koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Tigáz tájékoztatás PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 07., szerda 15:00

Tigáz tájékoztatásTájékoztatjuk a lakosságot, hogy a TIGÁZ Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) jóváhagyásával, 2016. október 1-jei dátummal megszünteti földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységét.

Bővebben...
 
Munkalehetőség PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 06., kedd 12:00

MunkalehetőségA STRABAG Property and Facility Services Zrt. munkatársakat keres, elsősorban fizikai (villanyszerelő, épületgépész karbantartói) munkakörökbe. Munkalehetőségekkel kapcsolatos ajánlataikat az elkövetkező időszakban rendszeresen közöljük oldalainkon is.

Most a következő álláslehetőségeket kínálja Kecskeméti telephelyeiken: Karbantartó és Karbantartó csoportvezető

Bővebben...
 
Dabasi Újság szeptember havi száma PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 04., vasárnap 23:20

Dabasi Újság szeptember havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság szeptember havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Stúdióbeszélgetés Kőszegi Zoltán polgármesterrel PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 03., szombat 19:50

Stúdióbeszélgetés Kőszegi Zoltán polgármesterrelAz alábbiakban a Dabas Televízióban, Kőszegi Zoltán polgármesterrel készült stúdióbeszélgetést tekinthetik meg az érdeklődők.

A polgármester mesél a nyár folyamán történ fontosabb eseményekről, illetve ismerteti az elkövetkező időszak kiemelt terveit, megvalósítandó céljait is.

Bővebben...
 
Virtuális túra PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 31., szerda 00:00

Virtuális túraAz alábbi linkre kattintva városunk néhány nevezetességének 360 fokos panorámaképeit tekinthetik meg az érdeklődők oldalainkon.

Virtuális túra

 
Kéményseprő-Ipari tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 25., csütörtök 20:30

Kéményseprő-Ipari tájékoztatóA Magyar Parlament a tavalyi év decemberében jelentősen átalakította a kéményseprő üzletágat és megalkotta a 2015. évi CCXI. a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényt, melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési közszolgáltatás.

Az ingyenes szolgáltatást a törvény felhatalmazása alapján a Katasztrófavédelem köteles elvégezni az Önök településén.

Bővebben...
 
Író-olvasó találkozó Garajszki Margittal PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 24., szerda 20:00

Író-olvasó találkozó Garajszki MargittalAugusztus 21-én, vasárnap délután, a Sári Napok részprogramjaként az érdeklődő közönség találkozhatott Garajszki Margittal a sári származású író-dramaturggal.

A fiatal szerző két gyermekkötetét hozta el szülővárosába, amelyekkel igen nagy siker aratott Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. Garajszki Margit természetes közege a kétnyelvűség, hiszen Sáriból indult, és szlovák felmenőkkel rendelkezik.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 23., kedd 19:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Író–olvasó találkozó Garajszki Margittal

2. Augusztus 20-i ünnepség

3. Sári Napok 2016 - Képzőművészeti kiállítás

 
Felhívás javaslattételre PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 23., kedd 16:50

Felhívás Felhívás Pest Megyei Közgyűlés által adományozandó sporttal kapcsolatos díjakra vonatkozó javaslattételi lehetőségről

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (V.11.) önkormányzati rendelete értelmében jasvaslattételi jog illeti meg a Képviselő-testületet a következő díjak tekintetében:

Bővebben...
 
Egyenlő Bánásmód Hatóság PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 23., kedd 15:00

Egyenlő Bánásmód HatóságForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha

neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez  való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete

vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri!

Bővebben...
 
AUGUSZTUS 20. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 22., hétfő 20:40

AUGUSZTUS 20.A városrészi napok keretében a Sári Zarándokközpont adott otthont az augusztus 20-i ünnepségnek is.

A rendezvény a Napsugár Óvoda növendékeinek műsorával kezdődött, majd a Szent János katolikus Általános iskola diákjai emlékeztek meg államalapító Szent István királyunkról. Kőszegi Zoltán polgármester ünnepi beszédét követően került sor az új kenyér megáldására és megszentelésére, amelyet Windberg Csaba diakónus celebrált.

Bővebben...
 
Sári Napok 2016 PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 22., hétfő 19:40

Sári Napok 2016Augusztus 13-21. között lezajlott a Sári Napok idei rendezvénysorozata, amely változatos programokat kínált az érdeklődőknek.

Augusztus 13-án, szombaton a Sári Zarándok- és Kulturális központ adott otthon annak a képzőművészeti kiállításnak, ahol  művészek állították ki munkáikat. Fotók, festmények, grafikák, amatőr és hivatásos alkotók munkái jól megfértek egymás mellett a termek falán. Suhajdáné Irénke festményei, Bálint Dániel illusztrált versei, Garajszki József gyönyörű tihanyi és balatonfüredi akvarelljei, valamint Prauda Miklós fotóművész különleges fotográfiái nagy tetszést arattak a közönség körében.

Bővebben...
 
Dabasi Talentumok 2016 - Versenyfelhívás PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 22., hétfő 15:30

Dabasi Talentumok 2016  - VersenyfelhívásDabas Város Önkormányzata hetedik alkalommal hirdeti meg tehetségkutató versenyét   ” Dabasi Talentumok 2016” címmel.

Szeretnénk, ha ez alkalommal is sok-sok kimagasló előadói képességű diák mutatkozhatna meg a településünk nagyközönsége előtt. Kérjük a szülőket és pedagógusokat álljanak a gyerekek mellé és támogassák a jelentkezésüket, felkészülésüket, hiszen a talentumok itt vannak közöttünk, csak észre kell venni őket!

Bővebben...
 
KITE Zrt. biztonsági elemzése PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 12., péntek 16:50
KITE Zrt. biztonsági elemzéseA KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 4181 Nádudvar, Bem J. u. 1.)  Dabas, Zlinszky major telephelyű alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem elkészítette telephelyének biztonsági elemzését és annak lakossági tájékoztató anyagát, melyben az üzemeltető bemutatja a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos beleset megelőzésével és annak hatásai elleni védekezéssel kapcsolatban kialakított fő célkitűzéseit, valamint azt az üzemi szervezeti és eszközrendszert, amely biztosítja az egészség és a környezet magas fokú védelmét.
Bővebben...
 
Lecsófesztivál 2016. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 11., csütörtök 18:30

Lecsófesztivál 2016.Július 30-án a „Kisdabasért” Egyesület immár hetedik alkalommal tartotta meg nagysikerű Lecsófesztiválját, a felsődabasi vásártéren. A fesztivál célja, hogy lecsófőzés ürügyén találkozzanak egymással az érdeklődő emberek, minden résztvevő érezze jól magát, és a távolabbról érkezettek vigyék magukkal jó hírünket.

A versenyzők és a látogatók minden korosztályban megtalálták az érdeklődési körüknek megfelelő szórakozási lehetőséget. Még nézni is öröm volt a sok, főleg fából készült hagyományos népi játékot kipróbáló gyermeket, akik persze a légvárnak is nagyon örültek.

Bővebben...
 
Helyi Választási Iroda közleménye PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 11., csütörtök 14:50

Helyi Választási Iroda közleményeA napokban kipostázásra került a 2016 okt. 2.-i népszavazás értesítője. Az értesítésben megjelent tájékoztatással ellentétben Dabas minden szavazóhelyisége akadálymentesített, és a Sári Faluház kivételével ( helyette Zarándok Központ) a megszokott helyeken adhatják le szavazataikat a választópolgárok.

Kérdés esetén keressék a Polgármesteri Hivatalt.

Rigóné dr. Roicsik Renáta
HVI vezető

 
Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 08., hétfő 12:10

Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatbanTájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyámhatóságról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet értelmében, akinek gyermeke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és a kedvezménye 2016. augusztus 1-jén fennáll, ismételten Erzsébet utalványban részesül. Az 5800 Ft-os Erzsébet utalványt – a korábbi évekhez hasonlóan – a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján augusztus 25-től átvehetik személyesen, vagy meghatalmazott útján.

További részletek ide kattintva olvashatóak a Hatósági Iroda oldalain.

 
Dabasi Újság augusztus havi száma PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 05., péntek 17:10

Dabasi Újság augusztus havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság augusztus havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Videogaléria: PIZZAPARTI 2016. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 03., szerda 20:40

Videogaléria: PIZZAPARTI 2016. Dabas Város Önkormányzata június 18-án tartotta meg idei Pizzapartiját az újonnan átadott FC Dabas Utánpótlásközpontjában.


Az oklevelek átadásáról és a rendezvényről készült felvételek most megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Kézi aratás PDF Nyomtat Email
2016. július 28., csütörtök 20:00

Kézi aratásHagyományos, kézi aratást szerveztek a Gyóni Géza Nyugdíjas Klub tagjai. A szép emlékek felelevenítése az aratáson kívül közös énekléssel és főzéssel is kiegészült.

Az eseménnyel kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Turista csoport látogatása PDF Nyomtat Email
2016. július 25., hétfő 21:10

Turista csoport látogatásaJúlius 10-én egész napos városnézésre érkeztek Dabasra a Barangoló Baráti Kör tagjai. A csoport célkitűzése, amely immáron több mint 4000 tagot számlál, hogy Budapest közönségét megismertesse a főváros környékén lévő kulturális és természeti értékekkel és látnivalókkal.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:15

Zöldhulladék ingyenes befogadásáról2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező NHSZ OKÖT ügyfél (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Örökmozgó napközis táborok PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:10

Örökmozgó napközis táborokNagy sikere volt a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében megtartott Örökmozgó napközis tábornak. A nagy érdeklődésre való tekintettel július 25-től egy másik tábort is tartanak a szervezők a felmerült igények kielégítésére.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/ PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 17:50
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június  29-én (szerdán)   8.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
A Halász Móricz-kúria fotópályázata PDF Nyomtat Email
2016. július 21., csütörtök 21:10

A Halász Móricz-kúria FotópályázataA Halász Móricz-kúria fotópályázatot indít "Dabas Rózsái" címmel

Lehetsz amatőr vagy profi ez a pályázat minden dabasi lakosnak szól. A beküldött képeken bármilyen fajta, formájú rózsa szerepelhet. A pályázatban dabasi témájú és vonatkoztatású rózsák szerepelhetnek.

A beküldött képekből a 2016-os Gyóni Napok keretén belül kiállítást rendezünk, valamint kihirdetjük a nyerteseket és a közönség díjat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL