva.

Bővebben...
 
Levendula ültetés PDF Nyomtat Email
2016. április 18., hétfő 19:30

Levendula ültetésAz idei évtől a Zárdakert Idősek Otthona melletti területen egy levendulakert került telepítésre.

Az ültetés részleteiről és a kivitelezésről tekinthetnek meg az érdeklődők egy riportanyagot az alábbiakban.

Bővebben...
 
Megújult a Rákóczi Ferenc utca PDF Nyomtat Email
2016. április 15., péntek 20:10

Megújult a Rákóczi Ferenc utcaBefejeződött a Rákóczi Ferenc utca felújítása és életbe léptek az új közlekedési szabályok is.

A kivitelezés részleteiről több információt az alábbi videoanyag megtekintésével kaphatnak az érdeklődők.

Bővebben...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2016. április 12., kedd 20:10

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSPÁLYÁZATI FELHÍVÁS DABASI ILLETŐSÉGŰ PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA  A 2016. ÉVI DABASI NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR SZERVEZÉSI, FELÜGYELETI FELADATAINAK ELLÁTÁSÁRA

Dabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága együttműködve a Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központtal pályázatot hirdet dabasi illetőségű pedagógusok számára a 2016. évi nyári napközis tábor szervezési, felügyeleti feladatainak ellátására. A jelentkező pedagógus feladata a munkáltatójával történő munkajogi egyeztetés.

Bővebben...
 
Tisztelt Ügyfelünk! PDF Nyomtat Email
2016. április 10., vasárnap 19:50

Tisztelt Ügyfelünk! Az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. (2370 Dabas, Öregországút 0108/2 hrsz) lerakó nyitvatartása a lakosság részére 2016. április 11-től kezdődően az alábbiak szerint változik:

Bővebben...
 
A Levendulaház áprilisi programjai PDF Nyomtat Email
2016. április 08., péntek 19:50

A Levendulaház áprilisi programjaiFebruár 26-án megnyitott a „Város Nappalija”. Az otthonos, ámde a családi fészek keretein túlmutató közösségi tér azért jött létre, hogy újszerű találkozási lehetőséget teremtsen a város sokszínű közösségének.

A Szalay–Róth-kúriaként is ismert épület április hónapban nagyon sok és érdekes programmal várja a közönségét. Részletes programismertető az alábbiakban.

Bővebben...
 
A múlt apró mozaikjai PDF Nyomtat Email
2016. április 07., csütörtök 20:50

A múlt apró mozaikjaiA Fiatal Műemlékvédők Egyesülete (FME) a várossal kapcsolatos történelmi dokumentumokat, fotókat, képeslapokat kutatja, illetve gyűjti.

Kiemelten keressük az egykori kúriákról, régi házakról, illetve utcákról vagy azok részleteiről készült fényképeket.

Bővebben...
 
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS AZ ERDŐ- ÉS SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSÉRE PDF Nyomtat Email
2016. április 06., szerda 19:50

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS AZ ERDŐ- ÉS SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSÉREAz enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére.

A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL