koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: László, Holnap: Levente, Irén.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Önkormányzati választási információk PDF Nyomtat Email
2010. július 27., kedd 15:30

Önkormányzati választási információkSólyom László köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek általános választásának időpontját 2010. október 3-ra, vasárnapra tűzte ki.
A városunkkal kapcsolatos közérdekű választási információkról ide kattintva olvashatnak ezentúl aktuális közleményeket, híranyagokat és rendeleti előírásokat olvasóink.

 
Dabas észak-keleti iparteület HÉSZ valamint SZT módosítása PDF Nyomtat Email
2010. július 27., kedd 08:00

Dabas észak-keleti iparteület HÉSZ valamint SZT módosítása

Dabas Város Önkormányzata elkészítette a „ Dabas észak-keleti iparteület” Helyi építési szabályzat (HÉSZ) valamint a Szabályozási terv ( SZT) módosítását. A módosítás megtekinthető a Polgármesteri Hivatal 119. szobájában Talapka Gábor csoportvezetőnél ügyfél fogadási időben.
 
Köszönet a páratlan összefogásért PDF Nyomtat Email
2010. július 15., csütörtök 22:50

Köszönet a páratlan összefogásértÁRVÍZ 2010. június 1–3.: Dabas Város Önkormányzata nevében szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik a dabas-sári ár- és belvízveszély napjaiban a sári hídnál fáradságot nem kímélve vettek részt az árvízkárok elhárításában és a víz betörésének megakadályozásában. Köszönöm a nagylelkű felajánlásokat, amelyek megkönnyítették és segítették a sári hídnál folyó munkálatokat. Ezzel a nemes gesztussal hatékonyan járult hozzá az ár- és belvíz megfékezéséhez és a már meglévő károk mérsékléséhez, a veszély elhárításához.

Bővebben...
 
Dabas Város környezeti állapotáról 2009. PDF Nyomtat Email
2010. július 14., szerda 11:40

Dabas Város környezeti állapotáról 2009.A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. §-a (1) bekezdése e.) pontja, valamint az 51. § (3) bekezdése alapján Dabas Város Önkormányzata a 2009. évi környezeti állapotáról a lakosság részére a rendelkezésre álló adatok alapján a következő tájékoztatást adja:

Letölthető és megtekinthető tájékoztató anyag ide kattintva.

 
Köztisztviselők-napi ünnepség PDF Nyomtat Email
2010. július 12., hétfő 10:30

Köztisztviselők-napi ünnepségDabas Város Önkormányzata július 2-án, pénteken délelőtt köszöntötte a köztisztviselőket a Városháza nagytermében. A Polgármesteri Hivatal dolgozói egy egyszerű és költségtakarékos rendezvény keretében ünnepeltek, ugyanis a programokra szánt anyagi keretet egy szép gesztussal felajánlották a magyarországi árvízkárosultak javára.

Bővebben...
 
Semmelweis-nap PDF Nyomtat Email
2010. július 12., hétfő 10:00

Semmelweis-napDabas Város Önkormányzata július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján köszöntötte a település egészségügyi dolgozóit. A rendezvénynek idén a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet adott otthont. Valószínűleg a várható nagy átalakítások következtében az idei nyár és ősz folyamán a rendelőintézet megújul, a pályázati forrásból bővülő intézmény korszerűbb formát ölt, és így még inkább megfelel majd régiós szerepének.

Bővebben...
 
Kerékpártúra képei PDF Nyomtat Email
2010. július 11., vasárnap 21:30

Kerékpártúra képeiAz idei esztendőben a Polgármesteri Kabinetiroda második alkalommal szervezett városi kerékpártúrát július 9-én. A túrán ismét nagy számban résztvevő  kerékpáros ez alkalommal egyben hazakísérte a Madridból indult újhartyáni kerékpárost, Fajt Benőt. 

A kerékpártúrán készített képek megtekinthetőek  ide kattintva.

 
Változás! A jármű ügyintézéshez csatolandó szerződések kötelező tartalmi elemeiről PDF Nyomtat Email
2010. július 05., hétfő 22:00
Változás! A jármű ügyintézéshez csatolandó szerződések kötelező tartalmi elemeiről2010. január 1-jétől a 304/2009. (XII.22.) Korm. rendelet határozza meg a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak (a jármű adás-vételi, vagy üzembentartói szerződésnek) a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemeit.

Amennyiben a teljes bizonyító erejű magánokirat a meghatározottaktól eltérően a kötelező tartalmi elemeket nélkülözi, az a közlekedési igazgatási (az okmányirodai) eljárásban történő felhasználás céljából 2010. július 1-jét követően nem tekinthető joghatás kiváltására alkalmasnak.
Bővebben...
 
Megkezdődtek az útépítések PDF Nyomtat Email
2010. július 05., hétfő 11:00
Megkezdődtek az útépítésekDabas Város Önkormányzata a KMOP-2.1.2-09-2009-0016 számú pályázaton közel 90 millió forint támogatást nyert a Vörösmarty úton létesítendő kétoldali kerékpársáv építésére. A kivitelezés teljes költsége meghaladja a 126 millió forintot, a hiányzó összeget az Önkormányzat biztosítja.

A kétoldali kerékpársáv kiépítésével párhuzamosan a meglévő szilárd burkolatú út megerősítése és a csapadékvíz elvezetése is megtörténik. Az utcában zárt csapadékvíz-elvezető rendszer működik (500-as beton csapadékvíz-elvezető). A csapadékcsatorna aknái, víznyelői a burkolati szint alá kerültek évekkel ezelőtt, ezért fémkeresővel végezték el a feltárásukat.
Bővebben...
 
Álláspályázat kőműves oktató-tanár munkakör betöltésére PDF Nyomtat Email
2010. június 30., szerda 21:00
Álláspályázat kőműves szakoktató  munkakör betöltésére A Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján  pályázatot hirdet kőműves oktató-tanár munkakör betöltésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. augusztus 19.

További részletes információk ide kattintva.
 
Gyóni Géza születésének 126. évfordulója PDF Nyomtat Email
2010. június 25., péntek 16:00
Gyóni Géza születésének 126. évfordulójaDabas Város Önkormányzata 2010. június 24-én, csütörtökön délután Gyóni Géza születésének 126. évfordulója alkalmából  több programból álló megemlékezést tartott. A rendezvény a gyóni főtéren rövid emlékműsorral és a Gyóni Géza-szobornál koszorúzással  kezdődött. Ezt követően a Gyóni Géza versfordításaiból készült kötet bemutatójára került sor, majd a Gyóni Géza Motoros Emléktúra résztvevőinek élménybeszámolójával fejeződött be a rendezvény.

A rendezvényről készített képanyagok megtekinthetőek ide kattintva.


 
Tájékoztató Dabas ingatlancímeinek és házszámainak változásáról PDF Nyomtat Email
2010. június 23., szerda 22:00
Tájékoztató Dabas ingatlancímeinek és házszámainak változásárólTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2010. január 1-jétől megkezdtük az egész városra szóló ingatlan- és lakcímadatok felülvizsgálatát és átszámozását. 1991-ben volt utoljára átfogó címváltozás, ezért Dabas város utcáinak jelentős részét érinteni fogja a jelenlegi felülvizsgálat. Az átszámozás eredményeként az „ingatlan címe” és az ott lakók „lakcíme” meg fog egyezni.
Bővebben...
 
Palacsintaparti a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában PDF Nyomtat Email
2010. június 21., hétfő 23:00
Palacsintaparti a Kossuth Zzuzsanna Szakképző IskolábanJúnius 19-én, szombaton lezajlott az Önkormányzat által szervezett Palacsintaparti a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában, amelyre több mint 140 dabasi diák volt hivatalos. Az ünnepélyes díjátadást megelőzően Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a tanulókat, majd átadta a díszokleveleket a jelenlévőknek. A rendezvény a Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színjátszóinak előadásával folytatódott, majd Szabó Róbert és Szabó Erika, a rendezvény animátorai kisorsoltak öt értékes I POD-ot a diákok között.
Bővebben...
 
Videogaléria: Motoros emléktúra PDF Nyomtat Email
2010. június 15., kedd 22:00

Videogaléria anyagok2010. június 5-én dabasi motorosok 3 napos emléktúrát szerveztek a lengyelországi Przemysl-be Gyóni Gézára emlékezve. A szervezők és résztvevők céljairól, élményeiről és a túra eredményességéről tekinthetnek meg rövid videoanyagot.

Az indulásról készült felvétel megtekinthető ide kattintva.

A megérkezésről készült felvétel megtekinthető ide kattintva.

 
A Felsődabasi Charitas gyűjtése az árvízkárosultak javára PDF Nyomtat Email
2010. június 09., szerda 00:02
A Felsődabasi Charitas gyűjtése az árvízkárosultak javáraA hétvégén a rendkívüli árvízi helyzet miatt a felsődabasi charitas gyűjtést hirdetett a károsultak javára. Az adományokat csütörtökön délután 4 órától várják a felsődabasi plébánián, illetve a vasárnapi miséken.

Bővebb információ: Gomola Aranka (06-30/ 523-30-65).
 
Városunkban is gondot okozott a sok lehullott csapadék PDF Nyomtat Email
2010. június 09., szerda 00:00
Városunkban is gondot okozott a sok lehullott csapadékA múlt hét folyamán városunkban is gondot okozott a sok lehullott csapadék. A kialakult helyzetre tekintettel Kőszegi Zoltán Dabas város polgármestere a helyi Védelmi Bizottság elnökeként másodfokú védelmi készültséget rendelt el a város teljes belterületén.

A városban történt eseményekről, a szükséges intézkedésekről és a városi összefogásról készült  két videoanyagot tekinthetik meg a Bővebben... szövegre kattintva.
Bővebben...
 
Országzászló-avató ünnepség PDF Nyomtat Email
2010. június 06., vasárnap 02:02

Országzászló-avató ünnepség

A TRIANONI DÖNTÉS 90. évfordulója alkalmából megrendezett rendezvénysorozat részeként 2010. június 4-én, pénteken 16.40 órakor   került sor Dabas-Sári településrészen az Országzászló-avató ünnepségre. Az ünnepi rendezvényen Szandhofer János alpolgármester mondott köszöntőbeszédet, majd dr. Zlinszky János, Dabas város díszpolgára mondta el ünnepi  szónoklatát.
Bővebben...
 
Interjúk dabasi vállalkozókkal PDF Nyomtat Email
2010. június 06., vasárnap 02:00

Interjúk dabasi vállalkozókkalDabasi vállalkozók menüpontunk alatt  Gogolák Mária- Virág Mindenkinek Kft. vezetőjével készült beszélgetésünket olvashatják  ide kattintva.

 
Babaház Családi Napközi és Védőnői Ellátás épületének átadása PDF Nyomtat Email
2010. június 01., kedd 02:00

Babaház Családi Napközi és Védőnői Ellátás épületének átadása

Május 28-án, pénteken került sor  Dabas Város Önkormányzata és a Társult Önkormányzatok ,,Együtt" Segítőszolgálata Társulás szervezésében a Babaház Családi Napközi és Védőnői Ellátás épületének ( Dabas-Gyón,  Luther u. 8.) ünnepélyes átadására.

 A kivitelezés a  "Családi napközi és nappali ellátás infrastrukturális fejlesztése Dabason" projekt részeként valósulhatott meg.  Képanyagok az ünnepélyes átadásról megtekinthetőek ide kattintva.
 
Pedagógusnap a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában PDF Nyomtat Email
2010. május 31., hétfő 02:02

Pedagógusnap a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában

Dabas Város Önkormányzata május 28-án, pénteken köszöntötte a település pedagógusait a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában. A rendezvény az új TISZK  Szakképző Központ ünnepélyes átadásával kezdődött, majd az intézmény aulájában folytatódott.

Az iskola tanulói és tanárai közösen egy színvonalas ünnepi műsorral köszöntötték a város pedagógusait, majd Kőszegi Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet. Ezt követően a polgármester és Pásztor Gergely, az OKB elnöke átadta a Dabas Ifjúságáért Kászonyi Dániel-díjat három pedagógusnak.
Bővebben...
 
Kerékpárhálózat és belterületi utak fejlesztése Dabason PDF Nyomtat Email
2010. május 31., hétfő 02:00

Kerékpárhálózat és belterületi utak fejlesztése Dabason

Május 25-én, kedden 17.00 órakor Dabas Város Önkormányzata részéről Szandhofer János alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a dabasi és környékbeli médiumok számára a májusban elkezdődő nagyszabású útépítésekről és felújításokról. A tájékoztatón három pályázat került bemutatásra. Mindhárom pályázatot az Európai Unió és a Magyar Állam támogatja.
Bővebben...
 
Dabasi Újság TRIANONI MELLÉKLETE PDF Nyomtat Email
2010. május 27., csütörtök 02:00

Dabasi Újság TRIANONI MELLÉKLETE

Elkészült a júniusi Dabasi Újság TRIANONI MELLÉKLETE, amelynek postai terjesztése a lappal együtt hétfőn, május 31-én kezdődik.

A melléklet digitális változata letölthető ide kattintva.
 
Felhívás nyári művészeti és zene táborokra! PDF Nyomtat Email
2010. május 03., hétfő 02:00

Felhívás nyári művészeti és zene táborokra!A Dabasi Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény NEMZETKÖZI ZENEI TÁBORT hirdet tíz éven felüli, legalább két-három év hangszeres előtanulmánnyal rendelkező fiatalok számára, valamint MŰVÉSZETI TÁBORT szervez  kisgyermekek részére 6-10 éves korig.Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató PDF Nyomtat Email
2010. április 27., kedd 02:00

Okmányirodai  tájékoztató Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2010. január 1-jén hatályba lépett a 304/2009. (XII. 22.) Kormány rendelet, mely alapján az adásvételi szerződés és az üzembentartói megállapodás kötelező tartalmi elemei jelentősen módosultak. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2010. július 1-től azokat a szerződéseket és megállapodásokat, melyek az új követelményeknek nem felelnek meg, nem áll módunkban elfogadni!

A tájékoztató részletes anyaga az Okmányiroda oldalain olvasható : IDE KATTINTVA.

 
Számítógépes tanfolyam PDF Nyomtat Email
2010. április 22., csütörtök 02:00
Számítógépes tanfolyamEgy fantasztikus ajánlat a könyvtártól!
Ingyenes számítógépes tanfolyamot szervezünk könyvtártagoknak.
Levelezést, internet használatot, szöveg szerkesztést lehet tanulni 12 órában.
Előképzettség nem szükséges, 10-től 99 éves korig várjuk a jelentkezőket!
Információ és jelentkezés: Tel: 06/29-360-529 Dabas, Bajcsy Zs. u. 11.
További részletek ide kattintva.
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL