koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Simon, Szimonetta, Holnap: Nárcisz.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésDabasi Ipari ParkDERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőVárosközpont fejlesztési munkálataiDabas.hu SportSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat MenetrendekIdőjárás jelentésekUV-B sugárzás térképFacebook Piaccsarnok„Házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Kerékpárosbarát település 2010 DabasEurópa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

LOMTALANÍTÁS PDF Nyomtat Email
2016. október 27., csütörtök 21:50

LOMTALANÍTÁSTisztelt Dabasi Lakosok!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a 2012. évi CLXXXV. törvény 44. § (1) bekezdése alapján az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. 2016. november 05-én szombaton lomtalanítást végez.

Lomhulladékként a következő hulladékokat szállítjuk el: A háztartásokban keletkezett azon hulladék (háztartási berendezési felszerelési, használati tárgyak, eszközök és anyagok), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényzetben nem helyezhető el és a rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja. Egy ingatlantól annyi lomhulladékot szállítunk el, ami normál életvitel mellett, 1 év alatt keletkezhet az ingatlannál.

Bővebben...
 
Kiállítás a Mesevár Óvoda ovigalériájában PDF Nyomtat Email
2016. október 27., csütörtök 21:30

Kiállítás a Mesevár Óvoda ovigalériájábanOktóber 18-19-én a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként a gyóni óvodákban kiállításokra , játékos délelőtti programokra a sári és dabasi óvodásokkal, valamint nyitott ovi-programra került sor.

Az alábbiakban a Mesevár Óvoda eseményeiről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Étlapok PDF Nyomtat Email
2016. október 26., szerda 10:00

„Új közétkeztetés”  : Havi étlapHonlapunkon elérhető Dabas Város „Új közétkeztetés” szolgáltatásának heti (2016. október 31. - 2016. november 04. ) FELNŐTT  ételkínálata.

Az étlapok részletes adatai megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
A Dabasi Újság novemberi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:55

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság 2016. novemberi számának lapzártájára november 2-án, szerdán kerül sor.

Kérem az érintetteket, hogy a megadott időpontig küldjék el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
Hol tart a régi kopjafás temető megmentése? PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:40

Hol tart a régi kopjafás temető megmentése?Október 17-én a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként került megrendezésre - Hol tart a régi kopjafás temető megmentése? - címmű előadás a református gyülekezeti teremben. Az előadáson a Fiatal Műemlékvédők Egyesület tagjai ismertették a projekten eddig végzett munkálatokat és az elkészült terveket.

Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
A trafik épületének korszerűsítése PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:20

A trafik épületének korszerűsítéseA közeljövőben korszerűsítésre kerül a TRAFIK épülete és környezete. A témával kapcsolatban láthatnak egy rövid riportanyagot Ligetvári Istvánnal a Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület vezetőjével.

Bővebben...
 
A FŐGÁZ tájékoztatója PDF Nyomtat Email
2016. október 24., hétfő 22:10

A FŐGÁZ tájékoztatójaTudnivalók a TIGÁZ-tól érkezett részszámlás ügyfeleinknek

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató.

Bővebben...
 
Álomból valóság - futballinduló Pest megyéből PDF Nyomtat Email
2016. október 21., péntek 21:50

Álomból valóság - futballinduló Pest megyébőlA megyei futballvezetés köreiből származó ötlet alapján, Pataky Attila és Gömöry Zsolt – akik évtizedek óta alkotnak maradandót a magyar rockzenében az EDDA Művek tagjaiként – zenei munkásságnak köszönhetően elkészült a Pest megyei futballinduló, a „Piros-fehér-zöld”.

A produkció közel negyven megyei település és sportklub összefogásának köszönhetően valósult meg. A dalt 2016. október 19-én délben, a nyáron elkészült modern, minden igényt kielégítő Dabasi Utánpótláscentrumban mutatták be a megye labdarúgó-társadalma, valamint a sajtó képviselői számára. A dal a Sportszelet című, a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgással foglalkozó hetilap egy vadonatúj EDDA-albumot is kiadott, a CD-n a Piros-fehér-zöld mellett a Győzni fogunk! (1990), az Állj mellém! (2014), A sirály (1997) és az Örökre fennmaradsz (1996) című slágerek újramasterelt verziója is hallható. Az album október 25-én kerül a boltokba.

Bővebben...
 
GYÓNI NAPOK 2016 - Képgaléria I. PDF Nyomtat Email
2016. október 21., péntek 19:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. A MŰVÉSZET DEMOKRÁCIÁJA II .

2. A LUTHER UTCA RÓZSÁI

 
GYÓNI NAPOK - A Gyóni Evangélikus Egyház programjai PDF Nyomtat Email
2016. október 20., csütörtök 23:10

GYÓNI NAPOK - A Gyóni Evangélikus Egyház programjaiOktóber 15-én, a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként tartották meg a „Luther nyomában” című úti beszámolót az evangélikus gyülekezet németországi kirándulásáról, illetve Szabóné Mátrai Marianna evangélikus lelkész 500 éve friss? – néhány aktuális kép Luther családjáról és tanításáról - előadását hallgathatták meg a jelenlévők. / A „Luther nyomában” képes beszámoló prezentációs anyaga megtekinthető ide kattintva./

Október 16-án vasárnap pedig a gyülekezet tagjai ÉLŐ LUTHER-RÓZSA KÉPET alkottak a Luther utcában, melyről rövid videoanyagot tekinthetnek meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Dabas VSE KC - Pénzügyőr SE PDF Nyomtat Email
2016. október 20., csütörtök 21:50

Dabas VSE KC - Pénzügyőr SEOktóber 16-án az NBI/B nyugati csoport felnőtt férfi kézilabda bajnokságban szereplő csapatunk a Pénzügyőr SE csapatát fogadta az OBO Arénában.

A mérkőzés összefoglalóját Tomori Győző vezetőedző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
MEGHÍVÓ PDF Nyomtat Email
2016. október 17., hétfő 21:32

MEGHÍVÓA Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja önt, családját, barátait Hermán László képzőművész Séta az ismeretlenben című kiállításának megtekintésére.

A kiállítás megtekinthető: 2016. november 17- ig.
Nyitva tartás: hétfő és péntek 13-17,
kedd - csütörtök 9-17 óráig,
hétvégén: előre egyeztetett időpontban (telefon: 29/362-545,06/30-534-11-38)

Bővebben...
 
VII. Szlovák Nemzetiségi Hét PDF Nyomtat Email
2016. október 17., hétfő 20:40

187305101Szeptember 26–30. között került megrendezésre a Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a VII. Szlovák Nemzetiségi Hét.

Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Eltérő hivatali munkarend! PDF Nyomtat Email
2016. október 14., péntek 13:20

Tájékoztatás igazgatási szünetről2016. október 15., szombat munkanap. Hivatalunk nem tart nyitva.

Október 31. és november 1. munkaszüneti nap. A Polgármesteri Hivatal zárva tart!

 
XVIII. Dabasi Napok - Térkiállítás PDF Nyomtat Email
2016. október 14., péntek 13:10

XVIII. Dabasi Napok - TérkiállításXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként szeptember 24-én, szombaton késő délutánba nyúló térkiállítást szervezett a Kossuth Kulturális Központ a Szent István téren.

Egy napra hozzánk költözött a Montmartre, rajzoló művészek, zenészek népesítették be a teret. Az arra járók készíttethettek magukról portrét a Kerekes László Alkotókör tagjaival, jó zenét hallgathattak és kiülhettek a tér kávézójának teraszára, élvezni a látványt és a napsütést.

Az eseményről készült rövid anyagot tekinthetik meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Téli tüzelés veszélyei PDF Nyomtat Email
2016. október 12., szerda 22:30

Téli tüzelés veszélyeiOktóber 15-ével megkezdődik a hivatalos fűtési szezon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a hűvösebb idő beköszöntével nem várják meg a szezon kezdetét, esténként felfűtik a lakásaikat.

A háztartások zömében vegyes tüzelésű kazánt használnak.  Önmagában ez nem okozhatna gondot, ha mindenki a megfelelő karbantartást követően és rendeltetésszerűen alkalmazná ezen eszközöket.

Bővebben...
 
Tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. október 12., szerda 22:10

TájékoztatóAz alábbiakban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztató anyagát tölthetik le az érintettek a 2016. június 4. napját megelőzően engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítmények vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárásáról.

Bővebben...
 
XVIII. Dabasi Napok - Mélységek és magasságok PDF Nyomtat Email
2016. október 11., kedd 20:55

VIII. Dabasi Napok - Mélységek és magasságokXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként került megrendezésre szeptember 20-án a Mélységek és magasságok – nyílt óra diákoknak című előadás a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A kisgimnazisták a nemrégiben Abháziából, az Inverse Everest expedícióról hazatért Adamkó Péter és barlangász társa, Tóth Attila előadását hallgathatták meg az aulában, míg a nagyok Varga Csaba nagyváradi hegymászóval találkozhattak, aki nemrégiben a K2 csúcstámadását kísérelte meg.

Az előadásokról és az előadókkal készült rövid riportokat tekinthetik meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Szőlősi Szüreti Felvonulás és Mulatság PDF Nyomtat Email
2016. október 10., hétfő 22:00

Szőlősi Szüreti Felvonulás A Dabasi-szőlősi Közösségi és Művelődési Ház szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a 2016. október 15-én (szombaton) tartandó dabasi-szőlősi szüreti felvonulásra és mulatságra.

Bővebben...
 
Ingyenes szűrővizsgálat! PDF Nyomtat Email
2016. október 10., hétfő 21:50

Ingyenes szűrővizsgálat!A Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet lehetőséget ad arra, hogy Dabas város 40 év feletti férfi lakossága az életet veszélyeztető betegségek korai felismerését célzó vizsgálatok közül a prosztatarák szűrését munkaidőn kívül igénybe vehesse.

A szűrés ingyenes!

Bővebben...
 
Dabasi Újság október havi száma PDF Nyomtat Email
2016. október 09., vasárnap 14:10

Dabasi Újság október havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság október havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
XVIII. Dabasi Napok - Öregfiúk futballmérkőzés PDF Nyomtat Email
2016. október 06., csütörtök 21:30

XVIII. Dabasi Napok - Öregfiúk futballmérkőzésXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként került megrendezésre szeptember 17-én a Kalinkovó–FC Dabas öregfiúk futballmérkőzés az FC Dabas Utánpótlásközpont pályáján.

A sporteseményről készült rövid videoanyagot tekinthetnek meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Tájházi Szüreti kézműves délután PDF Nyomtat Email
2016. október 05., szerda 20:40

Tájházi Szüreti kézműves délutánSzeptember 21-én tartotta hagyományos szüreti délutánját a Dabasi-szőlősi Közösség. A résztvevők megtekinthették a Szőlőkert Óvoda óvodásainak műsorát valamint részt vehettek  kézműves foglalkozásokon és lovas kocsikázáson is.

A rendezvényekről készült rövid videoanyagot tekinthetnek meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
XVIII. Dabasi Napok - Díszpolgári délután PDF Nyomtat Email
2016. október 04., kedd 21:20

XVIII. Dabasi Napok - Díszpolgári délutánXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként szeptember 23-án tartották meg városunkban a Díszpolgári délutánt, amelyen sor került a Zlinszky család sírkápolnájának, valamint dr. Lelik Ferenc díszsíremlékének az avatóünnepségére.

A rendezvényekről készült rövid videoanyagot tekinthetnek meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Bursa Hungarica 2017. PDF Nyomtat Email
2016. október 04., kedd 16:20

Bursa Hungarica 2015. Megjelent a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi pályázati fordulójának kiírása.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. A pályázati űrlapok elektronikus kitöltésének (https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx) és az önkormányzatokhoz történő benyújtása 2016.október 4 - 2016. november 8. között lehetséges.

A pályázatok benyújtásának végső határideje: 2016. november 8.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL