koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Lukács, Holnap: Nándor.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Adventi Est az új Bóbita Óvoda előtt PDF Nyomtat Email
2010. november 30., kedd 21:10

Adventi Est az új Bóbita Óvoda előttNovember 28-án, vasárnap zimankós téli idővel köszöntött be az advent.  A jéghideg havas eső nem kedvezett a kézműveseknek, árusoknak, de a látogatottságnak sem. Az óvodában azonban nagy volt a nyüzsgés. A kézműves foglalkozásokra sok gyerek érkezett, és a hideg ellenére is sok szülő, rokon nézte végig az óvodások, a kisiskolások és a Pilinke énekes csoport karácsonyváró műsorát. Csak a forró tea és forralt bor enyhítette átmenetileg az átfagyott közönséget, majd a gyerekek műsora után kiürült a tér, miközben az időjárás egyre zordabbá vált.

Bővebben...
 
Könyvajánló a megújuló Halász Boldizsár Városi Könyvtártól PDF Nyomtat Email
2010. november 29., hétfő 23:00

Könyvajánló a megújuló Halász Boldizsár Városi KönyvtártólMezey Katalin 2010. november 16-án volt a Gyóni Géza Általános Iskola vendége, ahol az írónő és muzsikus művésztársai maguk tolmácsolták a gyerekeknek a Holdének című kötet verseit. Az írónő dedikált kötettel jutalmazta azt a két kisdiákot, akik maguk is mesével, verssel örvendeztették meg társaikat.

A rendhagyó programot a Halász Boldizsár Városi Könyvtár a Gyóni Géza Általános Iskolával együttműködve a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című projekt keretében szervezte meg.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
DAKÖV Kft. közleménye PDF Nyomtat Email
2010. november 29., hétfő 20:30

DAKÖV Kft. közleményeKorunk környezetvédelmi elvárásai egyre szigorúbbak a természetnek visszaadott, megtisztított szennyvíz esetében is. Ahhoz, hogy az elvárásoknak eleget tegyünk, saját jól végzett munkánk mellett szükségünk van a lakosság környezettudatos csatornahasználatára is. A szennyvíztisztítást és a csatornarendszer üzemeltetését döntő mértékben a kommunális szennyvíz minősége és mennyisége határozza meg. Ez pedig a fogyasztók szokásaitól és ezen keresztül tájékozottságától függ. Ezért fontos, hogy a szolgáltatást igénybe vevők felvilágosítást kapjanak a szennyvízelvezető rendszer használatának alapvető szabályairól.

Bővebben...
 
Képzőművészeti kiállítás PDF Nyomtat Email
2010. november 23., kedd 18:50

képzőművészeti kiállításA dabasi Kossuth Művelődési Központ és a Galéria Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait Revák István képzőművész kiállítására.

A festő- és grafikusművész kiállítása megtekinthető a dabasi Kossuth Ház Galériában  2010. november 29 - december 17-ig, munkanapokon 9-17 óráig, hétvégén: előre egyeztetett időpontban [telefon: 29/362-545, 06-30/534-11-38)

Bővebben...
 
Videogaléria: Házunk–Hazánk Országos Fotókiállítás PDF Nyomtat Email
2010. november 18., csütörtök 22:20

Házunk–Hazánk Országos Fotókiállítás A tárlat megnyitására a Dabasi Napok rendezvénysorozat keretein belül szeptember 17-én, pénteken, 18 órakor került sor. A zsűri döntése alapján 52 alkotó 82 képe került kiállításra. A tárlatra megjelentetett reprezentatív katalógus valamennyi kiállított művet tartalmazza. A katalógust tervezte és a kiállítást rendezte Kerekes László grafikusművész, a Galéria Alapítvány elnöke. A kiállításon került sor a „2. Házunk–Hazánk” c. országos fotópályázat képeinek díjazására is.

A videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Videogaléria: Helytörténeti anyagok PDF Nyomtat Email
2010. november 18., csütörtök 22:10

A gyóni Zlinszky-család  - Beszélgetés dr. Zlinszky Jánossal a könyv szerzőjével Beszélgetés dr. Zlinszky Jánossal A gyóni Zlinszky-család c. családtörténeti könyvről. Zlinszky János professzor úr, volt alkotmánybíró, Dabas díszpolgára származásán, családján keresztül kötődik városunkhoz, elődei itt nyugosznak, a régi családi kúria pedig gyermekkori emlékeinek színtere. Zlinszky professzor úr úgy érezte, tartozik őseinek azzal, hogy megörökítse múltjukat, visszavezesse a bonyolult és szövevényes genealógiai szálakat a felvidéki Zlin városába, ahonnan útjára indult, majd egyre terebélyesedett és szerteágazott a Zlinszky família.

A videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Szociális Munka Napja a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. november 15., hétfő 12:05

Szociális Munka Napja a Városházán Dabas Város Önkormányzata november 12-én, pénteken köszöntötte a szociális szférában dolgozókat a Városháza nagytermében. A rendezvényen Kőszegi Zoltán polgármester tartott ünnepi beszédet, amelyben a szociális segítőmunka fontosságát hangsúlyozta. A polgármester elismerő oklevéllel köszönte meg azon vállalkozások, cégek, intézmények és egyesületek segítségét, akik a Gróf Vay Péter alapon keresztül támogatták a város árváit és rászorulóit. Az ünnepségen átadásra került a „Rászorultakért és Elesettekért”- díj. Idén Bartos Sándorné, a Vöröskereszt dabasi fiókjának vezetője vehette át ezt a kitüntetést több évtizedes önzetlen és magas szakmai színvonalon végzett segítőmunkájáért. A rendezvényt Kovács Éva brácsaművész és művészbarátainak koncertje zárta.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek ide kattintva.


 
50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán PDF Nyomtat Email
2010. november 15., hétfő 11:30

50.-60. házassági évfordulósok köszöntése a Városházán November 13-án, szombaton került sor azon idős házaspárok köszöntésére, akik idén ünnepelték házasságkötésük 50.-60. évfordulóját. A rendezvényen kilenc idős pár erősítette meg házassági esküjét az anyakönyvvezető előtt. Az eskü aláírása után Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket és átadta az Önkormányzat ajándékát. A rendezvény ünnepélyes részét zenés műsor követte, ahol Szalontai Eszter operaénekes és a Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör szórakoztatta a megjelenteket.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek ide kattintva.

 
Hivatásos gondnoki állás meghirdetése PDF Nyomtat Email
2010. november 11., csütörtök 00:50

Hivatásos gondnoki állás meghirdetése Dabas Város Önkormányzatának Jegyzője hivatásos gondnokot keres Dabas Városi Gyámhivatal illetékességi területén.

Jelentkezés határideje: 2010. december 15.

További feltételek és részletek ide kattintva olvashatóak.

 
Videogaléria: Lecsófesztivál PDF Nyomtat Email
2010. november 10., szerda 22:30

Videogaléria: Lecsófesztivál Sok résztvevővel és nagy érdeklődés mellett került megrendezésre 2010. július 31-én a Kisdabasért Egyesület szervezésében első alkalommal városunkban a dabasi Vásártér területén a LECSÓFESZTIVÁL. A lecsófőzés mellett párhuzamosan több szabadidős programmal várták a rendezvényre az érdeklődőket a szervezők.

A rendezvényről készült videoanyag megtekinthető ide kattintva.

 
Képgaléria: Újszülöttek köszöntése és ligete 2010 ősz PDF Nyomtat Email
2010. november 08., hétfő 18:10

Képgaléria: Újszülöttek köszöntése és ligete 2010 ősz November 06-án került sor a 2010-es esztendő első félévében született csecsemők köszöntésére az új Bóbita Óvodában. A rendezvény a már hagyománnyá vált faültetéssel folytatódott az Újszülöttek Ligetében.

A képek megtekinthetőek ide kattintva.

 
DÉLUTÁN középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata PDF Nyomtat Email
2010. november 05., péntek 18:45

DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegály szolgálata Felgyorsult világunkban az idősödő ember egyre jobban kirekesztődik a mindennapi élet eseményeiből. Nehezen éli meg az évek múlását, kapcsolatai elvesztését, a magányt, a betegségeket, a feleslegesség érzését. De ha névtelenül fel tud hívni egy lelkisegély szolgálatot, ott szabadon elmondhatja olykor önmaga előtt is titkolt gondolatait. Nem kell szembesülnie a fogadó gesztusaival, ítéletalkotásával, élvezheti az együttgondolkodást, az értő meghallgatást, az anonimitást.

Bővebben...
 
Felhívás magánszemélyek kommunális adójáról! PDF Nyomtat Email
2010. november 03., szerda 21:50

Felhívás magánszemélyek kommunális adójáról! Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Dabas Város Önkormányzata 2003-ban  a 15/2003.(II.27.)sz. rendeletében bevezette  a magánszemélyek kommunális adóját, melynek mértéke évi 12.000.-Ft.

További információk ide kattintva.

 
TÁJÉKOZTATÓ az ideiglenes iparűzési adóval kapcsolatos adózói kötelezettségekről PDF Nyomtat Email
2010. november 02., kedd 19:00

TÁJÉKOZTATÓ az ideiglenes iparűzési adóval kapcsolatos adózói kötelezettségekről Ideiglenes jellegűnek minősül az iparűzési tevékenység, amennyiben az önkormányzat illetékességi területén az ott székhellyel, telephellyel nem rendelkező vállalkozó: piaci és vásározó kiskereskedelmet, vagy építőipari tevékenységet folytat, nyomvonalas létesítményen végzett kivitelezési és fenntartási munkát, továbbá ezekkel kapcsolatos szerelési, szervezési, lebonyolító, szaktanácsadó, felügyeleti tevékenységet végez, illetőleg természeti erőforrást tár fel vagy kutat, feltéve, hogy a folyamatosan vagy megszakításokkal végezett tevékenység időtartama adóéven belül a 30 napot meghaladja, de nem éri el a 181 napot.

Bővebben...
 
Videogaléria: Én, Karády Katalin… PDF Nyomtat Email
2010. október 31., vasárnap 20:40

Videogaléria: Én, Karády Katalin… Videogalériánk kulturális rendezvényeinket bemutató része bővűlt a XII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként Valentyik Anna előadóművész által a Halász Móricz-kúriában bemutatott Én, Karády Katalin…című előadás felvételével.

A felvételek megtekinthetőek ide kattintva.

 
Videogaléria: PDF Nyomtat Email
2010. október 26., kedd 23:10

Videogaléria

 

Videogalériánkban megtekinthető az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére megrendezett ünnepségről készült videóanyag ide kattintva.


 
Dabasi Doboz Nap PDF Nyomtat Email
2010. október 21., csütörtök 09:40

Italos kartondoboz gyűjtőakció!Az Italos Karton Egyesülés (IKSZ), az EKO-Punkt Nonprofit Kft., és a Remondis OKÖT Kft. együttműködésével 2010. november 16-én, rendezik meg Dabason az Italos Karton Doboz Napot, amelyre, a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas dabasi gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhetnek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhetnek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért.

Bővebben...
 
Főzőverseny 2010. Dabasi Napok / Receptek / PDF Nyomtat Email
2010. október 20., szerda 21:20

Főzőverseny 2010. Dabasi Napok / Receptek /A közel 20 nevező csapat közül az idén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyerte meg a hagyományos Vállalkozók Napi Főzőverseny Vándorbogrács-díját.

A számos ételkülönlegesség közül a zsűri döntése alapján a 2010. év Dabas Étele, sőt inkább menüje a „brezáni tárkonyos leves, Rákóczi módra”, másodiknak „felvidéki kakasperkelt tót galuskával”, valamint desszertnek a „sári gerheny fokhagymás tejföllel vadítva”.

Bővebben...
 
Gyóni Napok képei PDF Nyomtat Email
2010. október 19., kedd 23:00

KépgalériaA Gyóni Napok rendezvénysorozat képei a képgalériában:

1. IV. Városi kerékpártúra
2. Szüreti felvonulás
3. Miloszerni-vendégház megnyitója
4. Kórustalálkozó
5. Templomok Éjszakája
6. BMX-bemutató a játszóparkban

 
A városközpont megújításáról PDF Nyomtat Email
2010. október 14., csütörtök 18:00

A városközpont megújításárólA városközpont megújításáról és az ott folyó munkákról az érdeklődők a Városfejlesztő Társaság honlapjáról www.dabaskozpont.eu kaphatnak naprakész információkat, illetve írhatnak hozzászólásokat az oldalra látogatók.

Bővebben...
 
Dabas Város Helyi Választási Bizottságának határozatai PDF Nyomtat Email
2010. október 06., szerda 11:00

Dabas Város Helyi Választási Bizottságának határozataiDabas Város Helyi Választási Bizottságának határozatai a 2010. október 3. napján megtartott önkormányzati választások helyi eredményeiről.

1. Képviselő-választás eredményéről
2. Kompenzációs listák eredményéről
3.
polgármester választás eredményéről
4. SZLOVÁK KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK választásának eredményéről
5. CIGÁNY KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK  választásának eredményéről
6. RUSZIN KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK   választásának eredményéről

 
APEH sajtóközlemények, tájékoztatók PDF Nyomtat Email
2010. október 06., szerda 10:50

APEH sajtóközlemények, tájékoztatókAz alábbiakban az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal sajtóközleményét, tájékoztatóit olvashatják a következő témákban: Háromszintű adóhatóság október 1-jétől, Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóságának megváltozott szervezeti kereteiről, Novemberi adózási határidőkről.

Bővebben...
 
A Trafik és a Média Építészeti Díja 2010 PDF Nyomtat Email
2010. október 05., kedd 21:40

A Trafik és a Média Építészeti Díja 2010A TRAFIK-KÖR SZAVAZZON ÖN IS A TRAFIKRA! felhívása a Média Építészeti Díjára történő szavazásra ösztönöz. A Trafik most 2. helyen áll a versenyben. A TRAFIK-KÖR  tagjainak célja, hogy minél többen tudjanak a szavazásról, ill. hogy a Trafik bejusson első helyezettként a legjobb 7 épület közé.

Szavazni regisztráció után ide kattintva lehet közvetlenül vagy a TRAFIK-KÖR weboldalán keresztül: www.trafikkor.com

Bővebben...
 
F E L H Í V Á S ! PDF Nyomtat Email
2010. szeptember 29., szerda 20:50

Felhívás!Felhívjuk Tisztelt Fogyasztóink figyelmét, hogy a hideg idő beálltával a házi vízvezetékek, vízmérőhelyek fagy elleni védelméről takarással, illetve a víztelenítő főcsapok elzárásával szíveskedjenek gondoskodni.

A fogyasztó hibájából bekövetkezett kár, illetve a vízmérő elfagyása miatt elfolyt vízmennyiség díjának megfizetésétől, illetve a vízmérőpótlás költségétől nem tudunk eltekinteni.

Bővebben...
 
Állat- és Kirakodóvásárok időpontjai 2011-ben PDF Nyomtat Email
2010. szeptember 28., kedd 21:10

Állat- és Kirakodóvásárok időpontjai 2011-benDabason az Országos Állat- és Kirakodóvásárokat 2011-ben is hagyományosan minden hónap második vasárnapján tartják meg. Az állatvásárra vészmentes helyről érvényes állatorvosi igazolással mindennemű állat felhajtható.

A vásárral kapcsolatban minden kedden 08.00-12.00 óráig lehet Dabas Város Polgármesteri Hivatalában érdeklődni. A vásárok időpontjai a következők:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL