koszonto
*** Kiemelt híreink oldalainkon:---- *** Dabasi Újság: "Dabasi Újság augusztus havi száma" ****

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Ágoston, Holnap: Beatrix, Erna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtésFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasDABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Pótbeiratkozás a 2015-2016-os tanévre PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 28., péntek 10:00

BEIRATKOZÁSA Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola  FELVÉTELT HIRDET a 2015-2016-ös tanévre, az alábbi tanszakokra: ZENE, TÁRSASTÁNC és SZÍNJÁTÉK. A beiratkozás időpontja: 2015. szeptember 3. és 4. 16-19 óráig.

Érdeklődni és jelentkezni az iskola székhelyén, vagy a szaktanároknál lehet.

Bővebben...
 
Fedezze fel Dabast kisvonattal! PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 25., kedd 11:00

Újra indulnak a kis-vonatos kirándulások!Augusztus 26-án (szerdán) 18.00 órától a rendőrség mögötti parkolóból indul a városnéző kisvonat!

Célállomása: BMX pálya és Jubileumi park


Szerdánként ugyanebben az időpontban minden héten a város különböző pontjaira látogathatnak el az érdeklődők! További információ: 06-30/8466-646

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 23., vasárnap 16:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Szent István-napi megemlékezés

2. Sári Napok 2015 - Folk Udvar, Prauda Miklós fotóművész kiállítása és Jazz–Bor–Dabas

 
Sári Napok 2015 - Folk Udvar, Prauda Miklós fotóművész kiállítása és Jazz–Bor–Dabas PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 21., péntek 13:40

Sári Napok 2015 - Folk Udvar, Prauda Miklós fotóművész kiállítása és Jazz–Bor–Dabas A Sári Napok – Šárské Dni 2015 rendezvénysorozat augusztus 19-i programjai a Sári Közösségi Házban kerültek megrendezésre. Ezen a délután igen sok és érdekes rendezvény várta az érdeklődőket.

Először Folk Udvar néven gyermek táncház fogadta a vendégeit, majd késő délután - A természet apró csodái - névvel Prauda Miklós fotóművész kiállítás megnyitójára került sor. Végül pedig egy Jazz-koncert előadás mellett a Palermo Borbolt és Csokoládémanufaktúra, valamint Gódor Attila szekszárdi borász közreműködésével borkóstolón vehettek részt a vendégek .

Bővebben...
 
A Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségekről PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 18., kedd 19:30

A Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségekről Több mint 10 év telt el azóta, hogy Magyarországon megszűnt a békeidejű hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona.

Így az ország végleg szakított egy 136 éve tartó tradícióval és áttért az önkéntes – hivatásos és szerződéses, valamint önkéntes tartalékos katonákból álló – haderőre. A katonai szolgálat ma már nem kötelező, hanem önként választott hivatás.

Bővebben...
 
A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN! PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 13., csütörtök 15:10

A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN! Fenyegető árvizek, pusztító aszály, hőség és hóvihar…az éghajlatváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik, hogy felkészüljünk ezekre a csapásokra és – amennyire lehet – kezeljük a szélsőséges időjárás hatásait.

Az elv egyszerűnek tűnik: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát.

Bővebben...
 
MÁV - TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 13., csütörtök 12:50

MÁV - TÁJÉKOZTATÁSA MÁV-START Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2015. augusztus 20-tól 2015. augusztus 30-ig Kőbánya-Kispest – Dabas állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Lajosmizse – Kecskemét vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Kőbánya-Kispest – Dabas állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek, a sötétített alappal jelölt menetrend szerint.

Bővebben...
 
Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 12., szerda 20:00

Értesítés lő- és gyakorlótér elfoglaltságáról A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja értesíti a lakosságot, hogy 2015. augusztus hónapban tervezetten a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren lövészeti feladat kerül végrehajtásra, de a Tatárszentgyörgy - Dabas közötti műút időszakos lezárása nem várható.

Az átvezető talajutak katonai biztonsági őrséggel időszakosan lezárásra kerülnek, ezért a Lő- és a gyakorlótéren, valamint a Nagy robbantótéren való áthaladás korlátozva lesz a várható katonai mozgás miatt az alábbi időpontban:

Bővebben...
 
Hivatali tájékoztató PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 10., hétfő 09:00

Hivatali tájékoztató 2015. augusztus 21. (péntek) munkaszüneti nap a Dabasi Polgármesteri Hivatal zárva tart.

2015. augusztus 24-től a Dabasi Polgármesteri Hivatal a megszokott időben várja az ügyfeleket.

 
Álláshirdetés PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 07., péntek 13:30

DAKÖV KFT. tájékoztatójaAz alábbiakban a DAKÖV KFT. álláshirdetéssel kapcsolatos pályázati felhívását olvashatják.

Pest megyei víziközmű-szolgáltató cég keres azonnali belépéssel főkönyvelőt.

Bővebben...
 
Dabasi Újság augusztus havi száma PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 06., csütörtök 19:40

Dabasi Újság augusztus havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság augusztus havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Augusztus havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 04., kedd 16:20

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2015. év augusztus havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
TÁJÉKOZTATÓ LÓTARTÓK RÉSZÉRE! PDF Nyomtat Email
2015. augusztus 03., hétfő 20:20

A MUSTRA FOLYTATÓDIK A közelmúltban történt lovak fertőző kevésvérűségével (FKV) kapcsolatos események, megjelent hírek/cikkek alapján szeretnénk egy részletes tájékoztatást nyújtani a lótartók részére.

A tájékoztatás célja elsősorban a tévhitek eloszlatása, a lótartók jogszabályban foglalt kötelezettségeire való figyelemfelhívás, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Állategészségügyi Osztály (továbbiakban: Hivatal) segítségnyújtása a lovak azonosításához és a prevenció legfontosabb eszközeinek, lehetőségeinek ismertetéséhez.

Bővebben...
 
A rendelési idő változásai augusztus hónapban PDF Nyomtat Email
2015. július 31., péntek 19:25

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2015. augusztus hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Újságcikk a gyóni ravatalozó épületről PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 16:40

Újságcikk a gyóni ravatalozó épületrőlAz OCTOGON című, havonta megjelenő architecture&design magazinban a lentebb megtekinthető cikk jelent meg a gyóni ravatalozó épületről.

“az OCTOGON magazin az építészet, belsőépítészet és tárgykultúra alkotásait, meghatározó személyiségeit, a nemzetközi építész világ sztárjait mutatja be közérthető nyelven”

Bővebben...
 
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 14:50

 A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása Földgázvezetékek sérülésével kapcsolatos közlemény

Pest megyében az elmúlt napokban, hetekben több esetben kellett hivatásos, önkormányzati, vagy önkéntes tűzoltó egységeknek gázvezeték sérüléséből adódó káreseményeknél beavatkozni. A be­avatkozásokra többségében emberi mulasztás nyomán bekövetkező káresemények miatt volt szük­ség, amik a szabályok betartásával és nagyobb odafigyeléssel megelőzhetőek lehettek volna.

Bővebben...
 
VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. PDF Nyomtat Email
2015. július 30., csütörtök 14:40

VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2015. szeptember 1-étől a 626 Budapest - Alsónémedi - Dabas autóbuszvonal 4:00 órakor Dabasról Budapestre közlekedő járatának 5 perccel korábbi közlekedtetését és menetidejének korrekcióját tervezi a kedvezőbb továbbutazási lehetőségek biztosítása érdekében.

További információk, menetrendek a társaság weboldalán olvashatóak: www.volanbusz.hu

 
Havi étlap PDF Nyomtat Email
2015. július 29., szerda 12:30

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának 2015. augusztus havi  FELNŐTT ételkínálata.

A havi étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

Kedves Étkezők!

Augusztus 3-tól felújítási munkálatok miatt az 1 sz. telephely (Nagy konyha) nem üzemel, helyette a 2. sz. telephelyen (Gimnázium) lehet átvenni az ebédet.

Megértésüket köszönjük.

 
Kötelező a parlagfű-mentesítés! PDF Nyomtat Email
2015. július 24., péntek 13:50

A MUSTRA FOLYTATÓDIK Pest Megyei Kormányhivatal  Földhivatali Főosztályának felhívása

Kötelező a parlagfű-mentesítés!
Légi felderítéssel is ellenőriznek a hatóságok

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

Bővebben...
 
Tisztelt Földtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2015. július 22., szerda 19:00

Tisztelt Földtulajdonosok!Mezőőri szolgálat a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján 1998-tól működik városunkban és ettől az időponttól kell mezőőri járulékot fizetni.

A mezőőri járulékot a földhasználó, illetve a földtulajdonos fizeti, aki január 1-jén a használó, illetve a tulajdonos. 2015-ben a mértéke minden aranykorona után 100 Ft/év. A járulékot minden év július 31-ig kell megfizetni, amelyről minden tulajdonos és földhasználó értesítőt, a befizetéshez szükséges csekket kap.

Bővebben...
 
FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2015. július 20., hétfő 18:55

FELHÍVÁS Kibővült a hadigondozotti ellátásra jogosultak köre

Az Országgyűlés elfogadta a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/4972. számú törvényjavaslatot.

A törvénymódosítás - kibővítve az eddigi jogosultak körét - támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt és hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált.

Bővebben...
 
Köztisztviselők-napi zarándoklat és díjátadó ünnepség PDF Nyomtat Email
2015. július 16., csütörtök 14:55

Köztisztviselők-napi zarándoklat és díjátadó ünnepség Idén rendhagyó módon és több helyszínen zajlott az önkormányzat Köztisztviselők-napi rendezvénye.

Június 30-án, a délelőtti órákban a köztisztviselők mintegy ötvenfős csoportja nekivágott a Magyar Zarándokút dabasi szakaszának, amely a sári csatornaparton vezet végig a Borzasi kápolnáig.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2015. július 16., csütörtök 14:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Köztisztviselők-napi zarándoklat és díjátadó ünnepség

2. Semmelweis-napi ünnepség a rendelőintézetben

 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2015. július 15., szerda 19:50

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Dabasi Strand - Családi élmények egész nyáron! PDF Nyomtat Email
2015. július 13., hétfő 19:50

Dabasi Strand - Családi élmények egész nyáron! Az idei nyáron a fürdőzésen kívül nagyon sok és érdekes programmal várja vendégeit DABAS VÁROS STRANDFÜRDŐJE.

Az alábbiakban a júliusi és augusztusi programok, rendezvények felsorolását tekinthetik meg olvasóink oldalainkon.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MÉDIA FORRÁSAINK: