koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hella, Holnap: Emil, Csanád.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Volánbusz Zrt. tájékoztatója PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 24., kedd 21:15
Volánbusz Zrt. tájékoztatója
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Társaságunk 2010. szeptember 1-től a kedvezőbb eljutási lehetőségek biztosítása érdekében az alábbi módosításokat tervezi:  ( részletek a Bővebben... szövegre vagy a képre kattintva)
Bővebben...
 
Sári Napok 2010 rendezvénysorozat képei PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 23., hétfő 12:30
Sári Napok 2010Képgalériánkban megtekinthetőek az  augusztus 15-22. között megrendezett Sári Napok rendezvénysorozat  rendezvényein készült képanyagok.

I. Sári Napok: Fotó- és Képzőművészati kiállítás
II. Sári Napok: III. városi kerékpártúra
III. Sári Napok: Augusztus 20-i ünnepség
IV. Sári Napok: Rétes-utca, Nemzetiségi Találkozó

A képek megtekinthetőek a rendezvény címeire kattintva.
 
Megemlékezés Bisztrai Lászlóról PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 16., hétfő 07:10

Megemlékezés Bisztrai LászlórólBisztrai László ( 1920. június 27.- 2010. július 31.) Püspöki tanácsos, ny. Plébános és Dabas Város Díszpolgárára emlékezve olvashatnak rövid megemlékező anyagot az olvasóink  IDE KATTINTVA.

 
Hirdetmény PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 11., szerda 23:10
A Magyar Köztársaság elnöke az önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását 2010. október 3-ára tűzte ki.

 A szavazás 6.00 órától 19.00 óráig tart.

A kampányidőszak 2010. július 15-től 2010. október 2-án 24.00 óráig tart. 2010. október 3-án 0 órától kampányt folytatni tilos.

A választópolgárok névjegyzékbe történt felvételükről - az ajánlószelvények kézbesítésével együtt - 2010. augusztus 19-ig kapnak értesítést. A névjegyzék 2010. augusztus 18-tól augusztus 22-ig tekinthető meg munkaidőben a Polgármesteri Hivatal Dabas, Szent István tér 1/b. sz. alatti épületében, a Népességnyilvántartó I. emelet 112. sz. helyiségében.
Bővebben...
 
A városközpontban folyó munkákról PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 09., hétfő 22:00

A városközpontban folyó munkákról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dabas Város Önkormányzata a „MAGAS SZÍNVONALÚ KÖZÖSSÉGI KULTURÁLIS ÉS KERESKEDELMI FUNKCIÓKAT NYÚJTÓ VÁROSKÖZPONT MEGTEREMTÉSE DABASON" tárgyban kiírt pályázaton közel 935 millió Ft támogatásban részesül. A projekt keretében az alábbi fejlesztések valósulnak meg jelenleg a városközpont környékén:
Bővebben...
 
Kiadvány a dabasi szolgáltatókról PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 04., szerda 23:40

Kiadvány a dabasi szolgáltatókrólTisztelt dabasi Vállalkozó!

Dabas Város Önkormányzata kiadvány megjelentetését tervezi a dabasi szolgáltatók, vállalkozók adataival, a lakosság számára hasznos információkkal. A kiadványban csak dabasi székhelyű vállalkozások jelenhetnek meg. Ennek feltétele egy vállalkozói adatközlő nyomtatvány kitöltése, amely letölthető a részletes tájékoztatóval együtt a teljes cikket megtekintve a letöltés ikonokra kattintva. A kitöltött adatlapot a Polgármesteri Kabinetirodába kérjük eljuttatni levélben, e-mailben, vagy faxon. Az adatgyűjtés folyamatos, 2010. októberéig tart.
Bővebben...
 
Méhészek figyelem! PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 02., hétfő 20:10

Állategészségügyi tájékoztatás községi zárlat elrendeléséről

Tisztelt Lakosság!

Az MgSzH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága, 2010. 07. 27-én Dabas-Gyón területén található méhészetben (29 méhcsalád) mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző betegséget állapított meg.

A hatóság ezért Dabas-Gyón településrészre a járványügyi vizsgálatok lezárultáig községi zárlatot rendelt el.
Bővebben...
 
Lecsófesztivál PDF Nyomtat Email
2010. augusztus 01., vasárnap 01:50

Lecsófesztivál

Sok résztvevővel és nagy érdeklődés mellett került megrendezésre 2010. július 31-én a Kisdabasért Egyesület szervezésében első alkalommal városunkban a dabasi Vásártér területén a LECSÓFESZTIVÁL. A lecsófőzés mellett párhuzamosan több szabadidős programmal várták a rendezvényre az érdeklődőket a szervezők. A jó hangulatban lezajlott fesztiválon zsűri kóstolta és értékelte az elkészült lecsó "műalkotásokat".

A rendezvényről készült képek megtekinthetőek ide kattintva.


 
A „II. Házunk-Hazánk” c. országos fotópályázat zsűrizésének eredményei. PDF Nyomtat Email
2010. július 29., csütörtök 11:20

A „II. Házunk-Hazánk” c. országos fotópályázat zsűrizésének eredményei.A zsűri elnöke Dolezsán Ágnes fotóművész, MAOE tagja, a MAFOSZ Művészeti Bizottságának elnöke volt. Tagjai: Kührner László fotóművész és Lőkös Zoltán fotóművész voltak.
A  Dabas város Önkormányzata, a Kossuth Művelődési Ház, a Galéria Alapítvány és a Dabasi Fotóklub Egyesület által kiírt ”II. Házunk-Hazánk” c. fotópályázatra  92 alkotó, 364 darab képet küldött be.

A beküldött képekből rendezett kiállítás megnyitása 2010. szeptember 17-én 18.00 órakor a Kossuth Ház Galériában lesz. A kiállítás megtekinthető szeptember 17. – október 9. között, hétköznap 9-17 óráig,

A fotópályázat nyerteseiről és kiállítóiról  bővebb információt ide kattintva olvashatnak.

 
Új információs táblák és várostérképek kerültek kihelyezésre a Városban PDF Nyomtat Email
2010. július 28., szerda 20:30

Új információs táblák és várostérképek kerültek kihelyezésre a VárosbanA Dabas Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az információs rendszerek fejlesztésére. A projekt címe: "Dabas városban a tájékoztatást elősegítő információs rendszerek fejlesztése (utcanév táblák, útbaigazító táblák, térképek)." A projekt megvalósítása 2009. szeptember 15.- én kezdődött és június 30-án fejeződött be.

A projekt megvalósításáról összefoglaló anyagot ide kattintva olvashat.

 
Önkormányzati választási információk PDF Nyomtat Email
2010. július 27., kedd 15:30

Önkormányzati választási információkSólyom László köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek általános választásának időpontját 2010. október 3-ra, vasárnapra tűzte ki.
A városunkkal kapcsolatos közérdekű választási információkról ide kattintva olvashatnak ezentúl aktuális közleményeket, híranyagokat és rendeleti előírásokat olvasóink.

 
Dabas észak-keleti iparteület HÉSZ valamint SZT módosítása PDF Nyomtat Email
2010. július 27., kedd 08:00

Dabas észak-keleti iparteület HÉSZ valamint SZT módosítása

Dabas Város Önkormányzata elkészítette a „ Dabas észak-keleti iparteület” Helyi építési szabályzat (HÉSZ) valamint a Szabályozási terv ( SZT) módosítását. A módosítás megtekinthető a Polgármesteri Hivatal 119. szobájában Talapka Gábor csoportvezetőnél ügyfél fogadási időben.
 
Köszönet a páratlan összefogásért PDF Nyomtat Email
2010. július 15., csütörtök 22:50

Köszönet a páratlan összefogásértÁRVÍZ 2010. június 1–3.: Dabas Város Önkormányzata nevében szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik a dabas-sári ár- és belvízveszély napjaiban a sári hídnál fáradságot nem kímélve vettek részt az árvízkárok elhárításában és a víz betörésének megakadályozásában. Köszönöm a nagylelkű felajánlásokat, amelyek megkönnyítették és segítették a sári hídnál folyó munkálatokat. Ezzel a nemes gesztussal hatékonyan járult hozzá az ár- és belvíz megfékezéséhez és a már meglévő károk mérsékléséhez, a veszély elhárításához.

Bővebben...
 
Dabas Város környezeti állapotáról 2009. PDF Nyomtat Email
2010. július 14., szerda 11:40

Dabas Város környezeti állapotáról 2009.A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. §-a (1) bekezdése e.) pontja, valamint az 51. § (3) bekezdése alapján Dabas Város Önkormányzata a 2009. évi környezeti állapotáról a lakosság részére a rendelkezésre álló adatok alapján a következő tájékoztatást adja:

Letölthető és megtekinthető tájékoztató anyag ide kattintva.

 
Köztisztviselők-napi ünnepség PDF Nyomtat Email
2010. július 12., hétfő 10:30

Köztisztviselők-napi ünnepségDabas Város Önkormányzata július 2-án, pénteken délelőtt köszöntötte a köztisztviselőket a Városháza nagytermében. A Polgármesteri Hivatal dolgozói egy egyszerű és költségtakarékos rendezvény keretében ünnepeltek, ugyanis a programokra szánt anyagi keretet egy szép gesztussal felajánlották a magyarországi árvízkárosultak javára.

Bővebben...
 
Semmelweis-nap PDF Nyomtat Email
2010. július 12., hétfő 10:00

Semmelweis-napDabas Város Önkormányzata július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján köszöntötte a település egészségügyi dolgozóit. A rendezvénynek idén a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet adott otthont. Valószínűleg a várható nagy átalakítások következtében az idei nyár és ősz folyamán a rendelőintézet megújul, a pályázati forrásból bővülő intézmény korszerűbb formát ölt, és így még inkább megfelel majd régiós szerepének.

Bővebben...
 
Kerékpártúra képei PDF Nyomtat Email
2010. július 11., vasárnap 21:30

Kerékpártúra képeiAz idei esztendőben a Polgármesteri Kabinetiroda második alkalommal szervezett városi kerékpártúrát július 9-én. A túrán ismét nagy számban résztvevő  kerékpáros ez alkalommal egyben hazakísérte a Madridból indult újhartyáni kerékpárost, Fajt Benőt. 

A kerékpártúrán készített képek megtekinthetőek  ide kattintva.

 
Változás! A jármű ügyintézéshez csatolandó szerződések kötelező tartalmi elemeiről PDF Nyomtat Email
2010. július 05., hétfő 22:00
Változás! A jármű ügyintézéshez csatolandó szerződések kötelező tartalmi elemeiről2010. január 1-jétől a 304/2009. (XII.22.) Korm. rendelet határozza meg a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak (a jármű adás-vételi, vagy üzembentartói szerződésnek) a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemeit.

Amennyiben a teljes bizonyító erejű magánokirat a meghatározottaktól eltérően a kötelező tartalmi elemeket nélkülözi, az a közlekedési igazgatási (az okmányirodai) eljárásban történő felhasználás céljából 2010. július 1-jét követően nem tekinthető joghatás kiváltására alkalmasnak.
Bővebben...
 
Megkezdődtek az útépítések PDF Nyomtat Email
2010. július 05., hétfő 11:00
Megkezdődtek az útépítésekDabas Város Önkormányzata a KMOP-2.1.2-09-2009-0016 számú pályázaton közel 90 millió forint támogatást nyert a Vörösmarty úton létesítendő kétoldali kerékpársáv építésére. A kivitelezés teljes költsége meghaladja a 126 millió forintot, a hiányzó összeget az Önkormányzat biztosítja.

A kétoldali kerékpársáv kiépítésével párhuzamosan a meglévő szilárd burkolatú út megerősítése és a csapadékvíz elvezetése is megtörténik. Az utcában zárt csapadékvíz-elvezető rendszer működik (500-as beton csapadékvíz-elvezető). A csapadékcsatorna aknái, víznyelői a burkolati szint alá kerültek évekkel ezelőtt, ezért fémkeresővel végezték el a feltárásukat.
Bővebben...
 
Álláspályázat kőműves oktató-tanár munkakör betöltésére PDF Nyomtat Email
2010. június 30., szerda 21:00
Álláspályázat kőműves szakoktató  munkakör betöltésére A Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján  pályázatot hirdet kőműves oktató-tanár munkakör betöltésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. augusztus 19.

További részletes információk ide kattintva.
 
Gyóni Géza születésének 126. évfordulója PDF Nyomtat Email
2010. június 25., péntek 16:00
Gyóni Géza születésének 126. évfordulójaDabas Város Önkormányzata 2010. június 24-én, csütörtökön délután Gyóni Géza születésének 126. évfordulója alkalmából  több programból álló megemlékezést tartott. A rendezvény a gyóni főtéren rövid emlékműsorral és a Gyóni Géza-szobornál koszorúzással  kezdődött. Ezt követően a Gyóni Géza versfordításaiból készült kötet bemutatójára került sor, majd a Gyóni Géza Motoros Emléktúra résztvevőinek élménybeszámolójával fejeződött be a rendezvény.

A rendezvényről készített képanyagok megtekinthetőek ide kattintva.


 
Tájékoztató Dabas ingatlancímeinek és házszámainak változásáról PDF Nyomtat Email
2010. június 23., szerda 22:00
Tájékoztató Dabas ingatlancímeinek és házszámainak változásárólTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2010. január 1-jétől megkezdtük az egész városra szóló ingatlan- és lakcímadatok felülvizsgálatát és átszámozását. 1991-ben volt utoljára átfogó címváltozás, ezért Dabas város utcáinak jelentős részét érinteni fogja a jelenlegi felülvizsgálat. Az átszámozás eredményeként az „ingatlan címe” és az ott lakók „lakcíme” meg fog egyezni.
Bővebben...
 
Palacsintaparti a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában PDF Nyomtat Email
2010. június 21., hétfő 23:00
Palacsintaparti a Kossuth Zzuzsanna Szakképző IskolábanJúnius 19-én, szombaton lezajlott az Önkormányzat által szervezett Palacsintaparti a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában, amelyre több mint 140 dabasi diák volt hivatalos. Az ünnepélyes díjátadást megelőzően Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a tanulókat, majd átadta a díszokleveleket a jelenlévőknek. A rendezvény a Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színjátszóinak előadásával folytatódott, majd Szabó Róbert és Szabó Erika, a rendezvény animátorai kisorsoltak öt értékes I POD-ot a diákok között.
Bővebben...
 
Videogaléria: Motoros emléktúra PDF Nyomtat Email
2010. június 15., kedd 22:00

Videogaléria anyagok2010. június 5-én dabasi motorosok 3 napos emléktúrát szerveztek a lengyelországi Przemysl-be Gyóni Gézára emlékezve. A szervezők és résztvevők céljairól, élményeiről és a túra eredményességéről tekinthetnek meg rövid videoanyagot.

Az indulásról készült felvétel megtekinthető ide kattintva.

A megérkezésről készült felvétel megtekinthető ide kattintva.

 
A Felsődabasi Charitas gyűjtése az árvízkárosultak javára PDF Nyomtat Email
2010. június 09., szerda 00:02
A Felsődabasi Charitas gyűjtése az árvízkárosultak javáraA hétvégén a rendkívüli árvízi helyzet miatt a felsődabasi charitas gyűjtést hirdetett a károsultak javára. Az adományokat csütörtökön délután 4 órától várják a felsődabasi plébánián, illetve a vasárnapi miséken.

Bővebb információ: Gomola Aranka (06-30/ 523-30-65).
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL