koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság július havi száma" **** Tájékoztató: "„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Lehel, Holnap: Hermina.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtésFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

A rendelési idő változásai augusztus hónapban PDF Nyomtat Email
2015. július 31., péntek 19:25

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2015. augusztus hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Újságcikk a gyóni ravatalozó épületről PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 16:40

Újságcikk a gyóni ravatalozó épületrőlAz OCTOGON című, havonta megjelenő architecture&design magazinban a lentebb megtekinthető cikk jelent meg a gyóni ravatalozó épületről.

“az OCTOGON magazin az építészet, belsőépítészet és tárgykultúra alkotásait, meghatározó személyiségeit, a nemzetközi építész világ sztárjait mutatja be közérthető nyelven”

Bővebben...
 
A Dabasi Újság augusztusi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 15:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság augusztusi számának lapzártájára augusztus 3-án, hétfőn kerül sor.

Kérek mindenkit, hogy a megadott időpontig küldje el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 14:50

 A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása Földgázvezetékek sérülésével kapcsolatos közlemény

Pest megyében az elmúlt napokban, hetekben több esetben kellett hivatásos, önkormányzati, vagy önkéntes tűzoltó egységeknek gázvezeték sérüléséből adódó káreseményeknél beavatkozni. A be­avatkozásokra többségében emberi mulasztás nyomán bekövetkező káresemények miatt volt szük­ség, amik a szabályok betartásával és nagyobb odafigyeléssel megelőzhetőek lehettek volna.

Bővebben...
 
VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 14:40

VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2015. szeptember 1-étől a 626 Budapest - Alsónémedi - Dabas autóbuszvonal 4:00 órakor Dabasról Budapestre közlekedő járatának 5 perccel korábbi közlekedtetését és menetidejének korrekcióját tervezi a kedvezőbb továbbutazási lehetőségek biztosítása érdekében.

További információk, menetrendek a társaság weboldalán olvashatóak: www.volanbusz.hu

 
Hivatali tájékoztató PDF Nyomtat Email
2015. július 29., szerda 14:50

Hivatali tájékoztató A Dabasi Polgármesteri Hivatal 2015. augusztus 10. napjától 2015. augusztus 14. napjáig igazgatási szünetet tart.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy Dabas Város Önkormányzat Képviselő-testületének 137 /2015.(VII..07.) számú ÖK. határozata alapján a Dabasi Polgármesteri Hivatal 2015. augusztus 10. napjától augusztus 14. napjáig igazgatási szünetet tart.

Az igazgatási szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Ügyfélfogadás nincs!

Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2015. július 29., szerda 12:30

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2015. augusztus havi  FELNŐTT ételkínálata.

A havi étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

Kedves Étkezők!

Augusztus 3-tól felújítási munkálatok miatt az 1 sz. telephely (Nagy konyha) nem üzemel, helyette a 2. sz. telephelyen (Gimnázium) lehet átvenni az ebédet.

Megértésüket köszönjük.

 
Kötelező a parlagfű-mentesítés! PDF Nyomtat Email
2015. július 24., péntek 13:50

A MUSTRA FOLYTATÓDIK Pest Megyei Kormányhivatal  Földhivatali Főosztályának felhívása

Kötelező a parlagfű-mentesítés!
Légi felderítéssel is ellenőriznek a hatóságok

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

Bővebben...
 
Nyári szünet a könyvtárban PDF Nyomtat Email
2015. július 23., csütörtök 18:10

Könyvtár nyári szabadság A Halász Boldizsár Városi Könyvtár tájékoztatja Kedves Olvasóit, hogy a könyvtár 2015. augusztus 03 – 22-ig zárva tart.

Nyitás: 2015. augusztus 24-én 10.00 órakor.

További információk, hírek, könyvajánlók a könyvtár megújult weboldalán olvashatóak: www.dabasikonyvtar.hu

 
Tisztelt Földtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2015. július 22., szerda 19:00

Tisztelt Földtulajdonosok!Mezőőri szolgálat a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján 1998-tól működik városunkban és ettől az időponttól kell mezőőri járulékot fizetni.

A mezőőri járulékot a földhasználó, illetve a földtulajdonos fizeti, aki január 1-jén a használó, illetve a tulajdonos. 2015-ben a mértéke minden aranykorona után 100 Ft/év. A járulékot minden év július 31-ig kell megfizetni, amelyről minden tulajdonos és földhasználó értesítőt, a befizetéshez szükséges csekket kap.

Bővebben...
 
FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2015. július 20., hétfő 18:55

FELHÍVÁS Kibővült a hadigondozotti ellátásra jogosultak köre

Az Országgyűlés elfogadta a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/4972. számú törvényjavaslatot.

A törvénymódosítás - kibővítve az eddigi jogosultak körét - támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt és hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált.

Bővebben...
 
Tisztelt Fogyasztók! PDF Nyomtat Email
2015. július 17., péntek 15:44

Tisztelt Fogyasztók! Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatunkon felújítási, karbantartási munkát végzünk. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatást az alábbi időpontokban és területeken szüneteltetni fogjuk:

Időpontok :
Július 23–24. 8.00–16.00 óráig
Július 27. 8.00–16.00 óráig
Július 29. 8.00–16.00 óráig

Bővebben...
 
Köztisztviselők-napi zarándoklat és díjátadó ünnepség PDF Nyomtat Email
2015. július 16., csütörtök 14:55

Köztisztviselők-napi zarándoklat és díjátadó ünnepség Idén rendhagyó módon és több helyszínen zajlott az önkormányzat Köztisztviselők-napi rendezvénye.

Június 30-án, a délelőtti órákban a köztisztviselők mintegy ötvenfős csoportja nekivágott a Magyar Zarándokút dabasi szakaszának, amely a sári csatornaparton vezet végig a Borzasi kápolnáig.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2015. július 16., csütörtök 14:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Köztisztviselők-napi zarándoklat és díjátadó ünnepség

2. Semmelweis-napi ünnepség a rendelőintézetben

 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2015. július 15., szerda 19:50

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Dabasi Strand - Családi élmények egész nyáron! PDF Nyomtat Email
2015. július 13., hétfő 19:50

Dabasi Strand - Családi élmények egész nyáron! Az idei nyáron a fürdőzésen kívül nagyon sok és érdekes programmal várja vendégeit DABAS VÁROS STRANDFÜRDŐJE.

Az alábbiakban a júliusi és augusztusi programok, rendezvények felsorolását tekinthetik meg olvasóink oldalainkon.

Bővebben...
 
Semmelweis-napi ünnepség PDF Nyomtat Email
2015. július 11., szombat 14:40

 Semmelweis-napi ünnepségDabas Város Önkormányzata és a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet június 30-án tartotta meg Semmelweis-napi ünnepségét a rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében. Az eseményen átadásra került a Dabas Egészségügyéért Dr. Halász Géza-díj, mely elismerést az idei évben dr. Tarján Béla pszichiáter vehetett át.

Az ünnepségről készült felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Elhunyt Dr. Lelik Ferenc Dabas város díszpolgára PDF Nyomtat Email
2015. július 09., csütörtök 20:40

Elhunyt Dr. Lelik Ferenc Dabas város díszpolgára 2015. július 9-én, életének 91. évében elhunyt Dr. Lelik Ferenc, a „dabasi csodadoktor”, Dabas Város Díszpolgára.

Dr. Lelik Ferenc 1924. május 20-án született Arad megyében, Ópécskán. Iskoláit Gyulafehérváron, Aradon és Nagyváradon végezte. Orvosi tanulmányait Kolozsváron, a Ferenc József Tudományegyetemen, Marosvásárhelyen, az orvosi egyetemen és Budapesten, a Pázmány Péter Tudományegyetemen végezte, ahol 1949-ben doktorrá avatták. 1949-ben Gyöngyösön kezdte orvosi pályáját. 1950-ben Budapesten a László és István Kórház felnőtt és gyermeksebészetén dolgozott.

Bővebben...
 
Dabasi Helyi Választási Bizottság 2/2015. (VII.09.) számú határozata PDF Nyomtat Email
2015. július 09., csütörtök 20:20

Helyi Választási Iroda határozataA Dabasi Helyi Választási Bizottság (továbbiakban: Választási Bizottság) megállapítja, hogy Orosz István Gábor Roma Nemzetiségi Önkormányzati képviselői mandátuma lemondás folytán megüresedett. Helyébe Gáspár Gyula, mint a szavazatszám szerinti sorrendben következő jelölt lép.

Bővebben...
 
Legyél az Év Példaképe! PDF Nyomtat Email
2015. július 09., csütörtök 20:00

Legyél az Év Példaképe! Fiatal vállalkozók jelentkezését várja a Példakép Alapítvány

A Példakép Alapítvány immár harmadik évben hirdeti meg országos pályázatát, amelyre olyan, sikeres, 40 évnél fiatalabb vállalkozók jelentkezhetnek, akik követendő példaként állhatnak a jövő generációja előtt, egyéni eredményeiket bemutatva, hogy miért érdemes a saját álmaikat megvalósítani és önálló vállalkozásba fogni.

Bővebben...
 
Dabas Város Ifjúsági Koncepciója 2015-2020 PDF Nyomtat Email
2015. július 09., csütörtök 19:45

Dabas Város Ifjúsági Koncepciója 2015-2020Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. július 7-én megtartott ülésén elfogadta Dabas Város Ifjúsági Koncepcióját.

Az Ifjúsági Koncepció elsődleges célcsoportja a 0-24 éves dabasi fiatalok (egyének és közösségeik), másodlagos célcsoportja pedig a fiatalokat és közösségeiket segítő szervezetek, intézmények és szakemberek.

Az elfogadott koncepció teljes anyaga letölthető és megtekinthető oldalainkon ide kattintva.

 
Július havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2015. július 06., hétfő 20:00

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2015. év július havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Dr. Zlinszky János temetése PDF Nyomtat Email
2015. július 06., hétfő 19:50

Dr. Zlinszky János temetéseJúnius 29-én, hétfőn 17.00 órakor helyezték örök nyugalomra gyóni Zlinszky János jogtudós, egyetemi tanár, volt alkotmányjogász hamvait a dabasi Zlinszky utcai családi kriptába.

A szertartásról készült videofelvétel most megtekinthető oldalunkon az alábbiakban.

Bővebben...
 
SPECIÁLIS ÁPOLÁSI TANÁCSOK HŐHULLÁMOK IDEJÉRE PDF Nyomtat Email
2015. július 06., hétfő 13:20

 A NYÁRI HŐSÉG IDEJÉRE AJÁNLJUK AZ ÖN FIGYELMÉBE! Az alábbiakban néhány fontos szakmai tanácsot, eljárásrendet olvashatnak, mely  intézményeknek és magánszemélyeknek ad  útmutatást hőhullámok idejére.

Bővebben...
 
Videogaléria: Koszorúzás és motoros emlékkör PDF Nyomtat Email
2015. július 01., szerda 16:00

Videogaléria: Koszorúzás és motoros emlékkör Dabas Város Önkormányzata és a Fóti Motorbarátok Köre idén április végén emlékezett meg Eric Fernihough versenyzőről a London étterem falán elhelyezett domborműnél.

A megemlékezésről készült felvételek most megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: