koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Móric, Holnap: Tekla.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

AUGUSZTUS 20. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 22., hétfő 20:40

AUGUSZTUS 20.A városrészi napok keretében a Sári Zarándokközpont adott otthont az augusztus 20-i ünnepségnek is.

A rendezvény a Napsugár Óvoda növendékeinek műsorával kezdődött, majd a Szent János katolikus Általános iskola diákjai emlékeztek meg államalapító Szent István királyunkról. Kőszegi Zoltán polgármester ünnepi beszédét követően került sor az új kenyér megáldására és megszentelésére, amelyet Windberg Csaba diakónus celebrált.

Bővebben...
 
Sári Napok 2016 PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 22., hétfő 19:40

Sári Napok 2016Augusztus 13-21. között lezajlott a Sári Napok idei rendezvénysorozata, amely változatos programokat kínált az érdeklődőknek.

Augusztus 13-án, szombaton a Sári Zarándok- és Kulturális központ adott otthon annak a képzőművészeti kiállításnak, ahol  művészek állították ki munkáikat. Fotók, festmények, grafikák, amatőr és hivatásos alkotók munkái jól megfértek egymás mellett a termek falán. Suhajdáné Irénke festményei, Bálint Dániel illusztrált versei, Garajszki József gyönyörű tihanyi és balatonfüredi akvarelljei, valamint Prauda Miklós fotóművész különleges fotográfiái nagy tetszést arattak a közönség körében.

Bővebben...
 
Dabasi Talentumok 2016 - Versenyfelhívás PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 22., hétfő 15:30

Dabasi Talentumok 2016  - VersenyfelhívásDabas Város Önkormányzata hetedik alkalommal hirdeti meg tehetségkutató versenyét   ” Dabasi Talentumok 2016” címmel.

Szeretnénk, ha ez alkalommal is sok-sok kimagasló előadói képességű diák mutatkozhatna meg a településünk nagyközönsége előtt. Kérjük a szülőket és pedagógusokat álljanak a gyerekek mellé és támogassák a jelentkezésüket, felkészülésüket, hiszen a talentumok itt vannak közöttünk, csak észre kell venni őket!

Bővebben...
 
KITE Zrt. biztonsági elemzése PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 12., péntek 16:50
KITE Zrt. biztonsági elemzéseA KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 4181 Nádudvar, Bem J. u. 1.)  Dabas, Zlinszky major telephelyű alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem elkészítette telephelyének biztonsági elemzését és annak lakossági tájékoztató anyagát, melyben az üzemeltető bemutatja a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos beleset megelőzésével és annak hatásai elleni védekezéssel kapcsolatban kialakított fő célkitűzéseit, valamint azt az üzemi szervezeti és eszközrendszert, amely biztosítja az egészség és a környezet magas fokú védelmét.
Bővebben...
 
Lecsófesztivál 2016. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 11., csütörtök 18:30

Lecsófesztivál 2016.Július 30-án a „Kisdabasért” Egyesület immár hetedik alkalommal tartotta meg nagysikerű Lecsófesztiválját, a felsődabasi vásártéren. A fesztivál célja, hogy lecsófőzés ürügyén találkozzanak egymással az érdeklődő emberek, minden résztvevő érezze jól magát, és a távolabbról érkezettek vigyék magukkal jó hírünket.

A versenyzők és a látogatók minden korosztályban megtalálták az érdeklődési körüknek megfelelő szórakozási lehetőséget. Még nézni is öröm volt a sok, főleg fából készült hagyományos népi játékot kipróbáló gyermeket, akik persze a légvárnak is nagyon örültek.

Bővebben...
 
Helyi Választási Iroda közleménye PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 11., csütörtök 14:50

Helyi Választási Iroda közleményeA napokban kipostázásra került a 2016 okt. 2.-i népszavazás értesítője. Az értesítésben megjelent tájékoztatással ellentétben Dabas minden szavazóhelyisége akadálymentesített, és a Sári Faluház kivételével ( helyette Zarándok Központ) a megszokott helyeken adhatják le szavazataikat a választópolgárok.

Kérdés esetén keressék a Polgármesteri Hivatalt.

Rigóné dr. Roicsik Renáta
HVI vezető

 
Dabasi Újság augusztus havi száma PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 05., péntek 17:10

Dabasi Újság augusztus havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság augusztus havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Videogaléria: PIZZAPARTI 2016. PDF Nyomtat Email
2016. augusztus 03., szerda 20:40

Videogaléria: PIZZAPARTI 2016. Dabas Város Önkormányzata június 18-án tartotta meg idei Pizzapartiját az újonnan átadott FC Dabas Utánpótlásközpontjában.


Az oklevelek átadásáról és a rendezvényről készült felvételek most megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Kézi aratás PDF Nyomtat Email
2016. július 28., csütörtök 20:00

Kézi aratásHagyományos, kézi aratást szerveztek a Gyóni Géza Nyugdíjas Klub tagjai. A szép emlékek felelevenítése az aratáson kívül közös énekléssel és főzéssel is kiegészült.

Az eseménnyel kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Turista csoport látogatása PDF Nyomtat Email
2016. július 25., hétfő 21:10

Turista csoport látogatásaJúlius 10-én egész napos városnézésre érkeztek Dabasra a Barangoló Baráti Kör tagjai. A csoport célkitűzése, amely immáron több mint 4000 tagot számlál, hogy Budapest közönségét megismertesse a főváros környékén lévő kulturális és természeti értékekkel és látnivalókkal.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:15

Zöldhulladék ingyenes befogadásáról2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező NHSZ OKÖT ügyfél (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Örökmozgó napközis táborok PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 18:10

Örökmozgó napközis táborokNagy sikere volt a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében megtartott Örökmozgó napközis tábornak. A nagy érdeklődésre való tekintettel július 25-től egy másik tábort is tartanak a szervezők a felmerült igények kielégítésére.

A témával kapcsolatban az alábbi videó megtekintésével tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/ PDF Nyomtat Email
2016. július 23., szombat 17:50
Képviselő-testületi ülés /2016.06.29/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június  29-én (szerdán)   8.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
A Halász Móricz-kúria fotópályázata PDF Nyomtat Email
2016. július 21., csütörtök 21:10

A Halász Móricz-kúria FotópályázataA Halász Móricz-kúria fotópályázatot indít "Dabas Rózsái" címmel

Lehetsz amatőr vagy profi ez a pályázat minden dabasi lakosnak szól. A beküldött képeken bármilyen fajta, formájú rózsa szerepelhet. A pályázatban dabasi témájú és vonatkoztatású rózsák szerepelhetnek.

A beküldött képekből a 2016-os Gyóni Napok keretén belül kiállítást rendezünk, valamint kihirdetjük a nyerteseket és a közönség díjat.

Bővebben...
 
5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizése PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:40

5. Házunk-Hazánk Országos Fotópályázat zsűrizéseDabas Város Önkormányzata, a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár,  és a Dabasi Fotóklub Egyesület, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével meghirdetett „5. Házunk – Hazánk 2016” című országos fotópályázat zsűrizése a napokban megtörtént.

A szakmai zsűri bizottság anonim szavazással döntött a kiállítási anyagról és a díjak kiosztásáról. Az eredmények és a  jegyzőkönyv anyaga megtekinthető és letölthető a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár weboldaláról ide kattintva.

 
TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtat Email
2016. július 20., szerda 19:20

TÁJÉKOZTATÁSTárgy: Tájékoztatás a vadászterületeket megállapító határozatok jogerőre emelkedéséről

A Pest Megyei Kormányhivatal - a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (Vhr.) 7/E. § (1) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a vadászterületek megállapítására vonatkozó határozatok az alábbi táblázatban foglaltak szerint emelkedtek jogerőre:

Bővebben...
 
Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetben PDF Nyomtat Email
2016. július 18., hétfő 19:30

Semmelweis-nap a szakorvosi rendelőintézetbenDabas Város Önkormányzata július 4-én, hétfőn 14.00 órakor tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet tetőtéri konferenciatermében.

A rendezvényt Klemencz Görgyné intézményvezető nyitotta meg, aki beszámolt az utóbbi évek nagy beruházásairól, az intézményt érintő fontos fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről. A jelenlévő orvosokat, egészségügyi dolgozókat Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében a városban folyó színvonalas megelőző-gyógyító munkát emelte ki, és megköszönte az egészségügyi dolgozók odaadó szakértelmét, a betegekhez való emberséges hozzáállását.

Bővebben...
 
Elkezdődött a Gyóni Géza Emlékév PDF Nyomtat Email
2016. július 11., hétfő 21:20

KöElkezdôdött a Gyóni Géza EmlékévDabas Város Önkormányzata és a Gyóni Evangélikus egyházközség június 26-án, vasárnap, egy emlékműsor keretében ünnepelte a Gyóni Géza Emlékév megnyitását.

A költő születésének 132., halálának 99. évfordulóján mintegy 200 fő gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen a világháború lantosára, „a béke katonájára”. A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd ezt követően az egybegyűltek megkoszorúzták a költő szülőházának falán lévő emléktáblát. Az ünnepség nyitányaként Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a közösséget, majd prof. dr Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója mondott ünnepi beszédet.

Bővebben...
 
Gyermekétkeztetés PDF Nyomtat Email
2016. július 07., csütörtök 19:25

GyermekétkeztetésDabas Város Önkormányzata idén is biztosítja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók nyári étkeztetését. Aki igényelte, településrésze iskolájában jogosult egész nyáron a meleg egytálétel elfogyasztására 12.00 óráig.

Óvodások estében, aki étkezést igényel, kérem, járassa óvodába gyermekét a nyáron is, mert csak így juthat hozzá az ingyenes gyermekétkeztetéshez. Minden városrészben nyitva tart az óvoda nyáron, kérjük, vegyék minél többen igénybe!

Rigóné dr. Roicsik Renáta jegyző

 
Köztisztviselők napja PDF Nyomtat Email
2016. július 06., szerda 20:30

Köztisztviselők napja a ZarándokközpontbanA Polgármesteri Hivatal dolgozói június 30-án, csütörtökön tartották ünnepségüket köztisztviselők napja alkalmából.

A rendezvényt Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester nyitotta meg , majd a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői rövid műsorral köszöntötték a jelenlévőket. Az esemény díjátadással folytatódott, idén Sós Gáborné, a Pénzügyi és Gazdasági Főosztály volt munkatársa vehette át a Dabas Közszolgálatáért Köztisztviselői Díjat Dabas város alpolgármesterétől.

Bővebben...
 
FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA PDF Nyomtat Email
2016. július 05., kedd 19:00

Ebösszeírás, ebellenõrzés Dabas város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2016-os évben az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal kerül sor.

Az összeírás 3 évente kötelező. A jelenleg fennálló adatállomány felülvizsgálatára,pontosítására van szükség.

Bővebben...
 
Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásáról PDF Nyomtat Email
2016. július 04., hétfő 19:40

Lakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásárólÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016.07.01-től kezdődően minden vevőkóddal rendelkező ügyfelünk (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01.01-12.31. közötti időszakot nézve) 400 kg (2016.07.01-2016.12.31. között összesen 200 kg) zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

Bővebben...
 
Dabasi Újság július havi száma PDF Nyomtat Email
2016. július 03., vasárnap 19:00

Dabasi Újság július havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság július havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. június 29., szerda 20:30

Figyeljenek egymásra!Tisztelt Kerékpározók!

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt figyelemmel kíséri Pest megye útjain a biztonságos kerékpáros közlekedést és ennek érdekében a kerékpáros közlekedési kultúrát.

A nyári szünet megkezdését követően fokozottan veszélyeztetettek a gyermekkorú kerékpárosok, mivel életkorukból adódóan nem rendelkeznek a megfelelő közlekedési szabályismeretekkel. 

Bővebben...
 
Házszámrendezések PDF Nyomtat Email
2016. június 23., csütörtök 21:25

Tisztelt Lakos! Aki nem kap értesítést, annak nem változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül (a határidő túllépése esetén lakcímét igazoló okmánya érvénytelen lesz) az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mellyel sok további kellemetlenségtől kímélik meg magukat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL