koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Pedagógusnap a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában PDF Nyomtat Email
2010. május 31., hétfő 02:02

Pedagógusnap a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában

Dabas Város Önkormányzata május 28-án, pénteken köszöntötte a település pedagógusait a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában. A rendezvény az új TISZK  Szakképző Központ ünnepélyes átadásával kezdődött, majd az intézmény aulájában folytatódott.

Az iskola tanulói és tanárai közösen egy színvonalas ünnepi műsorral köszöntötték a város pedagógusait, majd Kőszegi Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet. Ezt követően a polgármester és Pásztor Gergely, az OKB elnöke átadta a Dabas Ifjúságáért Kászonyi Dániel-díjat három pedagógusnak.
Bővebben...
 
Kerékpárhálózat és belterületi utak fejlesztése Dabason PDF Nyomtat Email
2010. május 31., hétfő 02:00

Kerékpárhálózat és belterületi utak fejlesztése Dabason

Május 25-én, kedden 17.00 órakor Dabas Város Önkormányzata részéről Szandhofer János alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a dabasi és környékbeli médiumok számára a májusban elkezdődő nagyszabású útépítésekről és felújításokról. A tájékoztatón három pályázat került bemutatásra. Mindhárom pályázatot az Európai Unió és a Magyar Állam támogatja.
Bővebben...
 
Dabasi Újság TRIANONI MELLÉKLETE PDF Nyomtat Email
2010. május 27., csütörtök 02:00

Dabasi Újság TRIANONI MELLÉKLETE

Elkészült a júniusi Dabasi Újság TRIANONI MELLÉKLETE, amelynek postai terjesztése a lappal együtt hétfőn, május 31-én kezdődik.

A melléklet digitális változata letölthető ide kattintva.
 
Felhívás nyári művészeti és zene táborokra! PDF Nyomtat Email
2010. május 03., hétfő 02:00

Felhívás nyári művészeti és zene táborokra!A Dabasi Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény NEMZETKÖZI ZENEI TÁBORT hirdet tíz éven felüli, legalább két-három év hangszeres előtanulmánnyal rendelkező fiatalok számára, valamint MŰVÉSZETI TÁBORT szervez  kisgyermekek részére 6-10 éves korig.Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató PDF Nyomtat Email
2010. április 27., kedd 02:00

Okmányirodai  tájékoztató Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2010. január 1-jén hatályba lépett a 304/2009. (XII. 22.) Kormány rendelet, mely alapján az adásvételi szerződés és az üzembentartói megállapodás kötelező tartalmi elemei jelentősen módosultak. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2010. július 1-től azokat a szerződéseket és megállapodásokat, melyek az új követelményeknek nem felelnek meg, nem áll módunkban elfogadni!

A tájékoztató részletes anyaga az Okmányiroda oldalain olvasható : IDE KATTINTVA.

 
Számítógépes tanfolyam PDF Nyomtat Email
2010. április 22., csütörtök 02:00
Számítógépes tanfolyamEgy fantasztikus ajánlat a könyvtártól!
Ingyenes számítógépes tanfolyamot szervezünk könyvtártagoknak.
Levelezést, internet használatot, szöveg szerkesztést lehet tanulni 12 órában.
Előképzettség nem szükséges, 10-től 99 éves korig várjuk a jelentkezőket!
Információ és jelentkezés: Tel: 06/29-360-529 Dabas, Bajcsy Zs. u. 11.
További részletek ide kattintva.
 
Mezőgazdasági Összeírás 2010. PDF Nyomtat Email
2010. április 14., szerda 02:00

Mezőgazdasági Összeírás 2001.Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a 2010. évi XXIV. törvény alapján 2010. június 1. és június 21. között az ország valamennyi településén általános mezőgazdasági összeírást hajt végre.

Az összeírás feladata átfogó képet adni a döntéshozóknak és a gazdálkodóknak egyaránt az uniós átalakulás folyamatáról, a mezőgazdaság jelenlegi szerkezetéről és az ágazat szereplőinek helyzetéről.
Bővebben...
 
Körzeti Földhivatal felhívása! PDF Nyomtat Email
2010. április 06., kedd 02:02

Körzeti Földhivatal felhívása

A Körzeti Földhivatal felhívása a termőföldek használatának bejelentéséről.

További részletek a Körzeti Földhivatal oldalán IDE KATTINTVA.

 
Tájékoztató a temetkezés új rendjéről PDF Nyomtat Email
2010. március 29., hétfő 02:00

Tájékoztató a temetkezés új rendjéről2010. április 1-jétől a dabasi köztemetők üzemeltetését a Daszofe Nonprofit Kft., az Önkormányzat tulajdonában lévő cég veszi át. Ez néhány változással jár az eddig megszokotthoz képest. A temetőinkben állandó nyolcórás gondnokot alkalmazunk, aki felügyel a temető rendjére, tisztaságára. A Kft. nyit egy központi irodát az önkormányzat épületében, a gimnáziummal szemben, a közjegyzői iroda mellett.

A tájékoztató teljes anyaga megtekinthető IDE KATTINTVA.

 
A városközpont felújításának látványtervei PDF Nyomtat Email
2010. március 08., hétfő 02:00

Városközpont felújításának látványterveiAz építkezések közé tartozik a Szent István tér és környezete városképi megújítása, a Bíróság, a Földhivatal homlokzatának, a Szakorvosi rendelő, a Táncsics Mihály Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola homlokzatának felújítása és tetőterének beépítése is. Felújítják az Úri Kaszinó tetőszerkezetét, a Bartók Béla úti járdát és sor kerül a Piaccsarnok építésére is.

Bővebben...
 
Fotópályázat 2010 PDF Nyomtat Email
2010. március 02., kedd 02:00
Fotópályázat 2010 Dabas Város Önkormányzata, a Kossuth Művelődési Központ, a Galéria Alapítvány és a Dabasi Fotó Klub Egyesület fotópályázatot hirdet „II. Házunk-Hazánk 2010” címmel!

A feladási határidő 2010. július 15.A pályázatról további információk, nevezési lap  ide kattintva.
 
Okmányirodai tájékoztató PDF Nyomtat Email
2010. február 12., péntek 02:00

Okmányirodai  tájékoztató az egyéni vállalkozásokkal kapcsolatban2010. január 1-től az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdése már csak bejelentés-köteles tevékenység, és valamennyi, a vállalkozással kapcsolatos bejelentés elektronikusan intézhető. A bejelentést az ügyfélkapun keresztül a www.magyarorszag.hu oldalon, az e célra rendszeresített elektronikus űrlapon kell megtenni. Szintén ügyfélkapun keresztül lehet az esetleges változásokat bejelenteni, illetve szüneteltetni vagy megszüntetni az egyéni vállalkozást.

További részletes információk az Okmányiroda oldalain olvasható : IDE KATTINTVA.
 
Rendőrségi felhívás PDF Nyomtat Email
2010. február 09., kedd 02:00

Rendőrségi felhívásTekintettel arra, hogy a Dabasi Rendőrkapitányság illetékességi területén az utóbbi időben megsokasodtak az olyan jellegű bűncselekmények, melyeket idős személyek sérelmére követtek el, - kihasználva tájékozatlanságukat, kiszolgáltatottságukat és idős korukat – a Rendőrkapitányság az alábbi felhívást teszi közzé az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére.

Bővebben...
 
Uniós pénzből újul meg a város PDF Nyomtat Email
2010. január 24., vasárnap 02:00
Uniós pénzből újul meg a városTöbb mint kilencszázharminc millió forint európai uniós támogatást nyert el a dabasi Önkormányzat a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácstól – jelentette be Steiner Pál, a KMRFT elnöke.

A városközpont rehabilitációjára összesen 1231 millió Ft-ot költenek, amelynek majd' hetvenhat százaléka az uniós támogatás. A támogatott építkezések közé tartozik a Szent István tér és környezete városképi megújítása, a Bíróság, a Földhivatal, a gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola homlokzatának felújítása és ez utóbbi tetőterének beépítése is. Felújítják az Úri Kaszinó tetőszerkezetét, a Bartók Béla úti járdát és jelentős összeget költenek a Piaccsarnok építésére is.
Bővebben...
 
Jogszabályváltozások az adózásban PDF Nyomtat Email
2010. január 12., kedd 02:00
A Polgármesteri Hivatal felhívja a Tisztelt Adózói figyelmét, hogy az iparűzési, valamint a gépjármű adóban 2010. évben változások történtek, melyekről a mellékelt dokumentumokban tájékozódhatnak.
Iparüzési adó változások megtekintése.
Gépjárműadó változások megtekintése.
 
Halász Géza és Kossuth László PDF Nyomtat Email
2010. január 08., péntek 02:00
A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság az 54/2009. számú határozatával Halász Géza (1816-1888, orvos, országgyűlési képviselő, MTA tag) és Kossuth László (1763-1839, Kossuth Lajos édesapja) jeles személyiségének sírját a Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította.


 
<< Első < Előző 61 62 63 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL