koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Márk, Holnap: Ervin.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2016. július 03., vasárnap 19:00

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. június 29., szerda 20:30

Figyeljenek egymásra!Tisztelt Kerékpározók!

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt figyelemmel kíséri Pest megye útjain a biztonságos kerékpáros közlekedést és ennek érdekében a kerékpáros közlekedési kultúrát.

A nyári szünet megkezdését követően fokozottan veszélyeztetettek a gyermekkorú kerékpárosok, mivel életkorukból adódóan nem rendelkeznek a megfelelő közlekedési szabályismeretekkel. 

Bővebben...
 
Házszámrendezések PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:25

Tisztelt Lakos! Aki nem kap értesítést, annak nem változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül (a határidő túllépése esetén lakcímét igazoló okmánya érvénytelen lesz) az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mellyel sok további kellemetlenségtől kímélik meg magukat.

Bővebben...
 
13. Dabasi Futónap PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:00

13. Dabasi FutónapJúnius elején került megrendezésre a Surman Motor és Bringa 13. Dabasi Futónap, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye. Az idei sportprogram is nagyon sikeres volt, mivel a több mint 1000 résztvevő remek hangulatban futotta le a számára legkedvezőbb távot városunk utcáin.

Az eseményről készült összefoglaló anyagot tekinthetik meg most az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
Stratégiai zajvédelmi intézkedési tervek társadalmi egyeztetése PDF Nyomtat Email
2016. június 22., szerda 15:55

 Stratégiai zajvédelmi intézkedési tervek társadalmi egyeztetéseA KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) a környezeti zaj értékelésérő és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelvben, valamint az irányelvet a hazai jogrendbe átültető 280/2004. (X. 20.) Korm. rendeletben és a 25/2004. (XII. 20.) KvVM rendeletben előírtaknak megfelelően elkészítette a nagyforgalmú közutakra (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) és a nagyforgalmú vasutakra (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) vonatkozó stratégiai zajvédelmi intézkedési tervjavaslatokat.

Bővebben...
 
PIZZAPARTI 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 22., szerda 15:45

PIZZAPARTI 2016.Dabas Város Önkormányzata június 18-án tartotta meg idei Pizzapartiját az újonnan átadott FC Dabas Utánpótlásközpontjában, amelyen közel 300 dabasi diák vett részt.

A rendezvényen Kőszegi Zoltán  polgármester köszöntötte a település iskoláinak kitűnő tanulóit és adta át számukra az elismerő okleveleiket. Az eseményen a jó hangulatról pedig Makkai Miklós bűvész és segítője gondoskodtak.

A Pizzapartin készült fényképek megtekinthetőek képgalériánkban ide kattintva.

 
Idényzáró Gála 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 21., kedd 21:50

Idényzáró Gála 2016.Az idei bajnoki év zárásaként a Dabas VSE KC június közepén rendezte idényzáró gáláját az OBO Arénában.

A különböző korosztályos bajnokságokban résztvevő csapatok az idei évben is szép sikereket értek el a versenyszezonban. A csapattagok és edzőik ezen az évzáró ünnepélyen vehették át eredményeik elismeréseként érmeiket a sportág és a város vezetőitől.

Az évzáró ünnepségen  készült felvételeket, valamint a résztvevőkkel készült riportokat tekinthetik meg az alábbi videoanyagban.

Bővebben...
 
Dabasi Strandfürdő és Szálláshely PDF Nyomtat Email
2016. június 21., kedd 16:20

Dabasi Strandfürdő és Szálláshely Az idén is változatlan árakon, a hét minden napján 10 órától 19 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket a Dabasi Strand.

A strandfürdő területén kialakított ifjúsági szálláshely, pedig egész évben fogad vendégeket. További információk oldalainkon  ide kattintva olvashatóak, vagy a strand Facebook oldalán.

 
Mezítlábas Park PDF Nyomtat Email
2016. június 20., hétfő 20:25

Mezítlábas ParkSzülői összefogással egy mezítlábas parkot építettek a Bóbita Óvoda udvarán.

Az építés céljáról és a kivitelezés részleteiről tudhatnak meg többet az érdeklődők az alábbi videó megtekintésével.

Bővebben...
 
Ovi-Foci Maci Kupa PDF Nyomtat Email
2016. június 20., hétfő 20:10

Ovi-Foci Maci KupaA Gyermeknap alkalmából együtt sportoltak a dabasi óvodások az Ovi-foci pályán a Szivárvány Óvoda udvarán.

A rendezvényről további információakt az alábbi videó megtekintésével kaphatnak olvasóink.

Bővebben...
 
Szlovák nyelvű ének és versmondó döntő Dabason PDF Nyomtat Email
2016. június 17., péntek 20:10

Szlovák nyelvű ének és versmondó döntő DabasonJúnius 3-án rendezték meg a Sári Zarándok és Kulturális Központban az Országos Spievanky a versovacky döntőjét.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Videogaléria: Jótékonysági koncert PDF Nyomtat Email
2016. június 16., csütörtök 20:40

Videogaléria: Jótékonysági koncert A Kisdabasért Egyesület idén is megrendezte kápolna-koncertjét, amely a közönség egyre gyarapodó számából ítélve, évről évre sikeresebb és látogatottabb lesz.

A koncertről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
FCBEscola Soccer Camp Dabas 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 15., szerda 20:10

FUTBALL TÁBORJúnius 20-24 között kerül megrendezésre az FC Barcelona és az FC Dabas SE által közösen megvalósított  FCBARCELONA FUTBALL TÁBOR a hétvégén átadott Utánpótlásközpontban.

Kőszegi Zoltán polgármester úr és az FC Dabas SE vezetőssége az elmúlt 2 évben több alkalommal járt Barcelonában, azzal a céllal, hogy az FC Barcelona egyesületével hosszú távú szakmai együttműködést alakítson ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen a város futball egyesülete licenc-szerződést kötött az FC Barcelonával egy nyári, gyermek focitábor szervezésére. Így tehát idén nyáron először kerül megrendezésre Magyarországon az FCBarcelona hivatalos futball tábora, az FCBEscola Soccer Camp Dabas 2016.

Bővebben...
 
Átadták a dabasi utánpótlás központot PDF Nyomtat Email
2016. június 15., szerda 19:55

Az FC Dabas évzáró és átadó ünnepségeA dabasi Utánpótlásközpont a térség labdarúgó bázisa

Június 11-én ünnepélyes keretek között átadták az FC Dabas Sportegyesület új Utánpótlásközpontját, amely a jövő héten kezdődő dabasi Barcelona Focitábor helyszínéül is szolgál. Az eseményen jelen voltak az egyesület sportolói, szurkolói, támogatói az MLSZ megyei vezetői és az együttműködő egyesületek képviselői.

Bővebben...
 
Bepillantás a fiatalkorúak büntetőjogába PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 18:40

Bepillantás a fiatalkorúak büntetőjogábaFiatalkorúak fogalma, az életkor jelentősége

Mindennapjainkból, a médiából ismert jelenség, hogy a tizennyolc év alattiak követnek el olyan cselekményeket, amelyet már a jog is valamilyen módon szankcionálni rendel. Az is köztudott, hogy ezen cselekményeiket gyakran egymás sérelmére követik el.

Bővebben...
 
Videogaléria: Trianoni megemlékezés PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 18:00

Videogaléria: Trianoni megemlékezés Június 4-én került megrendezésre a trianoni békediktátum 96. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés a Kegyeleti parkban a Wass Albert-szobornál.

Az ünnepségről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: Pedagógusnap PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 17:50

Videogaléria: Pedagógusnap Május 27-én, pénteken a szakképző iskola TISZK termében tartotta pedagógusnapi rendezvényét Dabas Város Önkormányzata.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Kötelező gyommentesítés! PDF Nyomtat Email
2016. június 06., hétfő 20:50

Felhívás gyommentesítésre Mint ismeretes, a termőföld használója, illetve tulajdonosa köteles az adott év június 30. napjáig a parlagfű növényen a virágbimbó kialakulását megakadályozni, és azt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Felhívom az ingatlantulajdonosok figyelmét a gyommentesítési kötelezettségükre, amely nem csak az ingatlan határáig tart, a tulajdonosnak az ingatlan előtti közterületet is gyommentesítenie kell, egészen az út széléig, tehát ha a telek előtt árok, útszegély található, annak a gyommentesítése felől is intézkedni kell.

Bővebben...
 
Versmondó verseny Turcsány Péter író emlékére PDF Nyomtat Email
2016. június 05., vasárnap 20:50

Versmondó verseny Turcsány Péter író emlékéreA Kölcsey-díjas költő születésének 65. és halálának egy éves évfordulója alkalmából a Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó Turcsány Péter verseiből versmondó versenyt szervez.

A részvétel módja:
A Kráter M.E. és Könyvkiadó honlapján található nevezési lap kitöltése, és a kiválasztott vers felmondása elektronikus hanghordozóra, és MP3-as formátumban való eljuttatása a kitöltött nevezési lappal együtt a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre, 2016. június 30-ig.

Bővebben...
 
Pedagógusnap PDF Nyomtat Email
2016. június 03., péntek 17:30

PedagógusnapMájus 27-én, pénteken a szakképző iskola TISZK termében tartotta pedagógusnapi rendezvényét Dabas Város Önkormányzata.

A rendezvény Kőszegi Zoltán polgármester köszöntőjével kezdődött, majd az iskola diákjai ünnepi műsorral köszöntötték tanáraikat. A rendezvény szép pillanata volt, amikor az intézmény alapítója és volt igazgatója, Kosztolányi Gyula átvette aranydiplomáját Kőszegi Zoltán polgármestertől.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. június 03., péntek 16:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Dabasi Kormányablak átadója

2. Pedagógusnap az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájában

 
TÚRAKENU ÉS KAJAK BÉRLÉS A CSATIN PDF Nyomtat Email
2016. május 31., kedd 08:00

TÚRAKENU ÉS KAJAK BÉRLÉS A CSATINA Rádió Dabas szerkesztőségében (2370 Dabas, Szent István tér 1/b) lehetőség van túrakenu és kajak bérlésére a csatira.  Telefon: 29/562-562

- Hajót csak 18 éven felüli úszni tudó bérelhet.
- 14 éven aluliaknak mentőmellény használata kötelező (mellényt biztosítunk)
- térképet biztosítunk - és ha igény van rá oktatót is!
Árak: 1000 Ft / hajó/ 2 óra, utána óránként 500 Ft / óra.
 
Dabasi Újság június havi száma PDF Nyomtat Email
2016. május 30., hétfő 09:15

Dabasi Újság június havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság június havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Képviselő-testületi ülés /2016.04.28/ PDF Nyomtat Email
2016. május 23., hétfő 20:15
Képviselő-testületi ülés /2016.04.28/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 28-án (csütörtök)   17.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
Bábel találkozó PDF Nyomtat Email
2016. május 23., hétfő 19:45

Bábel találkozóMájus 16-án, Pünkösd hétfőn tartotta második nagy családi találkozóját a Bábel-család. Az eseményre Bábel János (1845) és Barócs Anna (1852) leszármazottait és családtagjaikat hívták a szervezők.

A megérkezőket a Halász Móricz-kúria parkjában a Bábel Pál által szerkesztett családfa várta, a regisztráció során minden leszármazott egy olyan névtáblát kapott, amelyen pontosan szerepelt a leszármazási ága is.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL