koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Móric, Holnap: Tekla.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Videogaléria:Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. december 20., hétfő 19:10

Videogaléria: Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés a VárosházánDecember 16-án, csütörtökön este került sor a Képviselő-testület ünnepi ülésére a Városházán. Az ünnepség Kőszegi Zoltán polgármester évértékelő beszédével kezdődött, majd sor került Az Év Vállalkozója Díj, Dabas Város Közbiztonságáért Díj és Az év kulturális eseménye Dabason Díj  átadására.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése PDF Nyomtat Email
2010. december 16., csütörtök 10:40

Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztéseDabas Város Önkormányzata 2008. március 31-én pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Közép-Magyarországi Operatív Program KMOP-4.3.2 konstrukció keretében városunk járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére, melyre 800.000.000 Ft  támogatást nyert el.

A szakrendelő korszerűsítésének folyamatáról ide kattintva tekinthetnek meg tájékoztató anyagot olvasóink.

 
DAKÖV KFT. KÖZLEMÉNYE PDF Nyomtat Email
2010. december 15., szerda 19:00

DAKÖV KFT. KÖZLEMÉNYEA víz és csatornadíjak befizetése érdekében a Kft. több esetben küldött felszólítást a hátralékosoknak. A felszólításnak több Fogyasztó nem tett eleget, a tartozás rendezését sem kezdeményezte. Tájékoztatjuk a nem fizető Fogyasztóinkat, hogy 2010. december 15-e után, minden különös felszólítás nélkül és értesítés nélkül vízfogyasztásukat a jogszabályokban meghatározott módon és mértékben KORLÁTOZZUK vagy MESZÜNTETJÜK!  A korlátozás miatti kellemetlenségekért a Kft. felelősséget nem vállal! A korlátozással egy időben tartozásuk rendezésére a jogi lépéseket megtesszük fizetés meghagyás kibocsátásával.

 
Kossuth Rádió és Dabas PDF Nyomtat Email
2010. december 14., kedd 15:00

Kossuth Rádió és Dabas December 5-én este 18 órai kezdettel a Kossuth Rádió műsorában  Dabas volt a fő téma.

Az Esti séta című műsorban beszélgetést hallgathattak meg az idei évben kerek születésnapot ünneplő id. Bábel Balázs, és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsekkel. Ezt követően az Ezer dabasi pillanat című képes könyvről hallhattak beszélgetést, amelyben Kapui Ágota Kabinetiroda-vezetővel, Kőszegi Zoltán polgármesterrel, országgyűlési képviselővel, Czagányi László helytörténésszel, Valentyik Ferenc amatőr helytörténésszel és Feldman Lászlóval beszélgetett Kövesdy Zsuzsanna és Liptai Katalin.
 
A műsor anyaga meghallgatható ide kattintva a Kossuth Rádió hangtárában.

 
Videogaléria: IV. Városi kerékpártúra PDF Nyomtat Email
2010. december 13., hétfő 21:50

Videogaléria: IV. Városi kerékpártúraA Gyóni Napok rendezvénysorozat részeként immár negyedik alkalommal megrendezett városi kerékpártúrán közel 100 kerékpáros vett részt.

A kerékpártúráról készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Videogaléria: Adventi koncert az alsódabasi katolikus templomban PDF Nyomtat Email
2010. december 10., péntek 23:20

November 28-án, vasárnap az Adventi Est rendezvény részeként a Szent János Katolikus Általános Iskola tanárok és diákokból álló kórusa adott adventi koncertet az alsódabasi katolikus templomban.November 28-án, vasárnap az Adventi Est rendezvény részeként a Szent János Katolikus Általános Iskola tanárokból, diákokból és szülőkből álló kórusa adott adventi koncertet az alsódabasi katolikus templomban.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Hasznos tanácsok téli időjárás esetén! PDF Nyomtat Email
2010. december 09., csütörtök 19:40

Hasznos tanácsok téli időjárás esetén!A következőkben a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  tájékoztató anyagát tekinhetik meg, mely rendkívüli téli időjárás esetére ad tanácsokat.

Bővebben...
 
Pest megye kitüntetései PDF Nyomtat Email
2010. december 07., kedd 21:50

Pest megye kitüntetéseiPest Megye Önkormányzata december 3-án tartotta hagyományos megyenapi ünnepségét. Ebből az alkalomból kitüntetéseket és díjakat vehettek át azok a személyek, illetve szervezetek, akik az év folyamán kimagasló munkát végeztek a megyéért. 

Bővebben...
 
Fotópályázat PDF Nyomtat Email
2010. december 06., hétfő 10:40

„Dabas Új Ruhája”–Fotópályázat„Dabas Új Ruhája” néven fotópályázatot hirdet a  DASZOFE Városfejlesztési Társaság.

Dabas egységes városi jelleget kap a 2010-ben megkezdődött városközpont-fejlesztéseknek köszönhetően, ennek során számos középület, a Szent István tér és a Jubileumi park rekonstrukciójára kerül sor. A pályázat célja, hogy már az építkezés, felújítás folyamatát egy más, művészi szemszögből közelítse meg. A képeken keresztül megjelenjenek az átalakulás folyamatai, az alkotó munka, az itt élők viszonya a beruházáshoz.

Beküldési határidő:  2011. január 17.,
Eredményhirdetés:  2011. január 22.

Bővebben...
 
Kedves Érdeklődők! PDF Nyomtat Email
2010. december 03., péntek 00:40

Kedves Érdeklődők!Felhívjuk figyelmüket a Reménysugár Fogyatékosok Napközi Otthonának ellátottai által készített termékekre. A karácsonyi díszek és a kézműves termékek megvásárlásával hozzájárulhatnak munkájuk elismeréséhez és eredményesebb foglalkoztatásukhoz.*

Amennyiben kérdésük van vagy további információra van szükségük, kérem hívjanak minket telefonon vagy látogassanak el hozzánk személyesen: 2370 Dabas, Kossuth László u.1. (a tüdőgondozó mögött, az udvarban), 06-29-363-324

Bővebben...
 
IV. Szőlősi Napok rendezvényeiről PDF Nyomtat Email
2010. december 02., csütörtök 21:15

IV. Szőlősi Napok rendezvényeirőlNovember 23–28-ig tartott a IV. Szőlősi Napok programsorozat, amely ez évben is színes kínálattal várta az érdeklődőket. Az esemény célja és erénye pontosan abban áll, hogy a helyi kisközösség értékeit mutatja be, lehetőséget teremtve a különböző korosztályoknak az aktív részvételre. A több éves hagyományok szerint a kezdőnapon ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal várta az érdeklődőket dr. Radvánszki Ida és dr. Klemencz Hajnalka.

Bővebben...
 
Videogaléria: 50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. december 02., csütörtök 19:45

50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán November 13-án, szombaton került sor azon idős házaspárok köszöntésére, akik idén ünnepelték házasságkötésük 50.-60. évfordulóját.

A rendezvényről készült videoanyag mektekinthető ide kattintva.

 
Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntése PDF Nyomtat Email
2010. november 30., kedd 22:50

Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntéseNovember 27-én, pénteken este köszöntötte Dabas Város Önkormányzata dr. Bábel Balázs érseket és édesapját, id. Bábel Balázst abból az alkalomból, hogy városunk két díszpolgára ebben az esztendőben ünnepelte születésének kerek évfordulóját. Az apa márciusban 90., a fiú októberben 60. életévét töltötte be.
            Az ünneplő közösséget és a vendégeket Szandhofer János alpolgármester köszöntötte
, majd Feldman László felolvasta Kőszegi Zoltán polgármester levelét, aki e sorokon keresztül üzent az ünnepelteknek, ugyanis a Külügyi Bizottság tagjaként Montenegróban tartózkodott a rendezvény idején. A két Bábellel, apával és fiúval oldott, családias beszélgetést alakított ki az est moderátora, Pásztor Gergely képviselő.

Bővebben...
 
Adventi Est az új Bóbita Óvoda előtt PDF Nyomtat Email
2010. november 30., kedd 21:10

Adventi Est az új Bóbita Óvoda előttNovember 28-án, vasárnap zimankós téli idővel köszöntött be az advent.  A jéghideg havas eső nem kedvezett a kézműveseknek, árusoknak, de a látogatottságnak sem. Az óvodában azonban nagy volt a nyüzsgés. A kézműves foglalkozásokra sok gyerek érkezett, és a hideg ellenére is sok szülő, rokon nézte végig az óvodások, a kisiskolások és a Pilinke énekes csoport karácsonyváró műsorát. Csak a forró tea és forralt bor enyhítette átmenetileg az átfagyott közönséget, majd a gyerekek műsora után kiürült a tér, miközben az időjárás egyre zordabbá vált.

Bővebben...
 
Könyvajánló a megújuló Halász Boldizsár Városi Könyvtártól PDF Nyomtat Email
2010. november 29., hétfő 23:00

Könyvajánló a megújuló Halász Boldizsár Városi KönyvtártólMezey Katalin 2010. november 16-án volt a Gyóni Géza Általános Iskola vendége, ahol az írónő és muzsikus művésztársai maguk tolmácsolták a gyerekeknek a Holdének című kötet verseit. Az írónő dedikált kötettel jutalmazta azt a két kisdiákot, akik maguk is mesével, verssel örvendeztették meg társaikat.

A rendhagyó programot a Halász Boldizsár Városi Könyvtár a Gyóni Géza Általános Iskolával együttműködve a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című projekt keretében szervezte meg.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
DAKÖV Kft. közleménye PDF Nyomtat Email
2010. november 29., hétfő 20:30

DAKÖV Kft. közleményeKorunk környezetvédelmi elvárásai egyre szigorúbbak a természetnek visszaadott, megtisztított szennyvíz esetében is. Ahhoz, hogy az elvárásoknak eleget tegyünk, saját jól végzett munkánk mellett szükségünk van a lakosság környezettudatos csatornahasználatára is. A szennyvíztisztítást és a csatornarendszer üzemeltetését döntő mértékben a kommunális szennyvíz minősége és mennyisége határozza meg. Ez pedig a fogyasztók szokásaitól és ezen keresztül tájékozottságától függ. Ezért fontos, hogy a szolgáltatást igénybe vevők felvilágosítást kapjanak a szennyvízelvezető rendszer használatának alapvető szabályairól.

Bővebben...
 
Képzőművészeti kiállítás PDF Nyomtat Email
2010. november 23., kedd 18:50

képzőművészeti kiállításA dabasi Kossuth Művelődési Központ és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait Revák István képzőművész kiállítására.

A festő- és grafikusművész kiállítása megtekinthető a dabasi Kossuth Ház Galériában  2010. november 29 - december 17-ig, munkanapokon 9-17 óráig, hétvégén: előre egyeztetett időpontban [telefon: 29/362-545, 06-30/534-11-38)

Bővebben...
 
Videogaléria: Házunk–Hazánk Országos Fotókiállítás PDF Nyomtat Email
2010. november 18., csütörtök 22:20

Házunk–Hazánk Országos Fotókiállítás A tárlat megnyitására a Dabasi Napok rendezvénysorozat keretein belül szeptember 17-én, pénteken, 18 órakor került sor. A zsűri döntése alapján 52 alkotó 82 képe került kiállításra. A tárlatra megjelentetett reprezentatív katalógus valamennyi kiállított művet tartalmazza. A katalógust tervezte és a kiállítást rendezte Kerekes László grafikusművész, a Galéria Alapítvány elnöke. A kiállításon került sor a „2. Házunk–Hazánk” c. országos fotópályázat képeinek díjazására is.

A videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Videogaléria: Helytörténeti anyagok PDF Nyomtat Email
2010. november 18., csütörtök 22:10

A gyóni Zlinszky-család  - Beszélgetés dr. Zlinszky Jánossal a könyv szerzőjével Beszélgetés dr. Zlinszky Jánossal A gyóni Zlinszky-család c. családtörténeti könyvről. Zlinszky János professzor úr, volt alkotmánybíró, Dabas díszpolgára származásán, családján keresztül kötődik városunkhoz, elődei itt nyugosznak, a régi családi kúria pedig gyermekkori emlékeinek színtere. Zlinszky professzor úr úgy érezte, tartozik őseinek azzal, hogy megörökítse múltjukat, visszavezesse a bonyolult és szövevényes genealógiai szálakat a felvidéki Zlin városába, ahonnan útjára indult, majd egyre terebélyesedett és szerteágazott a Zlinszky família.

A videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Szociális Munka Napja a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. november 15., hétfő 12:05

Szociális Munka Napja a Városházán Dabas Város Önkormányzata november 12-én, pénteken köszöntötte a szociális szférában dolgozókat a Városháza nagytermében. A rendezvényen Kőszegi Zoltán polgármester tartott ünnepi beszédet, amelyben a szociális segítőmunka fontosságát hangsúlyozta. A polgármester elismerő oklevéllel köszönte meg azon vállalkozások, cégek, intézmények és egyesületek segítségét, akik a Gróf Vay Péter alapon keresztül támogatták a város árváit és rászorulóit. Az ünnepségen átadásra került a „Rászorultakért és Elesettekért”- díj. Idén Bartos Sándorné, a Vöröskereszt dabasi fiókjának vezetője vehette át ezt a kitüntetést több évtizedes önzetlen és magas szakmai színvonalon végzett segítőmunkájáért. A rendezvényt Kovács Éva brácsaművész és művészbarátainak koncertje zárta.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek ide kattintva.


 
50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. november 15., hétfő 11:30

50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán November 13-án, szombaton került sor azon idős házaspárok köszöntésére, akik idén ünnepelték házasságkötésük 50.-60. évfordulóját. A rendezvényen kilenc idős pár erősítette meg házassági esküjét az anyakönyvvezető előtt. Az eskü aláírása után Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket és átadta az Önkormányzat ajándékát. A rendezvény ünnepélyes részét zenés műsor követte, ahol Szalontai Eszter operaénekes és a Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör szórakoztatta a megjelenteket.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek ide kattintva.

 
Hivatásos gondnoki állás meghirdetése PDF Nyomtat Email
2010. november 11., csütörtök 00:50

Hivatásos gondnoki állás meghirdetése Dabas Város Önkormányzatának Jegyzője hivatásos gondnokot keres Dabas Városi Gyámhivatal illetékességi területén.

Jelentkezés határideje: 2010. december 15.

További feltételek és részletek ide kattintva olvashatóak.

 
Videogaléria: Lecsófesztivál PDF Nyomtat Email
2010. november 10., szerda 22:30

Videogaléria: Lecsófesztivál Sok résztvevővel és nagy érdeklődés mellett került megrendezésre 2010. július 31-én a Kisdabasért Egyesület szervezésében első alkalommal városunkban a dabasi Vásártér területén a LECSÓFESZTIVÁL. A lecsófőzés mellett párhuzamosan több szabadidős programmal várták a rendezvényre az érdeklődőket a szervezők.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Képgaléria: Újszülöttek köszöntése és ligete 2010 ősz PDF Nyomtat Email
2010. november 08., hétfő 18:10

Képgaléria: Újszülöttek köszöntése és ligete 2010 ősz November 06-án került sor a 2010-es esztendő első félévében született csecsemők köszöntésére az új Bóbita Óvodában. A rendezvény a már hagyománnyá vált faültetéssel folytatódott az Újszülöttek Ligetében.

A képek megtekinthetőek ide kattintva.

 
DÉLUTÁN középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata PDF Nyomtat Email
2010. november 05., péntek 18:45

DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegály szolgálata Felgyorsult világunkban az idősödő ember egyre jobban kirekesztődik a mindennapi élet eseményeiből. Nehezen éli meg az évek múlását, kapcsolatai elvesztését, a magányt, a betegségeket, a feleslegesség érzését. De ha névtelenül fel tud hívni egy lelkisegély szolgálatot, ott szabadon elmondhatja olykor önmaga előtt is titkolt gondolatait. Nem kell szembesülnie a fogadó gesztusaival, ítéletalkotásával, élvezheti az együttgondolkodást, az értő meghallgatást, az anonimitást.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL