koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Zénó, Holnap: Viktória.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Önkormányzati választások 2014Dabasi Újság számaiRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

ÚJÉVI KONCERT PDF Nyomtat Email
2014. december 20., szombat 15:26

ÚJÉVI KONCERT Dabas Város Önkormányzata és a Kossuth Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait ÚJÉVI KONCERTJÉRE, amelyre 2015. január 7-én, szerdán 18.00 órakor kerül sor a Kossuth Művelődési Központ nagytermében (Szent István út 58.).

Köszöntőt mond: Kőszegi Zoltán polgármester
Az este sztárvendége: Pitti Katalin operaénekes

Bővebben...
 
XIV. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság PDF Nyomtat Email
2014. december 18., csütörtök 20:45

XI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság helyosztó mérkőzésekGyőzelemmel kezdett a címvédő

Az előző évi bajnok Bulls tartalékosan pályára lépve, fordulatos meccsen megizzadt a Villa Negra ellen. A Jasin Kft. 0-0-ás félidő után 5 perc alatt döntötte el a mérkőzést a megerősödő Pelu-Ker FC-vel szemben. A Madarak kétgólos hátrányról fordítva verte meg az OKFC csapatát.
Bővebben...
 
A Dabasi Újság januári számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. december 18., csütörtök 19:10

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság januári számának lapzártáját 2015. január 6-án, kedden tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Várpalotai BSK – Dabas DIEGO KC PDF Nyomtat Email
2014. december 17., szerda 15:06

Várpalotai BSK – Dabas DIEGO KCJunior és felnőtt csapataink befejezték a bajnokság őszi szezonját. Utolsó mérkőzéseiket a Várpalotai Bányász SK vendégeiként játszották. Felnőtt csapatunk a harmadik, míg juniorjaink a kilencedik helyen várják a folytatást.

A mérkőzés összefoglalóját Szilágyi Zoltán edző és Rév Mátyás játékos nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Őshonos gyümölcsfákat ültettünk PDF Nyomtat Email
2014. december 11., csütörtök 21:30

Õshonos gyümölcsfákat ültettünk November 8-án a Zlinszky család meghívására többtucatnyian érkeztek a családi kúria kertjébe, ahol az önkormányzati képviselők, civilszervezeti tagok, intézményi dolgozók őshonos gyümölcsfákat ültettek.

A közel kétszáz csemetéből álló ültetvény annak az együttműködésnek a szép példája, amely a táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzését tűzte ki céljául. A kezdeményezéshez több egyházmegye mellett városunk is csatlakozott.

Bővebben...
 
Tájékoztató az iparűzési adóelőleg-kiegészítésről PDF Nyomtat Email
2014. december 08., hétfő 19:40

Tájékoztató az iparűzési adóelőleg-kiegészítésrőlFelhívjuk figyelmüket, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben foglaltak szerint a társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőlegét az adóév december 22. napjáig kell kiegészítenie, és az adózónak a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés összegéről az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon, ugyanezen napig kell bevallást tennie.

Bővebben...
 
Tisztelt Ebtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2014. december 05., péntek 21:45

Tisztelt Ebtulajdonosok!A városban tartott ellenőrzések során megállapítást nyert, hogy több utcában az ebek szabadon kóboroltak. Szerencsére a kutyák embert nem támadtak meg, de annak a lehetősége fennáll, vagyis bármikor bekövetkezhet.

Az állattartási törvény, valamint az eb tartására vonatkozó helyi rendelet értelmében, az állat tulajdonosa köteles ebét úgy tartani, hogy az ingatlan területéről felügyelet nélkül ne juthasson ki.

Bővebben...
 
Videogaléria: Emlékoszlop-avató PDF Nyomtat Email
2014. december 05., péntek 21:30

Videogaléria: Emlékoszlop-avatóNovember 8-án a dabasi-szőlősi parkban újabb köztéri alkotást avattak az 1944 novemberében az oroszok által kivégzett hat szőlősi civil áldozatnak, Dimitrov Péternek, Gazsík Sándornak, Havasi Gyulának, Kollár Pálnak, Kolompár Istvánnak, Rizmajer Jánosnak a tiszteletére.

Az eseményről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Dabasi Újság december havi száma PDF Nyomtat Email
2014. december 05., péntek 01:10

Dabasi Újság december havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság december havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
FŰTS OKOSAN! PDF Nyomtat Email
2014. december 03., szerda 20:27

FŰTS OKOSAN!VIGYÁZZUNK A LEVEGŐ TISZTASÁGÁRA, ÉS ÓVJUK EGÉSZSÉGÜNKET!

KÖRNYEZETI HATÁSOK

A légszennyezettség az egyik legnagyobb egészségügyi kockázati tényező. Mindannyiunk érdeke a levegőminőség javítása, a szennyező anyagok kibocsátásának csökkentése. Nem mindegy, hogy mivel fűtünk, mert a szilárd tüzelőanyagok elégetésekor nagy mennyiségű káros anyag kerülhet a levegőbe.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2014. december 01., hétfő 19:50

Új képek a képgalériánkban 2014A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. ADVENTI VÁROSHÁZI ESTE

2. A Térségi Holokauszt Emlékpont avatóünnepsége

 
Ünnepek körüli munkarend PDF Nyomtat Email
2014. december 01., hétfő 16:10

Ünnepek körüli munkarendÜnnepek körüli munkarend változások a Dabasi Polgármesteri Hivatalban:

2014. december 13-án (szombat) a Dabasi Polgármesteri Hivatal nyitva lesz. Ügyfélfogadás NINCS!

2014. december 24.
pihenőnap, a Polgármesteri Hivatal ZÁRVA lesz!

Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2014. december 01., hétfő 09:48

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2014. december havi  ételkínálata.

A havi étlap részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
A rendelési idő változásai december hónapban PDF Nyomtat Email
2014. december 01., hétfő 09:30

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2014. december hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2014. november 28., péntek 11:00

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy december hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra és a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2014. november 25., kedd 19:09

Okmányirodai tájékoztató! A Dabasi Járási Hivatal Okmányirodájának (2371 Dabas, Szent János út 120-122.) ünnepi munka és ügyfélfogadási rendje december hónapban:

Bővebben...
 
CSERNUS ANNA EURÓPA-BAJNOK PDF Nyomtat Email
2014. november 25., kedd 17:20

CSERNUS ANNA EURÓPA-BAJNOKEbben az évben október 11–12. között Izland fővárosa, Reykjavík adott otthont a XII. Fit Kid Európa-bajnokságnak. A versenyen 6 ország közel 250 sportolója mérte össze tudását egyéni, illetve csoportos kategóriákban.

Az Európa-bajnokságon a Top Fitness SE sportolójaként Csernus Anna  nagyszerű gyakorlatával az 1. helyen végzett, így újra megvédte Európa-bajnoki címét.

Most a verseny után itthon, Annával és édesapjával készült videoriportokat tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
50-60 éves házassági évfordulósok köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. november 24., hétfő 19:18

 50-60 éves házassági évfordulósok köszöntése Dabas Város Önkormányzata november 22-én köszöntötte az 50-60 éves házassági évfordulósokat, sőt idén először az 55-56-70 éves jubiláló párok is csatlakoztak az ünnepeltekhez.

Ezen a szombat délutánon zsúfolásig megtelt a Városháza nagyterme családtagokkal, unokákkal, dédunokákkal, hiszen 30 jubiláló házaspár fogadta el a meghívást és 27 pár meg is jelent a rendezvényen. Az idősek aláírásukkal erősítették meg házassági esküjüket a város anyakönyvvezetője előtt, majd Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte őket és átadta az önkormányzat ajándékait.

Bővebben...
 
Átadásra került a megújult Gyóni Géza Általános Iskola PDF Nyomtat Email
2014. november 24., hétfő 19:00

ÁTADÁSRA KERÜLT A MEGÚJULT DABASI GYÓNI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA Megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva épületenergetikai fejlesztésű beruházás valósult meg a Dabas, Gyóni Géza Általános Iskolában, mely a KEOP-5.5.0/B/12-2013-0093 azonosító számú, 136 701 539 Ft támogatási összegből megvalósuló projekt keretében került megvalósításra.

Bővebben...
 
HIRDETMÉNY PDF Nyomtat Email
2014. november 20., csütörtök 18:20

HIRDETMÉNYTisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).

Bővebben...
 
I. Országfutás PDF Nyomtat Email
2014. november 18., kedd 19:20

I. Országfutás2015 március 14. szombat -  Az esemény védnöke: Monspart Sarolta

Fussunk végig az országon egyetlen nap alatt. Vállalj te is egy szakaszt, az ország bármely területén, amit bármikor a nap folyamán lefutsz.

Célunk az, hogy ezek a vállalt szakaszok, az egész országon végigkanyargó, folytonos útvonallá álljanak össze. Vállalásod minimum 5 km legyen, amit teljesíthetsz gyalogolva is. Egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek.

Bővebben...
 
Videogaléria: Felsődabasi Nemes-kúria átadóünnepsége PDF Nyomtat Email
2014. november 18., kedd 19:10

Videogaléria: Felsődabasi Nemes-kúria átadóünnepségeSzeptember 23-án került sor a külsejében és funkciójában is megújult Nemes-kúria átadóünnepségére.

Az ünnepélyes átadásról készült videofelvételeket és riportokat most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Szociális Munka Napja PDF Nyomtat Email
2014. november 17., hétfő 20:10

Szociális Munka Napja Dabas Város Önkormányzata november 13-án, csütörtökön köszöntötte a település szociális dolgozóit a Városházán megrendezett ünnepségen.

A rendezvény elején a Múzsák AMI diákjai és a Bazsalicska Citerazenekar tagjai adtak ünnepi műsort, majd Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester üdvözölte az egybegyűlteket.

Bővebben...
 
Cipősdoboz akció PDF Nyomtat Email
2014. november 14., péntek 19:00

Cipősdoboz akcióCipősdoboz akció Dabason immár második alkalommal!

A rossz idő beköszöntével talán egyre többen gondolunk a télre, az ünnepekre, a karácsonyra. A tavalyi évhez hasonlóan a Társult Önkormányzatok „Együtt” Segítőszolgálatai idén is megrendezi a karácsonyi adománygyűjtő akciót. Ennek keretein belül 2013-ban 231 dabasi kisgyermek számára tudtuk szebbé tenni a karácsonyt a város lakóinak köszönhetően, akikkel együtt élhettük meg azt az érzést, hogy „Adni jó!”. Csatlakozzunk idén is minél többen ehhez a nemes kezdeményezéshez!

Bővebben...
 
Videogaléria: Nosztalgiagőzös fogadása PDF Nyomtat Email
2014. november 14., péntek 18:40

Videogaléria: Nosztalgiagőzös fogadásaSzeptember 28-án, vasárnap a dabasi állomáson a motorosok közössége és az érdeklődők fogadták a nosztalgiagőzöst a Budapest-Lajosmizse vasútvonal létrejöttének 125. évfordulója alkalmából.

Az eseményről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: