koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Április havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: György, Holnap: Márk.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Választási információk 2014Rádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-Kvíz

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

VÁROSI MAJÁLIS PDF Nyomtat Email
2014. április 23., szerda 19:40

Újszülöttek köszöntéseDabas Város Önkormányzata és a TOP FITNESS Sportegyesület szeretettel meghívja a családokat hagyományos majálisára.

Helyszín: Jubileumi park (Dabas, Iskola u. 5.)
Időpont: 2014. május 1. (csütötök)

Bővebben...
 
Dabasi Talentumok - Versenyek PDF Nyomtat Email
2014. április 23., szerda 18:39

Dabasi Talentumok  - VersenyfelhívásDabas Város Önkormányzata idén hatodik alkalommal rendezi meg a „Dabasi Talentumok 2014" elnevezésű versenyt, hogy megtalálja a városban élő vagy a település intézményeiben tanuló, előadóművészetben tehetséges fiatalokat.

Bővebben...
 
Kyselica 2014. PDF Nyomtat Email
2014. április 23., szerda 18:20

Kyselica 2014.Április 6-án a sári hagyományőrző csoport idén is megrendezte „Kyselica” – Téltemető ünnepi rendezvényét, mely hagyománynak az a célja, hogy a telet elűzve, köszöntsék a tavasz kezdetét.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg most az alábbiakban.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság májusi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. április 22., kedd 13:00

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság májusi számának lapzártáját április 28-án, hétfőn tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
V. Városi Keresztút PDF Nyomtat Email
2014. április 20., vasárnap 13:35

V. Városi Keresztút 2014. március 28-án ötödik alkalommal rendezték meg a Városi Keresztúti Ájtatosságot. A szervezők szeretettel vártak minden keresztény testvért a menetre.

Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg olvasóink.

Bővebben...
 
Óvodai beiratkozás a 2014/2015-es nevelési évre PDF Nyomtat Email
2014. április 19., szombat 14:40

Óvodai beiratkozás a 2014/2015Dabas Város Önkormányzata által fenntartott óvodákba a gyermekeket a 2014/2015-es nevelési évre 2014. április 23-25. napján   (szerda-péntek)  8,00-16,00 óra között  lehet beíratni.

A Beiratkozásról további részletek ide kattintva olvashatóak oldalainkon, illetve egy rövid videofelvételt is megtekinthetnek a témában az alábbiakban.

Bővebben...
 
DABASI SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET ÉPÜLETÉNEK FEJLESZTÉSE PDF Nyomtat Email
2014. április 18., péntek 17:00

DABASI SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET ÉPÜLETÉNEK FEJLESZTÉSE Megújuló energetikai beruházás valósult meg a dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet épületében, mely a KMOP-3.3.3-13-2013-0083 azonosító számú, 41.799.500- Ft támogatási összegből megvalósuló projekt keretében került fejlesztésre.

Dabas Város Önkormányzata 2013. július 22-én pályázatot nyújtott be a Dabas, Szakorvosi Rendelőintézet épületének energetikai fejlesztésére. A sikeres pályázat Támogatási Szerződése 2013. november 6-án került aláírásra. Az Intézet fejlesztésére 41 799 500 Ft pályázati forrást kapott az önkormányzat, 100 %-os támogatási intenzitással. A projekt megvalósításának kezdete 2013. december 16. A fotovoltaikus kiserőmű hálózatra csatlakoztatása és ezzel az üzemszerű villamos energiatermelés 2014.április 14-től folyamatos.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
Videogaléria: A Szent Jakab sétány átadása PDF Nyomtat Email
2014. április 17., csütörtök 20:00

Videogaléria: A Szent Jakab sétány átadásaDabas Város Önkormányzata április 5-én 14.00 órakor tartotta a Szent Jakab sétány avatóünnepségét Sáriban, a Mánteleki út és a Láp utca kereszteződésében.

Az átadásról készült felvételeket tekinthetik meg a videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: Újszülöttek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. április 16., szerda 18:30

Videogaléria: Újszülöttek köszöntéseÁprilis 5-én, szombaton került sor a 2013 második félévében született csecsemők köszöntésére a sári Mánteleki úti  óvodában.

A köszöntésről készült felvételeket tekinthetik meg a videogalériánkban ide kattintva.

 
GHYCZY GYÖRGY festőművész, grafikus kiállítása PDF Nyomtat Email
2014. április 15., kedd 18:11

GHYCZY GYÖRGY festőművész, grafikus kiállítása A dabasi Kossuth Művelődési Központ és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait Ghyczy György festőművész, grafikus kiállításának megnyitására.

A kiállítást megnyitja: Dr. Deák Ferenc, a kuratórium elnöke
Tárlatvezetést tart: Ghyczy György, az alkotó
Közreműködik: Jasper Andor (szaxofon)
Időpont: 2014. április 25. (péntek) 17 óra
Helyszín: Kossuth Ház Galéria (Dabas, Kossuth László u. 19.)

Bővebben...
 
Csurgói KK II. - Dabas Diego KC PDF Nyomtat Email
2014. április 15., kedd 17:50

Csurgói KK II. - Dabas Diego KCNBI/B-s csapataink április 12-én Csurgóra utaztak.

A mérkőzésről készült rövid összefoglalót Szilágyi Zoltán edző értékelésével tekinthetik meg most olvasóink.

Bővebben...
 
A Szent Jakab sétány átadása és az Újszülöttek Ligete PDF Nyomtat Email
2014. április 14., hétfő 19:15

A Szent Jakab sétány átadása és az Újszülöttek LigeteDabas Város Önkormányzata április 5-én 14.00 órakor tartotta a Szent Jakab sétány avatóünnepségét Sáriban, a Mánteleki út és a Láp utca kereszteződésében.

A Magyar Zarándokút részét képező cölöpjárdát Kőszegi Zoltán polgármester és Pánczél Károly országgyűlési képviselő avatta fel, de a szalag átvágásában közreműködött minden ott dolgozó mester és vállalkozó, valamint a Képviselő-testület tagjai.

Bővebben...
 
Újszülöttek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. április 14., hétfő 18:30

Újszülöttek köszöntéseÁprilis 5-én, szombaton került sor a 2013 második félévében született csecsemők köszöntésére a sári Mánteleki úti  óvodában.

A rendezvényen közel 70 család volt jelen szinte kicsinek bizonyult az intézmény zsibongója. Kőszegi Zoltán polgármester köszöntőjét követően a szülők átvették a csecsemők emléklapját, ajándékutalványát és egy szál fehér rózsát. A rendezvény 14.00 órakor az Újszülöttek Ligetében faültetéssel folytatódott.

Bővebben...
 
Átadóünnepség a Táncsics Mihály Gimnáziumban PDF Nyomtat Email
2014. április 13., vasárnap 15:00

Átadóünnepség a Dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban2014. március 24-én ünnepélyes külsőségek között megrendezett projektnyitó rendezvény keretein belül került átadásra a mintegy nettó 35 millió forint értékű beruházással elkészült Táncsics Mihály Gimnázium Öveges József Természettudományos Központja.

Az új létesítmény kivitelezési munkálatainak befejezése az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban” címmel a Pest Megyei Intézményközpont által benyújtott, a TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0012 azonosító számú 284 775 250 Ft összértékű pályázat megvalósulásának első ütemét jelenti.

Bővebben...
 
Állami kitüntetést kapott Dr. Lelik Ferenc PDF Nyomtat Email
2014. április 12., szombat 11:50

Állami kitüntetést kapott Dr. Lelik FerencNemzeti ünnepünk alkalmából, március 14-én állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott át Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Szépművészeti
Múzeumban.

Ezen a jeles alkalmon Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át dr. Lelik Ferenc, városunk díszpolgára az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, szakmai, közszolgálati munkájában elért kimagasló teljesítménye elismeréseként.

Bővebben...
 
Április havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2014. április 10., csütörtök 14:50

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2014. év április havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
KONYHAKERT PROGRAM PDF Nyomtat Email
2014. április 10., csütörtök 12:00

KONYHAKERT PROGRAMSikeresen zárult az elmúlt esztendőben, Dabas Város Önkormányzata által elindított, növénytermesztésre irányuló új szociális támogatás.

A konyhakert program célja a dabasi hátrányos helyzetű, rászoruló családok megsegítése, életszínvonaluk javítása, egészségük megőrzése.

Bővebben...
 
Virágvarázs a Halász Móricz-kúriában PDF Nyomtat Email
2014. április 08., kedd 15:40

Virágvarázs a Halász Móricz-kúriábanMegtekinthető 2014.április 30-ig, hétfőtől péntekig 8 – 16 óráig

A virágok már az ősidőktől fogva fontos szerepet játszanak életünkben, hiszen már az ősemberek is virágokat szedtek környezetük és maguk díszítésére. Számtalan alkalomhoz, eseményhez kapcsolódva képezik életünk részét egészen a születéstől a halálig.

Sokféle érzelmet és hangulatot képesek kifejezni, így nemcsak különleges alkalmakra (pl. születésnap, esküvő), ünnepekre (pl.: Anyák napja, Húsvét), vagy éppen az elmúlás fájdalmának kifejezésére használatosak, hanem például otthonunk, munkahelyünk hangulatosabbá, díszesebbé tételére is.

Bővebben...
 
Magyar Zarándokút 2014. évi megnyitó zarándoklata PDF Nyomtat Email
2014. április 08., kedd 15:37
Magyar Zarándokút 2014. évi megnyitó zarándoklata
2014. április 10-én indul a Magyar Zarándokút idei megnyitó zarándoklata, melynek a meghívót és programjait tartalmazó információs anyagát az alábbiakban tesszük közzé. Dabasra április 11-én, pénteken a délutáni órákban érkezik a csoport. Április 12-én szombaton reggel 7.00 órakor indul tovább a zarándoklat Ráckevére.

A megnyitó zarándoklaton Nemcsák Károly és Sasvári Sándor lesznek a stafétavivő zarándokok.

Minden érdeklődőt és csatlakozni szándékozó zarándokot szeretettel várnak!
Bővebben...
 
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Hírei PDF Nyomtat Email
2014. április 08., kedd 15:00

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat HíreiA Nemzetközi Vidék Fórum és Fülöp-szigetek kormányának kezdeményezésére az ENSZ 2014-et a családi gazdaságok nemzetközi évének nyilvánította, ezért a FAO és a Vidékfejlesztési Minisztérium március elején világfórumot szervezett, ahol Hálózatunk is képviseltette magát.

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. április 07., hétfő 18:10

90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Balogh Vince bácsit 90-dik és Kancsár Sándorné, Julika nénit 91-dik születésnapja alkalmából.

A köszöntésekről készült felvételt tekinthetik meg most olvasóink.

Bővebben...
 
Dabas Város Díszpolgára 2014. PDF Nyomtat Email
2014. április 06., vasárnap 18:21

Dabas Város Díszpolgára 2014.Idén két díszpolgárt is avattak városunkban. Az elismerő kitüntetésben az elhunyt képviselőnk Tokai László posztumusz, valamint az Izraelben élő Bragyova György, sári származású holokauszt-túlélő részesült.

A következőkben egy-egy a kitüntetettekkel készült archív, illetve a közelmúltban készült riportfilmet tekinthetnek meg az olvasóink.

Bővebben...
 
Videogaléria: Március 15-i városi megemlékezés PDF Nyomtat Email
2014. április 06., vasárnap 05:50

Videogaléria: Március 15-i városi megemlékezésDabas Város Önkormányzata március 15-én délelőtt tartotta ünnepi megemlékezését az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója tiszteletére.

A rendezvényről és a díjátadásokról készült felvételeket tekinthetik meg a videogalériánkban ide kattintva.

 
Tájékoztató az általános iskolai beiratkozásról PDF Nyomtat Email
2014. április 02., szerda 13:17

Tájékoztató az általános iskolai beiratkozásrólA 2014/2015. tanévre történő beíratás időpontja:

2014. április 28. (hétfő) 8-18 óra között
2014. április 29. (kedd) 8-18 óra között
2014. április 30. (szerda) 8-18 óra között

Bővebben...
 
A 2014. évi költségvetés PDF Nyomtat Email
2014. április 01., kedd 15:50

A 2014. évi költségvetés A 2014. évi költségvetés végrehajtását meghatározza, hogy a Képviselő-testület a 2014. évet a Tisztelet és Megbecsülés Évének nyilvánította, valamint idén lettünk 25 éves város.

Dabas Város Önkormányzata az alábbi alapelveket fogalmazta meg a 2014.évi költségvetés végrehajtásánál:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: