koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Judit, Xénia, Holnap: Oszkár.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasEurópa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Kézi aratás PDF Nyomtat Email
2016. július 28., csütörtök 20:00

Kézi aratásHagyományos, kézi aratást szerveztek a Gyóni Géza Nyugdíjas Klub tagjai. A szép emlékek felelevenítése az aratáson kívül közös énekléssel és főzéssel is kiegészült.

Az eseménnyel kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
LECSÓFESZTIVÁL 2016. PDF Nyomtat Email
2016. július 26., kedd 19:39

LECSÓFESZTIVÁL 2016. Július 30-án (szombaton), immár hetedik alkalommal ismét megrendezésre kerül a Lecsófesztivál a dabasi Vásártér területén.

Reggel  8 órától  regisztráció, 10 órakor megnyitó,  és tűzgyújtással kezdetét veszi a rendezvény. Lecsófőzés saját alapanyagból, folyamatos zsűrizés.

Bővebben...
 
Nemzetközi Rönkhúzó verseny PDF Nyomtat Email
2016. július 26., kedd 19:30

Nemzetközi Rönkhúzó versenyBrutális lóerőkkel várják a rendezők a nagy lovak szerelmeseit és az érdeklődőket július 30-án a Jakab Lovasudvarban, ahol Nemzetközi Rönkhúzó verseny kerül megrendezésre egész napos programokkal, garantált hangulattal és ízletes ételekkel.

Időpont: 2016. július 30. (szombat), 10:00–16:00
Helyszín: Jakab Lovasudvar
(Dabas, 2370, Andrássy u. 83.)

Bővebben...
 
Turista csoport látogatása PDF Nyomtat Email
2016. július 25., hétfő 21:10

Turista csoport látogatásaJúlius 10-én egész napos városnézésre érkeztek Dabasra a Barangoló Baráti Kör tagjai. A csoport célkitűzése, amely immáron több mint 4000 tagot számlál, hogy Budapest közönségét megismertesse a főváros környékén lévő kulturális és természeti értékekkel és látnivalókkal.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Étlapok PDF Nyomtat Email
2016. július 25., hétfő 20:50

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának heti (2016. július 25. - 2016. július 29.) FELNŐTT  ételkínálata.

Az étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:15

Zöldhulladék ingyenes befogadásáról2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező NHSZ OKÖT ügyfél (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Örökmozgó napközis táborok PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:10

Örökmozgó napközis táborokNagy sikere volt a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében megtartott Örökmozgó napközis tábornak. A nagy érdeklődésre való tekintettel július 25-től egy másik tábort is tartanak a szervezők a felmerült igények kielégítésére.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/ PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 17:50
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június  29-én (szerdán)   8.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
MÁV - TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 17:00

MÁV - TÁJÉKOZTATÁSA MÁV-START Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2016. július 22-én 22:45-től 2016. július 25-én 04:50-ig és 2016. július 29-én 22:45-től 2016. augusztus 01-én 04:50-ig Budapest-Nyugati – Zugló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Bővebben...
 
A Halász Móricz-kúria fotópályázata PDF Nyomtat Email
2016. július 21., csütörtök 21:10

A Halász Móricz-kúria FotópályázataA Halász Móricz-kúria fotópályázatot indít "Dabas Rózsái" címmel

Lehetsz amatőr vagy profi ez a pályázat minden dabasi lakosnak szól. A beküldött képeken bármilyen fajta, formájú rózsa szerepelhet. A pályázatban dabasi témájú és vonatkoztatású rózsák szerepelhetnek.

A beküldött képekből a 2016-os Gyóni Napok keretén belül kiállítást rendezünk, valamint kihirdetjük a nyerteseket és a közönség díjat.

Bővebben...
 
5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizése PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:40

5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizéseDabas Város Önkormányzata, a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár,  és a Dabasi Fotóklub Egyesület, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével meghirdetett „5. Házunk – Hazánk 2016” című országos fotópályázat zsűrizése a napokban megtörtént.

A szakmai zsűri bizottság anonim szavazással döntött a kiállítási anyagról és a díjak kiosztásáról. Az eredmények és a  jegyzőkönyv anyaga megtekinthető és letölthető a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár weboldaláról ide kattintva.

 
A Dabasi Újság augusztusi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:30

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság 2016. augusztusi számának lapzártájára augusztus 1-jén, hétfőn kerül sor.

Kérem az érintetteket, hogy a megadott időpontig küldjék el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:20

TÁJÉKOZTATÁSTárgy: Tájékoztatás a vadászterületeket megállapító határozatok jogerőre emelkedéséről

A Pest Megyei Kormányhivatal - a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (Vhr.) 7/E. § (1) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a vadászterületek megállapítására vonatkozó határozatok az alábbi táblázatban foglaltak szerint emelkedtek jogerőre:

Bővebben...
 
Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetben PDF Nyomtat Email
2016. július 18., hétfő 19:30

Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetbenDabas Város Önkormányzata július 4-én, hétfőn 14.00 órakor tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében.

A rendezvényt Klemencz Görgyné intézményvezető nyitotta meg, aki beszámolt az utóbbi évek nagy beruházásairól, az intézményt érintő fontos fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről. A jelenlévő orvosokat, egészségügyi dolgozókat Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében a városban folyó színvonalas megelőző-gyógyító munkát emelte ki, és megköszönte az egészségügyi dolgozók odaadó szakértelmét, a betegekhez való emberséges hozzáállását.

Bővebben...
 
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! PDF Nyomtat Email
2016. július 13., szerda 19:40

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!A Dabason lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat helye: Flór Ferenc Kórház 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Telefon: 06 (28) 507-126.

Bővebben...
 
Elkezdődött a Gyóni Géza Emlékév PDF Nyomtat Email
2016. július 11., hétfő 21:20

KöElkezdôdött a Gyóni Géza EmlékévDabas Város Önkormányzata és a Gyóni Evangélikus egyházközség június 26-án, vasárnap, egy emlékműsor keretében ünnepelte a Gyóni Géza Emlékév megnyitását.

A költő születésének 132., halálának 99. évfordulóján mintegy 200 fő gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen a világháború lantosára, „a béke katonájára”. A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd ezt követően az egybegyűltek megkoszorúzták a költő szülőházának falán lévő emléktáblát. Az ünnepség nyitányaként Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a közösséget, majd prof. dr Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója mondott ünnepi beszédet.

Bővebben...
 
Tisztelt Földtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2016. július 11., hétfő 17:50

Tisztelt Földtulajdonosok!Mezőőri szolgálat a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján 1998-tól működik városunkban, és ettől az időponttól kell mezőőri járulékot fizetni.

A mezőőri járulékot az a földhasználó, illetve a földtulajdonos fizeti, aki január 1-jén a használó, illetve a tulajdonos. 2015-ben a mértéke minden aranykorona után 100 Ft/év. A járulékot minden év augusztus 1-jéig kell megfizetni, amelyről minden tulajdonos és földhasználó értesítőt, a befizetéshez szükséges csekket kap.

Bővebben...
 
Gyermekétkeztetés PDF Nyomtat Email
2016. július 07., csütörtök 19:25

GyermekétkeztetésDabas Város Önkormányzata idén is biztosítja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók nyári étkeztetését. Aki igényelte, településrésze iskolájában jogosult egész nyáron a meleg egytálétel elfogyasztására 12.00 óráig.

Óvodások estében, aki étkezést igényel, kérem, járassa óvodába gyermekét a nyáron is, mert csak így juthat hozzá az ingyenes gyermekétkeztetéshez. Minden városrészben nyitva tart az óvoda nyáron, kérjük, vegyék minél többen igénybe!

Rigóné dr. Roicsik Renáta jegyző

 
Köztisztviselők napja PDF Nyomtat Email
2016. július 06., szerda 20:30

Köztisztviselők napja a ZarándokközpontbanA Polgármesteri Hivatal dolgozói június 30-án, csütörtökön tartották ünnepségüket köztisztviselők napja alkalmából.

A rendezvényt Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester nyitotta meg , majd a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői rövid műsorral köszöntötték a jelenlévőket. Az esemény díjátadással folytatódott, idén Sós Gáborné, a Pénzügyi és Gazdasági Főosztály volt munkatársa vehette át a Dabas Közszolgálatáért Köztisztviselői Díjat Dabas város alpolgármesterétől.

Bővebben...
 
FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA PDF Nyomtat Email
2016. július 05., kedd 19:00

Ebösszeírás, ebellenõrzés Dabas város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2016-os évben az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal kerül sor.

Az összeírás 3 évente kötelező. A jelenleg fennálló adatállomány felülvizsgálatára,pontosítására van szükség.

Bővebben...
 
Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 04., hétfő 19:40

Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásárólÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező ügyfelünk (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

Bővebben...
 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2016. július 03., vasárnap 19:00

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Július havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2016. június 30., csütörtök 21:40

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2016. év július havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
A rendelési idő változásai július hónapban PDF Nyomtat Email
2016. június 30., csütörtök 21:30

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2016. július hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2016. június 30., csütörtök 20:10

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2016. július hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren éleslövészetek és egyéb katonai tevékenységek kerülnek végrehajtásra, de a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása nem várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL