koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Tájékoztató: "„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés **** Dabasi Újság: "Dabasi Újság április havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Konrád, Holnap: Csilla, Noémi.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

I. DABASI nemzetközi fotópályázat Fiap 2015/113Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtésFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Koszorúzás Eric Fernihough emlékére PDF Nyomtat Email
2015. április 20., hétfő 21:40

Koszorúzás Eric Fernihough emlékére Dabas város Önkormányzata, a dabasi és a kistérségi motorosok, valamint a Fóti Motorbarátok Köre meghívja Önt és ismerőseit az Eric Fernihough angol motorversenyző emlékére és tiszteletére szervezett koszorúzásra és motoros emlékkörre.

Időpont: 2015. április 25. szombat
Helyszín: Dabas, GYÓNI BETON Fernihough-dombormű

Bővebben...
 
GYIÖK - Választási Szabályzat PDF Nyomtat Email
2015. április 20., hétfő 21:20

Indulj Te is a GYIÖK választásonA település Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatát a helyben lakó fiatalok köréből, titkos módon választják. Választható minden olyan dabasi fiatal, aki elmúlt már 15, de a 22. életévét még nem töltötte be. A tisztségviselők mandátuma 2 évre szól.

A jelöltek a Dabason lévő középiskolákból, valamint a városból kerülnek ki. Középiskolánként 4-4 képviselő, a városból 3 képviselő, az általános iskolákból a mindenkori DÖK elnökök (3fő) kerül be a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai közé.

Bővebben...
 
GYIÖK választás - A te döntésed az ő lehetőségük! PDF Nyomtat Email
2015. április 20., hétfő 21:00

Indulj Te is a GYIÖK választásonTúl vagyunk a 2015-ös év Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat választás első mérföldkövén. Mindezidáig jelöltethették magukat azok a dabasi fiatalok, akik kedvet éreztek ahhoz, hogy szervezett körülmények között, hatékonyan képviseljék kortársaik érdekeit az őket érintő közügyekben. Minden választókörzetből az első 8 legtöbb ajánlást gyűjtő kerül fel a szavazólapra.

A jelölteknek a választások előtt mindössze annyi dolguk van, hogy minél jobban, célravezetőbben kampányoljanak, ugyanis a GYIÖK-be iskolánként 4, míg a városból legfeljebb 3 dabasi fiatal kerülhet be.

Bővebben...
 
Óvodai beiratkozás a 2015/2016-os nevelési évre PDF Nyomtat Email
2015. április 18., szombat 16:30

Óvodai beiratkozás a 2015/2016-os nevelési évreKözlemény a 2015/2016-os nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendjéről

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy Dabas Város Önkormányzata által fenntartott óvodákba a gyermekeket a 2015/2016-os nevelési évre 2015. április 20-22. napján   (hétfő-szerda)  8,00-16,00 óra között  lehet beíratni.

Bővebben...
 
Képességvizsgáló meghallgatás PDF Nyomtat Email
2015. április 16., csütörtök 20:00

Képességvizsgáló meghallgatás A Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola képességvizsgáló meghallgatást  tart kisgyermekek   számára , akik 2015 szeptemberétől szeretnék elkezdeni művészeti  tanulmányaikat.

A meghallgatás időpontja: 2015 . április 22-től május 22-ig minden hétköznap  d.u. 16.00-18.00 között.
A meghallgatás helyszíne: Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola székhelye:  2370, Dabas, Szent  István út 35

Bővebben...
 
Fénnyel írva című fotókiállítás PDF Nyomtat Email
2015. április 15., szerda 20:30

Fénnyel írva című fotókiállítás Április 10-én került sor Bese József - Fénnyel írva című kiállításának a megnyitójára a Kossuth Ház Galériában. A fotókiállításon az alkotóval, valamint a résztvevő barátokkal, fotóstársakkal készült riportokat tekinthetik meg az alábbiakban az érdeklődők.

A Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház és a Galéria Alapítvány szervezésében megrendezésre került tárlat megtekinthető április 30-áig.

Bővebben...
 
Húsvétváró délután a Sári udvarban PDF Nyomtat Email
2015. április 14., kedd 21:50

Húsvétváró délután a Sári udvarban 2015. március 20-án került megrendezésre a hagyományos Húsvétváró délután a Sári udvarban. A programot a Sári Szlovák Önkormányzat tagjaival szerveztük meg.

A rádió Dabas és a Dabas TV is hirdette az eseményt, melyre az érdeklődő gyerekeket vártuk szüleikkel. Sokan éltek a lehetőséggel közel 50 gyerek jött el szüleivel, nagyszüleivel. A gyerekek tojást festhettek,kerámia tányért díszíthettek, ebben az  1.számú  Óvoda óvónői voltak segítségükre.

Bővebben...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS DABASI ILLETŐSÉGŰ PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA PDF Nyomtat Email
2015. április 14., kedd 21:00

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS  DABASI ILLETŐSÉGŰ PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS  DABASI ILLETŐSÉGŰ PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA  A 2015. ÉVI DABASI NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR SZERVEZÉSI, FELÜGYELETI  FELADATAINAK ELLÁTÁSÁRA

Dabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás  Bizottsága 33/2015.(III.31.)  sz. határozata alapján együttműködve a Társult Önkormányzatok „Együtt” Segítőszolgálataival pályázatot hirdet dabasi illetőségű pedagógusok számára a 2015. évi nyári napközis tábor szervezési, felügyeleti feladatainak ellátására.

A jelentkező pedagógus feladata a munkáltatójával történő munkajogi egyeztetés.A nyári napközis tábor 2015. június 16. és 2015. június 26. között kerül megrendezésre. A táborok helyszínéül az adott településrészen található közművelődési intézmények/színterek szolgálnak.

Bővebben...
 
Balatonfüredi KSE - Dabas DIEGO KC PDF Nyomtat Email
2015. április 14., kedd 20:40

Balatonfüredi KSE - Dabas DIEGO KCFelnőtt  csapatunk április 11-én  a Balatonfüredi KSE U-23-as csapatához utazott.

A mérkőzésről készült összefoglalót Szilágyi Zoltán edző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Pályázati felhívás kulturális események támogatására PDF Nyomtat Email
2015. április 13., hétfő 22:00

Pályázati felhívás kulturális események támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KULTURÁLIS, KÖZMŰVELŐDÉSI, NEVELÉSI-OKTATÁSI RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK TÁMOGATÁSÁRA

Tisztelt Érintettek!

Dabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága (EEB) 37/2015.(III.31.)sz. határozata alapján költségvetési kerete terhére pályázatot ír a „Tudás és Tudatosság” évtizede  2015- „A Jó Cselekedetek Éve” témakörhöz kapcsolódó  városi szintű kulturális programok, közművelődési, nevelési-oktatási rendezvények, tevékenységek megvalósításának támogatására, összesen 1.000.000,- Ft keretösszeg erejéig. 

Bővebben...
 
Megemlékező tárlat PDF Nyomtat Email
2015. április 13., hétfő 21:30

Megemlékező tárlat A holokauszt magyarországi emléknapjának alkalmából, április 16-án (csütörtök) 10-16 óráig várjuk a megemlékezőket tárlat megtekintésre, gyertyagyújtásra a Térségi Holokauszt Emlékpontba.

Cím: 2370 Dabas, Fő út 31
Információ: 06 29 561 212

Bővebben...
 
Dabasi Újság április havi száma PDF Nyomtat Email
2015. április 11., szombat 19:27

Dabasi Újság április havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság április havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Leadható a zöldhulladék PDF Nyomtat Email
2015. április 11., szombat 19:10

Nincs már mód zöldhulladék elhelyezéséreFelhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a tavaszi kerti munkálatokból származó gally, nyesedék, tehát kifejezetten csak a zöldhulladék a Tipo Boksz Kft. Dabas, Luther utcai telephelyén ingyenesen lerakható.

Aki nem tudja otthonában a metszésből származó zöldhulladékot kezelni, beszállíthatja a kft. udvarára, ahol aztán a kft. feldolgozza. Szállítást a kft. nem tud vállalni.

Bővebben...
 
MÁV - TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2015. április 10., péntek 19:55

MÁV - TÁJÉKOZTATÁSA MÁV-START Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2015. április 18-tól 2015. április 19-ig Pestszentimre – Ócsa állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Lajosmizse – Kecskemét vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Kőbánya-Kispest – Ócsa állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek, a sötétített alappal jelölt menetrend szerint.

Bővebben...
 
Dabasi Helyi Választási Bizottság 1/2015. (IV.08.) számú határozata PDF Nyomtat Email
2015. április 09., csütörtök 20:50

Helyi Választási Iroda határozataA Dabasi Helyi Választási Bizottság (továbbiakban: Választási Bizottság) megállapítja, hogy Oláh Dezső Roma Nemzetiségi Önkormányzati képviselői mandátuma lemondás folytán megüresedett. Helyébe Hochmajer Györgyné, mint a szavazatszám szerinti sorrendben következő jelölt lép.

A Helyi Választási bizottság felhatalmazza Dr. Pacsirta István Gábort, a Választási Bizottság elnökét, hogy Hochmajer Györgyné részére adja ál a képviselői megbízólevelet.

Bővebben...
 
Rendezési tervek a felsődabasi római katolikus öreg temetővel PDF Nyomtat Email
2015. április 09., csütörtök 19:50

Rendezési tervek a felsődabasi római katolikus öreg temetővelAz alábbiakban egy riportot tekinthetnek meg olvasóink Kosztolányi Gyula képviselővel, aki vázolja a felsődabasi római katolikus öreg temetővel kapcsolatos rendezési terveket, elképzeléseket és az aktuális munkálatokat.

Bővebben...
 
Tájékoztató családtámogatási feladatkörök 2015. április 1-jei változásáról PDF Nyomtat Email
2015. április 08., szerda 18:30

 Tájékoztató családtámogatási feladatkörök 2015. április 1-jei változásáról A Fővárosi Kormányhivatal hatáskörébe kerülnek április 1-jével a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok a Magyar Államkincstár fővárosi és pest megyei igazgatóságától.

Ilyenek például az anyasági támogatás, a családi pótlék, a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, a nagycsaládosok gázár-kedvezménye és a fogyatékossági támogatás.

Bővebben...
 
Fontos információk a szabadtéri tűzgyújtásról PDF Nyomtat Email
2015. április 07., kedd 17:30

Fontos információk a szabadtéri tűzgyújtásról2015. március 5-én hatályba lépett az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, mely új rendelkezéseket tartalmaz a szabadtéri tűzgyújtásra, különösen az irányított égetés engedélyezésének szabályaira vonatkozóan.

Az alábbiakban hasznos információkat tartalmazó videoriportot tekinthetnek meg az érdeklődők a témával kapcsolatban.

Dabason a szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos aktuális rendeletekről és szabályokról ide kattintva olvashatnak további információkat.

Bővebben...
 
MEGHÍVÓ PDF Nyomtat Email
2015. április 02., csütörtök 19:30

MEGHÍVÓ A Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait Bese József - Fénnyel írva című kiállítására.

A kiállítás megtekinthető: 2015. április 10 -április 30.

Bővebben...
 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2015. március 30., hétfő 20:20

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2015. április havi  ételkínálata.

A havi étlap részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
A rendelési idő változásai április hónapban PDF Nyomtat Email
2015. március 30., hétfő 19:30

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2015. április hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2015. március 30., hétfő 18:52

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2015. április hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra és a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
Videogaléria: Március 15-i városi ünnepségünk PDF Nyomtat Email
2015. március 27., péntek 16:20

Videogaléria: Március 15-i városi ünnepségünk Március 15-én, vasárnap délután 14.00 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésére emlékezett a város közössége.

A Ravasz László úti református templomnál és a Szent István téren történt megemlékezésekről készült felvételeket most megtekinthetik videogalériánkban ide kattintva.

 
Április havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2015. március 26., csütörtök 18:40

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2015. év április havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Kyselica 2015. PDF Nyomtat Email
2015. március 24., kedd 21:40

Kyselica 2015.A sári hagyományőrző csoport idén is megrendezte „Kyselica” – Téltemető ünnepi rendezvényét március 22-én. Ennek a hagyománynak az a célja, hogy a telet elűzve, köszöntsék a tavasz kezdetét.

Elmondható, hogy a jó hangulatú hagyományőrző rendezvény résztvevői "jól végezték a munkájukat", mert igen szép tavaszias időben van részünk vasárnap óta.

Az eseményről készült fénykép felvételeket ide kattintva, videoanyagot pedig az alábbiakban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: