koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hajnalka, Holnap: Gedeon, Johanna.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook Piaccsarnok"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

5. Házunk–Hazánk 2016 fotópályázat PDF Nyomtat Email
2016. március 10., csütörtök 19:00

5. Házunk–Hazánk 2016  fotópályázatDabas Város Önkormányzata, a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár,  és a Dabasi Fotóklub Egyesület, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével Meghirdeti az „5. Házunk – Hazánk 2016” című fotópályázatot.

Bővebben...
 
Tájékoztató az általános iskolai beiratásról PDF Nyomtat Email
2016. március 09., szerda 20:20

Tájékoztató az általános iskolai beiratkozásrólA 2016/2017. tanévre történő beíratás időpontja:

2016. április 14. (csütörtök) 8-19 óra között
2016. április 15. (péntek) 8-19 óra között

Bővebben...
 
Beszélgetés id. Szlama László népzenésszel PDF Nyomtat Email
2016. március 07., hétfő 19:36

Beszélgetés id. Szlama László népzenésszel Az alábbiakban egy riportot tekinthetnek meg olvasóink id. Szlama László népzenésszel, akinek idén januárban a Magyar Kultúra Napja alkalmából A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Honvéd Kulturális Egyesület az Egyetemes Kultúra Lovagja kitüntető címet adományozta.

Bővebben...
 
ELBIR PDF Nyomtat Email
2016. március 07., hétfő 19:00

ELBIRElektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

Az alábbiakban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által ajánlott lakossági felvilágosító anyagra hívjuk fel olvasóink figyelmét, amely a letöltés ikonra kattintva érhető el, illetve olvasható PDF formátumban.

Bővebben...
 
Dabasi Újság március havi száma PDF Nyomtat Email
2016. március 04., péntek 20:30

Dabasi Újság március havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság március havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
KÖZLEMÉNY PDF Nyomtat Email
2016. március 04., péntek 18:00

KÖZLEMÉNYA PEST MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATJA A VÁLASZTÓPOLGÁROKAT, HOGY A PEST MEGYÉBEN 2016. MÁRCIUS 20. NAPJÁRA KITŰZÖTT ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK TERÜLETI IDŐKÖZI VÁLASZTÁSA JELÖLT HIÁNYÁBAN ELMARAD, EGYÚTTAL A PEST MEGYEI TERÜLETI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT MEGSZŰNIK.

Bővebben...
 
XV. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság PDF Nyomtat Email
2016. március 04., péntek 09:15

XI. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság helyosztó mérkőzésekVeretlenül bajnok a Kohárik FC

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság idei kiírását a Kohárik FC csapata, az előzetesen ugyancsak bajnokesélyes Jasin Kft. előtt. Az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a Madarak végez a dobogó alsó fokán. A bajnokság gólkirálya Wrábel József (DTL), míg a torna kapusa Paulovicz Dénes (Jasin Kft.) lett. Fiatal tehetségnek az U19 Predátorban szereplő Kardos Sándort választották.
Bővebben...
 
Tisztelt Dabasi Lakosok! PDF Nyomtat Email
2016. március 03., csütörtök 18:55

Tisztelt Dabasi Lakosok! Ez úton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy március 2-től ügyfélfogadási időben az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft. (2370 Dabas, Szent István út 133.) ügyfélszolgálati irodájában átvehetők az OKÖT hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel című KEOP-os projekt keretében beszerzésre került házi komposztáló ládák.

Bővebben...
 
Osztálykirándulás Fotópályázat PDF Nyomtat Email
2016. február 29., hétfő 19:50

Osztálykirándulás Fotópályázat A dabasi Táncsics Mihály Gimnázium 10. B osztálya benevezett egy fotópályázatra, mellyel  egy osztálykirándulást nyerhetnek.

A nyeremény elnyerésének feltétele a legtöbb szavazat összegyűjtése a következő linken elérhető oldalon:
https://apps.facebook.com/contest_platform/lw9b/full41624/

Bővebben...
 
Általános iskolák körzethatárai PDF Nyomtat Email
2016. február 29., hétfő 13:55

Kiszámíthatóbbá válnak a szociális támogatások A Pest Megyei Kormányhivatal köznevelési ágazati irányítási jogkörében eljárva a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (8) bekezdésben, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 2012012. (V/11.31.) EMMI rendelet 24. § (1) bekezdésben foglalt felhatalmazás alapján kijelöli a Pest megye közigazgatási területén működő állami feladatot ellátó kötelező felvételt biztosító általános iskolák körzethatárait.

Bővebben...
 
Rendőrségi közlemény PDF Nyomtat Email
2016. február 29., hétfő 13:30

Figyeljenek egymásra!Tisztelt lakosok!

Az ún. „unokázós csalás” cselekményekkel kapcsolatosan általánosságban elmondható, hogy az elkövetők jellemzően az esti, éjszakai – akár késői - órákban telefonon idős személyeket hívnak fel, unokájuknak adják ki magukat és előadnak egy olyan történetet, melynek lényege az, hogy az „unoka” bajba került, ezért azonnal szüksége van készpénzre.

Bővebben...
 
A Kisdabasért Egyesület hírei PDF Nyomtat Email
2016. február 26., péntek 17:30

A Kisdabasért Egyesület hírei 2016. május 22-én 18 órától a Szentháromság napján a Felső- dabasi Lakrovits kápolnánál Jótékonysági koncertet rendezünk, melyen fellép a Pátria együttes. Rossz idő esetén a koncert a Felső- dabasi Római Katolikus templomba kerül megrendezésre.

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját 2016. július 30-án tartandó 7. dabasi Lecsófesztiválra.
Helyszín: dabasi Vásártér. Szívesen fogadunk minden segítséget és támogatást!

Bővebben...
 
Jótékonysági est Szlama Lászlóért PDF Nyomtat Email
2016. február 25., csütörtök 20:50

Jótékonysági est Szlama Lászlóért A Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár 2016. február 12-én tartotta meg Jótékonysági estjét id. Szlama László gyógyulásáért az OBO ARÉNÁBAN.

Az alábbiakban az est felvételeit tekinthetik meg ez érdeklődők.

Bővebben...
 
Stúdióbeszélgetés Ligetvári István építésszel PDF Nyomtat Email
2016. február 24., szerda 18:00

Stúdióbeszélgetés Ligetvári István építésszelAz alábbiakban egy stúdióbeszélgetés felvételeit tekinthetik meg az érdeklődők Ligetvári István építésszel, aki idén januárban vehette át a Dabas Kultúrájáért Karacsné Takács Éva-díjat az általa életre hívott Trafik Kör közösségével 10 év alatt végzett alkotó tevékenységéért.

Bővebben...
 
Gazdaságszerkezeti Összeírás PDF Nyomtat Email
2016. február 23., kedd 16:00

Gazdaságszerkezeti Összeírás A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Európai Parlament és a Tanács 1166/2008/EK, 1165/2008/EK, 138/2004/EK és 543/2009/EK rendeleteinek megfelelően, 2016. június 1-jei eszmei időponttal mezőgazdasági Gazdaságszerkezeti Összeírást (Agrárium 2016) hajt végre.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, a gazdálkodók és a felhasználók részére.

Bővebben...
 
Előkészítés alatt a Dabas–Munkács közötti testvérvárosi kapcsolat PDF Nyomtat Email
2016. február 18., csütörtök 18:00

Előkészítés alatt a Dabas–Munkács közötti testvérvárosi kapcsolatDabas és Munkács között erősödik a testvérvárosi kapcsolat létrejötte. E kapcsolatépítés részét képezte, hogy  Andrij Baloga munkácsi polgármester meghívására városunkból január 15–16-án Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester és Kosztolányi Gyula önkormányzati képviselő is részt vett a Munkácsi Vörösbor Fesztiválhoz kapcsolódó rendezvényeken.

A látogatás részleteiről és a testvérvárosi szerződés aláírásának terveiről tekinthetnek meg egy videoanyagot az érdeklődők.

Bővebben...
 
Beszélgetés Kőszegi Zoltán polgármesterrel PDF Nyomtat Email
2016. február 17., szerda 18:20

Beszélgetés Kőszegi Zoltán polgármesterrel Az alábbi interjúban Kőszegi Zoltán Dabas Város polgármestere beszél az idei esztendő céljairól, terveiről, feladatairól és fejlesztéseiről, a költségvetési forrásokról, a térségi együttműködésekről, valamint "Az Önzetlenség Éve" jelmondat jelentőségéről és tartalmáról.

Bővebben...
 
Stúdióbeszélgetés Pánczél Károly országgyűlési képviselővel PDF Nyomtat Email
2016. február 17., szerda 16:40

Stúdióbeszélgetés Pánczél Károly országgyűlési képviselővel Pánczél Károly választókerületünk országgyűlési képviselője egy beszélgetésen vett részt a Dabas Televízió stúdiójában, ahol részletesen beszélt a Családi Otthonteremtési Kedvezmény aktuális feltételeiről, valamint a migránsok betelepítési kvótájáról is.

Az ott készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban olvasóink.

Bővebben...
 
Képviselő-testületi ülés /2016.02.04/ PDF Nyomtat Email
2016. február 10., szerda 18:40
Képviselő-testületi ülés /2016.02.04/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. február 4-én  (csütörtök)  17.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
Felhívás rajzpályázatra PDF Nyomtat Email
2016. február 09., kedd 19:10

Felhívás rajzpályázatraKedves Gyerekek! Kedves Óvó nénik!

Közeledik nemzeti ünnepünk, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója. Óvodás gyermekeink évek óta rajzpályázattal, rajzkiállítással kapcsolódnak a városi ünnepséghez március 15-én.

Dabas Város Önkormányzatának képviselő-testületi döntése alapján a 2016 az ÖNZETLENSÉG ÉVE. Az idei esztendőben intézményünk ennek szellemében hirdeti meg a város óvodásai számára az ünnepi kiállításhoz kapcsolódó rajzpályázatot.

Bővebben...
 
Mentőorvosi Kocsi Dabas és Környéke PDF Nyomtat Email
2016. február 08., hétfő 20:13

Mentőorvosi Kocsi Dabas és Környéke „A segítség kézzel fogható – segíts, hogy segíthessünk!”

A Dabas és Környéke Mentőorvosi-Mentőtiszti Kocsi Nonprofit Kft. mentőorvosi kocsit üzemeltet 2015. június 1-jétől a lakosság szolgálatára, az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt, velük együttműködve. Eddig 260 esetfeladatot láttunk el, az esetek 65%-ában orvosi beavatkozásra volt szükség, 18%-ában pedig közvetlen életveszélyt hárítottunk el.

Bővebben...
 
Dabasi Újság február havi száma PDF Nyomtat Email
2016. február 05., péntek 18:45

Dabasi Újság február havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság február havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Tisztelt Ebtartók! PDF Nyomtat Email
2016. február 05., péntek 18:18

Tisztelt Ebtartók! Az országos médiában megjelenő, az ebek láncon tartásáról szóló hírek téves értelmezésre adtak okot.

A vonatkozó jogszabály 2016. január 1-től csak a tartós láncon tartást tiltja. Tehát, továbbra is meg lehet kötni a kutyákat, de ebben az esetben a gazdának gondoskodni kell a rendszeres sétáltatásról, illetve az udvarban való szabadon engedésről, amennyiben az ingatlant körbekerítették, és az eb nem tud kiszökni közterületre.

Bővebben...
 
Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola hírei PDF Nyomtat Email
2016. február 04., csütörtök 19:12

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola híreiAz alábbi rövid interjúban Stégner Péter a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola igazgatója beszél az idei esztendő év eleji eseményeiről és rendezvényeiről, a felvételi vizsgákról, a képzésben induló új szakokról és változásokról, valamint a felnőttképzési lehetőségekről.

Bővebben...
 
Tisztelt Lakosság! PDF Nyomtat Email
2016. február 02., kedd 19:20

Tisztelt Lakos!Ismét értesítést kap, akinek változott a házszáma.

Kérem az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a lakcímváltozás miatt keressék fel 30 napon belül az Okmányirodát (Dabas, Szent János út 120-122.) az új lakcímkártyák kiadása céljából, mert az új cím 30 nap után érvényét veszíti!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL