koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság február havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Aranka, Holnap: Abigél, Alex.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Dabasi Újság február havi száma PDF Nyomtat Email
2016. február 05., péntek 18:45

Dabasi Újság február havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság február havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Tisztelt Ebtartók! PDF Nyomtat Email
2016. február 05., péntek 18:18

Tisztelt Ebtartók! Az országos médiában megjelenő, az ebek láncon tartásáról szóló hírek téves értelmezésre adtak okot.

A vonatkozó jogszabály 2016. január 1-től csak a tartós láncon tartást tiltja. Tehát, továbbra is meg lehet kötni a kutyákat, de ebben az esetben a gazdának gondoskodni kell a rendszeres sétáltatásról, illetve az udvarban való szabadon engedésről, amennyiben az ingatlant körbekerítették, és az eb nem tud kiszökni közterületre.

Bővebben...
 
Étlapok PDF Nyomtat Email
2016. február 05., péntek 18:00

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának heti (2016. február 08. - 2016. február 12.) FELNŐTT  ételkínálata.

Az étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Jótékonysági est Szlama Lászlóért PDF Nyomtat Email
2016. február 04., csütörtök 19:30

Jótékonysági est Szlama Lászlóért A Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár vár minden támogatót 2016. február 12-én (péntek) 18.00 órakor megrendezésre kerülő Jótékonysági estjére az OBO ARÉNÁBA, melyet id. Szlama László gyógyulásáért szerveznek.

Aki nem tud részt venni az eseményen de szeretne támogatást adni, annak van lehetősége támogatójegyet vásárolni a művelődési ház irodájában, vagy a következő számlaszámra történő befizetéssel: OTP 11773425-00920726-00000000 (Szlama László).

További infók: www.facebook.com/events/1056115424456183/

Minden támogatást köszönnek a szervezők!

Bővebben...
 
Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola hírei PDF Nyomtat Email
2016. február 04., csütörtök 19:12

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola híreiAz alábbi rövid interjúban Stégner Péter a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola igazgatója beszél az idei esztendő év eleji eseményeiről és rendezvényeiről, a felvételi vizsgákról, a képzésben induló új szakokról és változásokról, valamint a felnőttképzési lehetőségekről.

Bővebben...
 
Tisztelt Lakosság! PDF Nyomtat Email
2016. február 02., kedd 19:20

Tisztelt Lakos!Ismét értesítést kap, akinek változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mert az új cím 30 nap után érvényét veszíti!

Bővebben...
 
Videogaléria: A magyar kultúra napja Dabason PDF Nyomtat Email
2016. február 01., hétfő 20:00

Videogaléria:  A magyar kultúra napja DabasonDabas Város Önkormányzata január 23-án, szombaton tartotta kultúra-napi ünnepségét a Sári Zarándok- és Kulturális Központban.

Az ünnepségről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Változások a magánfőzésre vonatkozó szabályokban PDF Nyomtat Email
2016. január 29., péntek 18:35

Változások a magánfőzésre vonatkozó szabályokbanA jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak.

A témával kapcsolatos videoanyagot tekinthetnek meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Orvosi tanácsok az influenza szezonra PDF Nyomtat Email
2016. január 29., péntek 18:20

Orvosi tanácsok az influenza szezonraKözeleg az influenza szezon és fontos, hogy megfelelően védekezzünk ellene. Dr. Katona Edit házi gyermekorvos mondja el tanácsait és a szükséges teendőket légúti megbetegedések esetére és megelőzésére szülőknek és gyermekeik számára.

Bővebben...
 
A rendelési idő változásai február hónapban PDF Nyomtat Email
2016. január 28., csütörtök 18:10

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2016. február hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Stúdióbeszélgetés Dr. Garajszki Gáborral PDF Nyomtat Email
2016. január 27., szerda 19:00

Stúdióbeszélgetés Dr. Garajszki Gáborral Az alábbiakban egy beszélgetést tekinthetnek meg az érdeklődők Dr. Garajszki Gáborral a Dabasi Járási Hivatal vezetőjével, aki beszél az intézmény megalakulása óta elért eredményekről és a jövőbeli tervekről, a várhatóan májusra működésbe lépő új Kormányablak intézményről, mely a jelenlegi Okmányiroda átalakulásával jár és új helyen, a volt Sári Közösségi Ház épületében kerül kialakításra.

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2016. január 26., kedd 18:20

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2016. február hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra és a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
A magyar kultúra napja Dabason PDF Nyomtat Email
2016. január 25., hétfő 15:55

A magyar kultúra napja Dabason Dabas Város Önkormányzata január 23-án, szombaton tartotta kultúra-napi ünnepségét a Sári Zarándok- és Kulturális Központban.

A Himnusz közös eléneklése után Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Balázs Mihály Kossuth- és Ybl-díjas építész mondott ünnepi beszédet.

Bővebben...
 
Készítsétek el képregényeiteket! PDF Nyomtat Email
2016. január 21., csütörtök 18:40

Készítsétek el képregényeiteket! A DAKÖV Dabas és Környéke Vízügyi Kft. Dabasi Üzemigazgatósága pályázatot hirdet a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából.

A pályázók köre:
5-6-7. osztályos (évfolyamonként: 2 fő) általános iskolai tanulók.

A képregény témája: "Víz, az éltető erő!"

Bővebben...
 
Interjúk dabasi emberekkel PDF Nyomtat Email
2016. január 20., szerda 20:30

Interjúk dabasi emberekkel Az alábbiakban a MAG Televízió által a közelmúltban készített nagyobb terjedelmű beszélgetések felvételeit tekinthetik meg ismert dabasi emberekkel. Ez alkalommal Dr. Eke Sándor vállalkozóval és Kapui Ágota költővel, szerkesztővel készült intejúk láthatóak.

Bővebben...
 
Rendőrségi közlemény PDF Nyomtat Email
2016. január 19., kedd 19:20

Figyeljenek egymásra!Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy szabálysértési előkészítő eljárást folytatunk a Szabs. tv. 177. § (1) bekezdés a. pontjába ütköző és aszerint minősülő tulajdon elleni szabálysértések körébe tartozó lopás szabálysértés elkövetése miatt ismeretlen tettesek ellen az alábbi tényállás alapján.

Bővebben...
 
Megemlékezés a II. világháborús emlékműnél PDF Nyomtat Email
2016. január 18., hétfő 15:40

Megemlékezés a II. világháborús emlékműnél 2016. január 13-án került sor a doni áttörés emléknapja alkalmából megrendezett ünnepi megemlékezésre a Református öregtemető–kegyeleti parkjában a II. világháborús emlékműnél.

A megemlékezésről készült felvételek tekinthetőek meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
XV. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság PDF Nyomtat Email
2016. január 18., hétfő 09:05

XI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság helyosztó mérkőzésekRangadót nyert a Kohárik FC

A 7. fordulóban került sor a teremlabdarúgó-bajnokság csúcstalálkozójára, amelyen a Kohárik FC 3-1-re nyert a Jasin Kft. ellen, így egyedüli 100%-os csapatként vezeti a tabellát. A DTL és a Madarak hozta a kötelezőt, így tapad az élbolyra. Megszerezte első pontjait az U19 Predátor, mindjárt egy szép győzelemmel. A bajnokság 48. mérkőzésén megszületett az első döntetlen, amivel a Kakucs KSE-nek is van már pontja.
Bővebben...
 
Folytatódik a házszámrendezés PDF Nyomtat Email
2016. január 16., szombat 14:20

Tisztelt Lakos!Tájékoztatom, hogy városunk házszámrendezése folytatódik.

Aki nem kap értesítést, annak nem változott a házszáma. Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel az Okmányirodát ( Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából.

Bővebben...
 
Videogaléria: SPORTGÁLA 2015. PDF Nyomtat Email
2016. január 15., péntek 19:10

Videogaléria: SPORTGÁLA 2015.December 18-án az OBO Aréna adott otthont az önkormányzat évzáró sportrendezvényének, a Sportgálának.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. január 15., péntek 17:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1.  Ünnepi megemlékezés a doni áttörés emléknapja alkalmából

2. Újévi koncert a Zarándokközpontban

 
HIRDETMÉNY PDF Nyomtat Email
2016. január 14., csütörtök 21:40

HIRDETMÉNYA PEST MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG KITŰZTE A PEST MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK IDŐKÖZI VÁLASZTÁSÁT.

A SZAVAZÁS NAPJA: 2016. MÁRCIUS 20.
A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.

Bővebben...
 
Benedek Elek Meseíró Pályázat PDF Nyomtat Email
2016. január 14., csütörtök 21:20

Benedek Elek Meseíró PályázatAz ORSZÁGOS MÉCS LÁSZLÓ IRODALMI TÁRSASÁG, és a PÁLFFY DÉNES NÉPFŐISKOLAI  TÁRSASÁG a nagy mesemondó, Benedek Elek születésének 156. évfordulója alkalmából hirdette meg a IV. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró pályázatát, melyre 2015 december végéig lehetett beküldeni a pályázóknak az írásaikat.

A beérkezett több mint 500 mese előzsűrizése során Bábel Antónia, dabasi kismama Örök karácsony című meséje is bekerült az első húsz közé.

Bővebben...
 
AZ ÖNZETLENSÉG ÉVE PDF Nyomtat Email
2016. január 13., szerda 17:55

AZ ÖNZETLENSÉG ÉVE Kedves Dabasiak!

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. évet az önzetlenség évévé nyilvánította.
A tavalyi Jó cselekedetek évéhez hasonlóan, az Önzetlenség évének is a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás a mozgató rugója.

Bővebben...
 
Tisztelt desztilláló-berendezés tulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2016. január 13., szerda 17:35

Dabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaA jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak.

A változásokról részletes információt a Gazdasági Iroda oldalain olvashatnak az érintettek ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: