koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hortenzia, Gergő, Holnap: Jenő.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Pályázat KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére PDF Nyomtat Email
2011. február 08., kedd 12:00

Pályázati felhívás

Dabas Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet közterület-felügyelői munkakör betöltésére.  A pályázat benyújtásának határideje: 2011. március 30.

A pályázati kiírás megtekinthető ide kattintva.

 
FRISS TINTA! PDF Nyomtat Email
2011. február 04., péntek 18:35

FRISS TINTA!„Friss tintával” írt tájékoztató a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár legutóbbi programjáról

A „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében című, TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010 azonosító számú uniós pályázat keretében a Halász Boldizsár Városi Könyvtár 2011. január 27-én szervezte legutóbbi olvasásnépszerűsítési programját. A program megvalósítására a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola együttműködésével került sor. További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
Tisztelt Lakosság! PDF Nyomtat Email
2011. február 01., kedd 09:55

Tisztelt Lakosság!Értesítjük Önöket, hogy a Bartók Béla út, Semmelweis és Iskola utcák közti szakasza a személy- és teherforgalom elől 2011. február 2-tól lezárásra kerül. Az érintett útszakaszt a Semmelweis és Iskola utcákon lehet elkerülni. Márciusig a menetrendszerinti autóbusz közlekedés az eredeti nyomvonalon halad.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a KRESZ szerint jelenleg is érvényben lévő 7,5 tonnás súlykorlátozás betartására fokozottan ügyelni fogunk, és a jelenlegi gyakorlattól eltérően az ennél nagyobb járművek közlekedését a Bartók Béla úton nem tudjuk biztosítani. Továbbá jelezzük, hogy amint az időjárás engedi a Bartók Béla úton a járda és kerékpárút építése folytatódni fog.

 Megértésüket köszönjük!
Dabas Város Önkormányzata
 
A vajdasági magyarok 1944-45-ös tragédiája PDF Nyomtat Email
2011. január 27., csütörtök 19:00

A vajdasági magyarok 1944-45-ös tragédiájaJanuár 20-án vendégünk volt Teleki Júlia vajdasági helytörténész, aki az 1944-45-ös délvidéki magyarirtásról beszélt a Városháza nagytermében összegyűlt közönségnek.
Teleki Júlia személyesen is érintett a tragédiában, ugyanis édesapját megkínozták és kivégezték Tito partizánjai, a családot (nőket, gyerekeket, öregeket) pedig elhurcolták és embertelen körülmények között tartották a járeki gyűjtőtáborban. Az írónő akkor mindössze egyesztendős volt. Három falu, Csúrog, Zsablya és Mozsor magyar lakossága esett áldozatul a népirtásnak.

Bővebben...
 
F E L H Í V Á S ! ! ! PDF Nyomtat Email
2011. január 26., szerda 18:55

F E L H Í V Á S ! ! !Dabas és Környéke Vízügyi Kft. (DAKÖV Kft.) értesíti a tisztelt lakosságot, hogy cégünk semmilyen alvállalkozót, személyt nem bízott meg csatornatisztítással, vagy bűzmentesítéssel kapcsolatosan.  Ilyen jellegű problémákat csak a DAKÖV Kft. emberei és gépei végezhetnek az üzemeltetési területükhöz tartozó településeken.

Ha bárkit ilyen jellegű dologgal kapcsolatosan keresné fel, kérjük Önöket, hogy jelezzék a DAKÖV Kft. felé, valamint érdeklődjenek helyi kirendeltségeinken, vagy a 29/360-323-as központi telefonszámon.

                                DAKÖV Kft. vezetősége

 
Magyar Kultúra Napja 2011 PDF Nyomtat Email
2011. január 25., kedd 20:00

Magyar Kultúra Napja 2011Dabas Város Önkormányzata január 22-én, szombaton köszöntötte a Magyar Kultúra Napját a Kossuth Művelődési Központ Nagytermében. A rendezvényen Tapodi Katalin intézményvezető és Kőszegi Zoltán polgármester tartott ünnepi köszöntőbeszédet. Ezt követően sor került a „Dabas Kultúrájáért” Karacsné Takács Éva-díj átadására, amelyet Kőszegi Zoltán polgármester és Pásztor Gergely képviselő adott át Varga László fafaragónak. A díjazottat két unokája, néhány gimnáziumi osztálytársa és osztályfőnöke Sztavinovszky Győzőné, valamint pályatársa, Juhász Sándor köszöntötte. A rendezvényen átadták a Dabas Új Ruhája fotópályázat díjait.

Bővebben...
 
Szalézi Szent Ferenc–díjban részesült a Dabasi Újság két szerkesztője PDF Nyomtat Email
2011. január 25., kedd 11:15

Szalézi Szent Ferenc–díjban részesült a Dabasi Újság két szerkesztője2011. január 22-én, szombaton, a Magyar Kultúra Napja alkalmából került megrendezésre Kecskeméten, a Kodály Intézet dísztermében az a díjátadó ünnepség, amelyen Szalézi Szent Ferenc (a katolikus újságírás védőszentje) – díjban részesült három újságíró. Az ünnepségen excellenciás és főtisztelendő Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita elismeréseket adott át azoknak az újságírónak, akik kiemelkedő színvonalon segítik az egyházi kommunikációt.  Áldozatos tevékenységükkel hosszabb időn keresztül hozzájárultak, hogy a nézők, a hallgatók, az olvasók megismerjék az Anyaszentegyház főbb törekvéseit, a közösségek életét, az intézmények tevékenységét. A rendezvényen a Dabasi Újság főszerkesztője, Kapui Ágota és szerkesztője Feldman László kapta ezt az elismerést. Díjazásban részesült még Sebestyén Hajnalka, a Petőfi Népe újságírója.
    A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Bábel Balázs érsek és Kőszegi Zoltán országgyűlési képviselő, Dabas Város polgármestere.

Bővebben...
 
Jótékonysági bálok PDF Nyomtat Email
2011. január 24., hétfő 20:40

Jótékonysági bálokA Gyóni Géza Általános Iskola január 29-én, szombaton este 7 órai kezdettel rendezi meg XII. jótékonysági bálját. Helyszín: Gyóni Géza Általános Iskola aulája. A jó hangulatról a Szőnyi Zenekar és egy másik különálló helyiségben megrendezett Retro Disco gondoskodik.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola szülői munkaközössége az iskola javára jótékonysági bált szervez. A bál fővédnöke: Kőszegi Zoltán országgyűlési képviselő, Dabas város polgármestere. Az időpont: 2011. február 5. (vendégvárás 18.00-tól).  Helyszín: a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola aulája. A vendégeket ünnepi vacsorával, tombolával, borárveréssel és meglepetésműsorral várják a szervezők! A jó hangulatról a Hawer Band gondoskodik. Belépőjegy: 3000 Ft. Jegyek kaphatók: az iskola titkárságán; a Marika virágboltban; a sári ABC-ben és az Anna írószerboltban.

 
Kedves Dabasi Polgárok! PDF Nyomtat Email
2011. január 20., csütörtök 18:48

Kedves Dabasi Polgárok!Csupán néhány hónapja látott napvilágot az Ezer dabasi pillanat című monográfiaértékű településalbum, mégis számos megkeresést kaptak a szerkesztők, szépszámú fényképpel, dokumentummal gyarapodott a Kabinetiroda képarchívuma is.

A könyvben nagyon sok kép jelent meg, de közel sem annyi, amennyi összegyűlt, főleg a második világháború utáni időszakról.

Bővebben...
 
Videogaléria: A II. világháborús emlékmű átadása PDF Nyomtat Email
2011. január 18., kedd 20:15

Videogaléria: A II. világháborús emlékmű átadása

Videogalériánkban megtekinthető a Január 13-án a Doni Emléknap emlékére rendezett fáklyás felvonulás,  valamint az ezt követő  II. világháborús emlékmű átadásának felvételei.

A videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Téli esték Sáriban PDF Nyomtat Email
2011. január 18., kedd 19:45

Téli esték Sáriban

Január 19-én szerda este 6 órakor Dr. Szabó József János hadtörténész ismeretterjesztő előadásainak  következő részét hallgathatják meg az érdeklődők a Sári Művelődési Házban. Az előadás témája A Tanácsköztársaság hadereje. 1919-ben ezen a napon választották Károlyi Mihályt az első Magyar Köztársaság elnökévé. A további előadások időpontjai és témái:

Bővebben...
 
Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közleménye PDF Nyomtat Email
2011. január 17., hétfő 19:00

A MEGA Játszóház Dabasra látogatA Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felvételt hirdet a 2010-2011-es tanév második félévére TÁRSASTÁNC, SZÍNJÁTÉK, FESTÉSZET, ZENE (gitár, hegedű és gordonka /cselló/)  szakokra.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a  70/387-8525-ös  vagy a 70/432-6870-es   telefonszámon.

Az intézet további elérhetőségei megtekinthetőek ide kattintva.

 
A II. világháborús emlékmű átadása PDF Nyomtat Email
2011. január 14., péntek 18:30

A II. világháborús emlékmű átadása

Január 13-án a doni áttörés szomorú napjaira emlékezett a város közössége. A Doni Emléknap fáklyás felvonulással kezdődött, majd 17.000 órakor sor került a II. világháborús emlékmű átadására a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet mögött, a régi református temető sarkán. Az emlékmű tervezője Ligetvári István építész, a lélek szobrának alkotója Pataki Miklós szobrászművész. A rendezvényen több mint 200 fő volt jelen, sok adományozó,  hozzátartozó - az elesettek, a polgári áldozatok és a zsidó deportáltak leszármazottai – jött el az emlékmű avatóünnepségére.
Bővebben...
 
Tájékoztató - Dabas környezeti állapotáról 2010. PDF Nyomtat Email
2011. január 14., péntek 00:00

Tájékoztató anyag - Dabas Város környezeti állapotáról 2010.:
Letölthető és megtekinthető anyag.

Bővebben...
 
Tovább tevékenykednek a nagykövetek Dabason PDF Nyomtat Email
2011. január 13., csütörtök 21:00

Tovább tevékenykednek a nagykövetek Dabason  Molnár Balázs Zenta nagykövetével láthatnak olvasóink videó riportot, aki beszél az elmúlt két és fél hónapban végzett munkákról és az elkövetkező lépésekről, célokról.

Józsa Melinda  és Molnár Balázs október 23-tól látják el városunkban az ifjúsági nagyköveti feladataikat. A következőkben Molnár Balázs Zenta nagykövetével láthatnak olvasóink videoriportot, aki beszél az elmúlt két és fél hónapban végzett munkákról és az elkövetkező lépésekről, célokról.

Az ifjúsági nagykövetek a héten közben elindították a mikroblogjukat is, amelyen keresztül mostantól bárki szabadon követheti a munkájukat. A mikroblog címe: http://twitter.com/ifinagykovetek

A riport megtekinthető ide kattintva.

 
Beszámoló a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár újabb sikeres programjáról PDF Nyomtat Email
2011. január 07., péntek 21:30

Beszámoló a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár újabb sikeres programjárólA „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében című, TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010 azonosító számú uniós pályázat keretében a Halász Boldizsár Városi Könyvtár 2010. december 13-án a Kaláka Együttest láthatta vendégül Dabason. 

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
A Trafik Kör hírei PDF Nyomtat Email
2011. január 06., csütörtök 19:30

A Trafik Kör híreiA www.trafikkor.com-on több videó is található a gyóni Kör utcáról és környékéről. A Trafik Kör, honlapján közzétette a VI. Dabasi Építészeti Kiállításon is bemutatott film egy részét, amelyet a lakosságnak gondolatébresztés céljából készített. A filmben arra törekedtek az alkotók, hogy minél közérthetőbben elmagyarázzák ötleteiket a Kör utcával kapcsolatosan. A másik érdekes film "A gyóni Kör utca akkor és most" címet viseli, amelyben Péli Lászlóné Marika néni mesél gyerekkoráról és a gyóni evangélikus városrészről.

 
Videogaléria: Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntése PDF Nyomtat Email
2011. január 03., hétfő 22:40

Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntéseNovember 27-én köszöntötte Dabas Város Önkormányzata dr. Bábel Balázs érseket és édesapját, id. Bábel Balázst abból az alkalomból, hogy városunk két díszpolgára ebben az esztendőben ünnepelte születésének kerek évfordulóját.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Évértékelő és újévi köszöntő PDF Nyomtat Email
2010. december 30., csütörtök 18:20

Évértékelő és újévi köszöntőÉvértékelő stúdióbeszélgetés Köszegi Zoltán polgármesterrel Dabas város 2010 évi  fejlesztéseiről, eredményeiről és értékeiről. Újévi köszöntés és jókívánságok  az  elkövetkező "2011 - A Remény Éve" jegyében.

A stúdióbeszélgetés megtekinthető ide kattintva.
 
KÉPGALÉRIA - Sportgála 2010 a DDS-ben PDF Nyomtat Email
2010. december 27., hétfő 11:55

KÉPGALÉRIA - Sportgála 2010 a DDS-benKépgalériánkban megtekinthetőek   december 17-én  a Dabas-Diego Sportcsarnokban megrendezett nagyszabású sportgálán készült felvételek ide kattintva. 
Videogaléria: Adventi Koncert - Szeretet és Összetartozás Ünnepe PDF Nyomtat Email
2010. december 24., péntek 10:30

Adventi Koncert - Szeretet és Összetartozás ÜnnepeDecember 4-én, szombaton lezajlott az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás adventi koncertje a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola tornatermében. A rendezvény összekapcsolódott a Szeretet és Összetartozás ünnepével is.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Sportgála 2010 - díjazottjai PDF Nyomtat Email
2010. december 24., péntek 10:00

Sportgála 2010 - Meghívó

A december 17-én megrendezett Sportgálán, a Dabas-Diego Sportcsarnokban átadásra kerültek az ÉV Sportolója Díjak, és a Dabas Város Sportjáért kitüntetés. A rendezvényen  a következő dabasi sportolók kaptak díjakat.


Bővebben...
 
Felhívás a helyi vízkárok megelőzése érdekében PDF Nyomtat Email
2010. december 22., szerda 12:40

Felhívás a helyi vízkárok megelőzése érdekébenPest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Dabasi Polgári Védelmi Iroda közleménye:

Az idei évben  az átlagtól eltérő, heves csapadéktevékenység jellemezte időjárásunkat.
A téli csapadék idei mértéke már túlhaladta a sok éves havi átlagot. A talajra került csapadék elszivárgása, főleg lefolyástalan helyeken a földréteg telítettsége, illetve a fagyás miatt jelentősen lelassult, egyes helyeken szinte megszűnt.

Bővebben...
 
Videogaléria: 5 éves Dabason a Látássérültek Egyesülete PDF Nyomtat Email
2010. december 21., kedd 22:20

Videogaléria: 5 éves Dabason a Látássérültek EgyesületeAz évforduló alkalmából november 20-án ünnepséget tartott a Dabas és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete a Kossuth Művelődési Központban. A Dabas és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete (www.datle.hu)  2005. szeptemberében alakult meg. Az Egyesület a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete társszervezeteként működik.  Az Egyesület működése által lehetővé válik egyrészről a fővárostól távolabbra eső településeken élő látássérültek számára is élővé tenni a segítségnyújtást – az érdekvédelmet, rehabilitációt, a kézzelfogható szolgáltatásokat és támogatásokat. Másrészről a társadalom számára „láthatóvá” válnak a nem látó emberek, segítve ezzel az együttélés természetesebbé válását.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Videogaléria:Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. december 20., hétfő 19:10

Videogaléria: Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés a VárosházánDecember 16-án, csütörtökön este került sor a Képviselő-testület ünnepi ülésére a Városházán. Az ünnepség Kőszegi Zoltán polgármester évértékelő beszédével kezdődött, majd sor került Az Év Vállalkozója Díj, Dabas Város Közbiztonságáért Díj és Az év kulturális eseménye Dabason Díj  átadására.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL