koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság május havi száma" **** Tájékoztató: "„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Dezső, Holnap: Eszter, Eliza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtésFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Szavazásra fal! PDF Nyomtat Email
2015. május 22., péntek 21:10

Szavazásra fal! Segítsetek a szavazatotokkal, hogy színt vihessünk Dabas életébe :)
A pályázat ezen az oldalon:  http://www.letscolour.hu/palyazatok/218-mostan-szines-falakrol-almodom

Így tudtok szavazni:
1. Regisztrációs ív kitöltése /helyes email,telefonszám,megadott jelszó megjegyez/.
2. Jön egy kód e-mailben, amit a megadott számra kell (alapdíjas) smsben küldeni.
3. Belépés a felületen /email címmel+ saját jelszóval, amit regisztrálásnál adtunk/.
4. szavazás gomb nyomkodása - június 7-ig – minden nap:)

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés PDF Nyomtat Email
2015. május 22., péntek 21:05

MEGHÍVÓDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. május 28-án (csütörtök)   17.00 órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló  (Dabas, Szent István tér l/b.)

Bővebben...
 
Értesítés hatósági ellenőrzésről (2015. évi határszemle) PDF Nyomtat Email
2015. május 22., péntek 20:50

Értesítés hatósági ellenőrzésről (2015. évi határszemle) A földhasznosítási kötelezettség teljesítését a termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. törvény minden földhasználó számára előírja, és ennek ellenőrzésére az ingatlanügyi hatóságot hatalmazza fel.

A Pest Megyei Kormányhivatal Dabasi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya a 2015. évben az illetékességi területéhez tartozó termőföldek és a termőföldnek nem minősülő ingatlanok minimum 10 %-án végzi el a tavaszi határszemlét.

Bővebben...
 
III. Kumite Maraton – Kyokushin & KyoNewaza PDF Nyomtat Email
2015. május 22., péntek 12:25

III. Kumite Maraton – Kyokushin & KyoNewaza Osu!  Tisztelt Harcművész!

Örömmel értesítünk, hogy a 2015. május 23-án (Szombat) 9.00 órai kezdettel (9.00-tól regisztráció) megrendezésre kerül a III. Kumite Maraton, melynek helyszíne a Global Kyokushin – KyoNewaza Szövetség központi szemináriumi bázisa, OBO Sportaréna Dabas.

A Kumite Maraton nyílt, azon bárki részt vehet. (Az rendezvény lebonyolítása korosztályos bontásokban történik.)

Bővebben...
 
Felhívás! PDF Nyomtat Email
2015. május 21., csütörtök 20:50

Felhívás! A dabasi Kossuth Művelődési Központ és a Galéria Alapítvány 2015. szeptember 12 - október 9. között a Kossuth Ház Galériában rendezi meg a Dabasi Kistérség Műkedvelő Alkotóinak 5. Képző- és Iparművészeti kiállítását. A tárlatra beküldhető az elmúlt három évben készült, maximum 5 alkotás.

A beadás ideje: 2015. július 13 - 17-ig, naponta 13 -17 óra között. További információk és nevezési lap megtalálható a Művelődési Központ weboldalán ide kattintva.

 
GYERMEKNAP TÚL AZ ÓPERENCIÁN PDF Nyomtat Email
2015. május 21., csütörtök 20:30

GYERMEKNAP TÚL AZ ÓPERENCIÁN Gyermeknapi programokat rendez a Dabas Piaccsarnok is május 31-én vasárnap 14.00-18.00 óra közt.

A gyermekeknek szánt programok a KÖLYÖKSZIGET JÁTÉKTÁR szervezésében kerülnek megrendezésre. Az érdeklődőket  Mese-börze is várja, ahol használt mesekönyvek, diafilmek és játékok csere-beréjére nyílik lehetőség. (asztalfoglalás a 06 70/624-3706)

Bővebben...
 
Rendvédelmi pályát népszerűsítő tábor hátrányos helyzetű fiatalok számára PDF Nyomtat Email
2015. május 21., csütörtök 19:30

Rendvédelmi pályát népszerűsítő tábor hátrányos helyzetű fiatalok számára A Belügyminisztérium rendvédelmi pályát népszerűsítő tábort szervez azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik érdeklődnek a rendvédelmi hivatás (rendőrség, katasztrófavédelem, büntetés-végrehajtás) iránt.

A tábor időtartama: 2015. július 26-tól július 31-ig
Helyszíne: Nagykovácsi, Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola
A résztvevők áttekintést kapnak a rendvédelmi szervek munkájáról, a felvételi követelményekről. A tábor a résztvevők számára térítésmentes.

Bővebben...
 
Az önkormányzat által támogatott nyári programok a dabasi gyerekeknek PDF Nyomtat Email
2015. május 20., szerda 20:40

Az önkormányzat által támogatott nyári programok a dabasi gyerekeknek Az alábbi, Dabas Város Önkormányzata által támogatott napközis programokra 2015. május 05-től 2015. június 01-ig lehet jelentkezni a szervezőknél!

Jelentkezni bármely városrészben megrendezésre kerülő foglalkozásra lehet. A csoportok minimum 15 fő jelentkezése esetén kezdik meg működésüket. A részletes programról érdeklődjön a szervezőknél!

Bővebben...
 
Meghívó PDF Nyomtat Email
2015. május 20., szerda 20:10

Meghívó Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. május 26-án (kedd)   18.00 órai kezdettel közmeghallgatást tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterm (Dabas, Szent István tér l/b.)

Bővebben...
 
Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet sikeres projektje PDF Nyomtat Email
2015. május 20., szerda 19:50

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet sikeres projekttje Uniós támogatásból megvalósult a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztés a dabasi Szakorvosi Rendelőintézetben

A Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet 30 millió forint uniós támogatást nyert a  „Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés” című pályázati kiíráson. A Rendelőintézet hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosítása valósult meg a fejlesztés kapcsán, mely a TÁMOP-6.2.4/B-12/1-2013-0001 azonosító számú pályázat keretében került megvalósításra.

Bővebben...
 
Szezonzáró győzelmek és díjátadás! PDF Nyomtat Email
2015. május 19., kedd 22:50

Szezonzáró győzelmek és díjátadás!Junior és felnőtt csapatunk szombaton az OBO Arénában játszotta a szezon utolsó mérkőzéseit a Várpalotai BSK csapatai ellen.

Dabas VSE KC - Várpalotai BSK: 34-33 (junior)
Dabas DIEGO KC - Várpalotai BSK: 33-20 (felnőtt)

A mérkőzések után felnőtt csapatunk átvehette bajnokság harmadik helyért járó bronz érmet. Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot Szilágyi Zoltán edző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Fedezze fel Dabast kisvonattal! PDF Nyomtat Email
2015. május 18., hétfő 20:10

Újra indulnak a kis-vonatos kirándulások!Május 20-án (szerda), 18.00 órától a rendőrség mögötti parkolóból indul a városnéző kisvonat!

Célállomása:
A felújított Nemes-kúria (az aktuális kiállítás megtekintése)

Szerdánként ugyanebben az időpontban minden héten a város különböző pontjaira látogathatnak el az érdeklődők!
További információ: 06-29/561-212

 
GYIÖK alakuló ülése PDF Nyomtat Email
2015. május 18., hétfő 19:48

Indulj Te is a GYIÖK választásonDabas Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzata 2015. május 21. (csütörtök) 17.00 órai kezdettel alakuló ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Helyszíne: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyalóterme (2370 Dabas, Szent István tér 1/b.)

Bővebben...
 
Dabasi Strand - Családi élmények egész nyáron! PDF Nyomtat Email
2015. május 18., hétfő 19:40

Dabasi Strand - Családi élmények egész nyáron! Az idei nyáron a fürdőzésen kívül nagyon sok és érdekes programmal várja vendégeit DABAS VÁROS STRANDFÜRDŐJE. Most az alábbiakban a májusi és júniusi programok, rendezvények felsorolását tekinthetik meg olvasóink oldalainkon.

2015.05.23. (Szombat) - Városi  GYEREKNAP ÉS STRANDNYITÓ

Bővebben...
 
12. DABASI FUTÓNAP PDF Nyomtat Email
2015. május 18., hétfő 19:30

12. DABASI FUTÓNAP Surman Motor és Bringa 12. Dabasi Futónap

A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület és magánszemélyek szervezésében május 31-én kerül sor a Surman Motor és Bringa 12. Dabasi Futónap megtartására, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye. Idén a futónap az „Inkább lódulj, mint bódulj” szlogennel, drogprevenciós jelleggel kerül megrendezésre.

A futónap célkitűzése: Dabas és környékén lévő települések bevonásával olyan szabadidős programot szervezni főleg a gyermek, fiatal korosztály részére, amely segíti a drogfogyasztás elleni küzdelmet és mindezek mellett az egészséges életmód szemléletének kialakulásához is hozzájárul.

Bővebben...
 
„Nyitott szertárkapuk” Katasztrófavédelmi gyermeknap PDF Nyomtat Email
2015. május 14., csütörtök 20:10

„Nyitott szertárkapuk” Katasztrófavédelmi gyermeknapTisztelt Szülők és Óvodapedagógusok!

Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség és alárendelt tűzoltóparancsnokságai ez évben is kapcsolódnak a  „Nyitott szertárkapuk” Katasztrófavédelmi gyermeknap programhoz az alábbiak szerint:

Időpont:     2015. május 31. vasárnap.

Helyszínek:
-  Monor Hivatásos Tűzoltóparancsnokság (Monor, Péteri út 25.);
- Dabas Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
(Dabas, Szent István út 47.);

Bővebben...
 
Változások a hulladékszállításban PDF Nyomtat Email
2015. május 13., szerda 20:05

Változások a hulladékszállításban Dabas Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy jogszabályváltozás miatt július 1-jétől lehetőség lesz az egyedülálló lakosoknak 60 literes, a 2 tagú családoknak 80 literes kukát igényelniük.

A kisebb kuka arányosan kisebb díjfizetési kötelezettséggel jár. E lehetőségnek köszönhetően értelmetlenné válik a jelenlegi hulladékszállítási díj kedvezmények rendszere, így az eddigi nettó 300 Ft-os kedvezmény a 62 év feletti egyedülállók számára, illetve a 70 év felettiek 50%-os díjkedvezménye is átalakul.

Bővebben...
 
Riport Prohászka Csabával PDF Nyomtat Email
2015. május 13., szerda 19:40

Riport Prohászka CsabávalA bajnokság 2014/2015 évi fordulója a végéhez közeledik. Ennek kapcsán készítette a MAG Televízió a következő riportot Prohászka Csabával, a Dabas VSE KC elnökével, aki beszél az egyesület jelenéről, jövőjéről, terveiről és a kitűzött célokról.

Bővebben...
 
2014. évi iparűzési adóbevallás PDF Nyomtat Email
2015. május 12., kedd 19:29

2013. évi iparűzési adóbevallás Az adóbevallás benyújtásának határideje: 2015. június 1. A bevallás késedelme, valamint elmulasztása miatt mulasztási bírságot kell megállapítani az adózás rendjéről szóló törvényben foglaltak alapján.

Ide kattintva egy általános tájékoztató anyagot olvashatnak a  2014. évi iparűzési adóbevallás kitöltéséhez a Gazdasági Iroda oldalain.

 
Álláshirdetés PDF Nyomtat Email
2015. május 12., kedd 18:00

ÁlláshirdetésGOMBASZEDÉS FELSZÍNI GOMBAHÁZBAN

A Bio-Fungi Kft felvételt hirdet állandó, egész éves gombaszedő munkára! A modern termesztőház Ócsa-Alsópakony területén, a Gyáli út végén, Ócsa és Üllő között félúton található. A jelentkezéshez önéletrajz, büntetlen előélet és 8 általános iskolai végzettség szükséges. Érdeklődni lehet a +36 30 756 8460 telefonszámon. web: www.biofungi.hu

 
Felhívás gyommentesítésre PDF Nyomtat Email
2015. május 11., hétfő 19:30

Felhívás gyommentesítésre Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Törvény 17.§. (4) bekezdése a földhasználó, tulajdonos kötelességévé teszi, hogy az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű és egyéb gyomnövények virágbimbó kialakulását akadályozza meg és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig tartsa fenn.

Bővebben...
 
Utcanévváltozás PDF Nyomtat Email
2015. május 11., hétfő 19:10

Majális lemondása Felhívjuk a tisztelt Gorkij utcai lakosság figyelmét, hogy utcájuk neve törvényi kötelezettség miatt Mádencia utcára változott.

Kérjük, fáradjanak be a Dabasi Járási Hivatal Okmányirodájába, ahol ingyenesen kicserélik a lakcímkártyákat (egy családtag is elintézheti), emellett a lakcímváltozásokról tájékoztatni kell a közműszolgáltatókat, illetve egyéb, Önökkel kapcsolatban álló szervet (pl: iskola, munkahely, stb.).

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.
Polgármesteri Hivatal

 
Fotópályázat kiállítás megnyitó PDF Nyomtat Email
2015. május 10., vasárnap 13:00

Élő közvetítés 2015. május 9-én került megrendezésre az I. Dabasi Nemzetközi Fotópályázat kiállítás megnyitója a Kossuth Ház Galériában.

Az eseményről élő közvetítést nézhettek az érdeklődők az interneten keresztül is. Az akkor rögzített felvételeket és Dabas nevezetességeiről készült rövidfilmet megtekinthetik az érdeklődők  ide kattintva.

 
Dabasi Újság május havi száma PDF Nyomtat Email
2015. május 09., szombat 12:40

Dabasi Újság május havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság május havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Kölyöksziget Játéktár PDF Nyomtat Email
2015. május 07., csütörtök 20:00

Kölyöksziget Játéktár - NYÁRI TÁBOROK 2015 Kölyöksziget Játéktár - NYÁRI TÁBOROK 2015

A Kölyöksziget Játéktár szervezésében az idei esztendőben a következőkben felsorolt nyári táborok kerülnek meghirdetésre. A táborokra május 31-ig lehet jelentkezni.( a létszám korlátozott!)

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: