koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Július havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Lenke, Holnap: Kinga, Kincső.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Választási információk 2014Rádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Fedezze fel Dabast kisvonattal! PDF Nyomtat Email
2014. július 22., kedd 16:18

Fedezze fel Dabast kisvonattal! Július 23-án 18.00 órától a rendőrség mögötti parkolóból indul a városnéző kisvonat! Szerdánként ugyanebben az időpontban minden héten a város különböző pontjaira látogathatnak el az érdeklődők!

További  információk a gumikerekes városnéző kisvonatról  ide kattintva olvashatóak.

 
A Dabasi Újság augusztusi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. július 22., kedd 10:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság augusztusi számának lapzártáját július 28-án, hétfőn tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! PDF Nyomtat Email
2014. július 21., hétfő 19:57

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!A Dabason lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat helye: Flór Ferenc Kórház 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Telefon: 06 (28) 507-126.

Bővebben...
 
Gyászjelentés PDF Nyomtat Email
2014. július 21., hétfő 19:40

GyászjelentésSzomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Barotai Imre atya, Alsódabas, Felsődabas és a Dabasi-szőlők egykori szeretett plébánosa eltávozott közülünk.

Élete, hivatástudata példaértékű volt, az egyház építéséért fáradozott. Az elmúlt években többször járt Dabason, tartott ünnepi szentmisét Dabasi-szőlőkben, ő szentelte fel a Szent Kristóf domborművet, és tavaly ő áldotta meg a Szent István napi ünnepségen Sáriban az új kenyeret. Temetésére az Alsódabasi Katolikus Egyházközség buszt is indít, érdeklődni Juhász Mártonnál a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címen lehet.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés PDF Nyomtat Email
2014. július 18., péntek 15:50

MEGHÍVÓDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. július 24-én (csütörtök) 17.00 órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló Dabas, Szent István tér l/b.

Bővebben...
 
A Szolidaritás Egyesület projektje PDF Nyomtat Email
2014. július 18., péntek 15:40

A Szolidaritás Egyesület projektje2014. június 30-án zárult le a Szolidaritás Egyesület „Megelőzünk…” nevű és a TÁMOP-5.6.1.B-12/1-2012-0075 jelű projektje a Dabasi Kistérségben. A program a bűnelkövetés és az áldozattá válás szempontjából kiemelten veszélyeztetett gyermekekre, illetve a fiatalkorúakra irányult.

A projekt keretében kiemelt hangsúlyt helyeztek ezen veszélyeztetett korosztály áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzésére, a normaszegéssel járó társadalmi hátrányok csökkentésére, valamint integrációs esélyeik növelésére.

Bővebben...
 
Videogaléria: 130 éve született GYÓNI GÉZA PDF Nyomtat Email
2014. július 16., szerda 14:15

Videogaléria: 130 éve született GYÓNI GÉZA 1884. június 25-én született a mártír sorsú költő, Gyóni Géza, a gyóni evangélikus lelkészházaspár idősebbik fiaként, a templomudvarban álló parókiaépületben.

Június 22-én, vasárnap egy bensőséges, csendes és ünnepélyes megemlékezés formájában tisztelegtek a résztvevők az évforduló alkalmából  az evangélikus templom falai között, majd az árnyas udvarban, az emlékszoba környezetében.

A megemlékezésről készült felvételeket megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Dabas Piaccsarnok PDF Nyomtat Email
2014. július 15., kedd 15:20

Dabas PiaccsarnokOlcsó áruk vására a Dabas Piaccsarnokban július hónapban is a következő időpontokban: július 16., július 22., július 30., délelőtt 9-től 12 óráig.

További hasznos és friss információk mindig elérhetőek a Piaccsarnok Facebook  oldalán ide kattintva.

 

 
XII. Regionális Népzenei Találkozó és Minősítő PDF Nyomtat Email
2014. július 14., hétfő 15:10

XII. Regionális Népzenei Találkozó és MinősítőA Kossuth Művelődési Központban került megrendezésre május 31-én a  XII. Regionális Népzenei Találkozó és Minősítő.

A hagyományőrző rendezvényről készült felvételeket tekinthetik meg most az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
Videogaléria: Requiem egy eltűnt közösségért PDF Nyomtat Email
2014. július 12., szombat 18:40

Videogaléria: Requiem egy eltűnt közösségért A holokauszt 70 évfordulójának évéhez Dabas Város Önkormányzata is csatlakozott azzal a megemlékezéssel, amelyet június 29-én tartottak az Andrássy úti zsidó temetőben.

A megemlékezésről készült felvételeket megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Parlagfű elleni védekezés PDF Nyomtat Email
2014. július 10., csütörtök 19:20

Parlagfű elleni védekezésKérem, minden földtulajdonos tegyen eleget a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének. Tartsa rendben ingatlanát, az ingatlana előtti közterületet gazmentesítse! Mindezek végrehajtása ellenőrzésre kerül!

Emellett kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy tegyék rendbe mezőgazdasági földjeik végét is, és ne feledkezzenek meg a parlagfű és egyéb gaz mentesítéséről sem, hiszen azt a Járási Földhivatal ellenőrzi, és komoly bírságra lehet számítani.  Köszönjük.

Mezőőrök elérhetőségei: Homoki Iván: 06-70/332-1455, Czene József: 06-70/332-1456, Józsa Zoltán: 06-70/452-0869

Rigóné dr. Roicsik Renáta, jegyző

 
Települési értékek gyűjtése PDF Nyomtat Email
2014. július 09., szerda 18:20

Települési értékek gyűjtéseDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. július 13-i ülésén a 142/2013. számú határozatával a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XX. törvény értelmében létrehozta a Települési Értéktárat, illetve Települési Emléktár Bizottságot.

A nemzeti értékek azonosítása az úgynevezett nemzeti értékpiramisban történik, ez lényegében egy többlépcsős rendszer, és a nemzeti érték felől közelít a hungarikumok felé. A rendszer első lépcsőfokán a települési értéktárak helyezkednek el. Valamely helyi érték felvételét a települési értéktárba bárki kezdeményezheti a polgármesternél.

Bővebben...
 
Videogaléria: Kápolna-koncert PDF Nyomtat Email
2014. július 08., kedd 21:00

Videogaléria: Kápolna-koncertA június 15-i rendezvényen a Salon Brass Kvintett és a Pátria énekegyüttes bűvölte el a közönséget azon a szép vasárnapi koraestén, amikor a lemenő nap sugarai bearanyozták a kis kápolna fehér falait, ragyogó tornyát és a jelenlévők lelkét.

A koncert felvételeit, most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Közlemény PDF Nyomtat Email
2014. július 07., hétfő 18:50

KözleményTájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy július 7-től megváltozik az ügyfélfogadási rend a Pest Megyei Kormányhivatal Dabasi Járási Hivatalának kirendeltségein a következők szerint:

Újhartyáni Kirendeltségen kedden 8.00–16.30 óra között. A kirendeltség átköltözött a Faluházba!

Örkényi Kirendeltségen szerdán 8.00–16.30 óra között. A kirendeltség a Polgármesteri Hivatalban működik.

 
Kerékpáros békenagykövet járt Dabason PDF Nyomtat Email
2014. július 07., hétfő 18:30

Kerékpáros békenagykövet járt DabasonZelei József kerékpáros békenagykövet számos nemzetközi kerékpártúrán van túl. Idei útját a Doberdónál hősi halált halt dédnagyapja, illetve az első világháborúban elhunyt valamennyi katona emlékének ajánlotta fel.

Június 11-én a fővárosi indulást követően, iskolai csoporttársa biztatására Dabason is rövid látogatást tett.

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. július 07., hétfő 18:10

90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Fábián Józsefnét, lánykori nevén Naszvadi Lídiát 91-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Július 1-jétől indult az elektronikus anyakönyvezés PDF Nyomtat Email
2014. július 04., péntek 15:52

Július 1-jétől indult az elektronikus anyakönyvezésAz eddig használt anyakönyvezési rendszer alapjai 1895. október 1-jétől működtek. Négyféle anyakönyvet használtak napjainkig: születési, halotti, házassági és bejegyzett élettársi. Az eddig vezetett papíralapú nyilvántartásokat július 15-ig le kell zárni, 2014. július 1-jétől már új bejegyzést nem lehet beírni a könyvekbe.

A négyféle anyakönyvet egyetlen elektronikus adatbázisban kezelik július 1-jétől. Az eddig – az események alapján – külön nyilvántartásban szereplő adatokat ezentúl egy helyen, személyhez kötötten tárolják.

Bővebben...
 
Nemzetiségi névjegyzékbe vétel PDF Nyomtat Email
2014. július 03., csütörtök 20:00

Nemzetiségi névjegyzékbe vételFelhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az őszi önkormányzati választásokkal egy időben a törvény szerint ott lehet nemzetiségi választást tartani, ahol a legfrissebb (2011) népszámlálás adatai szerint legalább 25-en az adott nemzetiséghez vallónak tartják magukat.

Így Dabason szlovák, cigány, német és román önkormányzat választására nyílik lehetőség. Abban az esetben lehet megtartani a szavazást, ha legalább 3 vagy 4 jelölt indul, és mindegyikükre legalább 5 érvényes ajánlás érkezik. Egy nemzetiségi választópolgár 1 jelöltet támogathat.

Bővebben...
 
Tisztelt Telektulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2014. július 02., szerda 20:00

Tisztelt Telektulajdonosok!Január 1-jétől a Képviselő-testület a telekre kivetett kommunális adó mértékét 12 000 Ft-ról 6000 Ft-ra csökkentette.

A 2004. évtől minden lakás- és telektulajdonosnak kommunális adót kell fizetni, kivéve a belterületen fekvő termőföldet, feltéve, ha az tényleges mezőgazdasági művelés alatt áll. Aki az eddigi fizetési kötelezettségét nem teljesítette, az visszamenőlegesen 5 évre kapja a fizetendő adóról a határozatot és a befizetéshez szükséges csekket.

Bővebben...
 
DANUKE évzáró rendezvénye PDF Nyomtat Email
2014. július 02., szerda 18:05

DANUKE évzáró rendezvényeA 2013-2014. évi bajnokság lezárásaként gyűltek össze a Dabasi Női és Utánpótlás Kézilabda Egyesület játékosai és családtagjaik, hogy elbúcsúztassák az elmúlt idényt.

Mátyus Csabával az egyesület elnökével készült beszélgetést az eredményeikről és jövőbeli terveikről, valamint a rendezvényről készült felvételeket tekinthetik meg most az alábbiakban.

Bővebben...
 
Tisztelt Földtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2014. július 02., szerda 17:47

Tisztelt Földtulajdonosok!Mezőőri szolgálat a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján 1998-tól működik városunkban és ettől az időponttól kell mezőri járulékot fizetni.

A mezőőri járulékot az földhasználó, illetve a földtulajdonos fizeti, aki január 1-jén a használó, illetve tulajdonos. 2014-ben a mértéke minden aranykorona után 100 Ft/év. A járulékot minden év július 31-ig kell megfizetni, amelyről minden tulajdonos és földhasználó értesítőt a befizetéshez szükséges csekket kap.

Bővebben...
 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2014. július 01., kedd 20:10

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Requiem egy eltűnt közösségért PDF Nyomtat Email
2014. július 01., kedd 19:48

Requiem egy eltűnt közösségértA holokauszt 70 évfordulójának évéhez Dabas Város Önkormányzata is csatlakozott azzal a megemlékezéssel, amelyet június 29-én tartottak az Andrássy úti zsidó temetőben.

A rendezvényen egybegyűltek arról a 138 elhurcolt zsidó áldozatról emlékeztek meg, akik 1944-ig szerves részei voltak a város, az elődtelepüések közösségének.

Bővebben...
 
130 éve született GYÓNI GÉZA PDF Nyomtat Email
2014. július 01., kedd 19:10

130 éve született GYÓNI GÉZA 1884. június 25-én született a mártír sorsú költő, Gyóni Géza, a gyóni evangélikus lelkészházaspár idősebbik fiaként, a templomudvarban álló parókiaépületben. Emlékét ma is őrzi a ház falán elhelyezett emléktábla, amelyet minden esztendőben megkoszorúz a város közössége, hogy ily módon is kegyelettel adózzon emlékének.

Városnézések, séták, ügyes-bajos dolgaink intézése közepette naponta belebotlunk a költő emlékébe. Ha iskolába visszük a gyereket, ha végigsétálunk egy csendes gyóni utcán, ha leülünk egy padra, egy gondozott parkban, ha a Luther utcai templomba megyünk egy vasárnap délelőtt, mindig találkozunk a költő nevével.

Bővebben...
 
Metlife 11. Dabasi Futónap PDF Nyomtat Email
2014. június 30., hétfő 22:25

Metlife 11. Dabasi Futónap 2014. június 1-én vasárnap az OBO Arénánál immár 11. alkalommal került megrendezésre a Dabasi Futónap utcai futóverseny  2,5 km-es és 10,5 km-es távokon.

Az idén is nagy népszerűségnek örvendő városi sportrendezvényről készült videó és képanyagokat tesszük közzé most oldalainkon is.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: