koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizése PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:40

5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizéseDabas Város Önkormányzata, a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár,  és a Dabasi Fotóklub Egyesület, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével meghirdetett „5. Házunk – Hazánk 2016” című országos fotópályázat zsűrizése a napokban megtörtént.

A szakmai zsűri bizottság anonim szavazással döntött a kiállítási anyagról és a díjak kiosztásáról. Az eredmények és a  jegyzőkönyv anyaga megtekinthető és letölthető a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár weboldaláról ide kattintva.

 
TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:20

TÁJÉKOZTATÁSTárgy: Tájékoztatás a vadászterületeket megállapító határozatok jogerőre emelkedéséről

A Pest Megyei Kormányhivatal - a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (Vhr.) 7/E. § (1) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a vadászterületek megállapítására vonatkozó határozatok az alábbi táblázatban foglaltak szerint emelkedtek jogerőre:

Bővebben...
 
Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetben PDF Nyomtat Email
2016. július 18., hétfő 19:30

Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetbenDabas Város Önkormányzata július 4-én, hétfőn 14.00 órakor tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében.

A rendezvényt Klemencz Görgyné intézményvezető nyitotta meg, aki beszámolt az utóbbi évek nagy beruházásairól, az intézményt érintő fontos fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről. A jelenlévő orvosokat, egészségügyi dolgozókat Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében a városban folyó színvonalas megelőző-gyógyító munkát emelte ki, és megköszönte az egészségügyi dolgozók odaadó szakértelmét, a betegekhez való emberséges hozzáállását.

Bővebben...
 
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! PDF Nyomtat Email
2016. július 13., szerda 19:40

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!A Dabason lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat helye: Flór Ferenc Kórház 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Telefon: 06 (28) 507-126.

Bővebben...
 
Elkezdődött a Gyóni Géza Emlékév PDF Nyomtat Email
2016. július 11., hétfő 21:20

KöElkezdôdött a Gyóni Géza EmlékévDabas Város Önkormányzata és a Gyóni Evangélikus egyházközség június 26-án, vasárnap, egy emlékműsor keretében ünnepelte a Gyóni Géza Emlékév megnyitását.

A költő születésének 132., halálának 99. évfordulóján mintegy 200 fő gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen a világháború lantosára, „a béke katonájára”. A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd ezt követően az egybegyűltek megkoszorúzták a költő szülőházának falán lévő emléktáblát. Az ünnepség nyitányaként Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a közösséget, majd prof. dr Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója mondott ünnepi beszédet.

Bővebben...
 
Tisztelt Földtulajdonosok! PDF Nyomtat Email
2016. július 11., hétfő 17:50

Tisztelt Földtulajdonosok!Mezőőri szolgálat a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján 1998-tól működik városunkban, és ettől az időponttól kell mezőőri járulékot fizetni.

A mezőőri járulékot az a földhasználó, illetve a földtulajdonos fizeti, aki január 1-jén a használó, illetve a tulajdonos. 2015-ben a mértéke minden aranykorona után 100 Ft/év. A járulékot minden év augusztus 1-jéig kell megfizetni, amelyről minden tulajdonos és földhasználó értesítőt, a befizetéshez szükséges csekket kap.

Bővebben...
 
Gyermekétkeztetés PDF Nyomtat Email
2016. július 07., csütörtök 19:25

GyermekétkeztetésDabas Város Önkormányzata idén is biztosítja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók nyári étkeztetését. Aki igényelte, településrésze iskolájában jogosult egész nyáron a meleg egytálétel elfogyasztására 12.00 óráig.

Óvodások estében, aki étkezést igényel, kérem, járassa óvodába gyermekét a nyáron is, mert csak így juthat hozzá az ingyenes gyermekétkeztetéshez. Minden városrészben nyitva tart az óvoda nyáron, kérjük, vegyék minél többen igénybe!

Rigóné dr. Roicsik Renáta jegyző

 
Köztisztviselők napja PDF Nyomtat Email
2016. július 06., szerda 20:30

Köztisztviselők napja a ZarándokközpontbanA Polgármesteri Hivatal dolgozói június 30-án, csütörtökön tartották ünnepségüket köztisztviselők napja alkalmából.

A rendezvényt Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester nyitotta meg , majd a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői rövid műsorral köszöntötték a jelenlévőket. Az esemény díjátadással folytatódott, idén Sós Gáborné, a Pénzügyi és Gazdasági Főosztály volt munkatársa vehette át a Dabas Közszolgálatáért Köztisztviselői Díjat Dabas város alpolgármesterétől.

Bővebben...
 
FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA PDF Nyomtat Email
2016. július 05., kedd 19:00

Ebösszeírás, ebellenõrzés Dabas város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2016-os évben az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal kerül sor.

Az összeírás 3 évente kötelező. A jelenleg fennálló adatállomány felülvizsgálatára,pontosítására van szükség.

Bővebben...
 
Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 04., hétfő 19:40

Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásárólÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező ügyfelünk (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

Bővebben...
 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2016. július 03., vasárnap 19:00

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. június 29., szerda 20:30

Figyeljenek egymásra!Tisztelt Kerékpározók!

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt figyelemmel kíséri Pest megye útjain a biztonságos kerékpáros közlekedést és ennek érdekében a kerékpáros közlekedési kultúrát.

A nyári szünet megkezdését követően fokozottan veszélyeztetettek a gyermekkorú kerékpárosok, mivel életkorukból adódóan nem rendelkeznek a megfelelő közlekedési szabályismeretekkel. 

Bővebben...
 
Házszámrendezések PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:25

Tisztelt Lakos! Aki nem kap értesítést, annak nem változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül (a határidő túllépése esetén lakcímét igazoló okmánya érvénytelen lesz) az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mellyel sok további kellemetlenségtől kímélik meg magukat.

Bővebben...
 
13. Dabasi Futónap PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:00

13. Dabasi FutónapJúnius elején került megrendezésre a Surman Motor és Bringa 13. Dabasi Futónap, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye. Az idei sportprogram is nagyon sikeres volt, mivel a több mint 1000 résztvevő remek hangulatban futotta le a számára legkedvezőbb távot városunk utcáin.

Az eseményről készült összefoglaló anyagot tekinthetik meg most az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
Stratégiai zajvédelmi intézkedési tervek társadalmi egyeztetése PDF Nyomtat Email
2016. június 22., szerda 15:55

 Stratégiai zajvédelmi intézkedési tervek társadalmi egyeztetéseA KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) a környezeti zaj értékelésérő és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelvben, valamint az irányelvet a hazai jogrendbe átültető 280/2004. (X. 20.) Korm. rendeletben és a 25/2004. (XII. 20.) KvVM rendeletben előírtaknak megfelelően elkészítette a nagyforgalmú közutakra (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) és a nagyforgalmú vasutakra (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) vonatkozó stratégiai zajvédelmi intézkedési tervjavaslatokat.

Bővebben...
 
PIZZAPARTI 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 22., szerda 15:45

PIZZAPARTI 2016.Dabas Város Önkormányzata június 18-án tartotta meg idei Pizzapartiját az újonnan átadott FC Dabas Utánpótlásközpontjában, amelyen közel 300 dabasi diák vett részt.

A rendezvényen Kőszegi Zoltán  polgármester köszöntötte a település iskoláinak kitűnő tanulóit és adta át számukra az elismerő okleveleiket. Az eseményen a jó hangulatról pedig Makkai Miklós bűvész és segítője gondoskodtak.

A Pizzapartin készült fényképek megtekinthetőek képgalériánkban ide kattintva.

 
Idényzáró Gála 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 21., kedd 21:50

Idényzáró Gála 2016.Az idei bajnoki év zárásaként a Dabas VSE KC június közepén rendezte idényzáró gáláját az OBO Arénában.

A különböző korosztályos bajnokságokban résztvevő csapatok az idei évben is szép sikereket értek el a versenyszezonban. A csapattagok és edzőik ezen az évzáró ünnepélyen vehették át eredményeik elismeréseként érmeiket a sportág és a város vezetőitől.

Az évzáró ünnepségen  készült felvételeket, valamint a résztvevőkkel készült riportokat tekinthetik meg az alábbi videoanyagban.

Bővebben...
 
Dabasi Strandfürdő és Szálláshely PDF Nyomtat Email
2016. június 21., kedd 16:20

Dabasi Strandfürdő és Szálláshely Az idén is változatlan árakon, a hét minden napján 10 órától 19 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket a Dabasi Strand.

A strandfürdő területén kialakított ifjúsági szálláshely, pedig egész évben fogad vendégeket. További információk oldalainkon  ide kattintva olvashatóak, vagy a strand Facebook oldalán.

 
Mezítlábas Park PDF Nyomtat Email
2016. június 20., hétfő 20:25

Mezítlábas ParkSzülői összefogással egy mezítlábas parkot építettek a Bóbita Óvoda udvarán.

Az építés céljáról és a kivitelezés részleteiről tudhatnak meg többet az érdeklődők az alábbi videó megtekintésével.

Bővebben...
 
Ovi-Foci Maci Kupa PDF Nyomtat Email
2016. június 20., hétfő 20:10

Ovi-Foci Maci KupaA Gyermeknap alkalmából együtt sportoltak a dabasi óvodások az Ovi-foci pályán a Szivárvány Óvoda udvarán.

A rendezvényről további információakt az alábbi videó megtekintésével kaphatnak olvasóink.

Bővebben...
 
Szlovák nyelvű ének és versmondó döntő Dabason PDF Nyomtat Email
2016. június 17., péntek 20:10

Szlovák nyelvű ének és versmondó döntő DabasonJúnius 3-án rendezték meg a Sári Zarándok és Kulturális Központban az Országos Spievanky a versovacky döntőjét.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Videogaléria: Jótékonysági koncert PDF Nyomtat Email
2016. június 16., csütörtök 20:40

Videogaléria: Jótékonysági koncert A Kisdabasért Egyesület idén is megrendezte kápolna-koncertjét, amely a közönség egyre gyarapodó számából ítélve, évről évre sikeresebb és látogatottabb lesz.

A koncertről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
FCBEscola Soccer Camp Dabas 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 15., szerda 20:10

FUTBALL TÁBORJúnius 20-24 között kerül megrendezésre az FC Barcelona és az FC Dabas SE által közösen megvalósított  FCBARCELONA FUTBALL TÁBOR a hétvégén átadott Utánpótlásközpontban.

Kőszegi Zoltán polgármester úr és az FC Dabas SE vezetőssége az elmúlt 2 évben több alkalommal járt Barcelonában, azzal a céllal, hogy az FC Barcelona egyesületével hosszú távú szakmai együttműködést alakítson ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen a város futball egyesülete licenc-szerződést kötött az FC Barcelonával egy nyári, gyermek focitábor szervezésére. Így tehát idén nyáron először kerül megrendezésre Magyarországon az FCBarcelona hivatalos futball tábora, az FCBEscola Soccer Camp Dabas 2016.

Bővebben...
 
Átadták a dabasi utánpótlás központot PDF Nyomtat Email
2016. június 15., szerda 19:55

Az FC Dabas évzáró és átadó ünnepségeA dabasi Utánpótlásközpont a térség labdarúgó bázisa

Június 11-én ünnepélyes keretek között átadták az FC Dabas Sportegyesület új Utánpótlásközpontját, amely a jövő héten kezdődő dabasi Barcelona Focitábor helyszínéül is szolgál. Az eseményen jelen voltak az egyesület sportolói, szurkolói, támogatói az MLSZ megyei vezetői és az együttműködő egyesületek képviselői.

Bővebben...
 
Bepillantás a fiatalkorúak büntetőjogába PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 18:40

Bepillantás a fiatalkorúak büntetőjogábaFiatalkorúak fogalma, az életkor jelentősége

Mindennapjainkból, a médiából ismert jelenség, hogy a tizennyolc év alattiak követnek el olyan cselekményeket, amelyet már a jog is valamilyen módon szankcionálni rendel. Az is köztudott, hogy ezen cselekményeiket gyakran egymás sérelmére követik el.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL