koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Tájékoztató: "„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés **** Dabasi Újság: "Dabasi Újság március havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

I. DABASI nemzetközi fotópályázat Fiap 2015/113Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtésFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

A Dabasi Újság áprilisi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2015. március 26., csütörtök 18:50

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság áprilisi számának lapzártájára húsvét után, április 7-én, kedden kerül sor.

Kérek mindenkit, hogy a megadott időpontig küldje el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Április havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2015. március 26., csütörtök 18:40

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2015. év április havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Húsvéti Táncház PDF Nyomtat Email
2015. március 25., szerda 21:10

Húsvéti Táncház A Kossuth Művelődési Központ (2370 Dabas, Szt. István út 58.) mindenkit sok szeretettel vár Húsvéti Táncház rendezvényére 2015. március 27-én pénteken 18.30 órától.

A táncház mellet kézműves sarok is lesz, ahol csodaszép húsvéti dísz és ajándéktárgy készítésével várják az érdeklődőket.
A belépés díjtalan!

Bővebben...
 
Jubileumi Ünnepnap a Táncsics Mihály Gimnáziumban PDF Nyomtat Email
2015. március 25., szerda 20:50

Jubileumi Ünnepnap a Táncsics Mihály Gimnáziumban Jubileumi Ünnepnap iskolánk fennállásának 50. évfordulója alkalmából

Tisztelettel és szeretettel várjuk minden jelenlegi és egykori diákunkat és szüleiket a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium 2014/15-ös jubileumi tanévének rendezvényére: A GIMNÁZIUM JUBILEUMI ÜNNEPSÉGÉRE

Helyszín: Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium és az OBO Aréna – Dabas (sportcsarnok)
Időpont: 2015. április 11. (szombat)

Bővebben...
 
Kyselica 2015. PDF Nyomtat Email
2015. március 24., kedd 21:40

Kyselica 2015.A sári hagyományőrző csoport idén is megrendezte „Kyselica” – Téltemető ünnepi rendezvényét március 22-én. Ennek a hagyománynak az a célja, hogy a telet elűzve, köszöntsék a tavasz kezdetét.

Elmondható, hogy a jó hangulatú hagyományőrző rendezvény résztvevői "jól végezték a munkájukat", mert igen szép tavaszias időben van részünk vasárnap óta.

Az eseményről készült fénykép felvételeket ide kattintva, videoanyagot pedig az alábbiakban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Dabas DIEGO KC – Szentendre KC PDF Nyomtat Email
2015. március 23., hétfő 22:40

Dabas DIEGO KC – Szentendre KCJunior és felnőtt csapatunk március 21-én szombaton hazai pályán fogadta a a Szentendre KC csapatait.

A mérkőzésről készült összefoglalót Szilágyi Zoltán edző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Látogatható a Térségi Holokauszt Emlékpont! PDF Nyomtat Email
2015. március 23., hétfő 20:50

Látogatható a Térségi Holokauszt Emlékpont ! Csoportokat, látogatókat előzetes bejelentkezés alapján tudunk fogadni.

Bejelentkezés: Erdélyi Zsolt 06-30-84-66-646 vagy Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. elérhetőségeken
Cím: 2370 Dabas, Fő út 31

Bővebben...
 
MÁV - TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2015. március 23., hétfő 20:25

MÁV - TÁJÉKOZTATÁSA MÁV-START Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2015. március 29-én a 2015. évi nyári óraátállítás miatt a mellékletben csatolt vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Bővebben...
 
Ismét autót nyerhet a legjobb! PDF Nyomtat Email
2015. március 19., csütörtök 20:05

„Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

A verseny fődíja egy Skoda Fabia Combi személygépkocsi. Nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

Bővebben...
 
Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése PDF Nyomtat Email
2015. március 18., szerda 19:40

 Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendeléseA Pest Megyei Kormányhivatal Dabasi Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala településünk közigazgatási területén 2015. március 28-tól április 10-ig terjedő időszakban ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Bővebben...
 
Óvodai beiratkozás a 2015/2016-os nevelési évre PDF Nyomtat Email
2015. március 18., szerda 19:00

Óvodai beiratkozás a 2015/2016-os nevelési évreKözlemény a 2015/2016-os nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendjéről

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy Dabas Város Önkormányzata által fenntartott óvodákba a gyermekeket a 2015/2016-os nevelési évre 2015. április 20-22. napján   (hétfő-szerda)  8,00-16,00 óra között  lehet beíratni.

Bővebben...
 
Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről PDF Nyomtat Email
2015. március 18., szerda 18:10

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről Megkezdődik az évente zajló Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel (HKÉF)

Az életszínvonal alakulása országos közügy, vizsgálatát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) többek közt a lakosság fogyasztásának és életkörülményeinek felmérése révén végzi. Ezt a célt szolgálja a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel (HKÉF), amely részletes információkat gyűjt a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről. A felmérés 2015. március 16-án kezdődik és május 15-ig tart.

Bővebben...
 
Március 15-i városi ünnepségünk PDF Nyomtat Email
2015. március 17., kedd 20:55

Március 15-i városi ünnepségünk Március 15-én, vasárnap délután 14.00 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésére emlékezett a város közössége.

A rendezvény első helyszíne a Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház volt, ahol az egybegyűltek megtekinthették a dabasi óvodások rajzkiállítását, amely a Jó cselekedetek évében a „Tégy jót és csodát teszel” vezérgondolat mentén öltött formát. Idén nagyon sok alkotás részesült elismerésben, ami azt bizonyítja, hogy sok tehetséges és kreatív kisgyermek jár városunk óvodáiba.

Bővebben...
 
Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2015. március 16., hétfő 18:10

Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatbanTájékoztatom a Tisztelt Lakosságot arról, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság ismételt megállapítása iránti kérelem a korábbi jogosultság időtartama alatt, annak megszűnését megelőző három hónapban is benyújtható.

A rendszeres kedvezményre való jogosultság ismételt megállapításához a szülőnek vagy más törvényes képviselőnek, illetve nagykorú jogosultnak új kérelmet kell benyújtania, melyet a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet igényelni.

További részletek ide kattintva olvashatóak a Hatósági Iroda oldalain.

 
Tájékoztató ingyenes Közlekedésbiztonsági programról PDF Nyomtat Email
2015. március 12., csütörtök 20:10

Tájékoztató ingyenes Közlekedésbiztonsági programról 2015. március 1-jétől június 15-ig tartó Közlekedésbiztonsági program, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közreműködésével, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” tárgyú projekt keretében (továbbiakban: tanuloknak.hu és kreszfelfrissito.hu program) valósul meg.

Bővebben...
 
Változtak a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályok PDF Nyomtat Email
2015. március 12., csütörtök 19:00

Változtak a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályok 2015. március 5-én hatályba lépett az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, mely új rendelkezéseket tartalmaz a szabadtéri tűzgyújtásra, különösen az irányított égetés engedélyezésének szabályaira vonatkozóan.

Általánosságban tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Ez alól kivételt képeznek azok a települések, ahol azt jogszabály - meghatározott időpontokban és feltételekkel - megengedi.

Bővebben...
 
Közösségi felhívás, pályázat! PDF Nyomtat Email
2015. március 11., szerda 21:30

Közösségi felhívás, pályázat! Városunk közösségi oldala egy nagyszerű felhívást tett közzé, a közösségi oldalakat használó érdeklődők részére.

Bözsi néni Dabas internetes nagykövete
ötletén felbuzdulva egy új pályázat került meghirdetésre, melynek lényege, hogy a résztvevőknek szeretett nagyszüleiket kell lefotózni és feltölteni #‎dabasgranny‬ hastag-el az Instagramra, vagy elküldeni Dabas Város Facebook oldalára.

A képek az Idősek Világnapján is kiállításra kerülnek majd az OBO Arénában, valamint minden hónapban a legtöbb "like"-ot szerző kép tulajdonosa és szereplője 1-1 dabasos bögrét is kap ajándékba.

További információk és az első beküldött képek már meg is tekinthetőek közösségi oldalunkon ide kattintva.

 
„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés PDF Nyomtat Email
2015. március 11., szerda 20:30

„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés Az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. tájékoztatója a hulladékgyűjtő zsákok osztásának módjáról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a szelektív hulladékgyűjtés hatékony megvalósulása érdekében 2015. évben elindul a „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés. A „házhoz menő” gyűjtés során külön átlátszó zsákba gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok (műanyag, papír, italos karton, fém csomagolási hulladékok).

Bővebben...
 
Tájékoztatás az önkormányzathoz 2015. évre fizetendő adókról PDF Nyomtat Email
2015. március 09., hétfő 19:16

Tájékoztatás az önkormányzathoz 2014. évre fizetendő adókról Tisztelt Adózók!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2014. szeptember 1-jétől változás történik az Önkormányzathoz befizetendő adók befizetési rendjében. Az értesítéshez mellékelt csekket a MAGYAR POSTA Zrt. kirendeltségein lehet befizetni.

További tájékoztatást olvashatnak az önkormányzathoz 2015. évre fizetendő aktuális, március 16-áig esedékességű adókról, számlaszámokról és elérhetőségekről a  Gazdasági Iroda oldalain ide kattintva.

 
Ebösszeírás, ebellenőrzés PDF Nyomtat Email
2015. március 09., hétfő 18:30

Ebösszeírás, ebellenõrzés Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján ismét ebösszeírást kell tartanunk.

Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az ebre vonatkozó adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Jelenleg van egy adatbázisunk a városban élő kutyákról, ezt kell felülvizsgálnunk, helyesbítenünk.

Bővebben...
 
MILYEN VESZÉLYEK KÖZÖTT ÉLÜNK? PDF Nyomtat Email
2015. március 07., szombat 14:00

MILYEN VESZÉLYEK KÖZÖTT ÉLÜNK? Az alábbiakban városunkkal kapcsolatos veszélyeztető hatásokat, kockázatértékeléseket, szélsőséges környezeti hatásokat elemző és ismertető előadás anyagát tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
ParlanDuo koncert PDF Nyomtat Email
2015. március 06., péntek 17:50

Zsíros Réka és Farkas-Barabás Szabolcs fuvola-gitár estje. 2015. március 27-én 18.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Zsíros Réka és Farkas-Barabás Szabolcs fuvola-gitár estje a Gyóni Géza Általános Iskolában (2373 Dabas, Szőlő utca 2.).

A koncerten Johann Sebastian Bach, Franz Doppler, Miroslav Tadic és Carl Dimow művei hangzanak el.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Bővebben...
 
Változik a szociális ellátás PDF Nyomtat Email
2015. március 05., csütörtök 19:20

Változik a szociális ellátás 2015. március 1-jétől a lakásfenntartási támogatás, adósságkezelési
szolgáltatás, méltányossági közgyógyellátás, illetve a méltányossági
ápolási díj egy része hatályon kívül helyezésre kerül, megszűnik, más részük módosult elnevezéssel átkerül a Járási Hivatal feladatkörébe.

„Az önkormányzatok által biztosított ellátás neve 2015. március 1-jétől egységesen települési támogatás lesz. E támogatás keretében az önkormányzatok az általuk támogatandónak ítélt, rendeletükben szabályozott élethelyzetekre nyújthatnak támogatást.

Bővebben...
 
HIRDETMÉNY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEÍRATÁSRÓL PDF Nyomtat Email
2015. március 05., csütörtök 12:00

Kiszámíthatóbbá válnak a szociális támogatások A 2015/2016. tanévre történő beíratás időpontja:
- 2015. április 16. (csütörtök) 8-19 óra között
- 2015. április 17. (péntek) 8-18 óra között

A nemzeti közneve/ésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (1) bekezdése értelmében az általános iskolába történő felvételről vagy átvételről az iskola igazgatója dönt. Döntését írásban közli a szülővel. A felvételi kérelem elutasításáról határozatot hoz.

Bővebben...
 
Hirdetmény bírósági ülnökválasztásról PDF Nyomtat Email
2015. március 04., szerda 19:20

Hirdetmény bírósági ülnökválasztásrólMagyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

A Köztársasági Elnök a törvényszékek, a járásbíróságok, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságok ülnökeinek megválasztását 2015. március 07- 2015. április 30. közé eső időtartamra tűzte ki.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: