koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Márk, Holnap: Ervin.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Pavilon avató ünnepség PDF Nyomtat Email
2016. május 20., péntek 18:50

Pavilon avató ünnepségA Református Gyülekezeti ház udvarán pavilon avató ünnepséget rendeztek a kültéri közösségi épület elkészülte alkalmából.

Az avatón készült felvételeket és riportokat tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2016. május 17., kedd 15:26

Okmányirodai tájékoztató! Tisztelt Ügyfeleink!

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy  a PMKH Dabasi Járási Hivatalának Okmányirodai Osztályán
(2371 Dabas, Szent János út 110-112.) a második generációs kormányablak kialakítása miatt az ügyfélfogadás 2016. május 23-25 között egész nap, valamint május 26-án 14 óráig SZÜNETEL.

A fenti napokon ügyeiket az alábbi helyeken tudják legközelebb intézni:

Bővebben...
 
Otthonteremtés PDF Nyomtat Email
2016. május 16., hétfő 21:20

Otthonteremtés Dabas város és Kőszegi Zoltán polgármester úr gyermekközpontú hozzáállásából fakadóan azzal a céllal alakult meg a Dabasi Otthonteremtő Kft., hogy minőségi lakhatási megoldást nyújtson a dabasi kistérségben élő azon több gyermekes családok részére, akik szeretnék igénybe venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt.

Jelenleg térségünkben nem találhatóak olyan lakóingatlanok, melyek megfelelnének a CSOK követelményeinek, ezért Dabas Város egy több évtizedes múltra visszatekintő építőipari kivitelező vállalkozással karöltve hozta létre a Dabasi Otthonteremtő Kft.

Bővebben...
 
Fradi Suli Program az OBO Arénában PDF Nyomtat Email
2016. május 11., szerda 22:00

Fradi Suli Program az OBO ArénábanMájus 11-én a Fradi Suli Program részeként közel 1500 iskolás gyermek előtt tartotta meg a Ferencvárosi Torna Club a sportot és az egyesületet népszerűsítő programját.

A jó hangulatú rendezvényen a gyerekek találkozhattak a club legjelesebb sportolói közül Szamoránsky Piroskával és  Lipcsei Péterrel, valamint  megtekinthették a FradiMédia rövidfilmjét is az egyesület olimpiai sikereiről, amelyből még jobban megismerhették az FTC sikerekben gazdag történelmét.

Bővebben...
 
Dabasi vásár...ne érje kár! PDF Nyomtat Email
2016. május 11., szerda 20:00

Figyeljenek egymásra!A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felhívja a Tisztelt vásározók figyelmét a következőkre:

A havonta egy alkalommal – immáron hagyományként – megtartandó dabasi vásárokon óriási az érdeklődés a portékák iránt, amely meglehetősen nagy embertömeggel jár. A vásárlók figyelmét – érthető módon - eltereli a sok-sok újdonság, a házias ételek ínycsiklandó íze és illata, az eladók pedig minél több vásárló kívánságát próbálják teljesíteni.

Bővebben...
 
A tanyák infrastruktúrájának fejlesztése PDF Nyomtat Email
2016. május 10., kedd 20:20

A tanyák infrastruktúrájának fejlesztéseFelmérés zajlik a magyar tanyavilág villamos energiával történő ellátásához.

A tanya a magyar vidéknek több évszázadra visszanyúló, jelentős gazdasági, települési és társadalomtörténeti múlttal rendelkező eleme, mely különösen az Alföldön ma is nagyszámú lakónépességnek nyújt otthont.

Bővebben...
 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. május 09., hétfő 19:40

Figyeljenek egymásra!Amikor gyümölcse van a munkának…Csinálja úgy, mint Teri néni!

2016. április 26-án, Gyálon, csörgött Teréz néni telefonja, és egy férfihang jelentkezett. Elmondta, hogy ő az ELMŰ alkalmazottja és ma jönne villanyórát leolvasni, és a tavalyi évben túlfizetett 11.400 ft-ot is kifizetné az elektromos művek nevében.  Minden ment volna tovább, ha Teréz néninek nem jutott volna eszébe, amit a nyugdíjas találkozón hallott a Dabasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

Bővebben...
 
Pályázat PDF Nyomtat Email
2016. május 03., kedd 22:00

MEGHÍVÓAZ ORSZÁG KÖZEPE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. §alapján pályázatot hirdet REMÉNYSUGÁR FOGYATÉKOSOK NAPKÖZI OTTHONA INTÉZMÉNYVEZETŐ (magasabb vezető) beosztás ellátására.

Bővebben...
 
Pest megye értékei Dabason PDF Nyomtat Email
2016. május 03., kedd 21:00

Pest megye értékei DabasonÁprilis 23-án, szombaton tartották városunkban a már hagyománnyá vált motoros emléktúrát, amely Eric Fernihough, angol motorversenyző halálának évfordulójához kötődik, a délután folyamán pedig a Pest megye értékei című vándorkiállítás megnyitójára került sor a Sári Zarándok- és Kulturális Központban.

Az eseményről készült videofelvétel megtekinthető galériánkban ide kattintva.

 
II. Mesterecset pályázat PDF Nyomtat Email
2016. május 02., hétfő 17:40

II. Mesterecset pályázatOrszágos pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet. A VÁLASZTHATÓ TÉMÁK: „A legboldogabb pénzérme” – vagy – „START a jövőbe”. Beküldési határidő: 2016. július 15.

A pályázaton mindenki egyénileg, a fenti két téma egyikében 1 pályaművel vehet részt. Az alkotások A/4 –es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek (pl.: grafika, rajz, festett kép stb.).

Bővebben...
 
Dabasi Újság május havi száma PDF Nyomtat Email
2016. április 30., szombat 15:00

Dabasi Újság május havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság május havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2016. április 29., péntek 20:10

 90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében meglátogatta és felköszöntötte Kollár Lajosnét, lánykori nevén Bödöcsi Etelkát 91-dik és Varga Péternét, lánykori nevén Strupka Katalint 93-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. április 27., szerda 20:40

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. PEST MEGYE ÉRTÉKEI című vándorkiállítás és motoros emléktúra

2. Zsirai László hármas könyvbemutatója

 
Holokauszt magyarországi emléknapja Dabason - 2016 PDF Nyomtat Email
2016. április 21., csütörtök 22:00

Holokauszt magyarországi emléknapja Dabason - 2016Több száz dabasi általános és középiskolás tanuló látogatott el a dabasi holokauszt emlékhelyre.

A rendkívüli történelem óra keretében interaktív foglalkozásokon vettek részt, túlélőkkel készített dokumentumfilmeket hallgattak meg és a tárlatokon, kiállítási tárgyakon keresztül betekintést nyertek abba, ahogyan a zsidó közösség élte mindennapjait 1945 előtt.

Bővebben...
 
Újszülöttek köszöntése 2016 tavasz PDF Nyomtat Email
2016. április 20., szerda 16:30

Újszülöttek köszöntése 2016 tavasz Dabas Város Önkormányzata április 16-án rendezte meg az újszülöttek köszöntését a Sári Zarándok- és Kulturális Központban. A 2015 második félévében született csecsemőket és szüleiket egy kis ajándékkal és vendéglátással köszöntötték, délután pedig faültetésre került sor a sári Csati-parton, az Újszülöttek Ligetében.

Az eseményekről készült fényképek a képgalériában ide kattintva, a videofelvételek pedig az alábbiakban tekinthetőek meg.

Bővebben...
 
Levendula ültetés PDF Nyomtat Email
2016. április 18., hétfő 19:30

Levendula ültetésAz idei évtől a Zárdakert Idősek Otthona melletti területen egy levendulakert került telepítésre.

Az ültetés részleteiről és a kivitelezésről tekinthetnek meg az érdeklődők egy riportanyagot az alábbiakban.

Bővebben...
 
Megújult a Rákóczi Ferenc utca PDF Nyomtat Email
2016. április 15., péntek 20:10

Megújult a Rákóczi Ferenc utcaBefejeződött a Rákóczi Ferenc utca felújítása és életbe léptek az új közlekedési szabályok is.

A kivitelezés részleteiről több információt az alábbi videoanyag megtekintésével kaphatnak az érdeklődők.

Bővebben...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2016. április 12., kedd 20:10

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSPÁLYÁZATI FELHÍVÁS DABASI ILLETŐSÉGŰ PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA  A 2016. ÉVI DABASI NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR SZERVEZÉSI, FELÜGYELETI FELADATAINAK ELLÁTÁSÁRA

Dabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága együttműködve a Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központtal pályázatot hirdet dabasi illetőségű pedagógusok számára a 2016. évi nyári napközis tábor szervezési, felügyeleti feladatainak ellátására. A jelentkező pedagógus feladata a munkáltatójával történő munkajogi egyeztetés.

Bővebben...
 
Tisztelt Ügyfelünk! PDF Nyomtat Email
2016. április 10., vasárnap 19:50

Tisztelt Ügyfelünk! Az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. (2370 Dabas, Öregországút 0108/2 hrsz) lerakó nyitvatartása a lakosság részére 2016. április 11-től kezdődően az alábbiak szerint változik:

Bővebben...
 
A múlt apró mozaikjai PDF Nyomtat Email
2016. április 07., csütörtök 20:50

A múlt apró mozaikjaiA Fiatal Műemlékvédők Egyesülete (FME) a várossal kapcsolatos történelmi dokumentumokat, fotókat, képeslapokat kutatja, illetve gyűjti.

Kiemelten keressük az egykori kúriákról, régi házakról, illetve utcákról vagy azok részleteiről készült fényképeket.

Bővebben...
 
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS AZ ERDŐ- ÉS SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSÉRE PDF Nyomtat Email
2016. április 06., szerda 19:50

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS AZ ERDŐ- ÉS SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSÉREAz enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére.

A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Bővebben...
 
Európa a polgárokért PDF Nyomtat Email
2016. április 05., kedd 19:45

Európa a polgárokért„Helyi találkozók az európai jövőért”

Dabas Város Önkormányzatának projektvezetésével sikeres testvérvárosi pályázatot nyújtottunk be az „Európa a polgárokért” uniós programra. A projekt keretében három egymást követő héten, három különböző összetételű csoport utazik erdélyi testvérvárosunkba, Barótra.

Bővebben...
 
Felhívás! PDF Nyomtat Email
2016. április 04., hétfő 22:20

Felhívás!Dabas Város Önkormányzata a közbiztonság védelme, a bűnelkövetés megelőzése és könnyebb felderítése érdekében 2014-ben megkezdte a térfelügyeleti rendszer kiépítését, 2015-ben pedig a rendszer átépítésével bővítette közterületeink megfigyelését.

2016-ban szintén célul tűztük ki a meglévő hálózat működtetését és új kamerák telepítését. Ehhez felajánlja az önkormányzat az együttműködés lehetőségét.

Bővebben...
 
Sári rétes már Újpalotán is PDF Nyomtat Email
2016. április 04., hétfő 21:30

Sári rétes már Újpalotán isA XV. kerülettel 2012-ben aláírt testvérvárosi szerződés révén, valamint az azóta is tartó szoros kapcsolattartás által alakult ki a Sári Rétesház és egy  újpalotai cukrászat között az a kereskedelmi együttműködés, melynek részeként a mintabolt számára a Rétesházban készítik el a réteseket és szállítják Újpalotára hetente két alkalommal.

Bővebben...
 
Lakossági tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. április 01., péntek 20:23

Lakossági tájékoztatóLakossági tájékoztató a magyarországi tanyák villamos energiával történő ellátását megalapozó felméréssel kapcsolatban

A tanya a magyar vidéknek több évszázadra visszanyúló, jelentős gazdasági, települési és társadalomtörténeti múlttal rendelkező eleme, mely különösen az Alföldön ma is nagyszámú lakónépességnek nyújt otthont.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL