koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Július havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Judit, Xénia, Holnap: Oszkár.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Önkormányzati választások 2014Rádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

A rendelési idő változásai augusztus hónapban PDF Nyomtat Email
2014. július 30., szerda 16:50

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2014. augusztus hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Gyóni Géza versei PDF Nyomtat Email
2014. július 29., kedd 17:35

Gyóni Géza verseiDabas Város Önkormányzatának támogatásával került kiadásra az alábbiakban weboldalunkon digitális formában is közreadott audio CD, mely Gyóni Géza születésének 130. évfordulójának tiszteletére készült és a költő verseit tartalmazza. A kilenc megszólaló művet városunk előadói szavalják el a felvételeken.

A kiadvány anyaga megtekinthető oldalainkon ide kattintva.

 
Fedezze fel Dabast kisvonattal! PDF Nyomtat Email
2014. július 29., kedd 11:10

Fedezze fel Dabast kisvonattal! Július 30-án 18.00 órától a rendőrség mögötti parkolóból indul a városnéző kisvonat! Szerdánként ugyanebben az időpontban minden héten a város különböző pontjaira látogathatnak el az érdeklődők!

További  információk a gumikerekes városnéző kisvonatról  ide kattintva olvashatóak.

 
Nyáron is szükség van a véradókra! PDF Nyomtat Email
2014. július 29., kedd 10:20

Nyáron is szükség van a véradókra!VÉRADÁSRA HÍV A MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI SZERVEZETE

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 52 véradóhelyszínen és a Vérellátó Szolgálat intézeteiben is várják a véradókat.

A nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre.

Bővebben...
 
Helyi Választási Iroda alakuló ülése PDF Nyomtat Email
2014. július 28., hétfő 17:50

Helyi Választási Iroda határozataDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014.július 24-én megtartott ülésén megválasztotta a Dabasi Helyi Választási Bizottság tagjait, akik a mai napon a Polgármester úr távolléte miatt az Őt helyettesítő Pálinkásné Balázs Tünde Alpolgármester Asszony előtt esküt tettek.

Ezt követően a választási bizottság tagjai megtartották alakuló ülésüket, melyen a választott tagok közül megváIasztották az elnököt és annak helyettesét.

Bővebben...
 
Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetben PDF Nyomtat Email
2014. július 28., hétfő 11:00

Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetbenDabas Város Önkormányzata június 26-án, csütörtökön délután köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet konferenciatermében.

A rendezvény elején Klemencz Györgyné intézményvezető köszöntötte a vendégeket: az intézmény dolgozóit, a háziorvosokat, a gyógyszerészeket, az ÁNTSZ munkaközösségét, a mentősöket és a védőnőket.

Bővebben...
 
Idényzáró Gála 2014. PDF Nyomtat Email
2014. július 24., csütörtök 20:10

Idényzáró Gála 2014.Az idei bajnoki év zárásaként a Dabas-Diego Kézilabda Club ez évben is megrendezte idényzáró gáláját a Dabasi Strand területén.

A különböző korosztályos bajnokságokban résztvevő csapatok ismét nagyon sok sikert értek el ebben a versenyszezonban és a csapattagok és edzőik ezen az évzáró ünnepélyen vehették át eredményeik elismeréseként érmeiket a sportág és a város vezetőitől.

Az évzáró ünnepségen  készült felvételeket, valamint a résztvevőkkel készült riportokat tekinthetik meg az alábbi videoanyagban.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság augusztusi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. július 22., kedd 10:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság augusztusi számának lapzártáját július 28-án, hétfőn tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! PDF Nyomtat Email
2014. július 21., hétfő 19:57

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!A Dabason lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat helye: Flór Ferenc Kórház 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Telefon: 06 (28) 507-126.

Bővebben...
 
Gyászjelentés PDF Nyomtat Email
2014. július 21., hétfő 19:40

GyászjelentésSzomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Barotai Imre atya, Alsódabas, Felsődabas és a Dabasi-szőlők egykori szeretett plébánosa eltávozott közülünk.

Élete, hivatástudata példaértékű volt, az egyház építéséért fáradozott. Az elmúlt években többször járt Dabason, tartott ünnepi szentmisét Dabasi-szőlőkben, ő szentelte fel a Szent Kristóf domborművet, és tavaly ő áldotta meg a Szent István napi ünnepségen Sáriban az új kenyeret. Temetésére az Alsódabasi Katolikus Egyházközség buszt is indít, érdeklődni Juhász Mártonnál a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címen lehet.

Bővebben...
 
A Szolidaritás Egyesület projektje PDF Nyomtat Email
2014. július 18., péntek 15:40

A Szolidaritás Egyesület projektje2014. június 30-án zárult le a Szolidaritás Egyesület „Megelőzünk…” nevű és a TÁMOP-5.6.1.B-12/1-2012-0075 jelű projektje a Dabasi Kistérségben. A program a bűnelkövetés és az áldozattá válás szempontjából kiemelten veszélyeztetett gyermekekre, illetve a fiatalkorúakra irányult.

A projekt keretében kiemelt hangsúlyt helyeztek ezen veszélyeztetett korosztály áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzésére, a normaszegéssel járó társadalmi hátrányok csökkentésére, valamint integrációs esélyeik növelésére.

Bővebben...
 
Videogaléria: 130 éve született GYÓNI GÉZA PDF Nyomtat Email
2014. július 16., szerda 14:15

Videogaléria: 130 éve született GYÓNI GÉZA 1884. június 25-én született a mártír sorsú költő, Gyóni Géza, a gyóni evangélikus lelkészházaspár idősebbik fiaként, a templomudvarban álló parókiaépületben.

Június 22-én, vasárnap egy bensőséges, csendes és ünnepélyes megemlékezés formájában tisztelegtek a résztvevők az évforduló alkalmából  az evangélikus templom falai között, majd az árnyas udvarban, az emlékszoba környezetében.

A megemlékezésről készült felvételeket megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Dabas Piaccsarnok PDF Nyomtat Email
2014. július 15., kedd 15:20

Dabas PiaccsarnokOlcsó áruk vására a Dabas Piaccsarnokban július hónapban is a következő időpontokban: július 16., július 22., július 30., délelőtt 9-től 12 óráig.

További hasznos és friss információk mindig elérhetőek a Piaccsarnok Facebook  oldalán ide kattintva.

 

 
XII. Regionális Népzenei Találkozó és Minősítő PDF Nyomtat Email
2014. július 14., hétfő 15:10

XII. Regionális Népzenei Találkozó és MinősítőA Kossuth Művelődési Központban került megrendezésre május 31-én a  XII. Regionális Népzenei Találkozó és Minősítő.

A hagyományőrző rendezvényről készült felvételeket tekinthetik meg most az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
Videogaléria: Requiem egy eltűnt közösségért PDF Nyomtat Email
2014. július 12., szombat 18:40

Videogaléria: Requiem egy eltűnt közösségért A holokauszt 70 évfordulójának évéhez Dabas Város Önkormányzata is csatlakozott azzal a megemlékezéssel, amelyet június 29-én tartottak az Andrássy úti zsidó temetőben.

A megemlékezésről készült felvételeket megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Parlagfű elleni védekezés PDF Nyomtat Email
2014. július 10., csütörtök 19:20

Parlagfű elleni védekezésKérem, minden földtulajdonos tegyen eleget a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének. Tartsa rendben ingatlanát, az ingatlana előtti közterületet gazmentesítse! Mindezek végrehajtása ellenőrzésre kerül!

Emellett kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy tegyék rendbe mezőgazdasági földjeik végét is, és ne feledkezzenek meg a parlagfű és egyéb gaz mentesítéséről sem, hiszen azt a Járási Földhivatal ellenőrzi, és komoly bírságra lehet számítani.  Köszönjük.

Mezőőrök elérhetőségei: Homoki Iván: 06-70/332-1455, Czene József: 06-70/332-1456, Józsa Zoltán: 06-70/452-0869

Rigóné dr. Roicsik Renáta, jegyző

 
Települési értékek gyűjtése PDF Nyomtat Email
2014. július 09., szerda 18:20

Települési értékek gyűjtéseDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. július 13-i ülésén a 142/2013. számú határozatával a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XX. törvény értelmében létrehozta a Települési Értéktárat, illetve Települési Emléktár Bizottságot.

A nemzeti értékek azonosítása az úgynevezett nemzeti értékpiramisban történik, ez lényegében egy többlépcsős rendszer, és a nemzeti érték felől közelít a hungarikumok felé. A rendszer első lépcsőfokán a települési értéktárak helyezkednek el. Valamely helyi érték felvételét a települési értéktárba bárki kezdeményezheti a polgármesternél.

Bővebben...
 
Videogaléria: Kápolna-koncert PDF Nyomtat Email
2014. július 08., kedd 21:00

Videogaléria: Kápolna-koncertA június 15-i rendezvényen a Salon Brass Kvintett és a Pátria énekegyüttes bűvölte el a közönséget azon a szép vasárnapi koraestén, amikor a lemenő nap sugarai bearanyozták a kis kápolna fehér falait, ragyogó tornyát és a jelenlévők lelkét.

A koncert felvételeit, most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Közlemény PDF Nyomtat Email
2014. július 07., hétfő 18:50

KözleményTájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy július 7-től megváltozik az ügyfélfogadási rend a Pest Megyei Kormányhivatal Dabasi Járási Hivatalának kirendeltségein a következők szerint:

Újhartyáni Kirendeltségen kedden 8.00–16.30 óra között. A kirendeltség átköltözött a Faluházba!

Örkényi Kirendeltségen szerdán 8.00–16.30 óra között. A kirendeltség a Polgármesteri Hivatalban működik.

 
Kerékpáros békenagykövet járt Dabason PDF Nyomtat Email
2014. július 07., hétfő 18:30

Kerékpáros békenagykövet járt DabasonZelei József kerékpáros békenagykövet számos nemzetközi kerékpártúrán van túl. Idei útját a Doberdónál hősi halált halt dédnagyapja, illetve az első világháborúban elhunyt valamennyi katona emlékének ajánlotta fel.

Június 11-én a fővárosi indulást követően, iskolai csoporttársa biztatására Dabason is rövid látogatást tett.

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. július 07., hétfő 18:10

90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Fábián Józsefnét, lánykori nevén Naszvadi Lídiát 91-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Július 1-jétől indult az elektronikus anyakönyvezés PDF Nyomtat Email
2014. július 04., péntek 15:52

Július 1-jétől indult az elektronikus anyakönyvezésAz eddig használt anyakönyvezési rendszer alapjai 1895. október 1-jétől működtek. Négyféle anyakönyvet használtak napjainkig: születési, halotti, házassági és bejegyzett élettársi. Az eddig vezetett papíralapú nyilvántartásokat július 15-ig le kell zárni, 2014. július 1-jétől már új bejegyzést nem lehet beírni a könyvekbe.

A négyféle anyakönyvet egyetlen elektronikus adatbázisban kezelik július 1-jétől. Az eddig – az események alapján – külön nyilvántartásban szereplő adatokat ezentúl egy helyen, személyhez kötötten tárolják.

Bővebben...
 
Tisztelt Telektulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2014. július 02., szerda 20:00

Tisztelt Telektulajdonosok!Január 1-jétől a Képviselő-testület a telekre kivetett kommunális adó mértékét 12 000 Ft-ról 6000 Ft-ra csökkentette.

A 2004. évtől minden lakás- és telektulajdonosnak kommunális adót kell fizetni, kivéve a belterületen fekvő termőföldet, feltéve, ha az tényleges mezőgazdasági művelés alatt áll. Aki az eddigi fizetési kötelezettségét nem teljesítette, az visszamenőlegesen 5 évre kapja a fizetendő adóról a határozatot és a befizetéshez szükséges csekket.

Bővebben...
 
DANUKE évzáró rendezvénye PDF Nyomtat Email
2014. július 02., szerda 18:05

DANUKE évzáró rendezvényeA 2013-2014. évi bajnokság lezárásaként gyűltek össze a Dabasi Női és Utánpótlás Kézilabda Egyesület játékosai és családtagjaik, hogy elbúcsúztassák az elmúlt idényt.

Mátyus Csabával az egyesület elnökével készült beszélgetést az eredményeikről és jövőbeli terveikről, valamint a rendezvényről készült felvételeket tekinthetik meg most az alábbiakban.

Bővebben...
 
Tisztelt Földtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2014. július 02., szerda 17:47

Tisztelt Földtulajdonosok!Mezőőri szolgálat a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján 1998-tól működik városunkban és ettől az időponttól kell mezőri járulékot fizetni.

A mezőőri járulékot az földhasználó, illetve a földtulajdonos fizeti, aki január 1-jén a használó, illetve tulajdonos. 2014-ben a mértéke minden aranykorona után 100 Ft/év. A járulékot minden év július 31-ig kell megfizetni, amelyről minden tulajdonos és földhasználó értesítőt a befizetéshez szükséges csekket kap.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: