koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Videogaléria: Trianoni megemlékezés PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 18:00

Videogaléria: Trianoni megemlékezés Június 4-én került megrendezésre a trianoni békediktátum 96. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés a Kegyeleti parkban a Wass Albert-szobornál.

Az ünnepségről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: Pedagógusnap PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 17:50

Videogaléria: Pedagógusnap Május 27-én, pénteken a szakképző iskola TISZK termében tartotta pedagógusnapi rendezvényét Dabas Város Önkormányzata.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Kötelező gyommentesítés! PDF Nyomtat Email
2016. június 06., hétfő 20:50

Felhívás gyommentesítésre Mint ismeretes, a termőföld használója, illetve tulajdonosa köteles az adott év június 30. napjáig a parlagfű növényen a virágbimbó kialakulását megakadályozni, és azt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Felhívom az ingatlantulajdonosok figyelmét a gyommentesítési kötelezettségükre, amely nem csak az ingatlan határáig tart, a tulajdonosnak az ingatlan előtti közterületet is gyommentesítenie kell, egészen az út széléig, tehát ha a telek előtt árok, útszegély található, annak a gyommentesítése felől is intézkedni kell.

Bővebben...
 
Versmondó verseny Turcsány Péter író emlékére PDF Nyomtat Email
2016. június 05., vasárnap 20:50

Versmondó verseny Turcsány Péter író emlékéreA Kölcsey-díjas költő születésének 65. és halálának egy éves évfordulója alkalmából a Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó Turcsány Péter verseiből versmondó versenyt szervez.

A részvétel módja:
A Kráter M.E. és Könyvkiadó honlapján található nevezési lap kitöltése, és a kiválasztott vers felmondása elektronikus hanghordozóra, és MP3-as formátumban való eljuttatása a kitöltött nevezési lappal együtt a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre, 2016. június 30-ig.

Bővebben...
 
Pedagógusnap PDF Nyomtat Email
2016. június 03., péntek 17:30

PedagógusnapMájus 27-én, pénteken a szakképző iskola TISZK termében tartotta pedagógusnapi rendezvényét Dabas Város Önkormányzata.

A rendezvény Kőszegi Zoltán polgármester köszöntőjével kezdődött, majd az iskola diákjai ünnepi műsorral köszöntötték tanáraikat. A rendezvény szép pillanata volt, amikor az intézmény alapítója és volt igazgatója, Kosztolányi Gyula átvette aranydiplomáját Kőszegi Zoltán polgármestertől.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. június 03., péntek 16:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Dabasi Kormányablak átadója

2. Pedagógusnap az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájában

 
TÚRAKENU ÉS KAJAK BÉRLÉS A CSATIN PDF Nyomtat Email
2016. május 31., kedd 08:00

TÚRAKENU ÉS KAJAK BÉRLÉS A CSATINA Rádió Dabas szerkesztőségében (2370 Dabas, Szent István tér 1/b) lehetőség van túrakenu és kajak bérlésére a csatira.  Telefon: 29/562-562

- Hajót csak 18 éven felüli úszni tudó bérelhet.
- 14 éven aluliaknak mentőmellény használata kötelező (mellényt biztosítunk)
- térképet biztosítunk - és ha igény van rá oktatót is!
Árak: 1000 Ft / hajó/ 2 óra, utána óránként 500 Ft / óra.
 
Dabasi Újság június havi száma PDF Nyomtat Email
2016. május 30., hétfő 09:15

Dabasi Újság június havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság június havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Képviselő-testületi ülés /2016.04.28/ PDF Nyomtat Email
2016. május 23., hétfő 20:15
Képviselő-testületi ülés /2016.04.28/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 28-án (csütörtök)   17.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
Bábel találkozó PDF Nyomtat Email
2016. május 23., hétfő 19:45

Bábel találkozóMájus 16-án, Pünkösd hétfőn tartotta második nagy családi találkozóját a Bábel-család. Az eseményre Bábel János (1845) és Barócs Anna (1852) leszármazottait és családtagjaikat hívták a szervezők.

A megérkezőket a Halász Móricz-kúria parkjában a Bábel Pál által szerkesztett családfa várta, a regisztráció során minden leszármazott egy olyan névtáblát kapott, amelyen pontosan szerepelt a leszármazási ága is.

Bővebben...
 
Pavilon avató ünnepség PDF Nyomtat Email
2016. május 20., péntek 18:50

Pavilon avató ünnepségA Református Gyülekezeti ház udvarán pavilon avató ünnepséget rendeztek a kültéri közösségi épület elkészülte alkalmából.

Az avatón készült felvételeket és riportokat tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2016. május 17., kedd 15:26

Okmányirodai tájékoztató! Tisztelt Ügyfeleink!

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy  a PMKH Dabasi Járási Hivatalának Okmányirodai Osztályán
(2371 Dabas, Szent János út 110-112.) a második generációs kormányablak kialakítása miatt az ügyfélfogadás 2016. május 23-25 között egész nap, valamint május 26-án 14 óráig SZÜNETEL.

A fenti napokon ügyeiket az alábbi helyeken tudják legközelebb intézni:

Bővebben...
 
Otthonteremtés PDF Nyomtat Email
2016. május 16., hétfő 21:20

Otthonteremtés Dabas város és Kőszegi Zoltán polgármester úr gyermekközpontú hozzáállásából fakadóan azzal a céllal alakult meg a Dabasi Otthonteremtő Kft., hogy minőségi lakhatási megoldást nyújtson a dabasi kistérségben élő azon több gyermekes családok részére, akik szeretnék igénybe venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt.

Jelenleg térségünkben nem találhatóak olyan lakóingatlanok, melyek megfelelnének a CSOK követelményeinek, ezért Dabas Város egy több évtizedes múltra visszatekintő építőipari kivitelező vállalkozással karöltve hozta létre a Dabasi Otthonteremtő Kft.

Bővebben...
 
Fradi Suli Program az OBO Arénában PDF Nyomtat Email
2016. május 11., szerda 22:00

Fradi Suli Program az OBO ArénábanMájus 11-én a Fradi Suli Program részeként közel 1500 iskolás gyermek előtt tartotta meg a Ferencvárosi Torna Club a sportot és az egyesületet népszerűsítő programját.

A jó hangulatú rendezvényen a gyerekek találkozhattak a club legjelesebb sportolói közül Szamoránsky Piroskával és  Lipcsei Péterrel, valamint  megtekinthették a FradiMédia rövidfilmjét is az egyesület olimpiai sikereiről, amelyből még jobban megismerhették az FTC sikerekben gazdag történelmét.

Bővebben...
 
Dabasi vásár...ne érje kár! PDF Nyomtat Email
2016. május 11., szerda 20:00

Figyeljenek egymásra!A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felhívja a Tisztelt vásározók figyelmét a következőkre:

A havonta egy alkalommal – immáron hagyományként – megtartandó dabasi vásárokon óriási az érdeklődés a portékák iránt, amely meglehetősen nagy embertömeggel jár. A vásárlók figyelmét – érthető módon - eltereli a sok-sok újdonság, a házias ételek ínycsiklandó íze és illata, az eladók pedig minél több vásárló kívánságát próbálják teljesíteni.

Bővebben...
 
2015. évi iparűzési adóbevallás PDF Nyomtat Email
2016. május 10., kedd 21:00

2013. évi iparűzési adóbevallás Az adóbevallás benyújtásának határideje: 2016. május 31. A bevallás késedelme, valamint elmulasztása miatt mulasztási bírságot kell megállapítani az adózás rendjéről szóló törvényben foglaltak alapján.

Ide kattintva egy általános tájékoztató anyagot olvashatnak a  2015. évi iparűzési adóbevallás kitöltéséhez a Gazdasági Iroda oldalain.

 
A tanyák infrastruktúrájának fejlesztése PDF Nyomtat Email
2016. május 10., kedd 20:20

A tanyák infrastruktúrájának fejlesztéseFelmérés zajlik a magyar tanyavilág villamos energiával történő ellátásához.

A tanya a magyar vidéknek több évszázadra visszanyúló, jelentős gazdasági, települési és társadalomtörténeti múlttal rendelkező eleme, mely különösen az Alföldön ma is nagyszámú lakónépességnek nyújt otthont.

Bővebben...
 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. május 09., hétfő 19:40

Figyeljenek egymásra!Amikor gyümölcse van a munkának…Csinálja úgy, mint Teri néni!

2016. április 26-án, Gyálon, csörgött Teréz néni telefonja, és egy férfihang jelentkezett. Elmondta, hogy ő az ELMŰ alkalmazottja és ma jönne villanyórát leolvasni, és a tavalyi évben túlfizetett 11.400 ft-ot is kifizetné az elektromos művek nevében.  Minden ment volna tovább, ha Teréz néninek nem jutott volna eszébe, amit a nyugdíjas találkozón hallott a Dabasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

Bővebben...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2016. május 04., szerda 21:10

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSDabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága pályázatot hirdet a gyermekek nyári napközbeni ellátásának (játszóházak, táborok foglalkozások) megszervezésével kapcsolatos étkezési költségeinek támogatására.

A pályázat célja, hogy a gyermekek élményekben gazdagon és felügyelet mellett töltsék a nyári szünidőt.

Bővebben...
 
Pályázat PDF Nyomtat Email
2016. május 03., kedd 22:00

MEGHÍVÓAZ ORSZÁG KÖZEPE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. §alapján pályázatot hirdet REMÉNYSUGÁR FOGYATÉKOSOK NAPKÖZI OTTHONA INTÉZMÉNYVEZETŐ (magasabb vezető) beosztás ellátására.

Bővebben...
 
Pest megye értékei Dabason PDF Nyomtat Email
2016. május 03., kedd 21:00

Pest megye értékei DabasonÁprilis 23-án, szombaton tartották városunkban a már hagyománnyá vált motoros emléktúrát, amely Eric Fernihough, angol motorversenyző halálának évfordulójához kötődik, a délután folyamán pedig a Pest megye értékei című vándorkiállítás megnyitójára került sor a Sári Zarándok- és Kulturális Központban.

Az eseményről készült videofelvétel megtekinthető galériánkban ide kattintva.

 
II. Mesterecset pályázat PDF Nyomtat Email
2016. május 02., hétfő 17:40

II. Mesterecset pályázatOrszágos pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet. A VÁLASZTHATÓ TÉMÁK: „A legboldogabb pénzérme” – vagy – „START a jövőbe”. Beküldési határidő: 2016. július 15.

A pályázaton mindenki egyénileg, a fenti két téma egyikében 1 pályaművel vehet részt. Az alkotások A/4 –es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek (pl.: grafika, rajz, festett kép stb.).

Bővebben...
 
Dabasi Újság május havi száma PDF Nyomtat Email
2016. április 30., szombat 15:00

Dabasi Újság május havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság május havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2016. április 29., péntek 20:10

 90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Kollár Lajosnét, lánykori nevén Bödöcsi Etelkát 91-dik és Varga Péternét, lánykori nevén Strupka Katalint 93-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. április 27., szerda 20:40

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. PEST MEGYE ÉRTÉKEI című vándorkiállítás és motoros emléktúra

2. Zsirai László hármas könyvbemutatója

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL