koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Kinga, Kincső, Holnap: Kristóf, Jakab.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Videogaléria: Adventi Városházi Este PDF Nyomtat Email
2016. december 06., kedd 21:14

Videogaléria: Adventi Városházi EsteNovember 27-én, advent első vasárnapján a Szent István tér benépesült családokkal, gyerekekkel és kigyúltak az ünnep fényei.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Lovasok, motorosok figyelem! PDF Nyomtat Email
2016. december 05., hétfő 21:30

Lovasok, motorosok figyelem!Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. tv. értelmében az alábbi feltételekkel lehet az erdei utakat lóval, kerékpárral és egyéb járművel igénybe venni.

Az erdőben abban az esetben lehet a megjelölt turistaúton kerékpározni és lovagolni, a megjelölt kerékpáros úton lovagolni, ha az együttes használat lehetősége jelzéssel az adott turistaúton vagy kerékpáros úton megjelölésre került.

Bővebben...
 
Dabasi Újság december havi száma PDF Nyomtat Email
2016. december 03., szombat 21:00

Dabasi Újság december havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság december havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
S. Ferenczi Zsuzsanna és Viola Éva kiállítása PDF Nyomtat Email
2016. december 01., csütörtök 22:30

S. Ferenczi Zsuzsanna és Viola Éva kiállításaA dabasi Kossuth Művelődési Központ és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait S. Ferenczi Zsuzsa és Viola Éva kiállítására.

A kiállítás megtekinthető: 2017. január 13- ig.
Helyszín: Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház (Dabas, Kossuth László u. 19.)

Bővebben...
 
Videogaléria: A Szociális Munka Napja PDF Nyomtat Email
2016. december 01., csütörtök 22:20

Videogaléria: A Szociális Munka NapjaDabas Város Önkormányzata november 10-én, csütörtökön tartotta a szociális szférában dolgozókat köszöntő ünnepségét a Zárdakert Idősek Otthona télikertjében.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Márton napi ünnepség PDF Nyomtat Email
2016. november 29., kedd 20:40

Márton napi ünnepségMárton napi ünnepséget rendeztek a sári hagyományőrző csoportok a Sári Zarándok és Kulturális Központban.

Az eseményeiről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Közmeghallgatás 2016.11.10 PDF Nyomtat Email
2016. november 24., csütörtök 17:00

Közmeghallgatás 2016.11.10Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. november 10-én (csütörtök) 17.00 órai kezdettel közmeghallgatást tartott a Polgármesteri Hivatal Nagytermében, melynek rövid összefoglalóját tekinthetik meg olvasóink.

Az ülés napirendi pontjait ide kattintva nézhetik meg.

Bővebben...
 
MEGHÍVÓ PDF Nyomtat Email
2016. november 24., csütörtök 16:30

MEGHÍVÓ A „Dr. Halász Géza” Szakorvosi Rendelőintézet tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait Ziegler Németh Ferenc festőművész olaj és pasztellképeiből rendezett kiállítására.

A kiállítás helye: „Dr. Halász Géza” Szakorvosi Rendelőintézet Konferenciaterme (2370 Dabas, Bartók Béla u. 61. II. emelet)
A kiállítás 2016. december 22-ig látogatható hétköznap 8.00-16.00-ig.

Bővebben...
 
Évzáró Konferencia PDF Nyomtat Email
2016. november 23., szerda 20:30

Évzáró KonferenciaNovember 18-án tartotta meg a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás és a Magyar Zarándokút Egyesület évzáró konferenciáját a Sári Zarándok és Kulturális Központban.

Az eseményről készült összefoglaló anyagot tekinthetik meg az alábbiakban olvasóink.

Bővebben...
 
A Szociális Munka Napja PDF Nyomtat Email
2016. november 20., vasárnap 16:10

A Szociális Munka NapjaDabas Város Önkormányzata november 10-én, csütörtökön tartotta a szociális szférában dolgozókat köszöntő ünnepségét a Zárdakert Idősek Otthona télikertjében.

A rendezvényen közel száz meghívott vett részt a város szociális intézményeiből. Az ünnepséget Pokornyik Lilla ifjúsági polgármester nyitotta meg Reményik Sándor Akarom című versével, majd a Pilinke Énekegyüttes dalcsokra következett. A jelenlévőket Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte, majd átadásra került az idei Rászorultakért és Elesettekért díj. Az elismerést a 2016-os esztendőben a rendezvénynek otthont adó házigazda intézmény, a Zárdakert Idősek Otthona kollektívája vehette át.

Bővebben...
 
Tisztelt Ügyfelünk! PDF Nyomtat Email
2016. november 15., kedd 19:50

Tisztelt Ügyfelünk! A Pest Megyei Kormányhivatal illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya ezúton szeretné felhívni a figyelmét a VEKOP-8.1.1. Út a munkaerőpiacra elnevezésű, foglalkoztatást elősegítő programjára, amely megkönnyítheti az álláskeresők elhelyezkedését!

Abban az estben, ha Ön 25 - 64 év közötti álláskereső, kérjük, tekintse át foglalkoztatási és képzési támogatási lehetőségeinket!

Bővebben...
 
Cipősdoboz akció PDF Nyomtat Email
2016. november 11., péntek 18:10

Cipősdoboz akció Kedves Dabasi Lakosok!

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ a 2016-os évben is karácsonyi „cipősdoboz” akciót szervez. Advent közeledtével sokan gondolkodunk azon, milyen jó érzés,
ha szeretteinket meglephetjük valamivel. Szívmelengető látni a karácsonyfa fényében csillogó gyermekszemeket, amikor az ajándékokat bontják ki.

Bővebben...
 
1956-os ünnepi megemlékezés PDF Nyomtat Email
2016. november 11., péntek 17:50

1956-os ünnepi megemlékezésDabas Város Önkormányzata október 22-e szép napsütéses délutánján tartotta ünnepi megemlékezését a gyóni városrész központjában, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján.

A Táncsics Mihály Gimnázium diákjainak ünnepi műsorát követően Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a meg jelenteket. Beszédében kiemelte, hogy a nyugdíjasház környezetének megújításával,
az új térségi 56-os emlékmű felavatásával elkezdődik a gyóni városrész központjának megújítása.

Bővebben...
 
GYÓNI NAPOK 2016 - Képgaléria II. PDF Nyomtat Email
2016. november 11., péntek 17:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. 1956-os ünnepi megemlékezés

2. Indul a bakterház

3. Emlékest Gyóni Géza rózsái címmel

 
Dabasi Újság november havi száma PDF Nyomtat Email
2016. november 08., kedd 23:30

Dabasi Újság november havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság november havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Javaslatkérés PDF Nyomtat Email
2016. november 08., kedd 22:30

JavaslatkérésFelhívás Dabas Város Önkormányzata által adományozandó sporttal kapcsolatos díjakra vonatkozó javaslattételi lehetőségről.

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden év végén adja át a  „Dabas Város Sportjáért” és kategóriánként az „Év Sportolója” díjakat.

A rendelet értelmében a „Dabas Város Sportjáért” díj annak a személynek vagy egyesületnek, társadalmi szervezetnek adományozható, aki a város érdekében kiemelkedő sportmunkát végzett, és kimagasló teljesítménye mellett magatartásával is példát mutatott. A „Dabas Város Sportjáért” díjból évente egy adományozható, a díj odaítélésről az Emberi Erőforrás  Bizottság javaslatára a Képviselő-testület dönt.

Bővebben...
 
Pályázati idő hosszabbítás PDF Nyomtat Email
2016. november 08., kedd 20:30

Pályázati idő hosszabbításFELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDEJE:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójában a pályázat beadási határidő meghosszabbításra került. A pályázatok benyújtásának módosított határideje: 2016. november 15.

 
Arany Medál-díj - A legjobbakat keresik PDF Nyomtat Email
2016. november 07., hétfő 20:50

Arany Medál-díj - A legjobbakat keresik November 30-ig várják a voksokat az Arany Medál-díj szavazásán. Az idei a nyolcadik év, amikor Mészáros Márton kulturális újságíró megszavaztatja a kultúrafogyasztókat arról,  hogy kiket tartanak a leginkább díjra érdemes írónak, színművésznek, illetve filmrendezőnek.

Az idei évben Markó-Valentyik Anna, a tehetséges dabasi származású fiatal színésznőtől is indul a szavazáson a legígéretesebb fiatal tehetség kategóriában.
Aki úgy gondolja, hogy szeretné támogatni, az szavazatát leadhatja nemtől és kortól függetlenül mindössze egyetlen e-mail elküldésével az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre. A levélben a feltüntetett kategóriák mellé megadott nevekkel lehet szavazni.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. október 30., vasárnap 13:20

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Szőlősi Szüreti Felvonulás és Mulatság

2. Tájházi Szüreti kézműves délután

 
1956-os ünnepi megemlékezés PDF Nyomtat Email
2016. október 28., péntek 22:30

1956-os ünnepi megemlékezésOktóber 22-én tartotta meg Dabas Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezését a gyóni városrészközpontban.

Az eseményről készült videofelvételt tekinthetik meg az alábbiakban olvasóink.

Bővebben...
 
Kiállítás a Mesevár Óvoda ovigalériájában PDF Nyomtat Email
2016. október 27., csütörtök 21:30

Kiállítás a Mesevár Óvoda ovigalériájábanOktóber 18-19-én a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként a gyóni óvodákban kiállításokra , játékos délelőtti programokra a sári és dabasi óvodásokkal, valamint nyitott ovi-programra került sor.

Az alábbiakban a Mesevár Óvoda eseményeiről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Hol tart a régi kopjafás temető megmentése? PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:40

Hol tart a régi kopjafás temető megmentése?Október 17-én a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként került megrendezésre - Hol tart a régi kopjafás temető megmentése? - címmű előadás a református gyülekezeti teremben. Az előadáson a Fiatal Műemlékvédők Egyesület tagjai ismertették a projekten eddig végzett munkálatokat és az elkészült terveket.

Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
A trafik épületének korszerűsítése PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:20

A trafik épületének korszerűsítéseA közeljövőben korszerűsítésre kerül a TRAFIK épülete és környezete. A témával kapcsolatban láthatnak egy rövid riportanyagot Ligetvári Istvánnal a Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület vezetőjével.

Bővebben...
 
A FŐGÁZ tájékoztatója PDF Nyomtat Email
2016. október 24., hétfő 22:10

A FŐGÁZ tájékoztatójaTudnivalók a TIGÁZ-tól érkezett részszámlás ügyfeleinknek

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató.

Bővebben...
 
Álomból valóság - futballinduló Pest megyéből PDF Nyomtat Email
2016. október 21., péntek 21:50

Álomból valóság - futballinduló Pest megyébőlA megyei futballvezetés köreiből származó ötlet alapján, Pataky Attila és Gömöry Zsolt – akik évtizedek óta alkotnak maradandót a magyar rockzenében az EDDA Művek tagjaiként – zenei munkásságnak köszönhetően elkészült a Pest megyei futballinduló, a „Piros-fehér-zöld”.

A produkció közel negyven megyei település és sportklub összefogásának köszönhetően valósult meg. A dalt 2016. október 19-én délben, a nyáron elkészült modern, minden igényt kielégítő Dabasi Utánpótláscentrumban mutatták be a megye labdarúgó-társadalma, valamint a sajtó képviselői számára. A dal a Sportszelet című, a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgással foglalkozó hetilap egy vadonatúj EDDA-albumot is kiadott, a CD-n a Piros-fehér-zöld mellett a Győzni fogunk! (1990), az Állj mellém! (2014), A sirály (1997) és az Örökre fennmaradsz (1996) című slágerek újramasterelt verziója is hallható. Az album október 25-én kerül a boltokba.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL