koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Valér, Holnap: Etelka, Aletta.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Tájékoztató - Dabas környezeti állapotáról 2010. PDF Nyomtat Email
2011. január 14., péntek 00:00

Tájékoztató anyag - Dabas Város környezeti állapotáról 2010.:
Letölthető és megtekinthető anyag.

Bővebben...
 
Tovább tevékenykednek a nagykövetek Dabason PDF Nyomtat Email
2011. január 13., csütörtök 21:00

Tovább tevékenykednek a nagykövetek Dabason  Molnár Balázs Zenta nagykövetével láthatnak olvasóink videó riportot, aki beszél az elmúlt két és fél hónapban végzett munkákról és az elkövetkező lépésekről, célokról.

Józsa Melinda  és Molnár Balázs október 23-tól látják el városunkban az ifjúsági nagyköveti feladataikat. A következőkben Molnár Balázs Zenta nagykövetével láthatnak olvasóink videoriportot, aki beszél az elmúlt két és fél hónapban végzett munkákról és az elkövetkező lépésekről, célokról.

Az ifjúsági nagykövetek a héten közben elindították a mikroblogjukat is, amelyen keresztül mostantól bárki szabadon követheti a munkájukat. A mikroblog címe: http://twitter.com/ifinagykovetek

A riport megtekinthető ide kattintva.

 
Beszámoló a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár újabb sikeres programjáról PDF Nyomtat Email
2011. január 07., péntek 21:30

Beszámoló a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár újabb sikeres programjárólA „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében című, TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010 azonosító számú uniós pályázat keretében a Halász Boldizsár Városi Könyvtár 2010. december 13-án a Kaláka Együttest láthatta vendégül Dabason. 

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
A Trafik Kör hírei PDF Nyomtat Email
2011. január 06., csütörtök 19:30

A Trafik Kör híreiA www.trafikkor.com-on több videó is található a gyóni Kör utcáról és környékéről. A Trafik Kör, honlapján közzétette a VI. Dabasi Építészeti Kiállításon is bemutatott film egy részét, amelyet a lakosságnak gondolatébresztés céljából készített. A filmben arra törekedtek az alkotók, hogy minél közérthetőbben elmagyarázzák ötleteiket a Kör utcával kapcsolatosan. A másik érdekes film "A gyóni Kör utca akkor és most" címet viseli, amelyben Péli Lászlóné Marika néni mesél gyerekkoráról és a gyóni evangélikus városrészről.

 
Videogaléria: Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntése PDF Nyomtat Email
2011. január 03., hétfő 22:40

Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntéseNovember 27-én köszöntötte Dabas Város Önkormányzata dr. Bábel Balázs érseket és édesapját, id. Bábel Balázst abból az alkalomból, hogy városunk két díszpolgára ebben az esztendőben ünnepelte születésének kerek évfordulóját.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Évértékelő és újévi köszöntő PDF Nyomtat Email
2010. december 30., csütörtök 18:20

Évértékelő és újévi köszöntőÉvértékelő stúdióbeszélgetés Köszegi Zoltán polgármesterrel Dabas város 2010 évi  fejlesztéseiről, eredményeiről és értékeiről. Újévi köszöntés és jókívánságok  az  elkövetkező "2011 - A Remény Éve" jegyében.

A stúdióbeszélgetés megtekinthető ide kattintva.
 
KÉPGALÉRIA - Sportgála 2010 a DDS-ben PDF Nyomtat Email
2010. december 27., hétfő 11:55

KÉPGALÉRIA - Sportgála 2010 a DDS-benKépgalériánkban megtekinthetőek   december 17-én  a Dabas-Diego Sportcsarnokban megrendezett nagyszabású sportgálán készült felvételek ide kattintva. 
Videogaléria: Adventi Koncert - Szeretet és Összetartozás Ünnepe PDF Nyomtat Email
2010. december 24., péntek 10:30

Adventi Koncert - Szeretet és Összetartozás ÜnnepeDecember 4-én, szombaton lezajlott az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás adventi koncertje a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola tornatermében. A rendezvény összekapcsolódott a Szeretet és Összetartozás ünnepével is.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Sportgála 2010 - díjazottjai PDF Nyomtat Email
2010. december 24., péntek 10:00

Sportgála 2010 - Meghívó

A december 17-én megrendezett Sportgálán, a Dabas-Diego Sportcsarnokban átadásra kerültek az ÉV Sportolója Díjak, és a Dabas Város Sportjáért kitüntetés. A rendezvényen  a következő dabasi sportolók kaptak díjakat.


Bővebben...
 
Felhívás a helyi vízkárok megelőzése érdekében PDF Nyomtat Email
2010. december 22., szerda 12:40

Felhívás a helyi vízkárok megelőzése érdekébenPest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Dabasi Polgári Védelmi Iroda közleménye:

Az idei évben  az átlagtól eltérő, heves csapadéktevékenység jellemezte időjárásunkat.
A téli csapadék idei mértéke már túlhaladta a sok éves havi átlagot. A talajra került csapadék elszivárgása, főleg lefolyástalan helyeken a földréteg telítettsége, illetve a fagyás miatt jelentősen lelassult, egyes helyeken szinte megszűnt.

Bővebben...
 
Videogaléria: 5 éves Dabason a Látássérültek Egyesülete PDF Nyomtat Email
2010. december 21., kedd 22:20

Videogaléria: 5 éves Dabason a Látássérültek EgyesületeAz évforduló alkalmából november 20-án ünnepséget tartott a Dabas és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete a Kossuth Művelődési Központban. A Dabas és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete (www.datle.hu)  2005. szeptemberében alakult meg. Az Egyesület a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete társszervezeteként működik.  Az Egyesület működése által lehetővé válik egyrészről a fővárostól távolabbra eső településeken élő látássérültek számára is élővé tenni a segítségnyújtást – az érdekvédelmet, rehabilitációt, a kézzelfogható szolgáltatásokat és támogatásokat. Másrészről a társadalom számára „láthatóvá” válnak a nem látó emberek, segítve ezzel az együttélés természetesebbé válását.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Videogaléria:Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. december 20., hétfő 19:10

Videogaléria: Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés a VárosházánDecember 16-án, csütörtökön este került sor a Képviselő-testület ünnepi ülésére a Városházán. Az ünnepség Kőszegi Zoltán polgármester évértékelő beszédével kezdődött, majd sor került Az Év Vállalkozója Díj, Dabas Város Közbiztonságáért Díj és Az év kulturális eseménye Dabason Díj  átadására.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése PDF Nyomtat Email
2010. december 16., csütörtök 10:40

Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztéseDabas Város Önkormányzata 2008. március 31-én pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Közép-Magyarországi Operatív Program KMOP-4.3.2 konstrukció keretében városunk járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére, melyre 800.000.000 Ft  támogatást nyert el.

A szakrendelő korszerűsítésének folyamatáról ide kattintva tekinthetnek meg tájékoztató anyagot olvasóink.

 
DAKÖV KFT. KÖZLEMÉNYE PDF Nyomtat Email
2010. december 15., szerda 19:00

DAKÖV KFT. KÖZLEMÉNYEA víz és csatornadíjak befizetése érdekében a Kft. több esetben küldött felszólítást a hátralékosoknak. A felszólításnak több Fogyasztó nem tett eleget, a tartozás rendezését sem kezdeményezte. Tájékoztatjuk a nem fizető Fogyasztóinkat, hogy 2010. december 15-e után, minden különös felszólítás nélkül és értesítés nélkül vízfogyasztásukat a jogszabályokban meghatározott módon és mértékben KORLÁTOZZUK vagy MESZÜNTETJÜK!  A korlátozás miatti kellemetlenségekért a Kft. felelősséget nem vállal! A korlátozással egy időben tartozásuk rendezésére a jogi lépéseket megtesszük fizetés meghagyás kibocsátásával.

 
Kossuth Rádió és Dabas PDF Nyomtat Email
2010. december 14., kedd 15:00

Kossuth Rádió és Dabas December 5-én este 18 órai kezdettel a Kossuth Rádió műsorában  Dabas volt a fő téma.

Az Esti séta című műsorban beszélgetést hallgathattak meg az idei évben kerek születésnapot ünneplő id. Bábel Balázs, és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsekkel. Ezt követően az Ezer dabasi pillanat című képes könyvről hallhattak beszélgetést, amelyben Kapui Ágota Kabinetiroda-vezetővel, Kőszegi Zoltán polgármesterrel, országgyűlési képviselővel, Czagányi László helytörténésszel, Valentyik Ferenc amatőr helytörténésszel és Feldman Lászlóval beszélgetett Kövesdy Zsuzsanna és Liptai Katalin.
 
A műsor anyaga meghallgatható ide kattintva a Kossuth Rádió hangtárában.

 
Videogaléria: IV. Városi kerékpártúra PDF Nyomtat Email
2010. december 13., hétfő 21:50

Videogaléria: IV. Városi kerékpártúraA Gyóni Napok rendezvénysorozat részeként immár negyedik alkalommal megrendezett városi kerékpártúrán közel 100 kerékpáros vett részt.

A kerékpártúráról készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Videogaléria: Adventi koncert az alsódabasi katolikus templomban PDF Nyomtat Email
2010. december 10., péntek 23:20

November 28-án, vasárnap az Adventi Est rendezvény részeként a Szent János Katolikus Általános Iskola tanárok és diákokból álló kórusa adott adventi koncertet az alsódabasi katolikus templomban.November 28-án, vasárnap az Adventi Est rendezvény részeként a Szent János Katolikus Általános Iskola tanárokból, diákokból és szülőkből álló kórusa adott adventi koncertet az alsódabasi katolikus templomban.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.
 
Hasznos tanácsok téli időjárás esetén! PDF Nyomtat Email
2010. december 09., csütörtök 19:40

Hasznos tanácsok téli időjárás esetén!A következőkben a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  tájékoztató anyagát tekinhetik meg, mely rendkívüli téli időjárás esetére ad tanácsokat.

Bővebben...
 
Pest megye kitüntetései PDF Nyomtat Email
2010. december 07., kedd 21:50

Pest megye kitüntetéseiPest Megye Önkormányzata december 3-án tartotta hagyományos megyenapi ünnepségét. Ebből az alkalomból kitüntetéseket és díjakat vehettek át azok a személyek, illetve szervezetek, akik az év folyamán kimagasló munkát végeztek a megyéért. 

Bővebben...
 
Fotópályázat PDF Nyomtat Email
2010. december 06., hétfő 10:40

„Dabas Új Ruhája”–Fotópályázat„Dabas Új Ruhája” néven fotópályázatot hirdet a  DASZOFE Városfejlesztési Társaság.

Dabas egységes városi jelleget kap a 2010-ben megkezdődött városközpont-fejlesztéseknek köszönhetően, ennek során számos középület, a Szent István tér és a Jubileumi park rekonstrukciójára kerül sor. A pályázat célja, hogy már az építkezés, felújítás folyamatát egy más, művészi szemszögből közelítse meg. A képeken keresztül megjelenjenek az átalakulás folyamatai, az alkotó munka, az itt élők viszonya a beruházáshoz.

Beküldési határidő:  2011. január 17.,
Eredményhirdetés:  2011. január 22.

Bővebben...
 
Kedves Érdeklődők! PDF Nyomtat Email
2010. december 03., péntek 00:40

Kedves Érdeklődők!Felhívjuk figyelmüket a Reménysugár Fogyatékosok Napközi Otthonának ellátottai által készített termékekre. A karácsonyi díszek és a kézműves termékek megvásárlásával hozzájárulhatnak munkájuk elismeréséhez és eredményesebb foglalkoztatásukhoz.*

Amennyiben kérdésük van vagy további információra van szükségük, kérem hívjanak minket telefonon vagy látogassanak el hozzánk személyesen: 2370 Dabas, Kossuth László u.1. (a tüdőgondozó mögött, az udvarban), 06-29-363-324

Bővebben...
 
IV. Szőlősi Napok rendezvényeiről PDF Nyomtat Email
2010. december 02., csütörtök 21:15

IV. Szőlősi Napok rendezvényeirőlNovember 23–28-ig tartott a IV. Szőlősi Napok programsorozat, amely ez évben is színes kínálattal várta az érdeklődőket. Az esemény célja és erénye pontosan abban áll, hogy a helyi kisközösség értékeit mutatja be, lehetőséget teremtve a különböző korosztályoknak az aktív részvételre. A több éves hagyományok szerint a kezdőnapon ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal várta az érdeklődőket dr. Radvánszki Ida és dr. Klemencz Hajnalka.

Bővebben...
 
Videogaléria: 50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. december 02., csütörtök 19:45

50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán November 13-án, szombaton került sor azon idős házaspárok köszöntésére, akik idén ünnepelték házasságkötésük 50.-60. évfordulóját.

A rendezvényről készült videoanyag mektekinthető ide kattintva.

 
Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntése PDF Nyomtat Email
2010. november 30., kedd 22:50

Bábel Balázs érsek és id. Bábel Balázs köszöntéseNovember 27-én, pénteken este köszöntötte Dabas Város Önkormányzata dr. Bábel Balázs érseket és édesapját, id. Bábel Balázst abból az alkalomból, hogy városunk két díszpolgára ebben az esztendőben ünnepelte születésének kerek évfordulóját. Az apa márciusban 90., a fiú októberben 60. életévét töltötte be.
            Az ünneplő közösséget és a vendégeket Szandhofer János alpolgármester köszöntötte
, majd Feldman László felolvasta Kőszegi Zoltán polgármester levelét, aki e sorokon keresztül üzent az ünnepelteknek, ugyanis a Külügyi Bizottság tagjaként Montenegróban tartózkodott a rendezvény idején. A két Bábellel, apával és fiúval oldott, családias beszélgetést alakított ki az est moderátora, Pásztor Gergely képviselő.

Bővebben...
 
Adventi Est az új Bóbita Óvoda előtt PDF Nyomtat Email
2010. november 30., kedd 21:10

Adventi Est az új Bóbita Óvoda előttNovember 28-án, vasárnap zimankós téli idővel köszöntött be az advent.  A jéghideg havas eső nem kedvezett a kézműveseknek, árusoknak, de a látogatottságnak sem. Az óvodában azonban nagy volt a nyüzsgés. A kézműves foglalkozásokra sok gyerek érkezett, és a hideg ellenére is sok szülő, rokon nézte végig az óvodások, a kisiskolások és a Pilinke énekes csoport karácsonyváró műsorát. Csak a forró tea és forralt bor enyhítette átmenetileg az átfagyott közönséget, majd a gyerekek műsora után kiürült a tér, miközben az időjárás egyre zordabbá vált.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL