koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság november havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Emma, Holnap: Katalin.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Önkormányzati választások 2014Dabasi Újság számaiRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Képviselő-testületi ülés PDF Nyomtat Email
2014. november 21., péntek 22:35

MEGHÍVÓDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 27-én (csütörtök)   17.00 órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló Dabas, Szent István tér l/b.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság decemberi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. november 21., péntek 22:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság decemberi számának lapzártáját december 1-jén, hétfőn tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Kiállítás megnyitó PDF Nyomtat Email
2014. november 21., péntek 21:40

Kiállítás megnyitó Dabas Város Önkormányzata és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját GARAJSZKI JÓZSEF képző- és iparművész „TÜKÖRKÉP" című kiállításának megnyitójára.

Időpont: 2014. december 12. (péntek) 17 óra
Helyszín:
Kossuth Ház Galéria, Dabas
Köszöntőt mond:
Kőszegi Zoltán polgármester
A kiállítást megnyitja:
Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester

Bővebben...
 
ADVENTI VÁROSHÁZI ESTE PDF Nyomtat Email
2014. november 20., csütörtök 18:50

ADVENTI VÁROSHÁZI ESTE Dabas Város Önkormányzata november 30-án, advent első vasárnapján 16.00 órától tarja ADVENTI VÁROSHÁZI ESTÉJÉT a Szent István téren, ahol az alkonyat beálltával kigyúlnak az ünnep fényei.

A rendezvényre látogatókat színpadi műsorok és kézműves foglalkozások várják.

Bővebben...
 
HIRDETMÉNY PDF Nyomtat Email
2014. november 20., csütörtök 18:20

HIRDETMÉNYTisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).

Bővebben...
 
Javaslatkérés PDF Nyomtat Email
2014. november 19., szerda 17:20

JavaslatkérésDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden év végén adja át a  „Dabas Város Sportjáért” és kategóriánként az „Év Sportolója” díjakat.

A rendelet értelmében a „Dabas Város Sportjáért” díj annak a személynek vagy egyesületnek, társadalmi szervezetnek adományozható, aki a város érdekében kiemelkedő sportmunkát végzett, és kimagasló teljesítménye mellett magatartásával is példát mutatott. A „Dabas Város Sportjáért” díjból évente egy adományozható, a díj odaítélésről az Emberi Erőforrás  Bizottság javaslatára a Képviselő-testület dönt.

Bővebben...
 
Meghívó PDF Nyomtat Email
2014. november 19., szerda 16:20

MeghívóTisztelettel meghívom Önt, családját, barátait a Térségi Holokauszt Emlékpont TUSÁK-BRAGYOVA HÁZ avatóünnepségére, a kiállítás megtekintésére és az ezt követő filmvetítésre, amelyre 2014. november 28-án, pénteken 14.00 órától kerül sor a  Dabas, Fő út 31. szám alatti felújított épületben.

Kőszegi Zoltán
polgármester

Bővebben...
 
I. Országfutás PDF Nyomtat Email
2014. november 18., kedd 19:20

I. Országfutás2015 március 14. szombat -  Az esemény védnöke: Monspart Sarolta

Fussunk végig az országon egyetlen nap alatt. Vállalj te is egy szakaszt, az ország bármely területén, amit bármikor a nap folyamán lefutsz.

Célunk az, hogy ezek a vállalt szakaszok, az egész országon végigkanyargó, folytonos útvonallá álljanak össze. Vállalásod minimum 5 km legyen, amit teljesíthetsz gyalogolva is. Egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek.

Bővebben...
 
Videogaléria: Felsődabasi Nemes-kúria átadóünnepsége PDF Nyomtat Email
2014. november 18., kedd 19:10

Videogaléria: Felsődabasi Nemes-kúria átadóünnepségeSzeptember 23-án került sor a külsejében és funkciójában is megújult Nemes-kúria átadóünnepségére.

Az ünnepélyes átadásról készült videofelvételeket és riportokat most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Szociális Munka Napja PDF Nyomtat Email
2014. november 17., hétfő 20:10

Szociális Munka Napja Dabas Város Önkormányzata november 13-án, csütörtökön köszöntötte a település szociális dolgozóit a Városházán megrendezett ünnepségen.

A rendezvény elején a Múzsák AMI diákjai és a Bazsalicska Citerazenekar tagjai adtak ünnepi műsort, majd Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester üdvözölte az egybegyűlteket.

Bővebben...
 
Dabas DIEGO KC – Balatonfüredi KSE PDF Nyomtat Email
2014. november 17., hétfő 19:40

Dabas DIEGO KC – Balatonfüredi KSEFelnőtt csapatunk november 15-én szombaton, hazai pályán fogadta a Balatonfüredi KSE U-23-as csapatát.

A mérkőzésről készült összefoglalót Szilágyi Zoltán edző és Bakos Dávid játékos nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Cipősdoboz akció PDF Nyomtat Email
2014. november 14., péntek 19:00

Cipősdoboz akcióCipősdoboz akció Dabason immár második alkalommal!

A rossz idő beköszöntével talán egyre többen gondolunk a télre, az ünnepekre, a karácsonyra. A tavalyi évhez hasonlóan a Társult Önkormányzatok „Együtt” Segítőszolgálatai idén is megrendezi a karácsonyi adománygyűjtő akciót. Ennek keretein belül 2013-ban 231 dabasi kisgyermek számára tudtuk szebbé tenni a karácsonyt a város lakóinak köszönhetően, akikkel együtt élhettük meg azt az érzést, hogy „Adni jó!”. Csatlakozzunk idén is minél többen ehhez a nemes kezdeményezéshez!

Bővebben...
 
Videogaléria: Nosztalgiagőzös fogadása PDF Nyomtat Email
2014. november 14., péntek 18:40

Videogaléria: Nosztalgiagőzös fogadásaSzeptember 28-án, vasárnap a dabasi állomáson a motorosok közössége és az érdeklődők fogadták a nosztalgiagőzöst a Budapest-Lajosmizse vasútvonal létrejöttének 125. évfordulója alkalmából.

Az eseményről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: A PRO URBE Dabas díj átadása PDF Nyomtat Email
2014. november 13., csütörtök 18:20

Videogaléria: A PRO URBE Dabas díj átadásaSzeptember 28-án a XVI. Dabasi Napok rendezvénysorozat zárórendezvényén került sor a PRO URBE Dabas plakettek és díszoklevelek átadására az OBO Arénában.

Az átadásról készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Kiállítási tárgyak keresése PDF Nyomtat Email
2014. november 12., szerda 20:45

Kiállítási tárgyak kereséseNovember 28-án térségi holokauszt emlékpont kerül átadásra Dabason.

Kérjük a lakosságot amennyiben a zsidó vallással kapcsolatos kegytárgyak illetve a Tusák-Bragyova cég által gyártott szódás üvegek vannak a tulajdonában, és hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a tárgyak kiállításra kerüljenek keressék az önkormányzat kabinetirodáját. Elérhetőség: 06 29 561 212

 
Kedves Támogatóink, kedves Barátaink! PDF Nyomtat Email
2014. november 11., kedd 18:16

Kedves Támogatóink, kedves Barátaink!Örömmel számolhatunk be róla, hogy az Önök eddigi nagylelkű támogatásának köszönhetően a Dabas és Környéke Mentőorvosi– Mentőtiszti Kocsi Nonprofit Kft. megvásárolta a mentőorvosi (mentőtiszti) autót.

Jelenleg a gépkocsi felszerelésének beszerzése folyik.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 21:30

Új képek a képgalériánkban 2014A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Emlékoszlop avatóünnepség a Dabasi-szőlősi parkban

2. Újszülöttek köszöntése 2014 ősz

 
Nemzeti Kézilabda Akadémia, Dabasi Kiválasztó PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 18:15

Nemzeti Kézilabda Akadémia, Dabasi KiválasztóA Nemzeti Kézilabda Akadémia dabasi Régió Központja várja a 1998-2001-ben született fiú kézilabdázókat akik szeretnének a Dabasi KC VSE keretein belül kézilabdázni és tanulni.

Ideje: 2014.november 29 10:00 (szombat)
Helye: OBO ARÉNA (Dabas, Iskola u.5.)
Jelentkezés: Kovács István akadémia vezetőnél (+36-70-323-0821)
Jelentkezési lap letölthető: www.dabashandball.hu

 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 17:10

Okmányirodai tájékoztató! 2014. december 1. napjával kezdődően, a kormányablakok nyitva tartásával megegyezően, Pest megye járásszékhely okmányirodáinak ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik meg:

Hétfő:  7.00 - 17.00 óra
Kedd:  8.00 - 18.00 óra
Szerda:  8.00 - 20.00 óra
Csütörtök:  8.00 - 18.00 óra
Péntek:  8.00 - 16.00 óra

 
DROGPREVENCIÓ SZÜLŐKNEK PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 16:30

DROGPREVENCIÓ SZÜLŐKNEKAz elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében jelentős mértékben nőtt az amfetaminszármazékok fogyasztása.

A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Bővebben...
 
Videogaléria: 56-os emlékünnepség Gyónon PDF Nyomtat Email
2014. november 06., csütörtök 12:30

Videogaléria: 56-os emlékünnepség GyónonOktóber 23-án szeles, hideg, esős idő köszöntötte az ünnepet, így a dabasi hagyományőrzők az obeliszk talapzatára helyezték az érkező koszorúkat, a rendezvény részvevőinek pedig a Halász Móricz-kúria nyújtott menedéket a megemlékezés idejére.

Az ünnepségről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: Kossuth László-síremlékavató PDF Nyomtat Email
2014. november 06., csütörtök 12:00

Kossuth László-síremlékavató a kegyeleti parkbanOktóber 10-én tartottuk a Kossuth László-obeliszk és a kegyeleti park avatóünnepségét a Zlinszky utcai református öregtemetőben. A sír és a síremlék áthelyezésére Kossuth László halálának 175. évfordulója alkalmából került sor, ebből az alkalomból átalakult, új arculatot nyert a református öregtemető egy része, és kiegészült az eddig torzóban maradt első világháborús emlékmű is.

Az ünnepségről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Dabasi Újság november havi száma PDF Nyomtat Email
2014. november 05., szerda 11:30

Dabasi Újság november havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság november havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
XIV. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság PDF Nyomtat Email
2014. november 05., szerda 11:05

XI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság helyosztó mérkőzésekDecember 7-én startol a teremlabdarúgó-bajnokság

Nyíri Miklós szervezésében megfelelő létszám esetén idén is megrendezésre kerül a Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság. A helyszín idén is a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola tornacsarnoka lesz, míg a végjátéknak várhatóan az OBO Aréna Dabas ad otthont. A 2015. február 22-éig tartó versenysorozatra a nevezéseket a szervezőnél, Nyíri Miklósnál lehet leadni. További információ: 20/958-6386.
Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2014. november 03., hétfő 10:40

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2014. november havi  ételkínálata.

A havi étlap részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: