koszonto

Keresés

Névnapok

Névnapok ma: Hortenzia, Gergő, Holnap: Jenő.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Dabasi Újság számaiFacebook Dabas VárosRádió Dabas weboldalaDabasi TelevízióMAG Televízió"új" közétkeztetésÚthibákkal és közterülettel kapcsolatos bejelentésekKözvilágítási hibabejelentőHulladéknaptár 2017Dabasi Ipari Park DERZS Panzió - Barót városbanDabasi StrandfürdőSzakorvosi RendelőintézetekVárostérképekGumikerekes városnéző kisvonat Facebook PiaccsarnokPest Megye Lapja"TE IS SZELEKTÍV VAGY?"  INTERNETES JÁTÉK ISKOLAI DIÁKOK SZÁMÁRAFogyasztóvédelmi panasziroda Pest Megyében

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

„TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” Európa a polgárokért programDabasi óvodák energetikai korszerűsítéseDabas Integrált Településfejlesztési StratégiájaAz OKÖT hulladékgazdálkodási  rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkelTÁMASZTÉK TANODADABASI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEI BŐVÜLÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSEA dabasi Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet struktúraváltáshoz kapcsolódó képzés és foglalkoztatást támogató fejlesztésGyóni Géza Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Dabas, Kossuth Lajos Általános Iskola komplex megújuló energia felhasználás, mintaprojekt létrehozásaKorszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Korszerű vízkezelés, egészséges ivóvíz szolgáltatás biztosítása Dabason Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése Vízbázisvédelmi fejlesztés DabasonÉpítő közösségek – a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért ProjektDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Vörösmarty utcai szakaszDabasi kerékpárhálózat fejlesztése, Tabáni úti szakaszBelterületi utak fejlesztése (Ond, Tas, Huba utcák szilárd burkolattal való ellátása)Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Kossuth Lajos Általános IskolábanDabasi Roma Tanoda

Ország Közepe Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 30., szerda 21:40

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekrőlTájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Dabas településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2017. szeptember 1. és 2018. április 30. közötti időszakban.

A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérési Programja (PIAAC). A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

Bővebben...
 
Képgaléria PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 29., kedd 22:30

Új képek a képgalériánkban 2015A következő képanyagokkal bővült képgalériánk tartalma:

1. Szent István-napi ünnepség

 

 
Dabas és nevezetességei - Halász Móricz-kúria PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 27., vasárnap 23:20

Dabas és nevezetességei - Halász Móricz-kúria Városunk nevezetes épületei közül most a Halász Móricz-kúriáról és az azt körülvevő parkról készült pillanatfelvételeket tekinthetik meg az érdeklődők egy kicsit más szemszögből az alábbi videóban.

Bővebben...
 
Tisztelt Szülők! PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 23., szerda 21:50

Tisztelt Szülők!Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kényelmesebb ügyintézés érdekében a következő tanévtől változik az étkezési hozzájárulás befizetési rendje.

Az Önkormányzat és a B3 TAKARÉK Szövetkezet megállapodása alapján kivezetésre kerül a csekkes befizetési mód, amelyet követően háromféle lehetőség áll majd a szülők rendelkezésére a befizetés teljesítésére:

Bővebben...
 
Felhívás javaslattételre PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 22., kedd 22:50

Felhívás Felhívás Pest Megyei Közgyűlés által adományozandó sporttal kapcsolatos díjakra vonatkozó javaslattételi lehetőségről

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (V.11.) önkormányzati rendelete értelmében jasvaslattételi jog illeti meg a Képviselő-testületet a következő díjak tekintetében:

Bővebben...
 
Tanulni sohasem késő! PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 21., hétfő 22:50

Tanulni sohasem késő!ÉRETTSÉGIZZEN ESTI TAGOZATON!

A Budakalász Gimnázium Dunaharaszti, Dabasi, Gyáli Tagintézményeibe felvételt hirdet a 2017/2018-as tanévre esti tagozatú gimnáziumi oktatásra.

Bővebben...
 
Információk a szelektív konténerek megszüntetéséről PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 17., csütörtök 23:10

Információk a szelektív konténerek megszüntetéséről Dabason három gyűjtőpont kivételével megszüntetésre kerültek a szelektív konténerek.

Az okokról és a jövőbeni tervekről tudhatnak meg több információit az érdeklődők az alábbi videoriport megtekintésével.

Bővebben...
 
Páros Feeder Horgászverseny PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 16., szerda 20:20

Páros Feeder Horgászverseny A Malév-Dabas Horgász Egyesület július 22-én, szombaton rendezte meg az idei év első PÁROS FEEDER horgászversenyét a malév horgásztavon.

A versenyről készült összefoglaló videoanyagot tekinthetik meg az érdeklődők az alábbiakban.

Bővebben...
 
A Rádió Dabas 10. születésnapi bulija PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 15., kedd 22:55

A Rádió Dabas 10. születésnapi bulija 2007. július 30-án kezdte el működését és adásainak sugárzását városunk és a térség települései számára a Rádió Dabas.

Elsődleges céljuk az volt, hogy hatékonyan, gyorsan és minden témára kiterjedően informálják a térség lakosságát az aktuális hírekről. Az eltelt 10 év alatt adásaikkal sikerült beköltözniük a hallgatóik otthonaiba és ott vannak a munkahelyeken, az autókban és az üzletekben is.

Bővebben...
 
IGAZGATÁSI SZÜNET PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 12., szombat 22:00

IGAZGATÁSI SZÜNETA Dabasi Polgármesteri Hivatal augusztus 14. napjától - augusztus 18. napjáig igazgatási szünetet tart.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 31/2017. (II . 09.) számú ÖK. határozata alapján a Dabasi Polgármesteri Hivatal augusztus 14. napjától - augusztus 18. napjáig igazgatási szünetet tart.

Az igazgatási szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal zárva tart . Ügyfélfogadás nincs!

Bővebben...
 
Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 09., szerda 22:40

Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatbanTájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyámhatósáról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Kormányrendelet értelmében, akinek gyermeke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és a kedvezménye 2017. augusztus 1-jén fennáll, ismételten Erzsébet utalványban részesül.

Az Erzsébet utalvány formájában nyújtott természetbeni támogatása összege ez évben emelésre és differenciálásra került az alábbiak szerint: az a gyermek, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult és hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű 6500 Ft differenciált összegű támogatásban, az a gyermek, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, 6000 Ft alapösszegű támogatásban részesül.

Bővebben...
 
Zöldhulladék ingyenes befogadása PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 08., kedd 22:50

Zöldhulladék ingyenes befogadásaLakossági tájékoztató a zöldhulladék ingyenes befogadásáról

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy minden vevőkóddal rendelkező ügyfelünk (melyet hulladékdíj számlájával, valamint személyes okmányaival igazolhat) a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központba saját vagy bérelt fuvareszközzel beszállított évi (01. 01.– 12. 31. közötti időszakot nézve) 400 kg zöldhulladék (növényi eredetű hulladék, gally, faág, faapríték, fanyesedék, fűkaszálék, falevél, növényi nyesedékek) díjmentes lerakására jogosult.

Bővebben...
 
Dabasi Újság augusztus havi száma PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 05., szombat 20:00

Dabasi Újság augusztus havi számaElkészült a  Polgármesteri Kabinetiroda munkatársai által szerkesztett Dabasi Újság augusztus havi száma.

Dabas Város Önkormányzata ingyenes lapjának  digitális változata elérhető IDE KATTINTVA.

 
Nyári szünet a könyvtárban PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 02., szerda 22:40

Könyvtár nyári szabadság A Halász Boldizsár Városi Könyvtár tájékoztatja Kedves Olvasóit, hogy a könyvtár 2017. 07. 31 - 2017. 08. 19-ig  zárva tart.

Nyitás: 2017. augusztus 21-én 10 órakor.

További információk, hírek, könyvajánlók a könyvtár weboldalán olvashatóak: www.dabasikonyvtar.hu

 
VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. PDF Nyomtat Email
2017. augusztus 02., szerda 22:30

VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója. A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. szeptember 1-jétől az alábbi, településünket érintő menetrend módosítások bevezetését tervezik.

Az 1080 Budapest - Dabas - Lajosmizse - Kecskemét autóbuszvonal Szent István úton át közlekedő járatai Kecskemét felé Dabas, kaszinó megállóhely helyett Dabas, Lakos dr. utca megállóhelyen állnak meg. A fentieken túl a Bartók Béla út északi oldalán fekvő Dabas, Kiss Ernő utca megállóhely elnevezését a könnyebb beazonosíthatóság, valamint a díjszabási egységesség megteremtése érdekében Dabas, Lakos dr. utca elnevezésre módosítják az érintett autóbuszvonalakon.

Bővebben...
 
A rendelési idő változásai augusztus hónapban PDF Nyomtat Email
2017. július 31., hétfő 09:50

A rendelési idő változásai!A " Dr. Halász Géza " Szakorvosi Rendelőintézetben 2017. augusztus hónapban a szakrendelések rendelési idejében bekövetkező változások.

Valamennyi Szakrendelés Vezetőjének
Valamennyi Családorvosnak
Valamennyi Gyermekorvosnak
Gondozóintézet Vezetőinek

Bővebben...
 
Lakossági felhívás! PDF Nyomtat Email
2017. július 27., csütörtök 22:20

Lakossági felhívás!Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dabas Város Önkormányzata a Településképi Arculati Kézikönyv, valamint a Településképi rendelet készítését, és a Településképi rendelet hatályba lépésekor hatályos HÉSZ településképre vonatkozó jogharmonizációját határozta el a 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet előírásainak megfelelően.

Bővebben...
 
HIRDETMÉNY PDF Nyomtat Email
2017. július 27., csütörtök 22:00

MEGHÍVÓ A Pest Megyei Kormányhivatal elsőfokú vadászati hatósági jogkörében eljárva, felhívja a 13-578360-301 kódszámú vadászterület földtulajdonosi közösségének figyelmét arra, hogy a közös képviselő nyilvántartásba vételére irányuló eljárásban döntést hozott, amely a vadászati hatóság székhelyén megtekinthető.

Bővebben...
 
90 évesek köszöntése PDF Nyomtat Email
2017. július 26., szerda 21:50

 90 évesek köszöntéseKőszegi Zoltán polgármester Dabas Város és Önkormányzata nevében július hónapban meglátogatta és felköszöntötte Kovács Jánost 91-dik születésnapja alkalmából.

A látogatásokról készült felvételeket tekinthetik meg az alábbiakban.

Bővebben...
 
Fontos felújítási munkák folynak a városban PDF Nyomtat Email
2017. július 24., hétfő 22:40

Fontos felújítási munkák folynak a városbanAz alábbi videoriportban Kőszegi Zoltán polgármester ismerteti a városunkban történő, igen fontos felújítási munkálatok részleteit és anyagi vonzatait.

Bővebben...
 
Elhunyt Bábel Balázsné, sz. Karlik Julianna PDF Nyomtat Email
2017. július 24., hétfő 22:10

Elhunyt Bábel Balázsné, sz. Karlik Julianna Fájdalommal tudatjuk, hogy július 22-én megtért teremtőjéhez Bábel Balázsné, sz. Karlik Julianna, elhunyt díszpolgárunk, id. Bábel Balázs özvegye.

Temetésére július 26-án, szerdán 16.00 órától kerül sor a gyóni köztemetőben a katolikus egyház szertartása szerint.

Bővebben...
 
Videogaléria: Gyóni Géza centenárium PDF Nyomtat Email
2017. július 18., kedd 22:00

Videogaléria: Gyóni Géza centenárium Június 25-én, a költő születésének 133. és halálának 100. évfordulóján szervezte meg Dabas Önkormányzata a Gyóni Géza Emlékév centenáriumi ünnepségét.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
Szőlősi műfüves pálya avatója PDF Nyomtat Email
2017. július 17., hétfő 21:30

Szőlősi Műfüves pálya avatója Július 1-jén tartották a Dabasi-szőlősi új műfüves kisméretű focipálya avatóját. Ebből az alkalomból a Szőlősi Közösségi Ház, a Bátki János Nyugdíjasklub és a Szőlőkert Óvoda családi sportnapot szervezett a településrész központjában.

Az MLSZ pályaépítési programjának 33. ütemében megvalósult létesítmény az önkormányzat támogatásával, pályázati forrásból épült meg idén tavasszal. A pályát Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Kőszegi Zoltán polgármester és Feldman László a településrész képviselője adta át.

Bővebben...
 
Barça-tábor–2017 PDF Nyomtat Email
2017. július 13., csütörtök 22:35

Barça-tábor–2017Második alkalommal, idén ismét megrendezésre került az FCBEscola, az FC Barcelona hivatalos labdarúgó iskolájának nyári football tábora Dabason.

A tizennyolc európai város közül Magyarországon egyedüli helyszínként az FC Dabas SE utánpótlásközpontja adott helyet a 7 katalán edző által vezetett tábornak.

Bővebben...
 
Videogaléria: Pizzaparti a strandon PDF Nyomtat Email
2017. július 12., szerda 22:10

Videogaléria: Pizzaparti a strandonJúnius 17-én kétszáznál is több dabasi diák gyűlt össze az önkormányzat Pizzapartiján, a gyóni strandon. A rendezvényre, mint minden évben, idén is a kitűnő tanulók voltak hivatalosak.

Az eseményről készült felvételek megtekinthetőek videogalériánkban ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL