koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Kinga, Kincső, Holnap: Kristóf, Jakab.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Európa a polgárokért programDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Dabasi Strandfürdő és Szálláshely PDF Nyomtat Email
2016. június 21., kedd 16:20

Dabasi Strandfürdő és Szálláshely Az idén is változatlan árakon, a hét minden napján 10 órától 19 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket a Dabasi Strand.

A strandfürdő területén kialakított ifjúsági szálláshely, pedig egész évben fogad vendégeket. További információk oldalainkon  ide kattintva olvashatóak, vagy a strand Facebook oldalán.

 
Mezítlábas Park PDF Nyomtat Email
2016. június 20., hétfő 20:25

Mezítlábas ParkSzülői összefogással egy mezítlábas parkot építettek a Bóbita Óvoda udvarán.

Az építés céljáról és a kivitelezés részleteiről tudhatnak meg többet az érdeklődők az alábbi videó megtekintésével.

Bővebben...
 
Ovi-Foci Maci Kupa PDF Nyomtat Email
2016. június 20., hétfő 20:10

Ovi-Foci Maci KupaA Gyermeknap alkalmából együtt sportoltak a dabasi óvodások az Ovi-foci pályán a Szivárvány Óvoda udvarán.

A rendezvényről további információakt az alábbi videó megtekintésével kaphatnak olvasóink.

Bővebben...
 
Szlovák nyelvű ének és versmondó döntő Dabason PDF Nyomtat Email
2016. június 17., péntek 20:10

Szlovák nyelvű ének és versmondó döntő DabasonJúnius 3-án rendezték meg a Sári Zarándok és Kulturális Központban az Országos Spievanky a versovacky döntőjét.

Az eseményről készült felvételeket tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Videogaléria: Jótékonysági koncert PDF Nyomtat Email
2016. június 16., csütörtök 20:40

Videogaléria: Jótékonysági koncert A Kisdabasért Egyesület idén is megrendezte kápolna-koncertjét, amely a közönség egyre gyarapodó számából ítélve, évről évre sikeresebb és látogatottabb lesz.

A koncertről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
FCBEscola Soccer Camp Dabas 2016. PDF Nyomtat Email
2016. június 15., szerda 20:10

FUTBALL TÁBORJúnius 20-24 között kerül megrendezésre az FC Barcelona és az FC Dabas SE által közösen megvalósított  FCBARCELONA FUTBALL TÁBOR a hétvégén átadott Utánpótlásközpontban.

Kőszegi Zoltán polgármester úr és az FC Dabas SE vezetőssége az elmúlt 2 évben több alkalommal járt Barcelonában, azzal a céllal, hogy az FC Barcelona egyesületével hosszú távú szakmai együttműködést alakítson ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen a város futball egyesülete licenc-szerződést kötött az FC Barcelonával egy nyári, gyermek focitábor szervezésére. Így tehát idén nyáron először kerül megrendezésre Magyarországon az FCBarcelona hivatalos futball tábora, az FCBEscola Soccer Camp Dabas 2016.

Bővebben...
 
Átadták a dabasi utánpótlás központot PDF Nyomtat Email
2016. június 15., szerda 19:55

Az FC Dabas évzáró és átadó ünnepségeA dabasi Utánpótlásközpont a térség labdarúgó bázisa

Június 11-én ünnepélyes keretek között átadták az FC Dabas Sportegyesület új Utánpótlásközpontját, amely a jövő héten kezdődő dabasi Barcelona Focitábor helyszínéül is szolgál. Az eseményen jelen voltak az egyesület sportolói, szurkolói, támogatói az MLSZ megyei vezetői és az együttműködő egyesületek képviselői.

Bővebben...
 
Bepillantás a fiatalkorúak büntetőjogába PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 18:40

Bepillantás a fiatalkorúak büntetőjogábaFiatalkorúak fogalma, az életkor jelentősége

Mindennapjainkból, a médiából ismert jelenség, hogy a tizennyolc év alattiak követnek el olyan cselekményeket, amelyet már a jog is valamilyen módon szankcionálni rendel. Az is köztudott, hogy ezen cselekményeiket gyakran egymás sérelmére követik el.

Bővebben...
 
Videogaléria: Trianoni megemlékezés PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 18:00

Videogaléria: Trianoni megemlékezés Június 4-én került megrendezésre a trianoni békediktátum 96. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés a Kegyeleti parkban a Wass Albert-szobornál.

Az ünnepségről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Videogaléria: Pedagógusnap PDF Nyomtat Email
2016. június 13., hétfő 17:50

Videogaléria: Pedagógusnap Május 27-én, pénteken a szakképző iskola TISZK termében tartotta pedagógusnapi rendezvényét Dabas Város Önkormányzata.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Kötelező gyommentesítés! PDF Nyomtat Email
2016. június 06., hétfő 20:50

Felhívás gyommentesítésre Mint ismeretes, a termőföld használója, illetve tulajdonosa köteles az adott év június 30. napjáig a parlagfű növényen a virágbimbó kialakulását megakadályozni, és azt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Felhívom az ingatlantulajdonosok figyelmét a gyommentesítési kötelezettségükre, amely nem csak az ingatlan határáig tart, a tulajdonosnak az ingatlan előtti közterületet is gyommentesítenie kell, egészen az út széléig, tehát ha a telek előtt árok, útszegély található, annak a gyommentesítése felől is intézkedni kell.

Bővebben...
 
Versmondó verseny Turcsány Péter író emlékére PDF Nyomtat Email
2016. június 05., vasárnap 20:50

Versmondó verseny Turcsány Péter író emlékéreA Kölcsey-díjas költő születésének 65. és halálának egy éves évfordulója alkalmából a Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó Turcsány Péter verseiből versmondó versenyt szervez.

A részvétel módja:
A Kráter M.E. és Könyvkiadó honlapján található nevezési lap kitöltése, és a kiválasztott vers felmondása elektronikus hanghordozóra, és MP3-as formátumban való eljuttatása a kitöltött nevezési lappal együtt a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre, 2016. június 30-ig.

Bővebben...
 
Pedagógusnap PDF Nyomtat Email
2016. június 03., péntek 17:30

PedagógusnapMájus 27-én, pénteken a szakképző iskola TISZK termében tartotta pedagógusnapi rendezvényét Dabas Város Önkormányzata.

A rendezvény Kőszegi Zoltán polgármester köszöntőjével kezdődött, majd az iskola diákjai ünnepi műsorral köszöntötték tanáraikat. A rendezvény szép pillanata volt, amikor az intézmény alapítója és volt igazgatója, Kosztolányi Gyula átvette aranydiplomáját Kőszegi Zoltán polgármestertől.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2016. június 03., péntek 16:00

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Dabasi Kormányablak átadója

2. Pedagógusnap az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájában

 
TÚRAKENU ÉS KAJAK BÉRLÉS A CSATIN PDF Nyomtat Email
2016. május 31., kedd 08:00

TÚRAKENU ÉS KAJAK BÉRLÉS A CSATINA Rádió Dabas szerkesztőségében (2370 Dabas, Szent István tér 1/b) lehetőség van túrakenu és kajak bérlésére a csatira.  Telefon: 29/562-562

- Hajót csak 18 éven felüli úszni tudó bérelhet.
- 14 éven aluliaknak mentőmellény használata kötelező (mellényt biztosítunk)
- térképet biztosítunk - és ha igény van rá oktatót is!
Árak: 1000 Ft / hajó/ 2 óra, utána óránként 500 Ft / óra.
 
Dabasi Újság június havi száma PDF Nyomtat Email
2016. május 30., hétfő 09:15

Dabasi Újság június havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság június havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Képviselő-testületi ülés /2016.04.28/ PDF Nyomtat Email
2016. május 23., hétfő 20:15
Képviselő-testületi ülés /2016.04.28/Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 28-án (csütörtök)   17.00 órai kezdettel ülést tartott a  Polgármesteri Hivatal  III. emeleti tárgyalótermében, melynek felvételeit tekinthetik meg olvasóink.
Bővebben...
 
Bábel találkozó PDF Nyomtat Email
2016. május 23., hétfő 19:45

Bábel találkozóMájus 16-án, Pünkösd hétfőn tartotta második nagy családi találkozóját a Bábel-család. Az eseményre Bábel János (1845) és Barócs Anna (1852) leszármazottait és családtagjaikat hívták a szervezők.

A megérkezőket a Halász Móricz-kúria parkjában a Bábel Pál által szerkesztett családfa várta, a regisztráció során minden leszármazott egy olyan névtáblát kapott, amelyen pontosan szerepelt a leszármazási ága is.

Bővebben...
 
Pavilon avató ünnepség PDF Nyomtat Email
2016. május 20., péntek 18:50

Pavilon avató ünnepségA Református Gyülekezeti ház udvarán pavilon avató ünnepséget rendeztek a kültéri közösségi épület elkészülte alkalmából.

Az avatón készült felvételeket és riportokat tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
Okmányirodai tájékoztató! PDF Nyomtat Email
2016. május 17., kedd 15:26

Okmányirodai tájékoztató! Tisztelt Ügyfeleink!

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy  a PMKH Dabasi Járási Hivatalának Okmányirodai Osztályán
(2371 Dabas, Szent János út 110-112.) a második generációs kormányablak kialakítása miatt az ügyfélfogadás 2016. május 23-25 között egész nap, valamint május 26-án 14 óráig SZÜNETEL.

A fenti napokon ügyeiket az alábbi helyeken tudják legközelebb intézni:

Bővebben...
 
Otthonteremtés PDF Nyomtat Email
2016. május 16., hétfő 21:20

Otthonteremtés Dabas város és Kőszegi Zoltán polgármester úr gyermekközpontú hozzáállásából fakadóan azzal a céllal alakult meg a Dabasi Otthonteremtő Kft., hogy minőségi lakhatási megoldást nyújtson a dabasi kistérségben élő azon több gyermekes családok részére, akik szeretnék igénybe venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt.

Jelenleg térségünkben nem találhatóak olyan lakóingatlanok, melyek megfelelnének a CSOK követelményeinek, ezért Dabas Város egy több évtizedes múltra visszatekintő építőipari kivitelező vállalkozással karöltve hozta létre a Dabasi Otthonteremtő Kft.

Bővebben...
 
Fradi Suli Program az OBO Arénában PDF Nyomtat Email
2016. május 11., szerda 22:00

Fradi Suli Program az OBO ArénábanMájus 11-én a Fradi Suli Program részeként közel 1500 iskolás gyermek előtt tartotta meg a Ferencvárosi Torna Club a sportot és az egyesületet népszerűsítő programját.

A jó hangulatú rendezvényen a gyerekek találkozhattak a club legjelesebb sportolói közül Szamoránsky Piroskával és  Lipcsei Péterrel, valamint  megtekinthették a FradiMédia rövidfilmjét is az egyesület olimpiai sikereiről, amelyből még jobban megismerhették az FTC sikerekben gazdag történelmét.

Bővebben...
 
Dabasi vásár...ne érje kár! PDF Nyomtat Email
2016. május 11., szerda 20:00

Figyeljenek egymásra!A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felhívja a Tisztelt vásározók figyelmét a következőkre:

A havonta egy alkalommal – immáron hagyományként – megtartandó dabasi vásárokon óriási az érdeklődés a portékák iránt, amely meglehetősen nagy embertömeggel jár. A vásárlók figyelmét – érthető módon - eltereli a sok-sok újdonság, a házias ételek ínycsiklandó íze és illata, az eladók pedig minél több vásárló kívánságát próbálják teljesíteni.

Bővebben...
 
A tanyák infrastruktúrájának fejlesztése PDF Nyomtat Email
2016. május 10., kedd 20:20

A tanyák infrastruktúrájának fejlesztéseFelmérés zajlik a magyar tanyavilág villamos energiával történő ellátásához.

A tanya a magyar vidéknek több évszázadra visszanyúló, jelentős gazdasági, települési és társadalomtörténeti múlttal rendelkező eleme, mely különösen az Alföldön ma is nagyszámú lakónépességnek nyújt otthont.

Bővebben...
 
Rendőrségi tájékoztató PDF Nyomtat Email
2016. május 09., hétfő 19:40

Figyeljenek egymásra!Amikor gyümölcse van a munkának…Csinálja úgy, mint Teri néni!

2016. április 26-án, Gyálon, csörgött Teréz néni telefonja, és egy férfihang jelentkezett. Elmondta, hogy ő az ELMŰ alkalmazottja és ma jönne villanyórát leolvasni, és a tavalyi évben túlfizetett 11.400 ft-ot is kifizetné az elektromos művek nevében.  Minden ment volna tovább, ha Teréz néninek nem jutott volna eszébe, amit a nyugdíjas találkozón hallott a Dabasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL