koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság november havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Virág, Holnap: Virgil.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Önkormányzati választások 2014Dabasi Újság számaiRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Dabas VárosFacebook PiaccsarnokÖko-KvízFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Meghívó - Pozvánka PDF Nyomtat Email
2014. november 26., szerda 17:05

Meghívó - Pozvánka A Vertigo Színház és a Sári Szlovák Önkormányzat meghívja Önt és kedves családját 2014. december 06-án 20:00 órakor kezdődő Vladimír Hurban Vladimírov a Mi cicánk  színelőadásra.

Az ingyenes szlovák nyelvű  előadásra a Sári Közművelődési Házban kerül sor.

Bővebben...
 
Nemzeti Kézilabda Akadémia, Dabasi Kiválasztó PDF Nyomtat Email
2014. november 26., szerda 16:40

Nemzeti Kézilabda Akadémia, Dabasi KiválasztóA Nemzeti Kézilabda Akadémia dabasi Régió Központja várja a 1998-2001-ben született fiú kézilabdázókat akik szeretnének a Dabasi KC VSE keretein belül kézilabdázni és tanulni.

Ideje: 2014. november 29.  (szombat) 10:00 óra
Helye: OBO ARÉNA (Dabas, Iskola u.5.)
Jelentkezés: Kovács István akadémia vezetőnél (+36-70-323-0821)
Jelentkezési lap letölthető: www.dabashandball.hu

Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2014. november 25., kedd 19:09

Okmányirodai tájékoztató! A Dabasi Járási Hivatal Okmányirodájának (2371 Dabas, Szent János út 120-122.) ünnepi munka és ügyfélfogadási rendje december hónapban:

Bővebben...
 
Vecsés SE – Dabas DIEGO KC PDF Nyomtat Email
2014. november 25., kedd 17:45

Vecsés SE – Dabas DIEGO KCJunior és felnőtt csapatunk november 22-én a Vecsés SE otthonában lépett pályára a bajnokság tizedik fordulójában.

A mérkőzésről készült összefoglalót Szilágyi Zoltán edző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
CSERNUS ANNA EURÓPA-BAJNOK PDF Nyomtat Email
2014. november 25., kedd 17:20

CSERNUS ANNA EURÓPA-BAJNOKEbben az évben október 11–12. között Izland fővárosa, Reykjavík adott otthont a XII. Fit Kid Európa-bajnokságnak. A versenyen 6 ország közel 250 sportolója mérte össze tudását egyéni, illetve csoportos kategóriákban.

Az Európa-bajnokságon a Top Fitness SE sportolójaként Csernus Anna  nagyszerű gyakorlatával az 1. helyen végzett, így újra megvédte Európa-bajnoki címét.

Most a verseny után itthon, Annával és édesapjával készült videoriportokat tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
50-60 éves házassági évfordulósok köszöntése PDF Nyomtat Email
2014. november 24., hétfő 19:18

 50-60 éves házassági évfordulósok köszöntése Dabas Város Önkormányzata november 22-én köszöntötte az 50-60 éves házassági évfordulósokat, sőt idén először az 55-56-70 éves jubiláló párok is csatlakoztak az ünnepeltekhez.

Ezen a szombat délutánon zsúfolásig megtelt a Városháza nagyterme családtagokkal, unokákkal, dédunokákkal, hiszen 30 jubiláló házaspár fogadta el a meghívást és 27 pár meg is jelent a rendezvényen. Az idősek aláírásukkal erősítették meg házassági esküjüket a város anyakönyvvezetője előtt, majd Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte őket és átadta az önkormányzat ajándékait.

Bővebben...
 
Átadásra került a megújult Gyóni Géza Általános Iskola PDF Nyomtat Email
2014. november 24., hétfő 19:00

ÁTADÁSRA KERÜLT A MEGÚJULT DABASI GYÓNI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA Megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva épületenergetikai fejlesztésű beruházás valósult meg a Dabas, Gyóni Géza Általános Iskolában, mely a KEOP-5.5.0/B/12-2013-0093 azonosító számú, 136 701 539 Ft támogatási összegből megvalósuló projekt keretében került megvalósításra.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés PDF Nyomtat Email
2014. november 21., péntek 22:35

MEGHÍVÓDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 27-én (csütörtök)   17.00 órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló Dabas, Szent István tér l/b.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság decemberi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2014. november 21., péntek 22:20

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság decemberi számának lapzártáját december 1-jén, hétfőn tartjuk.

Kérem, hogy a megbeszélt anyagokat a megjelölt időpontig juttassák el a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Kiállítás megnyitó PDF Nyomtat Email
2014. november 21., péntek 21:40

Kiállítás megnyitó Dabas Város Önkormányzata és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját GARAJSZKI JÓZSEF képző- és iparművész „TÜKÖRKÉP" című kiállításának megnyitójára.

Időpont: 2014. december 12. (péntek) 17 óra
Helyszín:
Kossuth Ház Galéria, Dabas
Köszöntőt mond:
Kőszegi Zoltán polgármester
A kiállítást megnyitja:
Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester

Bővebben...
 
ADVENTI VÁROSHÁZI ESTE PDF Nyomtat Email
2014. november 20., csütörtök 18:50

ADVENTI VÁROSHÁZI ESTE Dabas Város Önkormányzata november 30-án, advent első vasárnapján 16.00 órától tarja ADVENTI VÁROSHÁZI ESTÉJÉT a Szent István téren, ahol az alkonyat beálltával kigyúlnak az ünnep fényei.

A rendezvényre látogatókat színpadi műsorok és kézműves foglalkozások várják.

Bővebben...
 
HIRDETMÉNY PDF Nyomtat Email
2014. november 20., csütörtök 18:20

HIRDETMÉNYTisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).

Bővebben...
 
Javaslatkérés PDF Nyomtat Email
2014. november 19., szerda 17:20

JavaslatkérésDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden év végén adja át a  „Dabas Város Sportjáért” és kategóriánként az „Év Sportolója” díjakat.

A rendelet értelmében a „Dabas Város Sportjáért” díj annak a személynek vagy egyesületnek, társadalmi szervezetnek adományozható, aki a város érdekében kiemelkedő sportmunkát végzett, és kimagasló teljesítménye mellett magatartásával is példát mutatott. A „Dabas Város Sportjáért” díjból évente egy adományozható, a díj odaítélésről az Emberi Erőforrás  Bizottság javaslatára a Képviselő-testület dönt.

Bővebben...
 
Meghívó PDF Nyomtat Email
2014. november 19., szerda 16:20

MeghívóTisztelettel meghívom Önt, családját, barátait a Térségi Holokauszt Emlékpont TUSÁK-BRAGYOVA HÁZ avatóünnepségére, a kiállítás megtekintésére és az ezt követő filmvetítésre, amelyre 2014. november 28-án, pénteken 14.00 órától kerül sor a  Dabas, Fő út 31. szám alatti felújított épületben.

Kőszegi Zoltán
polgármester

Bővebben...
 
I. Országfutás PDF Nyomtat Email
2014. november 18., kedd 19:20

I. Országfutás2015 március 14. szombat -  Az esemény védnöke: Monspart Sarolta

Fussunk végig az országon egyetlen nap alatt. Vállalj te is egy szakaszt, az ország bármely területén, amit bármikor a nap folyamán lefutsz.

Célunk az, hogy ezek a vállalt szakaszok, az egész országon végigkanyargó, folytonos útvonallá álljanak össze. Vállalásod minimum 5 km legyen, amit teljesíthetsz gyalogolva is. Egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek.

Bővebben...
 
Videogaléria: Felsődabasi Nemes-kúria átadóünnepsége PDF Nyomtat Email
2014. november 18., kedd 19:10

Videogaléria: Felsődabasi Nemes-kúria átadóünnepségeSzeptember 23-án került sor a külsejében és funkciójában is megújult Nemes-kúria átadóünnepségére.

Az ünnepélyes átadásról készült videofelvételeket és riportokat most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Szociális Munka Napja PDF Nyomtat Email
2014. november 17., hétfő 20:10

Szociális Munka Napja Dabas Város Önkormányzata november 13-án, csütörtökön köszöntötte a település szociális dolgozóit a Városházán megrendezett ünnepségen.

A rendezvény elején a Múzsák AMI diákjai és a Bazsalicska Citerazenekar tagjai adtak ünnepi műsort, majd Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester üdvözölte az egybegyűlteket.

Bővebben...
 
Cipősdoboz akció PDF Nyomtat Email
2014. november 14., péntek 19:00

Cipősdoboz akcióCipősdoboz akció Dabason immár második alkalommal!

A rossz idő beköszöntével talán egyre többen gondolunk a télre, az ünnepekre, a karácsonyra. A tavalyi évhez hasonlóan a Társult Önkormányzatok „Együtt” Segítőszolgálatai idén is megrendezi a karácsonyi adománygyűjtő akciót. Ennek keretein belül 2013-ban 231 dabasi kisgyermek számára tudtuk szebbé tenni a karácsonyt a város lakóinak köszönhetően, akikkel együtt élhettük meg azt az érzést, hogy „Adni jó!”. Csatlakozzunk idén is minél többen ehhez a nemes kezdeményezéshez!

Bővebben...
 
Videogaléria: Nosztalgiagőzös fogadása PDF Nyomtat Email
2014. november 14., péntek 18:40

Videogaléria: Nosztalgiagőzös fogadásaSzeptember 28-án, vasárnap a dabasi állomáson a motorosok közössége és az érdeklődők fogadták a nosztalgiagőzöst a Budapest-Lajosmizse vasútvonal létrejöttének 125. évfordulója alkalmából.

Az eseményről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: A PRO URBE Dabas díj átadása PDF Nyomtat Email
2014. november 13., csütörtök 18:20

Videogaléria: A PRO URBE Dabas díj átadásaSzeptember 28-án a XVI. Dabasi Napok rendezvénysorozat zárórendezvényén került sor a PRO URBE Dabas plakettek és díszoklevelek átadására az OBO Arénában.

Az átadásról készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Kiállítási tárgyak keresése PDF Nyomtat Email
2014. november 12., szerda 20:45

Kiállítási tárgyak kereséseNovember 28-án térségi holokauszt emlékpont kerül átadásra Dabason.

Kérjük a lakosságot amennyiben a zsidó vallással kapcsolatos kegytárgyak illetve a Tusák-Bragyova cég által gyártott szódás üvegek vannak a tulajdonában, és hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a tárgyak kiállításra kerüljenek keressék az önkormányzat kabinetirodáját. Elérhetőség: 06 29 561 212

 
Kedves Támogatóink, kedves Barátaink! PDF Nyomtat Email
2014. november 11., kedd 18:16

Kedves Támogatóink, kedves Barátaink!Örömmel számolhatunk be róla, hogy az Önök eddigi nagylelkű támogatásának köszönhetően a Dabas és Környéke Mentőorvosi– Mentőtiszti Kocsi Nonprofit Kft. megvásárolta a mentőorvosi (mentőtiszti) autót.

Jelenleg a gépkocsi felszerelésének beszerzése folyik.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 21:30

Új képek a képgalériánkban 2014A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Emlékoszlop avatóünnepség a Dabasi-szőlősi parkban

2. Újszülöttek köszöntése 2014 ősz

 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 17:10

Okmányirodai tájékoztató! 2014. december 1. napjával kezdődően, a kormányablakok nyitva tartásával megegyezően, Pest megye járásszékhely okmányirodáinak ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik meg:

Hétfő:  7.00 - 17.00 óra
Kedd:  8.00 - 18.00 óra
Szerda:  8.00 - 20.00 óra
Csütörtök:  8.00 - 18.00 óra
Péntek:  8.00 - 16.00 óra

 
DROGPREVENCIÓ SZÜLŐKNEK PDF Nyomtat Email
2014. november 10., hétfő 16:30

DROGPREVENCIÓ SZÜLŐKNEKAz elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében jelentős mértékben nőtt az amfetaminszármazékok fogyasztása.

A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: