koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Lukács, Holnap: Nándor.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Többfunkciós labdacsarnok építése PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 18., hétfő 21:50

Töbfunkciós labdacsarnok építése Többfunkciós labdacsarnok épül az FC Dabas Sporttelepén, ami első sorban a labdarúgókat fogja szolgálni, de emellett a tenisz sportág kedvelőinek is versenyre alkalmas pályákat fog biztosítani. 

A beruházás első üteme már júliusban elkezdődött és legkésőbb 2018 nyarára tervezik az épület átadását.

Bővebben...
 
A Dabasi Újság októberi számának lapzártája PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 18., hétfő 21:25

A Dabasi Újság lapzártájaÉrtesítem az érintetteket, hogy a Dabasi Újság 2017. októberi számának lapzártájára szeptember 25-én, hétfőn kerül sor.

Kérem az érintetteket, hogy a megadott időpontig küldjék el a közlésre szánt anyagot a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre.

Kapui Ágota
főszerkesztő

 
BEIRATKOZÁS PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 14., csütörtök 22:10

BEIRATKOZÁSBEIRATKOZÁS a 2017-2018-as tanévre!

A Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola felvételt hirdet dob-ütőhangszer szakra.
Jelentkezni az intézmény székhelyén (2370 Dabas, Kossuth László utca 1.) vagy az 1. számú telephelyen /Sugár Rezső Zeneiskola/ 2370 Dabas, Bajcsy Zs. 17. szeptember 15. péntek délutánig lehet.

Bővebben...
 
Videoriport Német lászlóval PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 12., kedd 22:50

Videoriport Német lászlóval A RotaChrom Technológiai Kft.-t 2014-ben alapította Németh László vegyészmérnök és Lorántfy László vegyész, hogy a saját ötletükön alapuló szabadalmaztatott technológiát továbbfejlesszék és bevezessék a piacra.

Az általuk kifejlesztett technológia iránt óriási a kereslet, hiszen radikálisan csökkenti a gyógyszerek gyártási költségeit. Az alábbiakban Németh Lászlóval a vállalat alapítójával tekinthetnek meg az érdeklődők egy beszélgetést.

Bővebben...
 
I. Dabasi Elsősegélytábor PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 11., hétfő 23:10

 I. Dabasi Elsősegélytábor A Dabas és Környéke Mentőorvosi-Mentőtiszti Kocsi Közhasznú Nonprofit Kft. csapata idén nyáron rendezte meg először két turnusban az elsősegélytábort, amelyben összesen 30 gyermek és 10 segítő vett részt.

A kétszer egyhetes táborban a gyermekek megismerkedtek a mentőgépkocsik és mentőorvosi kocsi felszereléseivel, emellett napi kétszer másfél órás elsősegély-oktatáson is részt vettek, így elsajátították a helyes alapszintű betegvizsgálatot, alapszintű újraélesztést, vérzéscsillapítást és kötözéseket, valamint azt, hogy különleges helyzetekben mi a teendő.

Bővebben...
 
Tisztelt Lakosság! PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 11., hétfő 22:55

Tisztelt Lakosság!Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a harmadik gyermekem megszületése okán 2017. szeptember 1-jétől átmenetileg, előreláthatólag 2018. május 1-jéig jegyzői hivatásom nem gyakorlom.

Helyettesítésemet Szatmári Attila, Bugyi község jegyzője veszi át, aki megbízatását a Pesti Kormányhivataltól nyeri el. Kérem szíves türelmüket és megértésüket.

Bővebben...
 
Remek szezont zárt a Dabasi Strand PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 11., hétfő 22:40

Remek szezont zárt a Dabasi Strand A fürdőzők mellett táboroknak is otthont adott a terület: itt pihentek a Barca-tábor focistái, de voltak karatékák, a Ferencváros birkózói és a kézilabdások is a látogatók között.

Idén ráadásul 10 diákmunkás is segített a nyári szezon zökkenőmentes lebonyolításában.

Bővebben...
 
Szeptember havi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 09., szombat 18:00

Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének beosztása. Honlapunkon elérhető Dabas Város Központi Orvosi Ügyeletének 2017. év szeptember havi beosztása.

A részletes adatok megtekinthetőek IDE KATTINTVA.

 
Dabasi Újság szeptember havi száma PDF Nyomtat Email
2017. szeptember 03., vasárnap 21:20

Dabasi Újság szeptember havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság szeptember havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Tisztelt Adózók! PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 31., csütörtök 17:20

Tisztelt Adózók!Tájékoztatjuk Önöket az Önkormányzathoz 2017. évre fizetendő, szeptember hónapi befizetési határidővel rendelkező adókról.

A tájékoztató anyaga elérhető IDE KATTINTVA.

 

 
Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 30., szerda 21:40

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekrőlTájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Dabas településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2017. szeptember 1. és 2018. április 30. közötti időszakban.

A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérési Programja (PIAAC). A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 29., kedd 22:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Szent István-napi ünnepség

 

 
Dabas és nevezetességei - Halász Móricz-kúria PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 27., vasárnap 23:20

Dabas és nevezetességei - Halász Móricz-kúria Városunk nevezetes épületei közül most a Halász Móricz-kúriáról és az azt körülvevő parkról készült pillanatfelvételeket tekinthetik meg az érdeklődők egy kicsit más szemszögből az alábbi videóban.

Bővebben...
 
Tisztelt Szülők! PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 23., szerda 21:50

Tisztelt Szülők!Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kényelmesebb ügyintézés érdekében a következő tanévtől változik az étkezési hozzájárulás befizetési rendje.

Az Önkormányzat és a B3 TAKARÉK Szövetkezet megállapodása alapján kivezetésre kerül a csekkes befizetési mód, amelyet követően háromféle lehetőség áll majd a szülők rendelkezésére a befizetés teljesítésére:

Bővebben...
 
Felhívás javaslattételre PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 22., kedd 22:50

Felhívás Felhívás Pest Megyei Közgyűlés által adományozandó sporttal kapcsolatos díjakra vonatkozó javaslattételi lehetőségről

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (V.11.) önkormányzati rendelete értelmében jasvaslattételi jog illeti meg a Képviselő-testületet a következő díjak tekintetében:

Bővebben...
 
Tanulni sohasem késő! PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 21., hétfő 22:50

Tanulni sohasem késő!ÉRETTSÉGIZZEN ESTI TAGOZATON!

A Budakalász Gimnázium Dunaharaszti, Dabasi, Gyáli Tagintézményeibe felvételt hirdet a 2017/2018-as tanévre esti tagozatú gimnáziumi oktatásra.

Bővebben...
 
Információk a szelektív konténerek megszüntetéséről PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 17., csütörtök 23:10

Információk a szelektív konténerek megszüntetéséről Dabason három gyűjtőpont kivételével megszüntetésre kerültek a szelektív konténerek.

Az okokról és a jövőbeni tervekről tudhatnak meg több információit az érdeklődők az alábbi videoriport megtekintésével.

Bővebben...
 
Páros Feeder Horgászverseny PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 16., szerda 20:20

Páros Feeder Horgászverseny A Malév-Dabas Horgász Egyesület július 22-én, szombaton rendezte meg az idei év első PÁROS FEEDER horgászversenyét a malév horgásztavon.

A versenyről készült összefoglaló videoanyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
A Rádió Dabas 10. születésnapi bulija PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 15., kedd 22:55

A Rádió Dabas 10. születésnapi bulija 2007. július 30-án kezdte el működését és adásainak sugárzását városunk és a térség települései számára a Rádió Dabas.

Elsődleges céljuk az volt, hogy hatékonyan, gyorsan és minden témára kiterjedően informálják a térség lakosságát az aktuális hírekről. Az eltelt 10 év alatt adásaikkal sikerült beköltözniük a hallgatóik otthonaiba és ott vannak a munkahelyeken, az autókban és az üzletekben is.

Bővebben...
 
IGAZGATÁSI SZÜNET PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 12., szombat 22:00

IGAZGATÁSI SZÜNETA Dabasi Polgármesteri Hivatal augusztus 14. napjától - augusztus 18. napjáig igazgatási szünetet tart.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 31/2017. (II . 09.) számú ÖK. határozata alapján a Dabasi Polgármesteri Hivatal augusztus 14. napjától - augusztus 18. napjáig igazgatási szünetet tart.

Az igazgatási szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal zárva tart . Ügyfélfogadás nincs!

Bővebben...
 
Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 09., szerda 22:40

Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatbanTájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyámhatósáról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet értelmében, akinek gyermeke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és a kedvezménye 2017. augusztus 1-jén fennáll, ismételten Erzsébet utalványban részesül.

Az Erzsébet utalvány formájában nyújtott természetbeni támogatása összege ez évben emelésre és differenciálásra került az alábbiak szerint: az a gyermek, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult és hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű 6500 Ft differenciált összegű támogatásban, az a gyermek, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, 6000 Ft alapösszegű támogatásban részesül.

Bővebben...
 
Zöldhulladék ingyenes befogadása PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 08., kedd 22:50

Zöldhulladék ingyenes befogadásaLakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásáról

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy minden vevőkóddal rendelkező ügyfelünk (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01. 01.– 12. 31. közötti időszakot nézve) 400 kg zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

Bővebben...
 
Dabasi Újság augusztus havi száma PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 05., szombat 20:00

Dabasi Újság augusztus havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság augusztus havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Nyári szünet a könyvtárban PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 02., szerda 22:40

Könyvtár nyári szabadság A Halász Boldizsár Városi Könyvtár tájékoztatja Kedves Olvasóit, hogy a könyvtár 2017. 07. 31 - 2017. 08. 19-ig  zárva tart.

Nyitás: 2017. augusztus 21-én 10 órakor.

További információk, hírek, könyvajánlók a könyvtár weboldalán olvashatóak: www.dabasikonyvtar.hu

 
VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 02., szerda 22:30

VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. szeptember 1-jétől az alábbi, településünket érintő menetrend módosítások bevezetését tervezik.

Az 1080 Budapest - Dabas - Lajosmizse - Kecskemét autóbuszvonal Szent István úton át közlekedő járatai Kecskemét felé Dabas, kaszinó megállóhely helyett Dabas, Lakos dr. utca megállóhelyen állnak meg. A fentieken túl a Bartók Béla út északi oldalán fekvő Dabas, Kiss Ernő utca megállóhely elnevezését a könnyebb beazonosíthatóság, valamint a díjszabási egységesség megteremtése érdekében Dabas, Lakos dr. utca elnevezésre módosítják az érintett autóbuszvonalakon.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL