koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Kinga, Kincső, Holnap: Kristóf, Jakab.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Helyi Választási Iroda közleménye PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 11., csütörtök 14:50

Helyi Választási Iroda közleményeA napokban kipostázásra került a 2016 okt. 2.-i népszavazás értesítője. Az értesítésben megjelent tájékoztatással ellentétben Dabas minden szavazóhelyisége akadálymentesített, és a Sári Faluház kivételével ( helyette Zarándok Központ) a megszokott helyeken adhatják le szavazataikat a választópolgárok.

Kérdés esetén keressék a Polgármesteri Hivatalt.

Rigóné dr. Roicsik Renáta
HVI vezető

 
Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 08., hétfő 12:10

Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatbanTájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyámhatóságról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet értelmében, akinek gyermeke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és a kedvezménye 2016. augusztus 1-jén fennáll, ismételten Erzsébet utalványban részesül. Az 5800 Ft-os Erzsébet utalványt – a korábbi évekhez hasonlóan – a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján augusztus 25-től átvehetik személyesen, vagy meghatalmazott útján.

További részletek ide kattintva olvashatóak a Hatósági Iroda oldalain.

 
Dabasi Újság augusztus havi száma PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 05., péntek 17:10

Dabasi Újság augusztus havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság augusztus havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Videogaléria: PIZZAPARTI 2016. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 03., szerda 20:40

Videogaléria: PIZZAPARTI 2016. Dabas Város Önkormányzata június 18-án tartotta meg idei Pizzapartiját az újonnan átadott FC Dabas Utánpótlásközpontjában.


Az oklevelek átadásáról és a rendezvényről készült felvételek most megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Kézi aratás PDF Nyomtat Email
2016. július 28., csütörtök 20:00

Kézi aratásHagyományos, kézi aratást szerveztek a Gyóni Géza Nyugdíjas Klub tagjai. A szép emlékek felelevenítése az aratáson kívül közös énekléssel és főzéssel is kiegészült.

Az eseménnyel kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Turista csoport látogatása PDF Nyomtat Email
2016. július 25., hétfő 21:10

Turista csoport látogatásaJúlius 10-én egész napos városnézésre érkeztek Dabasra a Barangoló Baráti Kör tagjai. A csoport célkitűzése, amely immáron több mint 4000 tagot számlál, hogy Budapest közönségét megismertesse a főváros környékén lévő kulturális és természeti értékekkel és látnivalókkal.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:15

Zöldhulladék ingyenes befogadásáról2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező NHSZ OKÖT ügyfél (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Örökmozgó napközis táborok PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:10

Örökmozgó napközis táborokNagy sikere volt a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében megtartott Örökmozgó napközis tábornak. A nagy érdeklődésre való tekintettel július 25-től egy másik tábort is tartanak a szervezők a felmerült igények kielégítésére.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/ PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 17:50
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június  29-én (szerdán)   8.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
A Halász Móricz-kúria fotópályázata PDF Nyomtat Email
2016. július 21., csütörtök 21:10

A Halász Móricz-kúria FotópályázataA Halász Móricz-kúria fotópályázatot indít "Dabas Rózsái" címmel

Lehetsz amatőr vagy profi ez a pályázat minden dabasi lakosnak szól. A beküldött képeken bármilyen fajta, formájú rózsa szerepelhet. A pályázatban dabasi témájú és vonatkoztatású rózsák szerepelhetnek.

A beküldött képekből a 2016-os Gyóni Napok keretén belül kiállítást rendezünk, valamint kihirdetjük a nyerteseket és a közönség díjat.

Bővebben...
 
5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizése PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:40

5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizéseDabas Város Önkormányzata, a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár,  és a Dabasi Fotóklub Egyesület, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével meghirdetett „5. Házunk – Hazánk 2016” című országos fotópályázat zsűrizése a napokban megtörtént.

A szakmai zsűri bizottság anonim szavazással döntött a kiállítási anyagról és a díjak kiosztásáról. Az eredmények és a  jegyzőkönyv anyaga megtekinthető és letölthető a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár weboldaláról ide kattintva.

 
TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:20

TÁJÉKOZTATÁSTárgy: Tájékoztatás a vadászterületeket megállapító határozatok jogerőre emelkedéséről

A Pest Megyei Kormányhivatal - a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (Vhr.) 7/E. § (1) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a vadászterületek megállapítására vonatkozó határozatok az alábbi táblázatban foglaltak szerint emelkedtek jogerőre:

Bővebben...
 
Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetben PDF Nyomtat Email
2016. július 18., hétfő 19:30

Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetbenDabas Város Önkormányzata július 4-én, hétfőn 14.00 órakor tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében.

A rendezvényt Klemencz Görgyné intézményvezető nyitotta meg, aki beszámolt az utóbbi évek nagy beruházásairól, az intézményt érintő fontos fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről. A jelenlévő orvosokat, egészségügyi dolgozókat Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében a városban folyó színvonalas megelőző-gyógyító munkát emelte ki, és megköszönte az egészségügyi dolgozók odaadó szakértelmét, a betegekhez való emberséges hozzáállását.

Bővebben...
 
Elkezdődött a Gyóni Géza Emlékév PDF Nyomtat Email
2016. július 11., hétfő 21:20

KöElkezdôdött a Gyóni Géza EmlékévDabas Város Önkormányzata és a Gyóni Evangélikus egyházközség június 26-án, vasárnap, egy emlékműsor keretében ünnepelte a Gyóni Géza Emlékév megnyitását.

A költő születésének 132., halálának 99. évfordulóján mintegy 200 fő gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen a világháború lantosára, „a béke katonájára”. A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd ezt követően az egybegyűltek megkoszorúzták a költő szülőházának falán lévő emléktáblát. Az ünnepség nyitányaként Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a közösséget, majd prof. dr Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója mondott ünnepi beszédet.

Bővebben...
 
Gyermekétkeztetés PDF Nyomtat Email
2016. július 07., csütörtök 19:25

GyermekétkeztetésDabas Város Önkormányzata idén is biztosítja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók nyári étkeztetését. Aki igényelte, településrésze iskolájában jogosult egész nyáron a meleg egytálétel elfogyasztására 12.00 óráig.

Óvodások estében, aki étkezést igényel, kérem, járassa óvodába gyermekét a nyáron is, mert csak így juthat hozzá az ingyenes gyermekétkeztetéshez. Minden városrészben nyitva tart az óvoda nyáron, kérjük, vegyék minél többen igénybe!

Rigóné dr. Roicsik Renáta jegyző

 
Köztisztviselők napja PDF Nyomtat Email
2016. július 06., szerda 20:30

Köztisztviselők napja a ZarándokközpontbanA Polgármesteri Hivatal dolgozói június 30-án, csütörtökön tartották ünnepségüket köztisztviselők napja alkalmából.

A rendezvényt Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester nyitotta meg , majd a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői rövid műsorral köszöntötték a jelenlévőket. Az esemény díjátadással folytatódott, idén Sós Gáborné, a Pénzügyi és Gazdasági Főosztály volt munkatársa vehette át a Dabas Közszolgálatáért Köztisztviselői Díjat Dabas város alpolgármesterétől.

Bővebben...
 
FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA PDF Nyomtat Email
2016. július 05., kedd 19:00

Ebösszeírás, ebellenõrzés Dabas város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2016-os évben az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal kerül sor.

Az összeírás 3 évente kötelező. A jelenleg fennálló adatállomány felülvizsgálatára,pontosítására van szükség.

Bővebben...
 
Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 04., hétfő 19:40

Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásárólÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező ügyfelünk (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

Bővebben...
 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2016. július 03., vasárnap 19:00

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. június 29., szerda 20:30

Figyeljenek egymásra!Tisztelt Kerékpározók!

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt figyelemmel kíséri Pest megye útjain a biztonságos kerékpáros közlekedést és ennek érdekében a kerékpáros közlekedési kultúrát.

A nyári szünet megkezdését követően fokozottan veszélyeztetettek a gyermekkorú kerékpárosok, mivel életkorukból adódóan nem rendelkeznek a megfelelő közlekedési szabályismeretekkel. 

Bővebben...
 
Házszámrendezések PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:25

Tisztelt Lakos! Aki nem kap értesítést, annak nem változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül (a határidő túllépése esetén lakcímét igazoló okmánya érvénytelen lesz) az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mellyel sok további kellemetlenségtől kímélik meg magukat.

Bővebben...
 
13. Dabasi Futónap PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:00

13. Dabasi FutónapJúnius elején került megrendezésre a Surman Motor és Bringa 13. Dabasi Futónap, amely városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye. Az idei sportprogram is nagyon sikeres volt, mivel a több mint 1000 résztvevő remek hangulatban futotta le a számára legkedvezőbb távot városunk utcáin.

Az eseményről készült összefoglaló anyagot tekinthetik meg most az alábbiakban az érdeklődők.

Bővebben...
 
Stratégiai zajvédelmi intézkedési tervek társadalmi egyeztetése PDF Nyomtat Email
2016. június 22., szerda 15:55

 Stratégiai zajvédelmi intézkedési tervek társadalmi egyeztetéseA KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) a környezeti zaj értékelésérő és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelvben, valamint az irányelvet a hazai jogrendbe átültető 280/2004. (X. 20.) Korm. rendeletben és a 25/2004. (XII. 20.) KvVM rendeletben előírtaknak megfelelően elkészítette a nagyforgalmú közutakra (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) és a nagyforgalmú vasutakra (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) vonatkozó stratégiai zajvédelmi intézkedési tervjavaslatokat.

Bővebben...
 
PIZZAPARTI 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 22., szerda 15:45

PIZZAPARTI 2016.Dabas Város Önkormányzata június 18-án tartotta meg idei Pizzapartiját az újonnan átadott FC Dabas Utánpótlásközpontjában, amelyen közel 300 dabasi diák vett részt.

A rendezvényen Kőszegi Zoltán  polgármester köszöntötte a település iskoláinak kitűnő tanulóit és adta át számukra az elismerő okleveleiket. Az eseményen a jó hangulatról pedig Makkai Miklós bűvész és segítője gondoskodtak.

A Pizzapartin készült fényképek megtekinthetőek képgalériánkban ide kattintva.

 
Idényzáró Gála 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 21., kedd 21:50

Idényzáró Gála 2016.Az idei bajnoki év zárásaként a Dabas VSE KC június közepén rendezte idényzáró gáláját az OBO Arénában.

A különböző korosztályos bajnokságokban résztvevő csapatok az idei évben is szép sikereket értek el a versenyszezonban. A csapattagok és edzőik ezen az évzáró ünnepélyen vehették át eredményeik elismeréseként érmeiket a sportág és a város vezetőitől.

Az évzáró ünnepségen  készült felvételeket, valamint a résztvevőkkel készült riportokat tekinthetik meg az alábbi videoanyagban.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL