koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Holokauszt magyarországi emléknapja Dabason - 2016 PDF Nyomtat Email
2016. április 21., csütörtök 22:00

Holokauszt magyarországi emléknapja Dabason - 2016Több száz dabasi általános és középiskolás tanuló látogatott el a dabasi holokauszt emlékhelyre.

A rendkívüli történelem óra keretében interaktív foglalkozásokon vettek részt, túlélőkkel készített dokumentumfilmeket hallgattak meg és a tárlatokon, kiállítási tárgyakon keresztül betekintést nyertek abba, ahogyan a zsidó közösség élte mindennapjait 1945 előtt.

Bővebben...
 
Újszülöttek köszöntése 2016 tavasz PDF Nyomtat Email
2016. április 20., szerda 16:30

Újszülöttek köszöntése 2016 tavasz Dabas Város Önkormányzata április 16-án rendezte meg az újszülöttek köszöntését a Sári Zarándok- és Kulturális Központban. A 2015 második félévében született csecsemőket és szüleiket egy kis ajándékkal és vendéglátással köszöntötték, délután pedig faültetésre került sor a sári Csati-parton, az Újszülöttek Ligetében.

Az eseményekről készült fényképek a képgalériában ide kattintva, a videofelvételek pedig az alábbiakban tekinthetőek meg.

Bővebben...
 
Levendula ültetés PDF Nyomtat Email
2016. április 18., hétfő 19:30

Levendula ültetésAz idei évtől a Zárdakert Idősek Otthona melletti területen egy levendulakert került telepítésre.

Az ültetés részleteiről és a kivitelezésről tekinthetnek meg az érdeklődők egy riportanyagot az alábbiakban.

Bővebben...
 
Megújult a Rákóczi Ferenc utca PDF Nyomtat Email
2016. április 15., péntek 20:10

Megújult a Rákóczi Ferenc utcaBefejeződött a Rákóczi Ferenc utca felújítása és életbe léptek az új közlekedési szabályok is.

A kivitelezés részleteiről több információt az alábbi videoanyag megtekintésével kaphatnak az érdeklődők.

Bővebben...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PDF Nyomtat Email
2016. április 12., kedd 20:10

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSPÁLYÁZATI FELHÍVÁS DABASI ILLETŐSÉGŰ PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA  A 2016. ÉVI DABASI NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR SZERVEZÉSI, FELÜGYELETI FELADATAINAK ELLÁTÁSÁRA

Dabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága együttműködve a Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központtal pályázatot hirdet dabasi illetőségű pedagógusok számára a 2016. évi nyári napközis tábor szervezési, felügyeleti feladatainak ellátására. A jelentkező pedagógus feladata a munkáltatójával történő munkajogi egyeztetés.

Bővebben...
 
Tisztelt Ügyfelünk! PDF Nyomtat Email
2016. április 10., vasárnap 19:50

Tisztelt Ügyfelünk! Az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. (2370 Dabas, Öregországút 0108/2 hrsz) lerakó nyitvatartása a lakosság részére 2016. április 11-től kezdődően az alábbiak szerint változik:

Bővebben...
 
A múlt apró mozaikjai PDF Nyomtat Email
2016. április 07., csütörtök 20:50

A múlt apró mozaikjaiA Fiatal Műemlékvédők Egyesülete (FME) a várossal kapcsolatos történelmi dokumentumokat, fotókat, képeslapokat kutatja, illetve gyűjti.

Kiemelten keressük az egykori kúriákról, régi házakról, illetve utcákról vagy azok részleteiről készült fényképeket.

Bővebben...
 
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS AZ ERDŐ- ÉS SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSÉRE PDF Nyomtat Email
2016. április 06., szerda 19:50

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS AZ ERDŐ- ÉS SZABADTÉRI TÜZEK MEGELŐZÉSÉREAz enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére.

A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Bővebben...
 
Európa a polgárokért PDF Nyomtat Email
2016. április 05., kedd 19:45

Európa a polgárokért„Helyi találkozók az európai jövőért”

Dabas Város Önkormányzatának projektvezetésével sikeres testvérvárosi pályázatot nyújtottunk be az „Európa a polgárokért” uniós programra. A projekt keretében három egymást követő héten, három különböző összetételű csoport utazik erdélyi testvérvárosunkba, Barótra.

Bővebben...
 
Felhívás! PDF Nyomtat Email
2016. április 04., hétfő 22:20

Felhívás!Dabas Város Önkormányzata a közbiztonság védelme, a bűnelkövetés megelőzése és könnyebb felderítése érdekében 2014-ben megkezdte a térfelügyeleti rendszer kiépítését, 2015-ben pedig a rendszer átépítésével bővítette közterületeink megfigyelését.

2016-ban szintén célul tűztük ki a meglévő hálózat működtetését és új kamerák telepítését. Ehhez felajánlja az önkormányzat az együttműködés lehetőségét.

Bővebben...
 
Sári rétes már Újpalotán is PDF Nyomtat Email
2016. április 04., hétfő 21:30

Sári rétes már Újpalotán isA XV. kerülettel 2012-ben aláírt testvérvárosi szerződés révén, valamint az azóta is tartó szoros kapcsolattartás által alakult ki a Sári Rétesház és egy  újpalotai cukrászat között az a kereskedelmi együttműködés, melynek részeként a mintabolt számára a Rétesházban készítik el a réteseket és szállítják Újpalotára hetente két alkalommal.

Bővebben...
 
Lakossági tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. április 01., péntek 20:23

Lakossági tájékoztatóLakossági tájékoztató a magyarországi tanyák villamos energiával történő ellátását megalapozó felméréssel kapcsolatban

A tanya a magyar vidéknek több évszázadra visszanyúló, jelentős gazdasági, települési és társadalomtörténeti múlttal rendelkező eleme, mely különösen az Alföldön ma is nagyszámú lakónépességnek nyújt otthont.

Bővebben...
 
Pályázati felhívás kulturális események támogatására PDF Nyomtat Email
2016. március 31., csütörtök 22:35

Pályázati felhívás kulturális események támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KULTURÁLIS, KÖZMŰVELŐDÉSI, NEVELÉSI-OKTATÁSI RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK TÁMOGATÁSÁRA

Tisztelt Érintettek!

Dabas Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága  költségvetési kerete terhére pályázatot ír a „Tudás és Tudatosság” évtizede  -2016 „Az Önzetlenség Éve” témakörhöz kapcsolódó  városi szintű kulturális programok, közművelődési, nevelési-oktatási rendezvények, tevékenységek megvalósításának támogatására, összesen 930.000,- Ft keretösszeg erejéig.

Bővebben...
 
Dabasi Újság április havi száma PDF Nyomtat Email
2016. március 29., kedd 21:10

Dabasi Újság április havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság április havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Közösségi színterek PDF Nyomtat Email
2016. március 26., szombat 13:30

Közösségi színterekDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a februárban tartott ülésein a közművelődési tevékenységek folyamatos megvalósíthatósága érdekében közösségi színterek biztosítását rendelte el kedvező bérleti díjszabással, valamint módosította kulturális rendeletét.

A témával kapcsolatban több információt az alábbi beszélgetés megtekintésével kaphatnak az érdeklődők.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés PDF Nyomtat Email
2016. március 25., péntek 10:10

Húsvéti készülődésVárosszerte rendeznek húsvétváró programokat kicsiknek és nagyoknak.

Most a múlt pénteken a Kossuth Művelődési Központban megrendezett Húsvéti szöszmölde nevű rendezvényén készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Jótékonysági kerékpározás PDF Nyomtat Email
2016. március 25., péntek 10:00

Jótékonysági kerékpározásA Tour de Fekt Kerékpáros Baráti Kör március 20-án jótékonysági kerékpározást rendezett Dabas város belterületén, melynek célja Szlama László népzenész és zeneoktató gyógykezelésének a segítése volt.

Az eseményen a szervezőkkel készült rövid riportanyagot tekinthetik meg az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
VII. Városi Keresztút PDF Nyomtat Email
2016. március 25., péntek 09:50

VII. Városi Keresztút2016. március 18-án az Irgalmasság Jubileumi éve jegyében került megrendezésre a VII. Városi Keresztúti Ájtatosság városunkban.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
kyselica 2016 PDF Nyomtat Email
2016. március 25., péntek 09:40

kyselica 2016 A sári hagyományőrző csoport 2016. március 13-án (feketevasárnap) idén is megrendezte  „Kyselica” – Téltemető ünnepi rendezvényét.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés PDF Nyomtat Email
2016. március 24., csütörtök 15:10

MEGHÍVÓDabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 31-én  (csütörtök)  17.00 órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyaló  (Dabas, Szent István tér l/b.)

Bővebben...
 
TÁJÉKOZTATÁS A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL PDF Nyomtat Email
2016. március 23., szerda 11:40

TÁJÉKOZTATÁS A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓLA 2015. évről a talajterhelési díj bevallások beküldési és megfizetési határideje: 2016. március 31.

A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. tv. (továbbiakban: Ktd tv.) alapján a talajterhelési díjra vonatkozó szabályok 2004. július 1-jétől léptek életbe. A törvény alapján a talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki helyi vízgazdálkodási hatósági engedély alapján szennyvízelhelyezést alkalmaz és a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá, azaz városunk belterületén mindenkit, aki nincs rákötve a csatornahálózatra.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

 
Videogaléria: Március 15. Dabason PDF Nyomtat Email
2016. március 21., hétfő 13:30

Videogaléria: Március 15. DabasonMárcius 15-én Dabas Város Önkormányzata egy városi ünnepség keretében emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.

Az ünnepségről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Budapesti Rendőr-főkapitányság toborzó anyaga PDF Nyomtat Email
2016. március 18., péntek 14:00

Figyeljenek egymásra!Budapest rendőrfőkapitánya pályázatot hirdet a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába Járőrtárs beosztás betöltésére (tiszthelyettesi besorolási osztály A besorolási kategória).

A pályázatra azok jelentkezését várjuk, akik 18. életévüket betöltötték, cselekvőképesek, állandó belföldi lakóhellyel, illetve legalább középfokú iskolai végzettséggel (érettségi) rendelkeznek, továbbá magyar állampolgárok és Budapest, valamint agglomerációjának lakosai.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. március 17., csütörtök 22:55

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. A dabasi óvodások rajzpályázatának kiállítása
2. Március 15. Dabason
3. KYSELICA / TÉLTEMETÉS

 
Március 15. Dabason PDF Nyomtat Email
2016. március 16., szerda 20:20

Március 15. Dabason Március 15-én Dabas Város Önkormányzata egy városi ünnepség keretében emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.

A rendezvény 15.00 órakor koszorúzással kezdődött a Szent István téren. A zuhogó eső ellenére körülbelül 200-an gyűltek össze a Kossuth-szobor környékén, ahol az intézmények, civil szervezetek képviselői egy közös koszorút helyeztek el a szabadságharc hőseinek emlékére.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL