koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság január havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Marcella, Holnap: Ignác.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

I. DABASI nemzetközi fotópályázat Fiap 2015/113Dabasi Újság számaiRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Havi étlap PDF Nyomtat Email
2015. január 30., péntek 13:39

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2015. február havi  ételkínálata.

A havi étlap részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
A Dabasi Újság februári számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2015. január 30., péntek 13:10

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság februári számának lapzártáját 2015. február 10-én, kedden tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2015. január 29., csütörtök 19:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. MAGYAR KULTÚRA NAPJA a Kossuth Művelődési Központban

2. Doni megemlékezés

3. ÚJÉVI KONCERT  a Kossuth Művelődési Központban

 
A rendelési idő változásai február hónapban PDF Nyomtat Email
2015. január 29., csütörtök 18:30

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2015. február hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2015. január 28., szerda 19:50

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2015. február hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra és a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
XIV. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság PDF Nyomtat Email
2015. január 28., szerda 10:15

XI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság helyosztó mérkőzésekA rájátszás következik

Miután mindkét csoportban befejeződtek a csoportkör küzdelmei, kialakult a rájátszás párosítása. A pontos időbeosztás: 14.00: Madarak - Inárcs VSE, 14.50: OKFC - Villa Negra, 15.40: DTL - Pelu-Ker FC, 16.30: Inárcs UFC - Jasin Kft, 17.20: Kakucsi Dream Team - Bulls, 18.10: Kancsár Transz - U19 Predátor. Az A. csoport nyertese, a Legendák már a nyolc között várja a hét továbbjutó csapatot.
Bővebben...
 
MAGYAR KULTÚRA NAPJA a Kossuth Művelődési Központban PDF Nyomtat Email
2015. január 27., kedd 22:10

MAGYAR KULTÚRA NAPJA a Kossuth Művelődési Központban Dabas Város Önkormányzata és a Kossuth Művelődési Központ január 22-én 18.00 órakor tartotta közös rendezvényét a Magyar kultúra napja alkalmából. Az ünnepséget Tapodi Katalin intézményvezető nyitotta meg, majd a Kéknefelejcs Citerazenekar fergeteges moldvai összeállítása következett.

Ezt követően Birinyi József, a KÓTA társelnöke, a Hungarikum Szövetség elnöke mondott ünnepi beszédet. A rendezvény folytatásában Kőszegi Zoltán polgármester és Révész Károly, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke átadta a Dabas Kultúrájáért Karacsné Takács Éva-díjat, amelyben idén Solymosi Borbála népművész, nemezkészítő és népiének tanár részesült.

Bővebben...
 
Doni megemlékezés PDF Nyomtat Email
2015. január 27., kedd 20:45

Doni megemlékezés Január 11-én, vasárnap került sor az önkormányzat által szervezett doni megemlékezésre a II. világháborús emlékműnél. A zord időjárás ellenére mintegy 70 dabasi polgár jelent meg az eseményen, hogy lerója kegyeletét a Don-kanyarban elesett, megfagyott magyar katonák és az itt fogságba esett hadifoglyok emléke előtt. A teljes 2. magyar hadsereg megsemmisülésének tragédiája beárnyékolta az emlékezés perceit.

Kőszegi Zoltán polgármester köszöntője után Murányi László, Dabas város díszpolgára mondott megrendítő ünnepi beszédet a doni hősök és áldozatok emlékére.

Bővebben...
 
Tisztelt Dabasi Lakosok! PDF Nyomtat Email
2015. január 24., szombat 14:30

LOMTALANÍTÁS Ez úton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a 2015. január 01-től végzett hulladékgazdálkodási szolgáltatásra vonatkozó díjakat a továbbiakban nem havonta az Önkormányzat díjbeszedőinek, hanem 2 havonta készpénzátutalási megbízáson (postai sárga csekk) kell Társaságunk felé megfizetni.

A számlát – melynek első oldala tartalmazza a készpénzátutalási megbízást – első alkalommal március hónapban postai úton küldi ki Társaságunk. A továbbiakban is a 2 havi szolgáltatás elvégzése után 30 napos fizetési határidővel kell a sárga csekken a díjfizetésnek eleget tenniük.

Bővebben...
 
Helytörténeti évfordulók 2015-ben PDF Nyomtat Email
2015. január 23., péntek 10:50

Helytörténeti évfordulók 2015-ben A dabasi helytörténet jelentősebb évfordulói 2015-ben

– 295 éve, 1720. január 12-én történt az első bejegyzés az Alsódabasi Református Egyház anyakönyvébe, mely egyúttal a közösség alapítási dátuma is.

– 95 éve, 1920. január 26-án választották nemzetgyűlési képviselővé az Országos Kisgazda és Földmíves Párt jelöltjeként induló Sziráki Pált.

Bővebben...
 
DAKÖV KFT. tájékoztatója PDF Nyomtat Email
2015. január 23., péntek 10:20

DAKÖV KFT. tájékoztatójaA DAKÖV KFT. értesíti a lakosságot, hogy a KÖZPONTI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATA (2370 Dabas, Széchenyi u. 3)  2015. február 02-05. időpontokban továbbképzés miatt szünetel. 
Kedves Támogatóink, kedves Barátaink! PDF Nyomtat Email
2015. január 21., szerda 17:30

Kedves Támogatóink, kedves Barátaink!Örömmel számolhatunk be róla, hogy az Önök eddigi nagylelkű támogatásának köszönhetően a Dabas és Környéke Mentőorvosi– Mentőtiszti Kocsi Nonprofit Kft. megvásárolta a mentőorvosi (mentőtiszti) autót.

Jelenleg a gépkocsi felszerelésének beszerzése folyik. Reméljük, minél előbb megkezdi a lakosság szolgálatát!

Bővebben...
 
idős Bábel Balázs gyászjelentése PDF Nyomtat Email
2015. január 20., kedd 18:10

idős Bábel Balázs gyászjelentése Isten akaratában megnyugodva és a föltámadás reményében tudatjuk, hogy idős Bábel Balázs családapa, nagyapa, a gyóni egyházközség legidősebb tagja, Dabas város díszpolgára 2015. január 19-én, életének 95. évében elhunyt.

Bővebben...
 
Kedves Dabasi Polgárok! PDF Nyomtat Email
2015. január 15., csütörtök 19:00

Kedves Dabasi Polgárok! A Gombay–Dinnyés-kúria felújítását, korszerűsítését és funkcionálissá tételét követően elkészül a dabasi érték- és levéltár a Bajcsy- Zsilinszky utcában, a volt gyermekkönyvtár helyén.

Ez az intézmény alkalmassá válik a város helytörténeti értékeinek tárolására, annak az adathalmaznak a kezelésére, amely hagyatékokból, gyűjteményekből jött létre évtizedeken, sőt évszázadokon keresztül.

Bővebben...
 
A házszámtáblák kihelyezéséről PDF Nyomtat Email
2015. január 13., kedd 19:20

Tisztelt Lakosság!Tájékoztatom lakosainkat, hogy a Képviselő-testület rendeltet alkotott a közterületek elnevezéséről és a házszámtáblák kihelyezéséről. A rendelet szerint az utcanévtáblák elhelyezéséről, karbantartásától és szükség szerinti cseréjéről az önkormányzat gondoskodik.

A házszámot jelző tábla (házszámtábla) kihelyezéséről, olvasható állapotban tartásáról, szükség esetén pótlásáról az ingatlan tulajdonosának kötelessége gondoskodni. A házszámtáblát az utcáról jól látható módon, az utcafronti kerítésére vagy a ház falára kell elhelyezni.

Bővebben...
 
Tisztelt Adózók! PDF Nyomtat Email
2015. január 12., hétfő 18:30

Tisztelt Adózók! A 2003. évi CXXVII. jövedéki adóról és a jövedéki termek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvény a magánfőzőre vonatkozó szabályai 2015. január 1-jével az alábbiak szerint módosultak.

2015. évtől a magánfőző desztillálóberendezések bejelentésével kapcsolatban és a magánfőzésénél az adóbevallással és az adó megfizetésével kapcsolatos eljárásban a lakóhely szerinti adóhatóság jár el.

Bővebben...
 
Dabasi Újság január havi száma PDF Nyomtat Email
2015. január 12., hétfő 09:00

Dabasi Újság január havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság január havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
I. DABASI nemzetközi fotópályázat Fiap 2015/113 PDF Nyomtat Email
2015. január 10., szombat 14:50

I. DABASI nemzetközi fotópályázat Fiap 2015/113A Dabasi Fotóklub Egyesület rendezésében meghirdetésre kerül az I. DABASI nemzetközi fotópályázat Fiap 2015/113.

Pályázati naptár: március 30. a képek és a nevezési díj beérkezési határideje, április 5. zsűrizés (Zsűritagok: Bese József – AFIAP; Bese Zoltán – EFIAP/s; Erdős László – AFIAP; Szabó Béla – EFIAP, Hon, ÖGPh, MFVSZ; Prauda Miklós – AFIAP, MFVSZ),  április 12-ig a kiállításra kerülő alkotások szerzőinek értesítése, május 9., 11.00 h a kiállítás megnyitása, szeptember 4. a képek visszaküldése.

Bővebben...
 
Téli síkosságmentesítés PDF Nyomtat Email
2015. január 10., szombat 13:40

Téli síkosságmentesítés Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a helyi környezet védelméről és a köztisztaságról 27/2012. (III. 30.) szóló önkormányzati rendelet 8.§ – a közterület tisztántartásáról kimondja, hogy a tulajdonos, használó köteles az ingatlan előtti járdaszakasz – járda hiányában 1 m széles területsáv –, illetve ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület, továbbá a járda és az úttest közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, szemét és gyommentesítéséről, kaszálásáról, a hó eltakarításáról és a síkosságmentesítésről gondoskodni.

Bővebben...
 
2015 a JÓ CSELEKEDETEK ÉVE PDF Nyomtat Email
2015. január 07., szerda 22:35

2015 a JÓCSELEKEDETEK ÉVE „Az önzés süketté és némává tesz bennünket. A szeretet megnyitja szemünket és szívünket, s képessé tesz arra, hogy – számtalan, nemritkán távoli és ismeretlen testvérünk ezernyi jó cselekedetével egyetemben – olyan eredeti és pótolhatatlan módon járuljunk hozzá a világhoz, amely a szeretet apró mozaikköveként az egész történelem képét megváltoztatja”

(II. János Pál pápa: A szeretet mozaikja)

Bővebben...
 
Tájékoztató PDF Nyomtat Email
2015. január 05., hétfő 15:24

TájékoztatóA Magyar Kémény Kft. értesíti a lakosságot, hogy a 63/2012. (XII.11.) BM rendelet 3-4.§ értelmében előírt kötelező kéményseprő- ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat - a települési Önkormányzat közigazgatási határain belül - 2015. január 06-tól december 31-ig látják el dolgozóink.

Társaságunk alkalmazásában álló dolgozóink névre szóló, arcképes kitűzőkkel rendelkeznek.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2015. január 02., péntek 18:55

Új képek a képgalériánkban 2014A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. SPORTGÁLA 2014

2. Ünnepi Évzáró Képviselő-testületi Ülés a Városházán

 
Január havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2015. január 01., csütörtök 16:30

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2015. év január havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
A rendelési idő változásai január hónapban PDF Nyomtat Email
2015. január 01., csütörtök 16:20

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2015. január hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Sportgála 2014 PDF Nyomtat Email
2014. december 30., kedd 16:30

Sportgála 2014December 19-én, pénteken került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

Az eseményről készült  videofelvételt és a díjazottak névsorát, valamint méltatásaikat tekinthetik meg olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: