koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság június havi száma" **** Tájékoztató: "„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Pál, Holnap: Tihamér, Annamária.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtésFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Fedezze fel Dabast kisvonattal! PDF Nyomtat Email
2015. június 30., kedd 15:35

Újra indulnak a kis-vonatos kirándulások!Július 1-jén, szerdán  18.00 órától a rendőrség mögötti parkolóból indul a városnéző kisvonat!

Célállomása: Kegyeleti park – Kossuth László síremléke

Szerdánként ugyanebben az időpontban minden héten a város különböző pontjaira látogathatnak el az érdeklődők! További információ: 06-29/561-212

 
A rendelési idő változásai július hónapban PDF Nyomtat Email
2015. június 30., kedd 15:10

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2015. július hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2015. június 30., kedd 14:40

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2015. július hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra és a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
Eltemették Zlinszky János professzort PDF Nyomtat Email
2015. június 29., hétfő 23:05

Eltemették Zlinszky János professzort Június 29-én, hétfőn 17.00 órakor helyezték örök nyugalomra gyóni Zlinszky János jogtudós, egyetemi tanár, volt alkotmányjogász hamvait a dabasi Zlinszky utcai családi kriptába.

A szertartást Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét egyházmegye érseke celebrálta. A család részéről rokona és jó barátja, Fejes Kálmán búcsúzott az elhunyttól, Dabas Város Önkormányzata nevében Kőszegi Zoltán polgármester emlékezett a település díszpolgárára.

Bővebben...
 
Ifjúsági koncepció tervezet PDF Nyomtat Email
2015. június 29., hétfő 19:30

Ifjúsági koncepció tervezetÉrtesítjük a lakosságot, hogy elkészült Dabas Város Ifjúsági Koncepciójának tervezete és egyúttal kérjük is Önöket, hogy a mellékletként letölthető tervezet átolvasása után esetleges észrevételeiket, kiegészítő javaslataikat részünkre eljuttatni szíveskedjenek a következő e-mail címre: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

A tervezet várhatóan 2015. július 7-én kerül a Képviselő-testület elé. Ezt követően nincs lehetőség a tervezetet javítani, ezért a kiegészítéseket, javaslatokat ezt megelőzően kell megküldeni.

A segítő együttműködéseket köszönöm:

Rigóné dr. Roicsik Renáta
jegyző

Bővebben...
 
Hétvégi programok a DABASI STRANDON PDF Nyomtat Email
2015. június 29., hétfő 19:00

Hétvégi programok a DABASI STRANDON Július 4.-én (SZOMBATON) a legforróbb hangulattal és a legfrissebb club-élet zenéivel várja a közönséget a HIT SESSION OPEN AIR csapata. Lemezlovagok: Shoterhand & Ramit official aka DB, Warm up: DJ KOZY (www.facebook.com)

A STRANDBÁLON a zenét a Szőnyi Zenekar szolgáltatja.

Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2015. június 28., vasárnap 19:30

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2015. július havi  FELNŐTT és ÓVODAI ételkínálata.

A havi étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Hivatali tájékoztató PDF Nyomtat Email
2015. június 26., péntek 20:20

Hivatali tájékoztató Tájékoztatom a T. lakosságot, hogy a Dabasi Polgármesteri Hivatal ,,Közszolgálati Tisztviselő nap" alkalmából 2015. július 1-én (Szerda) ZÁRVA tart. Június 30-án (kedd) A Polgármesteri Hivatal szintén zárva lesz, de a Járási Hivatalban lesz ügyfélfogadás.

Rigóné dr. Roicsik Renáta
jegyző

 
LECSÓFESZTIVÁL 2015. PDF Nyomtat Email
2015. június 26., péntek 20:05

LECSÓFESZTIVÁL 2015. Július 25-én (szombaton), immár hatodik alkalommal  ismét megrendezésre kerül a Lecsófesztivál a dabasi Vásártér területén.  

Reggel  8 órától  regisztráció, 10 órakor megnyitó,  és tűzgyújtással kezdetét veszi a rendezvény. Lecsófőzés saját alapanyagból, folyamatos zsűrizés.

Bővebben...
 
Idényzáró Gála 2015. PDF Nyomtat Email
2015. június 26., péntek 19:55

Idényzáró Gála 2015. Az idei bajnoki év zárásaként a Dabas VSE KC június közepén rendezte idényzáró gáláját a Dabasi Strand területén.

A különböző korosztályos bajnokságokban résztvevő csapatok ismét kiemelkedő sikereket értek el ebben a versenyszezonban is és a csapattagok és edzőik ezen az évzáró ünnepélyen vehették át eredményeik elismeréseként érmeiket a sportág és a város vezetőitől.

Az évzáró ünnepségen  készült felvételeket, valamint a résztvevőkkel készült riportokat tekinthetik meg az alábbi videoanyagban.

Bővebben...
 
Szentmise Dr. Zlinszky János emlékére PDF Nyomtat Email
2015. június 25., csütörtök 18:40

Szentmise Dr. Zlinszky János emlékéreAz elhunyt emlékére Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek június 21-én (vasárnap) 11.30 órakor mutatott be szentmisét a gyóni katolikus templomban.

Az alábbiakban az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg oldalunkon.

Bővebben...
 
Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) - Tájékoztatás PDF Nyomtat Email
2015. június 25., csütörtök 16:00

Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) - Tájékoztatás2015. július 1-től a lakosság ismét igényelheti a korábbi, népszerű nevén „szocpol”-támogatást, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményét, és erről a sajtó már napi szinten tájékoztat.

Ezért most itt kiemelve olvashatóak az EMMI és a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatójának lényeges elemei:

Bővebben...
 
Mosógép-csere program - tájékoztató PDF Nyomtat Email
2015. június 25., csütörtök 14:40

„Otthon Melege Program”PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Otthon Melege Program” - Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram

A közép-magyarországi régióban (Budapesten és Pest megyében) 2015. július 7-től nyílik meg az „Otthon Melege” Program keretében a pályázati lehetőség a lakosság számára korszerű, energia-hatékony mosógépek támogatott beszerzésére.

Bővebben...
 
Élő Bolygónk PDF Nyomtat Email
2015. június 25., csütörtök 13:50

Élő Bolygónk Aláírásával Ön egy olyan világméretű akcióhoz csatlakozhat, amelynek motorja a jó szándék, az együttműködés és a felelősség. Csatlakozásával mindazok összefogását erősíti, akiknek hangja a decemberi párizsi klímacsúcson nyomatékot ad annak az elvárásnak, hogy a világ vezetői haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen.

A 24. órában vagyunk, ezért kell most felemelni a hangunkat! Áder János köztársasági elnök úr is a kezdeményezés mellé állt.

Az alábbi honlap megnyitásával lehet támogatni a kezdeményezést: www.elobolygonk.hu

 
Videoriportok Dr. gyóni Zlinszky Jánossal PDF Nyomtat Email
2015. június 24., szerda 21:10

Videoriportok Dr. gyóni Zlinszky JánossalDr. gyóni Zlinszky Jánosra emlékezve most az érdeklődők megtekinthetnek két, pár évvel ezelőtt készült videoriportot a professzor úrral, amiből életéről és hitvallásáról is sok érdekes részletet tudhat meg a néző.

Bővebben...
 
Önkéntes diákmunka - iskolai közösségi szolgálat PDF Nyomtat Email
2015. június 24., szerda 19:50

Önkéntes diákmunka - iskolai közösségi szolgálat Kedves Diákok!

Dabason, az Átrium Idősek Otthona ( Szent István út 63, tel: 30/8308566, 30/6638350 )  várja olyan 14. életévüket betöltött fiúk és lányok jelentkezését, akik a „JÓ CSELEKEDETEK ÉVÉBEN” szabadidejükben szívesen nyújtanának önzetlen segítséget az idős emberek mindennapjaiban. Továbbá azon diákok jelentkezését, akik a kötelező iskolai közösségi szolgálatot még nem tudják, hol teljesítsék.

Bővebben...
 
MEGHÍVÓ PDF Nyomtat Email
2015. június 23., kedd 19:20

MEGHÍVÓ Dabas Város Önkormányzata és a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet nevében ezúton szeretnénk meghívni az intézmény orvosait, orvosi asszisztenseit, nővéreit és technikai dolgozóit, a Dabasi Mentőállomás, az Orvosi Ügyelet dolgozóit, a védőnőket, háziorvosokat és házi gyermekorvosokat, az ÁNTSZ, valamint a gyógyszertárak munkatársait Semmelweis-napi ünnepségünkre, amelyre június 30-án, kedden 15.00 órakor kerül sor a rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében.

A rendezvényen átadásra kerül a Dabas Egészségügyéért Dr. Halász Géza-díj.

Klemencz Györgyné
Kőszegi Zoltán
intézményvezető polgármester
 
Köztisztviselők Napja PDF Nyomtat Email
2015. június 23., kedd 17:40

Köztisztviselők Napja Dabas Város Önkormányzata június 30-án, kedden 13.00 órakor tartja Köztisztviselők napi ünnepségét a Sári Közösségi Házban.

A Köztisztviselők Napjának programjai:
- A Dabas Közszolgálatáért Köztisztviselői Díj átadása
- a KisBorovenka gyermek néptánccsoport előadása

Bővebben...
 
ISMÉT FÓKUSZBAN A LÓÚTLEVÉL KIVÁLTÁS PDF Nyomtat Email
2015. június 23., kedd 16:55

ISMÉT FÓKUSZBAN A LÓÚTLEVÉL KIVÁLTÁS A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége az állategészségügyi intézkedések támogatása, illetve a lótartók fokozott igényének kiszolgálása érdekében országos lóazonosító kampányt hirdet.

A lóazonosítás során a lótenyésztési felügyelők megjelölik a lovakat, szamarakat, és elindítják a lóútlevél igénylését, majd ezzel egy időben az állatorvos elvégzi a kötelező vérvizsgálatokhoz szükséges vérvételt (fertőző kevésvérűség, takonykór).

Bővebben...
 
Gyóni Géza-megemlékezés az evangélikusoknál PDF Nyomtat Email
2015. június 22., hétfő 22:35

Gyóni Géza-megemlékezés A gyóni evangélikus egyházközség és városunk önkormányzata június 21-én, vasárnap emlékezett Gyóni Géza költőre, születésének 131. évfordulóján.

Az istentiszteletet követően a templomudvaron került sor a megemlékezésre, ahol a dabasi-szőlősi városrész erdélyi testvértelepülése, Ajtony is képviseltette magát. A jelenlévők egy perces néma csenddel adóztak Zlinszky János professzor, volt alkotmánybíró, Dabas díszpolgára emlékének, aki június 18-án hunyt el 87 éves korában.

Bővebben...
 
PIZZAPARTI a strandon PDF Nyomtat Email
2015. június 22., hétfő 22:00

PIZZAPARTI a strandon Dabas Város Önkormányzata június 20-án, szombaton délután köszöntötte a település iskoláinak kitűnő tanulóit a városi strandon.

Közel 250 dabasi diák jelent meg a rendezvényen, sokakat szüleik, testvéreik is elkísértek az eseményre. A tanulók névre szóló oklevelet vehettek át Kőszegi Zoltán polgármestertől, és azok, akik ötnél többször voltak már palacsinta-, illetve pizzapartin, az idei strandszezonra ajándékbérletet is kaptak.

Bővebben...
 
A MUSTRA FOLYTATÓDIK PDF Nyomtat Email
2015. június 22., hétfő 20:20

A MUSTRA FOLYTATÓDIK „Klasszikus tartalom modern formában”

Budapest, 2015. június 18. – A Pest Megyei Kormányhivatalban június 18-án délelőtt mutatták be a pestmegyeimustra.hu honlapot. A kormányhivatal 2010 óta készíti a Pest megyei Mustra kiadványokat, amelyek a megye felújított műemlékeit mutatják be a nagyközönségnek.

Az eddig megjelent kiadványok a műemlékvédelmi hatóság munkájáról számoltak be, míg a most elindult pestmegyeimustra.hu honlap célja, hogy népszerűsítse a megye épített örökségét az itt lakók és az idelátogatók körében.

Bővebben...
 
Rendőrségi felhívás PDF Nyomtat Email
2015. június 22., hétfő 20:00

 Rendőrségi felhívás A Dabasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya tulajdon elleni szabálysértések körébe tartozó lopás szabálysértés elkövetése miatt ismeretlen tettesek ellen eljárást folytat.

2015. május 14. napján 07:50 órakor a 2347 Bugyi, Széchenyi tér 2. szám alatt lévő üzletben ismeretlen személyek több terméket eltulajdonítottak és erről videófelvétel is készült. Az alábbi felvételek közzétételével kérik a lakosság segítségét az elkövető esetleges beazonosítása érdekében.

Bővebben...
 
TÁJÉKOZTATÁS IVÓVÍZ HÁLÓZAT-MOSATÁSRÓL PDF Nyomtat Email
2015. június 22., hétfő 19:40

DAKÖV KFT. tájékoztatójaA Dabas város Ivóvíz javítási program munkálatai keretein belül a kivitelezésért felelős alvállalkozó ivóvíz hálózat-mosatást végez 2015. június 26-29. 8:00-16:00 óra között.

A munkálatok érintik:
Dabas-Szőlőt Dabas-Gyón település résszel összekötő útszakaszon,
Örkényi u., Szőlő u., Venyige u., Vacsi u., Egyház u. Rabárerdő u.

Bővebben...
 
Elhunyt dr. Zlinszky János Dabas város díszpolgára PDF Nyomtat Email
2015. június 18., csütörtök 20:15

Elhunyt Dr. Zlinszky János Dabas Város díszpolgára 2015. június 18-án, életének 88. évében elhunyt dr. Zlinszky János egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság volt tagja, a magyar jogásztársadalom jeles képviselője, Dabas város díszpolgára.

Zlinszky János 1928-ban született Budapesten. Zlinszky Jánost 1957 márciusában avatták az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a jog- és államtudományok doktorává. 1957-68 között vállalati jogász, 1968 és 1982 között ügyvéd volt. 1982 őszétől római jogot adott elő a miskolci egyetem jogi karán. 1990-ben nevezték ki egyetemi tanárrá és a Jogtörténeti és Jogelméleti Intézet igazgatójává. 1990-ben lett a jogtudományok doktora. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi
Karának elsõ dékánja.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: