koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hortenzia, Gergő, Holnap: Jenő.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Arany Medál-díj - A legjobbakat keresik PDF Nyomtat Email
2016. november 07., hétfő 20:50

Arany Medál-díj - A legjobbakat keresik November 30-ig várják a voksokat az Arany Medál-díj szavazásán. Az idei a nyolcadik év, amikor Mészáros Márton kulturális újságíró megszavaztatja a kultúrafogyasztókat arról,  hogy kiket tartanak a leginkább díjra érdemes írónak, színművésznek, illetve filmrendezőnek.

Az idei évben Markó-Valentyik Anna, a tehetséges dabasi származású fiatal színésznőtől is indul a szavazáson a legígéretesebb fiatal tehetség kategóriában.
Aki úgy gondolja, hogy szeretné támogatni, az szavazatát leadhatja nemtől és kortól függetlenül mindössze egyetlen e-mail elküldésével az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre. A levélben a feltüntetett kategóriák mellé megadott nevekkel lehet szavazni.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. október 30., vasárnap 13:20

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Szőlősi Szüreti Felvonulás és Mulatság

2. Tájházi Szüreti kézműves délután

 
1956-os ünnepi megemlékezés PDF Nyomtat Email
2016. október 28., péntek 22:30

1956-os ünnepi megemlékezésOktóber 22-én tartotta meg Dabas Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezését a gyóni városrészközpontban.

Az eseményről készült videofelvételt tekinthetik meg az alábbiakban olvasóink.

Bővebben...
 
Kiállítás a Mesevár Óvoda ovigalériájában PDF Nyomtat Email
2016. október 27., csütörtök 21:30

Kiállítás a Mesevár Óvoda ovigalériájábanOktóber 18-19-én a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként a gyóni óvodákban kiállításokra , játékos délelőtti programokra a sári és dabasi óvodásokkal, valamint nyitott ovi-programra került sor.

Az alábbiakban a Mesevár Óvoda eseményeiről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Hol tart a régi kopjafás temető megmentése? PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:40

Hol tart a régi kopjafás temető megmentése?Október 17-én a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként került megrendezésre - Hol tart a régi kopjafás temető megmentése? - címmű előadás a református gyülekezeti teremben. Az előadáson a Fiatal Műemlékvédők Egyesület tagjai ismertették a projekten eddig végzett munkálatokat és az elkészült terveket.

Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
A trafik épületének korszerűsítése PDF Nyomtat Email
2016. október 25., kedd 19:20

A trafik épületének korszerűsítéseA közeljövőben korszerűsítésre kerül a TRAFIK épülete és környezete. A témával kapcsolatban láthatnak egy rövid riportanyagot Ligetvári Istvánnal a Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület vezetőjével.

Bővebben...
 
A FŐGÁZ tájékoztatója PDF Nyomtat Email
2016. október 24., hétfő 22:10

A FŐGÁZ tájékoztatójaTudnivalók a TIGÁZ-tól érkezett részszámlás ügyfeleinknek

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató.

Bővebben...
 
Álomból valóság - futballinduló Pest megyéből PDF Nyomtat Email
2016. október 21., péntek 21:50

Álomból valóság - futballinduló Pest megyébőlA megyei futballvezetés köreiből származó ötlet alapján, Pataky Attila és Gömöry Zsolt – akik évtizedek óta alkotnak maradandót a magyar rockzenében az EDDA Művek tagjaiként – zenei munkásságnak köszönhetően elkészült a Pest megyei futballinduló, a „Piros-fehér-zöld”.

A produkció közel negyven megyei település és sportklub összefogásának köszönhetően valósult meg. A dalt 2016. október 19-én délben, a nyáron elkészült modern, minden igényt kielégítő Dabasi Utánpótláscentrumban mutatták be a megye labdarúgó-társadalma, valamint a sajtó képviselői számára. A dal a Sportszelet című, a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgással foglalkozó hetilap egy vadonatúj EDDA-albumot is kiadott, a CD-n a Piros-fehér-zöld mellett a Győzni fogunk! (1990), az Állj mellém! (2014), A sirály (1997) és az Örökre fennmaradsz (1996) című slágerek újramasterelt verziója is hallható. Az album október 25-én kerül a boltokba.

Bővebben...
 
GYÓNI NAPOK 2016 - Képgaléria I. PDF Nyomtat Email
2016. október 21., péntek 19:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. A MŰVÉSZET DEMOKRÁCIÁJA II .

2. A LUTHER UTCA RÓZSÁI

 
GYÓNI NAPOK - A Gyóni Evangélikus Egyház programjai PDF Nyomtat Email
2016. október 20., csütörtök 23:10

GYÓNI NAPOK - A Gyóni Evangélikus Egyház programjaiOktóber 15-én, a GYÓNI NAPOK rendezvénysorozat részeként tartották meg a „Luther nyomában” című úti beszámolót az evangélikus gyülekezet németországi kirándulásáról, illetve Szabóné Mátrai Marianna evangélikus lelkész 500 éve friss? – néhány aktuális kép Luther családjáról és tanításáról - előadását hallgathatták meg a jelenlévők. / A „Luther nyomában” képes beszámoló prezentációs anyaga megtekinthető ide kattintva./

Október 16-án vasárnap pedig a gyülekezet tagjai ÉLŐ LUTHER-RÓZSA KÉPET alkottak a Luther utcában, melyről rövid videoanyagot tekinthetnek meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Dabas VSE KC - Pénzügyőr SE PDF Nyomtat Email
2016. október 20., csütörtök 21:50

Dabas VSE KC - Pénzügyőr SEOktóber 16-án az NBI/B nyugati csoport felnőtt férfi kézilabda bajnokságban szereplő csapatunk a Pénzügyőr SE csapatát fogadta az OBO Arénában.

A mérkőzés összefoglalóját Tomori Győző vezetőedző nyilatkozatával tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
VII. Szlovák Nemzetiségi Hét PDF Nyomtat Email
2016. október 17., hétfő 20:40

187305101Szeptember 26–30. között került megrendezésre a Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a VII. Szlovák Nemzetiségi Hét.

Az eseményről készült rövid összefoglaló anyagot tekinthetik meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
XVIII. Dabasi Napok - Térkiállítás PDF Nyomtat Email
2016. október 14., péntek 13:10

XVIII. Dabasi Napok - TérkiállításXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként szeptember 24-én, szombaton késő délutánba nyúló térkiállítást szervezett a Kossuth Kulturális Központ a Szent István téren.

Egy napra hozzánk költözött a Montmartre, rajzoló művészek, zenészek népesítették be a teret. Az arra járók készíttethettek magukról portrét a Kerekes László Alkotókör tagjaival, jó zenét hallgathattak és kiülhettek a tér kávézójának teraszára, élvezni a látványt és a napsütést.

Az eseményről készült rövid anyagot tekinthetik meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Téli tüzelés veszélyei PDF Nyomtat Email
2016. október 12., szerda 22:30

Téli tüzelés veszélyeiOktóber 15-ével megkezdődik a hivatalos fűtési szezon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a hűvösebb idő beköszöntével nem várják meg a szezon kezdetét, esténként felfűtik a lakásaikat.

A háztartások zömében vegyes tüzelésű kazánt használnak.  Önmagában ez nem okozhatna gondot, ha mindenki a megfelelő karbantartást követően és rendeltetésszerűen alkalmazná ezen eszközöket.

Bővebben...
 
Tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. október 12., szerda 22:10

TájékoztatóAz alábbiakban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztató anyagát tölthetik le az érintettek a 2016. június 4. napját megelőzően engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítmények vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárásáról.

Bővebben...
 
XVIII. Dabasi Napok - Mélységek és magasságok PDF Nyomtat Email
2016. október 11., kedd 20:55

VIII. Dabasi Napok - Mélységek és magasságokXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként került megrendezésre szeptember 20-án a Mélységek és magasságok – nyílt óra diákoknak című előadás a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A kisgimnazisták a nemrégiben Abháziából, az Inverse Everest expedícióról hazatért Adamkó Péter és barlangász társa, Tóth Attila előadását hallgathatták meg az aulában, míg a nagyok Varga Csaba nagyváradi hegymászóval találkozhattak, aki nemrégiben a K2 csúcstámadását kísérelte meg.

Az előadásokról és az előadókkal készült rövid riportokat tekinthetik meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Szőlősi Szüreti Felvonulás és Mulatság PDF Nyomtat Email
2016. október 10., hétfő 22:00

Szőlősi Szüreti Felvonulás A Dabasi-szőlősi Közösségi és Művelődési Ház szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a 2016. október 15-én (szombaton) tartandó dabasi-szőlősi szüreti felvonulásra és mulatságra.

Bővebben...
 
Dabasi Újság október havi száma PDF Nyomtat Email
2016. október 09., vasárnap 14:10

Dabasi Újság október havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság október havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
XVIII. Dabasi Napok - Öregfiúk futballmérkőzés PDF Nyomtat Email
2016. október 06., csütörtök 21:30

XVIII. Dabasi Napok - Öregfiúk futballmérkőzésXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként került megrendezésre szeptember 17-én a Kalinkovó–FC Dabas öregfiúk futballmérkőzés az FC Dabas Utánpótlásközpont pályáján.

A sporteseményről készült rövid videoanyagot tekinthetnek meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
Tájházi Szüreti kézműves délután PDF Nyomtat Email
2016. október 05., szerda 20:40

Tájházi Szüreti kézműves délutánSzeptember 21-én tartotta hagyományos szüreti délutánját a Dabasi-szőlősi Közösség. A résztvevők megtekinthették a Szőlőkert Óvoda óvodásainak műsorát valamint részt vehettek  kézműves foglalkozásokon és lovas kocsikázáson is.

A rendezvényekről készült rövid videoanyagot tekinthetnek meg az olvasóink az alábbiakban.

Bővebben...
 
XVIII. Dabasi Napok - Díszpolgári délután PDF Nyomtat Email
2016. október 04., kedd 21:20

XVIII. Dabasi Napok - Díszpolgári délutánXVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként szeptember 23-án tartották meg városunkban a Díszpolgári délutánt, amelyen sor került a Zlinszky család sírkápolnájának, valamint dr. Lelik Ferenc díszsíremlékének az avatóünnepségére.

A rendezvényekről készült rövid videoanyagot tekinthetnek meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
XVIII. Dabasi Napok képekben II. PDF Nyomtat Email
2016. október 02., vasárnap 16:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Mese, mese, mátka – mesenap

2. Borbás Dorka üvegszobrának avatóünnepsége

3. Díszpolgári délután

4. Dabasi Talentumok – díjkiosztó gála

5. Térkiállítás

6. Épületátadó

7. A Dabasi Táncszínház Hófehérke című előadása

 
Népszavazás október 2-án PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 30., péntek 21:20

Népszavazás október 2-án Az elmúlt hetekben több előadást is tartottak a környező településeken az október 2-ai népszavazás kampánya részeként.

A kampányról készült rövid riportanyagot tekinthetnek meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Stúdióbeszélgetés Stégner Péter igazgatóval PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 28., szerda 21:40

Stúdióbeszélgetés Stégner Péter igazgatóvalAz alábbiakban a Dabas Televízióban, Stégner Péterrel az Érdi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna SZKI igazgatójával készült stúdióbeszélgetést tekinthetik meg az érdeklődők.

Az igazgató ismerteti az intézményben és a szakképzésben történ fontosabb változásokat, valamin beszél a képzésben induló új tagozatokról és a felnőttképzési lehetőségekről is.

Bővebben...
 
Videogaléria: XI. Rétes-utca Fesztivál PDF Nyomtat Email
2016. szeptember 27., kedd 20:20

Videogaléria: XI. Rétes-utca FesztiválSzeptember 17-én a XVIII. Dabasi Napok rendezvénysorozat részeként idén is megrendezésre került a már hagyománnyá vált XI. Rétes-utca Fesztivál.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL